Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Ajdeeeee
    apps.29972.14474337564596307.6c783b22-9460-4205-938c-2969961ed85c.jpeg
    Utrovo ke si molcam...ne deka nemam sto da kazam:D ama aj ...kako i da e ...(fingers)

Aj :*

Ariel, WildMk, Peco and 23 others like this.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Ај добро утро!

Силно светнал ден...чудо едно колку сонцето ми влијае на расположение...на соларно работам јас...:)

Испратив деца на училиште,маж уште в постела...да потсредам малку низ куќи и ќе шеткам со мајка низ чаршија...

Се надевам на убав ден ..

Ariel, WildMk, Peco and 22 others like this.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Добро утро :).
    Роденден дојде, а мали нема кошула (facepalm).
    Нема ни во Зара, Х&М, Окаиди, ОвС. Ни во локални продавници.
    Останува Вајкики.
    Па ми треба помош од вас, дали ваква или слична има таму, да знам, па за купување ќе се снајдам.
    Еве ви слика. Итно е, битно е:worried:.
    Screenshot_20191026-101507_Chrome.jpg

4. Dentina

Dentina Форумски идол

Добро утро радни народе..надвор звучи како трева да косат..смешното е што тревата е позади зградата а не пред..јас кафето и постелата. Решив да ја гледаж на Фејсбук серијата со Џесика Бил Limetown, ја има на нејзин профил..сајфај мистерија новинарка е нешо..
    Вчера шетав откако истоварив дете нс активност. Убаво ми дојде . Убава земја е ова. Никогаш пре немав став за бенелукс наравно ама сега многу ми се свиѓа..

Attached Files:

bittersweet, WildMk, Peco and 20 others like this.
  5. petunija77

petunija77 Форумски идол

20191105_091513.jpg @JuLleE вчера бев ,ама не видов во ваикики баш ваква ,види во венис кидс нешто слично гледав минатата недела
    Се редактирав види на нивната стр ,знам не е иста ,ама има во тој стил
    И не знам што се случува со ваикики со месеци имаат ужасна роба ,тоа капутине што ги донеле ко черги ,квалитет нула кошулите се мислев дали се фустани или не ....или пак јас многу мани наоѓам не знам
    Читам Киану Ривс се појавил со девојка во јавност конечно :l:, тој лик баш ми е ок,се разликува од другите
    За хрчење сме симфонија со мм,малку он малку јас ,цел репертоар имаме до сабајле :rofl::rofl:
    Ај се намрчив од сабајле , ама се наопаку ми тргна од сабајле
    Убав ден да имате :sun:

eta, bittersweet, M&M and 21 others like this.
  6. malerozna

malerozna Форумски идол

Добро утро.
    Синоќа превентивно си апнав два апа и на спиење :D8)
    Не смеам да ризикувам
    @LejlaD фала што ме помисли, уште сум жива, назад ми е маката :worried:

Се наспав, ама сонвав сноп пари.
    Нешто ќе плаќав и ги држам во рака. Па и телефон извадив да ги сликам мие (маме им ебем)
    Искуство вика пари значат кавга, па ќе видиме. Изгледа ќе има кавга со некој до вечер :rofl:

Пријатели тука лесно наоѓам, проблем ми се тие од мкд :rofl:
    Најдолго пријателство на дистанца ми е 16 години.
    Се гледаме кога можеме, ретко збориме на телефон, ама кога седнеме време секогаш ни е малку. Друго 14 години. Еве 4.5 години се немаме видено, ама неделно по едно 4 часа на телефон сме.
    Овие тукашните ми се сонциња.
    Сите турбо на работа, моја сорта луѓе, боеми, секое излегување ни е комедии. Никој не се лути ако немаш време со недели за кафе, ми откажувале во последен момент, сум откажувала, ама пак да звониш во 3 сабајле ако ти треба помош, тука сме едни за други.

Испив кафе, сега е на ред спремање за работа... 8-|

bittersweet, M&M, WildMk and 21 others like this.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Стани,заспи,стани,дремни конечно станав и кафе сварив.Битно се искарав на сон изнареков некому се што ми лежи.Ко не можам на јаве барем таму се испукав.:D
    Ај нека се тера денов белким поарен ќе е од со сонцево...

8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Еве ме и мене со се кафето разбирасе:lol:.Кому не му делиле за по доктори како мене ќе си трчкара.Деми конечно за крв ќе одев,нејсе отидов,се арно ама книшка од детето сум зела со упат за брисеви.Цела среќа во приватна лабораторија па крв ми зедоа,а за упатот се враќав пак(facepalm),мм вели од ,,мерак,,што сум била потсвесно дека ќе ме вратат без упатот сум заминала.Можеби е во право,ама ич не сум по тие работи,се си велам -гром во коприва не мава,уште маки за тргање имам:tmi:.Штом уште трчкарам околу разгалениве ништо не ме боди:D.Дете на брис однесов,зовре дека гладен бил па уште на враќање со кифли од пекара го опремив,сега мирен е;)најаден...

Last edited: Nov 5, 2019
    bittersweet, Skorpija25, M&M and 23 others like this.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Знае некој она за фармерки во гтц на приземје коа отвара?

10. kuc

kuc Форумски идол

Добро утро и од мене!!!
    Утрово се успав но битно детево навреме го испратив со триста брзања,а и мажево замина на работа ...
    Сонце во позадина за мерак е времево некогаш се чудам дали вистина Ноември сме ....
    Кафенце на мени и да ве читнам што сте муабетеле...
    Пријатели се има но во денешно време се ретки оние што се вистински пријатели ...си имам едни што си го имаме муабетот и секогаш сме едни за други тука ....и така еве долги години;)
    Убав ден да имаме!!!
    @LejlaD те чекаме со убави резултати(y)

bittersweet, M&M, WildMk and 19 others like this.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Леле околу хрчењето :D
    Во болница маж тандем со мене, цел ден пораѓај, првата ноќ и следниот ден без спиење и веќе втората ноќ не можеше да издржи. А спиеше со мене во соба сите 5 дена дур бев таму. Ај што заспа труп, па кога почна да хрчи... мислев ѕидот до него ќе распука. (facepalm)
    Почна да ми попушта епидуралот и ме фатија силни болки, не можев да го дофатам телефонот да викнам сестра за да ми дае друга инекција, а највеќе ми беше за бебето, толку врескаше што едвај заспа, ако го разбуди ќе бев многу..мноооогу лута. ]:)
    Подвикнав неколку пати не реагира. До мене имав 2 пакетчиња паломи, од едното праев топчиња и го гаѓав ама немаше реакција па ај другото цело пакетче му го фрлив.. не реагираше. Дофатив 2 цуцли од малото го гаѓав, тој уште не реагираше и на крај со 2 огромни пешкири што стоеја до мене. И не се разбуди, а еден од нив му падна врз глава. (facepalm) Среќа брзо потоа влезе сестрата да ме провери, ми стаи инекција и ми се смирија болките, а бебе не се разбуди. Маж се разбуди саат подоцна и се чудеше што се беше фрлено на него особено кога стана и топчиња Палома испопаѓаа од него. :rofl:
    Интересно беше тоа што сите тазе татковци хрчеа страшно гласно, па ноќе, се слушаше хрчење од сите соби. :rofl:
    Ја хрчам кога сум уморна. Моментално хрчкаме сите 3ца. :D

Добар ден убаво друштво :)
    Бебе намирено, стан исчистен, кафето го допивам, алишта пружени.. и веќе сум истрошена за денеска. :yawn:
    А времево убаво. Измеѓу дождливи денови, денес сонце.. па ќе вадам бебла на шетање попладне, иако сум преуморна. А и на мисла ми е фроузен јогурт неколку денови, па ту аут оф ту. :lol:

bittersweet, Skorpija25, M&M and 28 others like this.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Хај!:coffee:

Го пијам и јас утринското со отворена врата на балкон. Ѕирка некое сонценце и веднаш е подруго.:sun:
    Во позадина оди шпанска сапуница:^), мислев ги нема повеќе, ги засенија турските, ама не, очигледно не трујат со се можно . Само да се емитува нешто. Не е битно колку е квалитетно.

На работа тек ќе се оди. (hollest)(wfh)
    Имам една блиска кое на секое видување, слушање, не престанува да ме испршува за платата. Мене почна незгодно од прашањата да ми станува, ама неа никако. :tmi:
    Океј , блиски сме, ама за мене тоа е сосем интимно прашање. И освен со партнерот, не сакам да делам и да се расфрлам со вакви информации.
    Мене ми е незгодно и без врска друг да испрашувам колку плата има, па како ја зема. Дали на рака, дали на сметка и триста други глупости кои мене ни на крај памет не ми паѓаат.(facepalm)

Со другарките низ цел свет сме моментално, ама кога се гледаме, како да не застанало времето. Не е често, со една од нив и еднаш годишно е, ама доволно квалитетно за сите пропуштени мигови.
    Се слушаме повремено:mp:, зависи кој колку време има, без лутење и префрлање. Сите имаме обврски.

А како оди времето се потешко ми оди да склопам нови пријателства. Некако сама се оградувам и ставам црта до каде да се оди. Можеби проблемот е во мене. :D
    Тие кои ги имам си ги чувам и негувам.:inlove:

Мм не хрчи, мора да е иделниот.:angel::rofl:
    Се случува , ама ептен ретко.
    Јас хрчев во бременост, и не ми се веруваше додека маж ми не ми покажа црно на бело.:D

Имајте убава работна недела!:hai:

13. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Добар ден!
    Кој е за тост нека повели
    Од каде знаете дека хрчите?
    Јас не знам труп спијам ништо не сеќавам ниту дали јас хрчам ниту пак мм.
    Сакав еднаш да се снимаме ама ми стана језиво поготово да се гледам самата себеси како спијам.
    Денес ептен топло имав работа низ град протегнав нозе сега време е за работење.
    Па после едно јако кафенце.
    Многу сум станала трома се изморувам лесно од одење порано можев три пати да го свртам цел град и гајле да немам денес доста се изморив дали од времето или од дебелинава или од двете е ... :x
    Убав ви ден убави друшки
    Чао!

14. Annath

Annath Форумски идол

@Milobebence од годините е. Јас немам таква мака, само кога железото ми е ептен паднато.

Порано имаше, сега не знам, имам јас од синко, ако не се снајдеш, да ти дадам, и онака не ги носи.

Би требало од 9, сите бутици во ГТЦ работат од 9 сабајле.

Ај добар ден... со обврски од сабајле, одвај стигнав на работа, протести имаше, не знам за што, секој ден има, а се надевам дека тој на 29 месецов ќе биде најмасовен. Оти здравјето ни зависи од него. Убаво би било цела Македонија да стане на нозе, оти не е само Скопје, Битола, Тетово, Гостивар... се, ама баш се е загадено. Дури и на планина не е чист воздухот.
    Ми се шета, некако убаво е времево.
    За пријателства - малку се. Една во Охрид, една во Америка, две тука, едната од нив ќе си оди Германија... нови познанства ретко, со жените од другарите на мм се дружиме само кога ќе се видиме фамилијарно, инаку не баш. Некако станавме ладни и недруштвени, или пак, немаме време? Јас би рекла второво.
    Утре мм на службен пат, до петок вечер, а јас тро поднастината, белки на ова ќе остане. А како би отишла и јас со него да шетнам, тој нека работи. Ама нема. И така...

Убав ден!

bittersweet, M&M, WildMk and 24 others like this.
  15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Денес се разбудив наспиена. Не можам да поверувам. :inlove: Ама затоа вратот, рамото и левата рака ми се укочени, што да објаснувам. :devil:

Тегнам кафе па ке излезам да шетам, времево перфекција. :sun:

Пријателства нови не склопувам. Прво, јер сум табиетлика, терс да не речам, второ, некако немам енергија за запознавање и вложување во тој тип на љубов, трето, овие што ги имам ми се таман, четврто - немам каде да запознаам нови луѓе. :?:
    Нови луѓе запознавам ако некој од друштвото донесе негов/а другар/ка, ама тоа се случува на излегувања, евентуално кафе некое. До сега немам кликнато со никого. Веројатно јас не сум отворена за нови познанства. :^)

Кој е за кафе?

bittersweet, Ariel, WildMk and 21 others like this.
  16. malerozna

malerozna Форумски идол

Ringier_175_Jahre_Jubiläum_(2499873203)_(2).jpg Dry-January-alcohol-free-drinks-spirits-trends_wrbm_large.jpg Women-and-Alcoholism.jpeg

Среќен 5ти роденден на темата
    @lunicka фала што нѐ спои тука

17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

@Femina @Mihajlo :hai:
    Домаќинката на темата да ја поздравите:l:. А за нас останатите од вишњовачата на @lunicka :d::d:

(hollest):emo:

19. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Добар ви ден. Кафе испив, ручек ставен.
    Кашлам, гради полни.. едвај дишам. Понекад ептен се плашам. Посебно ми е тешко кога ја држам малава, а тоа во последно време е нон стоп. Имам шлајм, а кашлам суво...
    И она кашла.. ама други симптоми нема.
    Монотоно ми е секој ден. Едно исто. Трчај да завршиш се пред да ја земеш од градинка, оти кога ќе ја земеш нема ни до вц одење.
    Спиење заборавив што е.
    Ноќеска буквално скокна врз мене, мислев готово летна доле од кревет.
    Не знам дали е нормално толку да плаче секоја ноќ.
    Маж ми хрчи, корне.
    Какви не испитувања правеше, па предлог за операција, 2 од 3.. 3тиот ни објасни дека е џабе...
    Мислевме дека е слипапнеа, ама не било тоа.
    Маки со алергии додатно го зголемуваат проблемот.
    Пријатели имавме еден куп... не сме карани со никој... ама ете некако секој по свој пат.
    За нови, не велам не.. не ми пречат.
    Ама фалат сите тие дружби, седенки... близина..
    Нештата што само ние си ги знаеме и правиме..
    Деца сме у душа..
    Сега очекувам бебе од другарка од основно и ептен се радувам.. му купив веќе чорапки... абе не можевме со маж да им одолееме..
    Се радуваме заедно и плачеме заедно... ете такво ни е друштвото. Ама веќе денес е реткост тоа.
    Ох и буреци сме меселе ноќе, и сме кречеле...
    А често се случувало и некој да заспие така седејќи уз муабет.
    Фалат тие денови...

20. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Да се множат годините на темава да биде исполнета со дружба радост и смеа.

Last edited: Nov 5, 2019
    WildMk, Peco, kuc and 15 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.