Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Ако се блиски настојувај да ти кажат што им треба. Доколку сепак остане исто, јас би земала нешто нависѕина бејзик за дома, што на секпго му треба и секако мора да има, тоа според мене е: чинии т.е сервис, постелнина, можеби ножеви, обични чаши, крпи...
    Другото наброено како микро, тостер, слика, украсен предмет се не толку неопходни работи...слики се прашање на вкус, микро или пекач пример јас сеуште немам дома зошто мразам трупање машинки секакви во мала кујна како мојата...терет ќе ми е ако дома некој ми внесе кафемат или микро ...
    Пари е исто опцика...

На Annath, Kaetana, Dadusicka и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.928
    Допаѓања:
    81.631
    се исто прашање на вкус

На Annath, Milobebence, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.437
    Допаѓања:
    190.731
    Шо крвна група @Ordinary , мене од ко ми ја кажаа грешна во мк, не можам да запамтам која сум;)
    :D

Демек крводарител, убедена дека сум Б+, одам на труднички испитувања овде, ми пишат нешто друго:o. Па паника, па уште еднаш да проверат, па да не згрешиле нешто(facepalm). И това. ..

На Milobebence, Yowannty, M&M и 5 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.856
    Допаѓања:
    101.646
    Денес во Скопјево видов 3 жени во маички на бретели.
    Како август да е.
    Моиве наложиле во дневна па избегав во спална.Не се дише онаму.
    Не сакам да пеглам се и не гледам потреба...а и скиснато ми е.Еднаш летово во еден ден испеглав 40 маици,што од работа што од носење.На нас старите и од децава.Ми се плачеше.
    Постелнина пеглам и тоа што се гледа одозгора.И сакам средени плакари,ако има неред во нив вртоглавица ме фаќа.Мразам садови во садопер ,затоа и не ја користам машината толку често,зашто се одма мијам.
    И купатилото сакам да ми е ултра чисто.Ама само сакам,доволно е кога 5 души ќе поминат низ него.
    Ма не се потресувам веќе за чистота.Баш пред некое време седев со две пријателки едната е педантерија тешка,другата и е важно да излезе да се дружи.И падна муабет која од нив е подобра? Според мене ни една,зашто не чини да се затвориш дома ама па не е и убаво дома да ти е депонија.
    Мене искрено ми е смачено од чистење ,зашто на работа секој ден нешто рибам,па не ми се фаќа крпа дома.Денес што чистев сега ц...ве ме болат.Од напор.
    Значи работиш за тоа што зимаш плата а во меѓувреме чистиш.
    2 во 1.
    Сакам торта или барем колач,некој силен и богат.Со ореви,лешници и врагови.
    Јас пак сум слушнала дека за вселување ме се носи саксиско цвеќе,демек земја се внесувала.
    Ма тоа сум слушнала само,бабини деветтини...

На Skorpija25, Annath, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  5. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    64760621_2579678952065131_8902696011967915609_n.jpg

images.jpeg
    Прекривачи за гарнитура

На Annath, WildMk, Dentina и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Точно и тоа е прашање на вкус, но чинија плус е чинија плус или ако немаш ниалква добродојдрна е, во нешто мора да јадеш...бела клот нема грешка....
    Мене постелнини не по мој вкус ми донесоа две, ги користам кога постелувам на гости или летно време кога турбо менувам постелнини на два три дена...по вкус си купуваш две, три ...особено на почеток, не можеш сто...

На Skorpija25, Annath, Sexybaby86 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.426
    Допаѓања:
    143.399
    А бе има чоколадо во МК, ама не е споредливо со швајцарското. Да не се фалам, ама добро сум упатена :rofl:
    Е за сируп од урми, прв пат слушам :rofl:

Јас кога бев дете многу си играв со кукли од хартија. Ќерче-ѕверче кога беше мала, најдов некоја сликовница со девојчиња и за секое од нив неколку облеки. Ќерче не ме остави да ги облекувам како сакам, па ја легнав во 7 и се изнаиграв :devil:

Кај блиски што ми викаат дека ништо не треба, јас би дала неколку опции коишто мислам дека би биле корисни, а ми се вклопуваат во буџет и би ги замолила да си одберат една.

На Skorpija25, Annath, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  8. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    22.114
    Саша.Така мислам дека се викаше куклата од хартија која одеше со цела книга и аутфит според тоа каква беше приказната.
    Само ова успеав да го најдам на интернет од таа книга.Подоцна имаше други , јас бев многу мала за оваа кукла но братучетка ми ја имаше и добро ја паметам.
    images.jpeg

На eta, Annath, WildMk и 23 други им се допаѓа ова.
  9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Никогаш плико не сум однесила за вселување во стан.
    Ги прашувам што им треба, или одреден период припазувам какви желби имаат па ги изненадувам со некоја нивна идеја.
    Другарка моја за скоро ќе се вселуваат во куќа, мм им ја прави кујната, спалната и купатилото, често сме кај нив. Се им е повеќе бело и и реков да си одбере уметничка слика и да им ја платиме ние, тоа ќе биде од нас поклонот.
    Кај нас на стан се' што ми донесоа гостите си користам, беше ствар на договор, ме прашаа им кажав што ми фали. Уште си ги користам работите. Сакам поклони, несакам пари, макар и рамка за слика да е од 100 ден, ќе си ја чувам

Последна измена: 6 ноември 2019
    На Annath, Dentina, Sexybaby86 и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.923
    Допаѓања:
    163.893
    На вселување не давам пари.
    Купувам поклон.
    Сори...
    Кристални чаши, замија цвеќе, икона (ако се религиозни и имаат слава), даски за сервирање, некоја здела за салата, прибор за јадење, мал кујнски апарат.

На Skorpija25, Annath, Sexybaby86 и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.437
    Допаѓања:
    190.731
    :rofl: :rofl: :rofl:
    Се изнаиграла бе:D. Да не имаме и иста ќерка, и мојава или игра по нејзино или никако(facepalm).
    Му купив еднаш на едно девојче од пријатели таква книга со модели за облекување- мајката не беше воодушевена:?:. Арно ме потсетивте, може да побарам за моево, ептен е по модата, ќе се изнаигра. Јас за тоа време дури игра, може да си сошијам флекери (многу фенси терминов), готовите нема шанса да ми се погодат8)
    А сирупот од урми го тупам, знам дека @LiliBoz го нејќе тој од јавор, а не може мед.Можеби ќе и се погоди, незнам дали го има во мк, кај нас го има по супермаркети, по дм, сегде.

@Alishan30 нејќеш да ми дојдеш на поседок? Сосе мажот и столарскиот алат?8-|

На Dentina, Sexybaby86, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  12. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    22.114
    Држач за неколку шишиња вино од изрезбано дрво. Тоа имаме купувано за вселување во нов дом на пријатели.
    Последно на нас ни донесоа две тави од Делимано.Многу се убави , и баш погоден подарок ми се.

На Annath, Sexybaby86, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.200
    Допаѓања:
    124.829
    За вселување секој втор ми донесе чаши за вино.Ги имам во сите форми и величини :) Ептен некреативно,некако најлесно ај чаши за вино. Ги чувам сите, а што да им правам.Едни ептен големи,ги декорирам за Нова Година ,баш ми се вклопуваат :)
    Ми донесоа и тостер и правосмукалка,рамки за слики,постарите пекачи и сервиси и постелнини, ама нешто интересно неможам да издвојам.
    Аа ми текна. Крзнени прекривки од дормео (и сегабги има на акција,ептен искористени и погодени :))

Јас носам некоја интересна даска за сервирање ,вино,благце, орхидеја... некоја комбинација од ова. Ако одам во икеа непосредно, купувам една убава чинија за салата , таа ми е фејворит и не сум ја утнала. Или лампи за во дневна, два пати сум купила и погодила :)
    Еве ги
    IMG_5935.PNG IMG_5936.PNG IMG_5937.PNG

На Skorpija25, Val-Dim, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Имавме едни не толку блиски пријатели, се јавија сакале да дојдат во новиот стан на гости:wasntme:се изненадивме, и се согласивме да дојдат. Ми донесоа 3 тенџериња. Тогаш се смеев, мислејќи дека нема да готвам во нив, не сум домаќинка кој знае каква. Од тогаш не купив ниту едно друго тенџере, се што правам во нив правам цели 6 години:lol:
    Мајка ми скоро ги гледа и ми кажа многу квалитетни дека биле, материјалот, јас не се разбирам, како нови изгледаат. Ете, мене немаше да ми текне баш такви да си купам, а и не сум пребирлива "дај што ќе дадеш-не одбивам јас":D

На Val-Dim, Annath, Dentina и 25 други им се допаѓа ова.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    Дедо сакале да го дадат на посвојување, бидејќи мајка му умрела на пораѓај па да може татко му да се прежени. Не дале тетките, па тие си го исчувале дома, во фамилијарната куќа.
    Јас кога сум се родила, тато и баба плачеле затоа што не сум била машко :rofl: а сега тројца мажи не ми се рамни 8)
    Штета што умреа млади и не ме начекаа да пораснам ко човек.

Пеглање ми е омилен спорт. Ама обично другите ги пеглам, т.е ги карам :D
    Уноформа секое сабајле препеглувам 8-|
    За постелнина и други ствари немам време, среќа па имам кој да ми помага :lol: јас само перална си пуштам.

Кој ми го пушти пмс-то на најјако? Си купив тегла Нутела. Нема да дочека 24 саати, осеќам.
    Синоќа чоколадото со брзина на светлината го снема. А уште едно имам 8)

Друго заборавив што требаше да пишам.
    Сите околу мене се болни, затнати носеви, кашлаат, буфтаат.
    И мене полека ме фаќа, ако залегнам ќе ги отепам сите на работа.

На уселба никогаш не сум била и не знам што се носи.
    Едвај чекам овие неколку месеци да поминат и да фатам џадето

На Annath, JuLleE, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Шо прајте?
    Арни сте?

Ми е мрза да читам... ми се спие...
    Само да ве поздравам :hug:

На Annath, JuLleE, Sexybaby86 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.426
    Допаѓања:
    143.399
    Јас треба да одам на свадба. Обично носам пари, ама тука би сакала да однесам некој интересен поклон. Мислам дека не им е до пари дојдено. Идеи немам ама баш никакви. А не ми се блиски, да ми беа, ќе знаев.

На Skorpija25, Annath, JuLleE и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Каков стил имаат? нешто рустикално на пример или незнам нешто уникатно резбано...

На Annath, LejlaD, Ariel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.437
    Допаѓања:
    190.731
    @Ariel да видиш реплики на музејски експонати, мислам во Музеј на Македонија, со сертификат со се. Теракотна икона од Виница, Големата мајка, Тетовска менада нешо?:?:

MM купил ајвар. Толку од мојот нејадитис:D

На Dentina, Sexybaby86, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.354
    Допаѓања:
    278.807
    И кај мене во фамилија најава за свадба.Одамна не сум била кај некој близок на последните две од први братучедки одседав со солзи во очи оти татко му беше брзо починат а на претходните кај братучедите беше болен.Така да сега страв ми е и од болештини ама сега и од "болни" луѓе. А и финасиски не ќе можам да се опуштам ...
    Ај ,скролајте ме ,не сум нешто арна вечерва ме мава психа...Осеќам дека некои безвеза мисли ме надвладуваат и ќе биде долга непроспана ноќ.И не е пмс туку реалноста која успевам одреден период да ја скривам под тепих ама периодично мора да излезе...

На Annath, WildMk, Dentina и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.