Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.365
    Допаѓања:
    198.040
    Со тие што ми одел муабетот, сеуште ми оди. Еднаш на година, две па може и поретко, ама синергијата постои- ко вчера да сме се виделе. Ги нема многу такви, ама затоа ми се вредни:inlove:. Туку по дома што не ни оди муабетот, односно не можеме до збор да дојдеме од малата:lol:. Пред некој ден ми вели: а мамо, зошто ти и тато понекогаш (пази, понекогаш), си праите муабет без мене да ме вклучите(facepalm)... Стеј тјунд, ќе ви кажам дали имам муабет со мм за 5 години отприлика:D
    Уствари за друго дојдов, ама забораив што скд... Ај да видиме дали до попладне ќе ме огрее деловно сонце8-|

На Skorpija25, Yowannty, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.329
    Допаѓања:
    227.102
    Со преку ред за 10 дена ми закажаа.

Последна измена: 4 ноември 2019
    На Peco, Alishan30, Milobebence и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Не знам до мене ли е, ама како поминуваат годините, се’ потешко ми е да склопам пријателства. Да не речам веќе и невозможно. Имам издигнато огромен ѕид и едноставно не дозволувам да ми се приближат. Дали поучена од искуствата во минатото не знам, но и постоечките пријателства ги редуцирав. Сфатив кој вреди како пријател, кој не. Пријатели како пријатели имам многу и се дружам, но вистински само неколку. И си ги чувам и ценам. Подобро две вистински, отколку дваесет површни.

Денес не сум способна за ништо. Иако наспана, ми се спие, некоја летаргија ме фатила, ништо не ми се прави, а најмалку ми се работи. Едвај чекам да си одам дома :yawn:

На Skorpija25, wendy2, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.016
    Допаѓања:
    217.954
    Еве ме и мене,конечно се решив крв да проверам па зедов од кај матичната.Докторкава уште во несвест што не падна кога виде колку години не сум проверила,нити барем на систематски не сум била.Штом претам ништо не ме парка,така да не морав ни сега да се влечкам за проверкава но за детево бев за брисеви нос-грло да земам и ме начека докторкава во тесно:tmi:.Сега се пишманам оти дете не пратив да си земи за брисевите.@malerozna :hug::hug::hug: се надевам подобра си?​

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.151
    Допаѓања:
    33.902
    Јас се фаќам себе си дека не ми требаат нови, едноставно не сакам. Допрва да градам скоро и невозможно ми делува. Иако никогаш не се знае, нели?
    Површни имам.
    За нови познанства сум расположена, ама секогаш останува само на познанство и ништо повеќе, ништо подлабоко.

На Skorpija25, kuc, Yowannty и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.412
    Леле исто ..исто..нема муабет таа да не се вклучи...години веќе8)14 ќе полни.
    Се навикнав. Англиски знае од сосем мала па не можевмр ни тоа. Нема врска за што е муабетот. Со муж 1 на 1 зборење само кога сме физички сами. Али па си мислам дека е едно дете тоа, ние и сме друштвото дома. Јас со брат ми стално си се муабетев кога сме биле заедно, никад не сум упаѓала во збор на возрасните а сепак се слушав:|.
    Добив понуда по мејл за работа во Аруба:D. Маж ми жален оти него не му нуделе таму. За 1 година а имало можност за стално..није то за мене..сакам мејнленд. Аруба само на одмор некад убудуче. Кога бев во мк бараа за во Танзанија работници. Колеги упатени со смеа кажуваа за условите...не се толку страдни да бараат преку 7 гори и долини ако е се тип топ. Има и локалци едуцирани...:cash:

На Skorpija25, wendy2, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.698
    Добар ден :coffee:

Трето кафе за денес ,конечно ветеров се смири малку па на тераса во тишина испиено.
    За површни пријателства сите имаме ама во последно време некако се детево ми бира пријателки .Ќе се задружи со некое детенце и мораш да комуницираш со мајката и така и се зближуваш.

Меѓутоа се разбира до некоја граница иако едно такво пријателство веќе една година ми трае и би сакала да прерасне во вистинско .Многу сме погодени со мајката .

@WildMk честитки за победата во темана "Во далечина "и ајде кажувај нова тема, да ставаме слики :party:

На bittersweet, kuc, Kate Rina 93 и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.609
    За нови пријателства да не зборуваме. Откако се преселивме, скроз новодојдени без никој (само двајца другари), си велиш ќе имаме прилики нели преку градинка од малата, преку работа. Ем налетав на ладноќа невидена, да и таа мала енергија што мислам дека бев спремна да ја вложам во допрва запознавање и сл.. едноставно ја изгубив. Веќе е потешко да се дадеш несебично, особено кога гледаш дека некој нема никаков интерес за ништо. Веќе сум стара за да вложувам во проекти што може нема да успеат.

Тие што ги имам.. си се имаме уште. Само што сме расштркани насекаде. И уствари се немаме кога ќе видиш. Ама ај.

Денов од глуп поглуп, ама на жалост ништо поразличен од цел период. Се осеќам ко во limbo. Ама ќе биде. Животот ме јаде, ама може ќе ме плукне на некое пофино место. На некој аеродром со директна линија до Сејшели.

На wendy2, kuc, Kate Rina 93 и 19 други им се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    20.915
    Допаѓања:
    133.268
    E jas vo petok popladne siminjam Grey's, Bull, All Rise, modern family i tn.. i se parkiram pred tv.

На Kate Rina 93, duffi, LiliBoz и 5 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.329
    Победив?? :drunk:
    Чеј сеа :clap:

На Kate Rina 93, Dadusicka, Alishan30 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.698
    Даа ,ајде од вчера те чекаме :*

На Kate Rina 93, Dadusicka, Alishan30 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.329
    Не сум видела низ нотификациите :$
    Се извинувам.

На Kate Rina 93, Alishan30, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  13. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.037
    Допаѓања:
    26.002
    Не да ме убива, мислам дека со последни атоми сила функционирам.
    Едвај чекам да потпорасне искрено.
    А јас спанка цел живот, пред да го имам бебо, спиев по 10 саати. Нешто што најмногу ми фали од 'претходниот' живот е сонот дефинитивно.
    Ќе дојде ли ден кога ќе спијам колку сакам пак? Утешете ме :)

На Kate Rina 93, Yowannty, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  14. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.412
    Секако..трпение..:hug:
    И јас од бејби блуз хистерија добив од неспиење...се карав плачев рикав. Фала им на свекрва и маж беа тука , и така можев да поспивам и станував само за доење . Така теравме до 5 месеци. После полесно дишев, бебла не се будеше.

На kuc, EuHenIa, Kate Rina 93 и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.132
    Допаѓања:
    204.608
    Да, ама нема да спиеш. Оти навиката ќе си остане. Бар кај мене. Еве, спијат по цела ноќ, јас не спијам. Утепај ме. Додуша, не сум спанка, никогаш не сум била.

На bittersweet, kuc, Kate Rina 93 и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.208
    Допаѓања:
    137.953
    На помлади години полаковерни сме и полесно склопуваме пријателства, ко возрасни веќе точно знаеме карактер да процениме и каков ни одговара за друштво.
    Пријателството знам дека е завршено коа веќе нема шо да си кажеме, коа муабетот е со сила правен, а претходно и со саати сте дискутирале, па ако тргне кон подбуцнување од некоја страна јасно е дека веќе не е тоа пријателство и подобро да се воспостави дистанца на време додека не се прелила чашката.

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Бебка моја спие по цела ноќ откако е родена што се вика, ама јас никогаш немам преспано без да се разбудам барем неколку пати да ја проверам, покријам и сл. И на најмалиот шум скокам, до ден денес. И мислам дека нема да спијам како што сум спиела пред да ја родам се’ додека не порасне и не се исели од дома, а може ни тогаш :x :D
    Сега немам гајле за второво што ќе дојде, спремна сум уште отсега :D

На Martka, Skorpija25, wendy2 и 23 други им се допаѓа ова.
  18. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.860
    Допаѓања:
    95.473
    Најголем страв ми е ова со неспиењето.Познавајќи се,ке паднам психички.Кога сум ненаспана ко зомби се осеќам,од нервоза и раздразливост не се препознавам себе си.
    Плус ако додадам колку сум контрол-фрик и не прифаќам па и не барам помош...се надевам и молам на кротко бебе бар.

Со неколкуте другарки кои пораснав,муабетот ни продолжува исто ко да не сме се разделиле.Не баш со сите,но имам две-три што ми значат и ете сеуште сме на скоро исто гледиште.
    Животните прилики и услови ги менуваат луѓето,и многу лесно е да се почувствуваат како тотални странци.
    Во зрели години е потешко да се склопи пријателство.Исто како и за отварање на срцето за нова врска.

На andrejko82, Skorpija25, wendy2 и 23 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.329
    Допаѓања:
    227.102
    Ич да не ти е страв. На почеток и ќе се чудиш како тоа ти да спиеш дур бебе спие. Ќе му чмаеш на глава. Само си доаѓа се. Јас немав никаков мајчински инстинкт дур не го родив. Свесна бев дека носам дете, се радував за тоа, ама толку. Ништо повеќе. Кога го видов се се смени и се доби логика. И ден денес не спијам доволно а последниве 3 год дали 3 вечери вкупно имам спиено 4 часа без будење. Скоро невозможно. Жива сум, функционирам, работам, ок сум.

На Skorpija25, wendy2, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.719
    Допаѓања:
    263.195
    Исто. Никакив мајчински инстинкт немав се додека не го родив.
    Па ми се погоди дете што не спие и еве сега спијам по 6 часа само. Навика.
    Без паника, ќе се разбудете точно кога ќе качува температура :).
    Мачно е, дека нива обврска, живот кој зависи од вас, ама е најслатката обврска која ќе ја имате:inlove:.
    Еве ме, за него живеам:)
    .

На kuc, mareane, Yowannty и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.