Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Astra30

Astra30 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    243
    Pa ne se navrativ da vidam za sto se zborelo,cisto toa mi zapna za oko,iako odamna e,sepak dadov odgovor tokmu sega koga i go vidov hhhhh,da,nejzin e,iako ne sum ja sretnala dosega po forumov,ne sum mn aktivna :(

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    796
    Допаѓања:
    11.912
    @Alishan30 вакви приказни има куп од тие времиња.
    На дедо ми, двајцата браќа се земени на чување кај чичковците. Останале без татко од војната, дедо ми бил најстар 14 години, другите двајца помали. Во сиромаштија, на село, без маж, без татко.
    Мајката на дедо, се договорила со деверот, за едниот син, тие да го присвојат. Немале деца, а голем имот имале. Таа со добра намера го дала, да го спаси од сиромаштијата.
    А другиот син, по неколку години и за него нашла добра фамилија, и него го испратила.

Двајцата имале добар живот, на богати имоти. Школувале деца, им отвориле бизниси. Живеат убав пензионерски живот до ден денес.
    А дедоми веќе го нема.
    Кога ги гледам нив двајца, како дедоми да го гледам.

Имам ситни брчки околу очите кога се смеам. Приметливи се.
    Ама резултат се на сува кожа.

За бели влакна рано е, немам ниедно досега.
    Ама колку ми е променета фацата во последните четири години. Некако позаоблена, образите ми се побуцкасти. Дури ми се чини дека устата ми е смалена. Не е, ама кога се зголемени образите, таа се губи, изгледа помала.
    А знам и од што е...
    Од несоницата со која се мачам последните години. Постојано ненаспана, преморена, потечена.

На Peco, Kate Rina 93, Dentina и 20 други им се допаѓа ова.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Прво со задоцнување среќен роденден на ќерка ѕверка ( идна снаа:wasntme:)на @Bozica1980 да е среќна и радосна цел живот.:party::l::hug:
    И среќна годишница на @Milobebence :l:

Деца разнесени каде треба од сабајле, седам во двор со свекорот и си тегниме кафе со три четири цигарчиња.:lol:
    Свекорот како прав италијанец признава јако отров кафе без шеќер, му се слошува кога ќе види колку шеќер му ставам ама дека сум арна снаа не приговара.:wasntme:
    Децата се среќни дека дедо им е тука, јас дека ни готви превкусни јадења, мм нормално е среќен со татко му тука.
    Убаво е вака од време на време да имаш малку помош ама да живеам во заедница не би, ни со мои, ни со негови, кај се стискаш за кк од децата па и од возрасните, не благодарам, плус сите си имаме некои навики кои ни се битни и слабо менливи и тешко тоа да се вклопиш со повеќе луѓе. Свекор ми си го поштувам ама кујната му е наредена со милитарни прецизност, не преуредува кај нас ама во неговата си сака се да си е на свое место, точно каде што го наместил, свртено на напред итн, свекрва ми одамна не му се меша во штипките во кујната, јас па ич не би да му се мешам.:wasntme:

Малку мрчење, не знам кога ќе се научат жеништава по нашиве цркви да не се праваат газди во нив.:@
    Најдов црква наша тука и бевме со децата во саботата за задушница, влегуваме во црквата, малата пред мене и ја зџапува една старка као не се трчало во црква а не трчаше одеше пред мене, мене одма ми зоврива а и збори на малава така зџапена но ран, но гуд, фајр, џиш(facepalm)
    И викам прво пушти ми го детево, ако трча си има мајка да ја опомени, ако отиде кај фајерот повторно си има мајка што ќе го спречи џишот а ако ви се случи уште еднаш да ми пипнете дете ќе ви ја извадам раката од раменици и ќе ве претепам со нејзе, се разбравме?:wasntme::swear:
    Којзнае колку тек сега ќе ме оговараат.(lalala):rofl:
    Можеби и јас претерувам ама не сакам никој децата да ми ги пипка, ни им е прв пат, ни последен пат во црква, знаат како таму да се однесуваат нема потреба друг некој па и со џапање да ги учи кога јас сум таму со нив.

Моиве деца се шкорпија, девица и вага, не знам особини ни за еден знак, дал се такви или не, мои си се, арни си се.:rofl:

Јас не хрчам бар не се пожалил маж а и 99%од времето спијам на стомак, мм малку хрчи онака симпатично освен кога ќе легне цел врз мене и тоа симпатичното хрчење ми е директно во уво.|(
    Сум кажала јас функционирам со малку спиење, 3-4 часа ми се доволни, еднаш во некое време ќе отспијам 10-12 часа полнам батерии и повторно терам со малку спиење.|-)

Косава почна да ми белее кога почина мајка ми, стресот тука си удри, од 18 ја фарбам заради белите влакна, природна ми е некоја темна костенлива боја, секаква боја сум ја фарбала освен црвена, моментално ми е виолетова, некој денови ми се иди цела да ја исшишам и да ја оставам мојата целосно побелена коса ама сега кога ја гледам бабава на Кијану не би.:wasntme::emo:

Ми се случува понекогаш да ми бараат возачка кога купувам цигари или алкохол ама сите тие без исклучок биле мажи па ваљда им е начин како да фатат женска демек лелеее колку млада си и оп ја носи дома или во кола на е*авање.:bandit::tmi:

Другарки и другари имам неколку од детство ми се, се слушаме и гледаме кога можеме, нови баш и не склопувам, еве со момава од Македонија ама нема никогаш да биде исто како со тие што сум пораснала исто и со жените на другарите на мм, се дружиме фамилијарно ама башка сами не.:)

Е морам уште ово да го напишам, ми текна пред некој ден кога пишувавте за костени. Татко ми донел костени дома и мајка ми ми кажува како да се испечат, ми кажала да ги сецнувам ама мене ме мрзеше и така ги бапнав да се печаат на најјако и едно време кога почнаа да пукаат внатре како мини петрди, отиде стаклото од рерната, цела рерна лом, никогаш повеќе не сум фатила ни да печам, ни да варам костени.:rofl:

Среќен роденден на темава, почнав да пишувам тука во најголемиот хаос низ дома, мадамицата само што се роди, Контстантин година и нешто, Матео три само што направи, мислам од тука останав нормална.:wasntme::makeup:

@Dust колку земаш плата ако не е тајна, на сметка ти ги даваат или кеш, прашувам за другарка?:wasntme:
    :rofl::rofl::rofl:

На andrejko82, Peco, Ygritte и 39 други им се допаѓа ова.
  4. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Ола и од мене :hai:
    Ви завидувам што имате време да се видите у огледало дали имате бели влакна или брчки :) Јас кога зјапам, зјапам во уста, а таму не сум видел брчки, ниту пак на друго место сум приметил. Или да преформулирам, луѓето ги сакам по душа, не по изглед, така да брчки имала или немала, мање битно. Ќе наздравам и јас, за викенд. Почнав со работа со предузеќето, доста беа 2 недели пауза 8) . Не знам друго што да кажам, се пријавувам и одјавувам од дневна, сон не ме фаќа, за 1ч одам да работам.

Честитки за 40ка и се надевам ќе се дружиме уште х5 :inlove:.

Имам да пишувам и во други теми, засега ќе се воздржам. :u: срцето ми е вака.
    Лека ноќ друшки :hug:

На Dentina, Skorpija25, sweet.november и 23 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ќе го поправиш...
    Така растиме :hug:

На Dentina, PUPICA, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  6. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    немојте со вакви случки има луѓе со слабо срце ;(

На kuc, Tajnaotrovna, Milobebence и 4 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Добро утро
    Дс се јавам од балкон, и нема да кажам што правам:D
    :smoke::coffee:

Никогаш не сум правела притисок за да добијам нешто.
    И срам ми е,дури не се ни ценкам по пазари за 20 ден помалку да платам.
    А брз себе сум претрпела притисок од авторитети.
    Не сакам да сум досадна,еднаш ксжувам ако имам потреба или желба за нешто, зашто никој на светов не постои за мене да ми задоволува потреби и желби.
    Ама, деновиве псеќам дека понекогаш и тоа е потребно во жовотот за да успее човек во нешто.
    Па синоќа дома разговарав долго,долго.
    Дал да понам со Ве молам...или Јас сметам...или треба да...или...
    100 начина изговорив за да направам притисок, ама искрено не ме бидува.Или ќе се расплачам или толку ќе пропаднам во земја што нема да сторам ништо.
    ....па се јавив кај една моја доообра животна советничка да разговарам зашто навистина незнам како треба.
    Требало со ЈАС САКАМ...ВИЕ МОРАТЕ..]:)

Не сум ни спиена кско треба.

Ете,тоа сум јас8-|

Иначе ништо ново.
    Ноември е а сеуште не се облечени зимските јакни.Сеуште сушам и мокрам купаќи, кои испаднаа најздрава инвестиција:D.

Имајте убав ден(highfive)

П.С.Се спремате за слава???Има некој што ќе чека??

На marlonbrando69, Peco, Lilit и 31 други им се допаѓа ова.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    ^Немој по пижами на тераса ,нагРни некое џемперче :)

Ја не се бањав синоќ :mm: ,сега мавнав еден туш ... испуштив журката синоќ,ама јбг, ова моето од синоќ ептен ми беше битно :)... ај ќе поФториме вечер :)

Си го решив старателството врз малото :|... јер се најдов у ситуација вчера која ме натера да размислувам што би со децата ако и мене ме снема... добра околност е што синко е полнолетен ,па се ќе се ,,врти" меѓу нив двајцата ...јер луѓето се хиени мме ...како и да е ,мирно заспав синоќ .

Со луѓето ,како? Ретко прашувам-соопштувам само ]:) ,не гледам потреба да се објаснувам и препрашувам кога знам да на крај по мое треба да биде.:emo:
    Е сега ,некад се правам на Тошо ,чисто да ѕирнам у мозочето на другата страна ,ама тоа само во одредени ситуации со одредени луѓе ...:emo:

@Bubce38 :hai: :* ,седи си тука ,зима иде ,ќе се грееме колективно ;)... :hug:

И тоа :)...
    Ај :* ,убав ден имајте
    Чек и кафето.... ,у метално џезве :rofl:
    How-to-make-Turkish-Coffee-2-11158-Edit-3.jpg

На eta, marlonbrando69, Peco и 33 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.069
    Допаѓања:
    154.557
    Хахахаха :D:D ме изнасмеа поштено по сабајле :rofl:кај ти текнуваат вакви работи. То ти е Битерке синдром на наша тетка, баба, мора да искоментира на рандом особа за однрсувањр на детето макар ништо не направило.
    Добро утро :sun:
    И јас не знам да правам притисок, до толку што не знам да си се изборам за тоа што ми следи, и тоа многу ме фрустрира, ама не можам да се сменам и тоа е :doh:
    Ај да се спремам полека.
    Убав ден :hai:

На Peco, V.odolija, Sexybaby86 и 26 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ај добо утро :hug:
    Ве заспав, и ве почекав да се разбудите :lol:
    Кој рече здрав живот.. тироидната... нешо :?:

И мене ми беше смешно тоа со раката, и тепањето @bittersweet :D
    Доста си креативна, кога си лута ... :rofl:
    И јас така :$

На marlonbrando69, V.odolija, M&M и 29 други им се допаѓа ова.
  11. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Здраво :)

@bittersweet како така малку спиеш, која ти е тајната? :?: Ноќеска спиев нешто помалку од шест саати и сега се мислам дали да работам или да поспијам уште малку. |-)

Е вака некако... :coffee:

Убава среда! :f:

На marlonbrando69, Peco, V.odolija и 28 други им се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    А па ти да знаеш ја еднаш ја читам битерка ,пишува ноќе околу 2-3ч дека децата се играле у двор со црево за вода мислам беше ...она у гаража пушела... и ја целата ваква :o...што прават бе у ниедно време по двор :rofl: :rofl: (facepalm)...

На boomsleng, V.odolija, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Oh the irony

2019-11-06 07_47_37-Фемина Форум.jpg

На boomsleng, V.odolija, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.302
    Допаѓања:
    226.914
    Утро.
    Ќе си го родиш па ќе гледаш како трча наутро за во градинка да оди со татко му. Ти праќа бакнеж пред да се симне по скали и до последно те гледа иако одвај чека да отиде. :D
    Место да се спремам седнав да допијам кафе. Сум спремила за денес кожни хеланки за на рб :rofl: со џемпер де. :makeup: ги купив пред една год и сеа ми се кожни панталони :rofl:
    Знам дека пак ќе натнам фармерки. |(
    Треба да ми се јават неколку луѓе денес. За убаво е. А јас сум тотално изгубена, исплашена, среќна.. Се на куп од емоции. Од надвор не се глеа мирна сум :makeup:
    П. С. Ич не ми се иде на раб денес :emo:

На boomsleng, Peco, Ygritte и 27 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    И јас спаѓам во јаки хорор креативци кога сум љута.
    Ке го убијам и ке го лежам:^)
    Ќе и го отсечам јазикот(wtf)
    Ќе и отидам и ќе ја превртам наопаку пред сите:swear:
    Ќе му го отсечам ,,таквОто,,:$
    Ќе го отерам у пм:muscle:
    ....
    Незнам дали е штета што ништо од ова не исполнувам или е во моја корист:D

На boomsleng, Peco, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.735
    Допаѓања:
    175.974
    Да тУрам кафе , а?
    CtngI-screenshot-1.png
    Почнав без млеко да го пијам веќе.
    Испратив маж на работа , уклучив една перална, си сварив качамак. Да апнам и ќе земам да пеглам малку:)
    Гледам временцево ветува излазак на ручек , па решив да не готвам денес.
    Имам бааѓи ореви, се мислам нешто блачко да сплескам ама немам идеја што. Мада и да не направам нема да се расипат оревите:). Маж е душман на истите. Јас нешто не ги обожавам сурови:)

Си спијам јас, најмалку 8-9 ч ноќе и обавезно преку ден дремнувам час-два. Пола ден во спиење го трошам.

Сабота ќе частат т.е ќе има прослава од работата на мм. Оние кои земаа решение. Можев нели и јас да бидам во славеничките, ама нека. Кај ќе одам по ладново сега на работа:)
    МоШ на пролет да се одлучам и јас да се вработам. Ама само под услов мед сестра. И тоа кај маж на одд:D. Цел ден да му се плеткам низ нозе:). Ќе го збрлавеам :emo:Во аптеката не сакам, досадна ми се гледа таа работа.

Ај да се фатам за забавниот дел.
    За пеглата нели:party:
    Убав ден:f:

На boomsleng, Peco, M&M и 28 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Стави ги во стаклено чинивче.
    Навлажни ја раката и помини низ оревите колку да ,,земат,, влага.
    Насоли ги и избуричкај ги убаво.
    Стави ги 3-4 минути во микро (од време на време разбркај ги убаво да се исушат со солта на нив)
    Извади си винце (или по желба) и грицкај

На boomsleng, Ariel, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Саде финти за апетисани сте, море :inlove:

На boomsleng, marlonbrando69, Ariel и 22 други им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.735
    Допаѓања:
    175.974
    Му правам такви на мојО.
    Јас не ги јадам.
    Во Фламинго јадам едни убави ораховки, како месечинка ги прават. И чинам само ореви се.
    Ама не знам како се прават.
    Рупкаат многу , тврди се и суви.
    Да не знае некој проверен рецепт?!:wasntme:

На boomsleng, Sexybaby86, Yowannty и 18 други им се допаѓа ова.
  20. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Добро утро народе...
    пијам второ кафе и за кратко излегувам... вечер ќе ве поздравам од друга клима...мислам дека @dunika живее таму некаде...:hai:
    ако чита, нека пише какво е времето, не им верувам на апликациите...
    Одам сега на секс... со шефот. Или ќе бидам е*ан или ќе излезам задоволен од канцеларија...трето нема

На boomsleng, Peco, M&M и 29 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.