Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sweet.november

sweet.november Популарен член

Хелоу, уште ли сте сите подмотани под ќебе со кафе/чај? Оти времево само за така е|-)
    Јас и шопинг истерав, морав да купам по некое поклонче за внучињата, утре си одат назад за странција. Па нели во мое село денеска ништо не работи, тркнавме до кај комшиите.
    Мали мој стандард болен, бронхит излечивме, вирусот и он помина, е сеа најново стрептокока у нос|( На здравје нека ни е нов антибиотик:envy: Веќе ќе пукнам мислам, цел месец е болен. Го чуваш дома, гледаш да се храни најздраво што може, и што, пак болницата ни е главна дестинација:@
    На јатрва ми детенцето оди во градинка, во иста куќа сме и децата се дружат, нормално. Кој и вирус да го донесе тој од градинка, моево одма си го прибира, да не е покусо.
    Ај па белки кога и јас ќе го пуштам у градинка поотпорен ќе е:smirk:
    Пак си измрчив јас:|
    Работи од неколку понуди ништо озбилно не испадна, уште сум у потрага.
    Од позитива на денот, чекам да стане мали и одиме кај свеки на ручек, нема да готвам денеска(poolparty)

Убава недела имајте (highfive)

WildMk, Sexybaby86, Love 83 and 17 others like this.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Наивитис.
    Гладна сум била, сум го изела А(facepalm)
    Уште сум гладна.
    Не сум во пмс:D

WildMk, Sexybaby86, Yowannty and 4 others like this.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Може баш затоа не ми се допадна..

Ципура за ручек. За утре растурена мусака со моцарела.
    Се изнашетавме. Некој да ми го објасни феноменот - нема предност, се бута, ако не го пушташ луд те прај. Мало куре ли е работава!?
    Го мразам градов. Поточно народот у градов. Градот онака си е ок.
    5 саати и премногу ми дојде.
    Одам да вежбам.

WildMk, Sexybaby86, Peco and 7 others like this.
  4. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Добар ден дечки
    4ти ден сум настинана , ама така грд филинг , затнат нос , грлото ме боле , очите ми солзат.
    Кај нас сонце нема.

Баш сум како што кажа @sweet.november , завиткана во ќебе , со кафе ( прво за денес ).Имам малку време за мене , малото е кај мајка ми, нека потсреди и таму нешто малку :D за саат време ќе го земеме , ќе имаме гости.

Убаво ми е ваквото време , почнува таа новогодишна еуфорија ( за мене :)) барам елка , оваа година дефинитивно ќе купиме.Има едни со вградени сијалички на неа , некаде на фб ми излезе , па ќе видам и мм што ќе каже.
    Веќе од патувањето си донесов некој реквизит , некој лампион и така.
    :*:

5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Иди,отповеќе има,деми трчкарав по скали цело сабајле-туку чекај да проверам оти можи смазале се(facepalm)

WildMk, Sexybaby86, boomsleng and 5 others like this.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Јас сум маш ти :) , обично не сум маанџија и ситничар ама многу се нервирам машината за садови ако не ми е со ред и рационално наместена, а мм така ја мести.
    Последнице година дена изгледав повеќе цртани од кога јас дете сум била, ама од овие долгометражниве. На кого му треба идеја за цртан или детски филм нека каже :)
    Дасти тестото сама го правиш? Втор пат пробувам да направам тесто сама, ај демек да не земам готово, и не дека не е убаво или нешто, туку многу ми е мачно да го растегнам и обликот да го погодам, плус нерамномерна ми е дебелината и негде препечено негде меко излага. И се исфрустрирав денес реков пак ќе се вратам на готово тесто, не иде вака. А вкусна беше и изедена е најважно ама пак не сум задоволна. Не било зафрканција пиц мајстор да си
    Не застанав денес а допрва треба да усисавам и купатило да средувам, не знам кај ми отиде денов, важно прозори изнришав :wasntme:. Сега ќе легам малку :yawn:

7. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Да да од тие долгометражни давај идеа

WildMk, Annath, M&M and 1 other person like this.
  8. Dust

Dust Game Over

@M&M секогаш сама го правам..кај нас купечко баш и не проаѓа. Плус тоа и леб си месам од истото тесто и ретко купуваме..
    Ја ставив мојата пица во ФИ:D како што гледаш не е секаде иста до милиметар ама испечена е секаде подеднакво:D
    Обликот и на мене не ми е баш круг освен кога ја правам во округлото делимано..сега на мермерна плоча ја печев па едвај нормален круг растегнав:lol:
    Да најдам едно видео и ќе ставам линк да видиш колку лесно е:D јас од таа јутуберка се научив да готвам..:tmi:
    Патем оваа е подебелка.. некогаш ептен тенки ги правам ама мојов сака подебели пици. Не сакал тесто колку еден лист :D

9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Некоја идеја за шетање со дете?
    Џамбо бевме вчера..

WildMk, boomsleng, Annath and 6 others like this.
  10. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

И ние исто. И пак ни треба идеа.

WildMk, boomsleng, Annath and 3 others like this.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Крш. И во зоо бевме и во тренд бевме и више не знам каде..

WildMk, boomsleng, Annath and 3 others like this.
  12. Martka

Martka Популарен член

Лили сакам да одам со малово до џамбо,има ли место за количка за бебе и дали има што да се види или нема.Нешто интересно новогодишно или да си седам домче.Поздрав мои 40 сетки:*

WildMk, Sexybaby86, Alishan30 and 4 others like this.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Мермерната плоча за печење од каде ја набави,кај има или странција т.е. во комшии да барам...

Dust, Annath and Milobebence like this.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Да ја оставиш количката некаде мислиш? Долу кај што чуват кеси од надвор замоли ги. На влез на џамбо. Верувам ќе ја примат.
    Има нг ствари куп.
    Само ако одиш оди сеа. Дојде ли 8 гунгула е.

WildMk, Alishan30, Annath and 3 others like this.
  15. Martka

Martka Популарен член

Сакам со бебуш да шетам,а количката ќе ми биде со транспортер,не е многу голема.Ако ја оставам количката доле треба да шетам со транспортер во рака.Нема шанса со количка во џамбо,немаат ли лифт.Во сити мол има лифт и шетав со количка,а ваму нема такви услови или...

WildMk, Alishan30, Annath and 2 others like this.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Кажи само тематика што ти лежи повеќе :), sicret life od pets, duck duck goose, rio, legend of the guardians (овој посебно ти го препорачувам) , good dinosaur... ЕДИТ victor and balerina мноогу е добар
    Ние не мрдаме денес, големиов беше со друштво надвор, јас и зверка малку низ маало да испазариме, доста е. А не ни бараат веќе толку шетање, им влијае и нив темново време, домашарчиња се. А нема баш затворени места за шетање со деца низ градов зимно време, џамбо сити мол капитол, едно те исто.

Last edited: Nov 3, 2019
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Има лифт. Јас те разбрав сакаш да ја остајш

Alishan30, Annath, Martka and 2 others like this.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Реков сакам дома под ќебе. Само што се вратив дома, еве на друго кафе договорена. Нема како да одбијам, а ми се лежеше. Утре работа, плус втора хонорарна работа, дете на фудбал, и отиде денот. Ми фали ден за себе, да лежам цел ден.

WildMk, bittersweet, Ariel and 18 others like this.
  19. Martka

Martka Популарен член

Ќе отидам со мм со кола до таму и додека шетам да шетам со количката да не го носам во рака со транспортерот.Ок се разбравме.Фала ти.Само кои ден да одам и се мислам да одам порано сабајле за да не фатам гужва.Позззз 40 сетки мои мили:inlove:П.с.Леле ќе уживам,замислете не сум била од 2017 година:o:drunk::fubar:и тоа ќе одам со бебушка и мм моите срцушки:l:Едвај чекам--чиниш во Париз ќе одам:rofl:

WildMk, Sandrin4, Love 83 and 10 others like this.
  20. Shelea

Shelea Форумски идол

Неделава е симфонија на мириси и звуци. Џогер и средство за чистење од лимон, многу зеленила за домашниот хербален путер, лук и парфемите од фришоп испрскани на марамата во ходник.
    Неделава беше напорна и инспиративна. Промоција, роденден, шетање на море, јагнешко на враќање во Мрзенци, малку козметика, малку облека за најмилата, малку вино и вистина.

Утре нова борба.

Skorpija25, ines.h, WildMk and 26 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.