Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Со тие што ми одел муабетот, сеуште ми оди. Еднаш на година, две па може и поретко, ама синергијата постои- ко вчера да сме се виделе. Ги нема многу такви, ама затоа ми се вредни:inlove:. Туку по дома што не ни оди муабетот, односно не можеме до збор да дојдеме од малата:lol:. Пред некој ден ми вели: а мамо, зошто ти и тато понекогаш (пази, понекогаш), си праите муабет без мене да ме вклучите(facepalm)... Стеј тјунд, ќе ви кажам дали имам муабет со мм за 5 години отприлика:D
    Уствари за друго дојдов, ама забораив што скд... Ај да видиме дали до попладне ќе ме огрее деловно сонце8-|

Skorpija25, Yowannty, Peco and 16 others like this.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Со преку ред за 10 дена ми закажаа.

Last edited: Nov 4, 2019
    Peco, Alishan30, Milobebence and 3 others like this.
  3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Не знам до мене ли е, ама како поминуваат годините, се’ потешко ми е да склопам пријателства. Да не речам веќе и невозможно. Имам издигнато огромен ѕид и едноставно не дозволувам да ми се приближат. Дали поучена од искуствата во минатото не знам, но и постоечките пријателства ги редуцирав. Сфатив кој вреди како пријател, кој не. Пријатели како пријатели имам многу и се дружам, но вистински само неколку. И си ги чувам и ценам. Подобро две вистински, отколку дваесет површни.

Денес не сум способна за ништо. Иако наспана, ми се спие, некоја летаргија ме фатила, ништо не ми се прави, а најмалку ми се работи. Едвај чекам да си одам дома :yawn:

4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Еве ме и мене,конечно се решив крв да проверам па зедов од кај матичната.Докторкава уште во несвест што не падна кога виде колку години не сум проверила,нити барем на систематски не сум била.Штом претам ништо не ме парка,така да не морав ни сега да се влечкам за проверкава но за детево бев за брисеви нос-грло да земам и ме начека докторкава во тесно:tmi:.Сега се пишманам оти дете не пратив да си земи за брисевите.@malerozna :hug::hug::hug: се надевам подобра си?​

Skorpija25, bittersweet, kuc and 15 others like this.
  5. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Јас се фаќам себе си дека не ми требаат нови, едноставно не сакам. Допрва да градам скоро и невозможно ми делува. Иако никогаш не се знае, нели?
    Површни имам.
    За нови познанства сум расположена, ама секогаш останува само на познанство и ништо повеќе, ништо подлабоко.

Skorpija25, kuc, Yowannty and 15 others like this.
  6. Dentina

Dentina Форумски идол

Леле исто ..исто..нема муабет таа да не се вклучи...години веќе8)14 ќе полни.
    Се навикнав. Англиски знае од сосем мала па не можевмр ни тоа. Нема врска за што е муабетот. Со муж 1 на 1 зборење само кога сме физички сами. Али па си мислам дека е едно дете тоа, ние и сме друштвото дома. Јас со брат ми стално си се муабетев кога сме биле заедно, никад не сум упаѓала во збор на возрасните а сепак се слушав:|.
    Добив понуда по мејл за работа во Аруба:D. Маж ми жален оти него не му нуделе таму. За 1 година а имало можност за стално..није то за мене..сакам мејнленд. Аруба само на одмор некад убудуче. Кога бев во мк бараа за во Танзанија работници. Колеги упатени со смеа кажуваа за условите...не се толку страдни да бараат преку 7 гори и долини ако е се тип топ. Има и локалци едуцирани...:cash:

7. Love 83

Love 83 Форумски идол

Добар ден :coffee:

Трето кафе за денес ,конечно ветеров се смири малку па на тераса во тишина испиено.
    За површни пријателства сите имаме ама во последно време некако се детево ми бира пријателки .Ќе се задружи со некое детенце и мораш да комуницираш со мајката и така и се зближуваш.

Меѓутоа се разбира до некоја граница иако едно такво пријателство веќе една година ми трае и би сакала да прерасне во вистинско .Многу сме погодени со мајката .

@WildMk честитки за победата во темана "Во далечина "и ајде кажувај нова тема, да ставаме слики :party:

8. Kaetana

Kaetana Популарен член

За нови пријателства да не зборуваме. Откако се преселивме, скроз новодојдени без никој (само двајца другари), си велиш ќе имаме прилики нели преку градинка од малата, преку работа. Ем налетав на ладноќа невидена, да и таа мала енергија што мислам дека бев спремна да ја вложам во допрва запознавање и сл.. едноставно ја изгубив. Веќе е потешко да се дадеш несебично, особено кога гледаш дека некој нема никаков интерес за ништо. Веќе сум стара за да вложувам во проекти што може нема да успеат.

Тие што ги имам.. си се имаме уште. Само што сме расштркани насекаде. И уствари се немаме кога ќе видиш. Ама ај.

Денов од глуп поглуп, ама на жалост ништо поразличен од цел период. Се осеќам ко во limbo. Ама ќе биде. Животот ме јаде, ама може ќе ме плукне на некое пофино место. На некој аеродром со директна линија до Сејшели.

wendy2, kuc, Kate Rina 93 and 19 others like this.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

E jas vo petok popladne siminjam Grey's, Bull, All Rise, modern family i tn.. i se parkiram pred tv.

Kate Rina 93, duffi, LiliBoz and 5 others like this.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Победив?? :drunk:
    Чеј сеа :clap:

11. Love 83

Love 83 Форумски идол

Даа ,ајде од вчера те чекаме :*

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Не сум видела низ нотификациите :$
    Се извинувам.

13. happygirl

happygirl Форумски идол

Не да ме убива, мислам дека со последни атоми сила функционирам.
    Едвај чекам да потпорасне искрено.
    А јас спанка цел живот, пред да го имам бебо, спиев по 10 саати. Нешто што најмногу ми фали од 'претходниот' живот е сонот дефинитивно.
    Ќе дојде ли ден кога ќе спијам колку сакам пак? Утешете ме :)

Kate Rina 93, Yowannty, Peco and 18 others like this.
  14. Dentina

Dentina Форумски идол

Секако..трпение..:hug:
    И јас од бејби блуз хистерија добив од неспиење...се карав плачев рикав. Фала им на свекрва и маж беа тука , и така можев да поспивам и станував само за доење . Така теравме до 5 месеци. После полесно дишев, бебла не се будеше.

kuc, EuHenIa, Kate Rina 93 and 15 others like this.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Да, ама нема да спиеш. Оти навиката ќе си остане. Бар кај мене. Еве, спијат по цела ноќ, јас не спијам. Утепај ме. Додуша, не сум спанка, никогаш не сум била.

16. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

На помлади години полаковерни сме и полесно склопуваме пријателства, ко возрасни веќе точно знаеме карактер да процениме и каков ни одговара за друштво.
    Пријателството знам дека е завршено коа веќе нема шо да си кажеме, коа муабетот е со сила правен, а претходно и со саати сте дискутирале, па ако тргне кон подбуцнување од некоја страна јасно е дека веќе не е тоа пријателство и подобро да се воспостави дистанца на време додека не се прелила чашката.

Skorpija25, bittersweet, kuc and 20 others like this.
  17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Бебка моја спие по цела ноќ откако е родена што се вика, ама јас никогаш немам преспано без да се разбудам барем неколку пати да ја проверам, покријам и сл. И на најмалиот шум скокам, до ден денес. И мислам дека нема да спијам како што сум спиела пред да ја родам се’ додека не порасне и не се исели од дома, а може ни тогаш :x :D
    Сега немам гајле за второво што ќе дојде, спремна сум уште отсега :D

Martka, Skorpija25, wendy2 and 23 others like this.
  18. dunika

dunika Форумски идол

Најголем страв ми е ова со неспиењето.Познавајќи се,ке паднам психички.Кога сум ненаспана ко зомби се осеќам,од нервоза и раздразливост не се препознавам себе си.
    Плус ако додадам колку сум контрол-фрик и не прифаќам па и не барам помош...се надевам и молам на кротко бебе бар.

Со неколкуте другарки кои пораснав,муабетот ни продолжува исто ко да не сме се разделиле.Не баш со сите,но имам две-три што ми значат и ете сеуште сме на скоро исто гледиште.
    Животните прилики и услови ги менуваат луѓето,и многу лесно е да се почувствуваат како тотални странци.
    Во зрели години е потешко да се склопи пријателство.Исто како и за отварање на срцето за нова врска.

19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Ич да не ти е страв. На почеток и ќе се чудиш како тоа ти да спиеш дур бебе спие. Ќе му чмаеш на глава. Само си доаѓа се. Јас немав никаков мајчински инстинкт дур не го родив. Свесна бев дека носам дете, се радував за тоа, ама толку. Ништо повеќе. Кога го видов се се смени и се доби логика. И ден денес не спијам доволно а последниве 3 год дали 3 вечери вкупно имам спиено 4 часа без будење. Скоро невозможно. Жива сум, функционирам, работам, ок сум.

Skorpija25, wendy2, kuc and 18 others like this.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Исто. Никакив мајчински инстинкт немав се додека не го родив.
    Па ми се погоди дете што не спие и еве сега спијам по 6 часа само. Навика.
    Без паника, ќе се разбудете точно кога ќе качува температура :).
    Мачно е, дека нива обврска, живот кој зависи од вас, ама е најслатката обврска која ќе ја имате:inlove:.
    Еве ме, за него живеам:)
    .

kuc, mareane, Yowannty and 19 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.