Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.847
    Допаѓања:
    142.438
    Близок, ако е за брат ми, заедно ќе одиме да му купиме цела соба, пример спалната. Околу 500 евра да речеме, или шпоретот, фрижидерот... што ќе одбере ќе му платам. Макар и на рати 24 месеци.

За подалечни ќе прашам што, лустер, даска за пеглање, сигурное прашам и ќе напнам што да земам.

Ние сега се вселувавме пред година и кусур, брат ми ми купи печка на пелети.

На Annath, JuLleE, Dentina и 14 други им се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.619
    Не знам дал за ист сируп од урми зборуваме ама јас купував често од марвик продавниците за здрава храна, многу е убав, го земав како замена за маџун бидејќи мене многу поубав ми е, баш го помислив вчера одамна не сум купила.
    Се најадов глупости, изгледав 3 епизоди од една серија на нетфликс, ќе спијам. Сакам утре денов поарен од денес да е.
    Ај добра ноќ

На Annath, Sexybaby86, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    Поклон за на стан/куќа сакам да биде нешто што би им користело на домаќините. На сестра ми би и однела по нејзин избор нешто од бела техника, следни во ,,хиерархија'' ми се братучедите нив би им дала некој помал кујнски апарат како кафемат, тостер, соковник или пак перници од мемори пена, некоја убава постелнина...

Најомразена домашна активност - бришење прозори и пеглање. Омилена :?: средување плакари. Можам цел ден да си редам алишта. Ова ми е останато од мала, коа си прередував плакар се замислував дека сум продавачка во бутик и така уживав во активноста :lol:

На Skorpija25, Peco, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.428
    Допаѓања:
    143.420
    Добро утро лејдис и по некој џентлмен, веќе од работа.

Ова утро ќе се расонуваме со
    94CBD1DB-1733-4524-A1AF-7E2524E3738B.jpeg
    Стомакот ми бара одмор од глупости, меѓу кои и кафе. Зелен чај, полн антиоксиданси. Леле сега кога ќе се подмладам, кој ќе ме трпи. Одма ќе почнам да барам швалер! :devil:

Последна измена: 7 ноември 2019
    На Skorpija25, Val-Dim, M&M и 24 други им се допаѓа ова.
  5. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Добро утро

Арен сум денес. Два дена спиев како да ме утепал некој, попладнето, после работа. Синоќа дружење малку , па од сабајле пак посао. Срчка ќе се спои, е сеа дали со моја или туѓа половина, времето ќе каже.

@ninja35 гледај gluten-frei да биде
    @LiliBoz помина нервозата од вчера?

Имајте убав ден, вечер частам пиФо

На Annath, Kate Rina 93, JuLleE и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.488
    Допаѓања:
    22.822
    Добро утро...
    Време љом.. мала конечно беше весела а и ок спиевме...
    После 2 месеци.
    Ја спремив и со татко и ја испрарив во градинка и реков ќе прилегнам, ама не презаспав.
    И така, сеа да се средам и да одам да испазарам. Нешто за доручек, нешто за ручек.
    А времево е само за под ќебе.

На Val-Dim, M&M, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Добро утро. Прекрасно утро кое на жалост нема да можам да го восприемам како што сакам. Сонце срамежливо шара по ролетните, си велам во идилата светот се буди - иако реалноста е дека јас се будам, светов овде одамна е разбуден и можеби стигнат на работа оти швабичи се ранобудни и од ноќој веќе роварат.

А мене со целите 4 саати сон расцепкан на 3 рати ме чека торнадо од ден. Термини, термини, куповка, да измислам некои мафини за во градинка за шетањето со Летерните.. да се прибереме и да спакувам цела фамилија за утре за по пат. Да згрижам мачка и да не заборавам документи за малиот. И сето тоа паралелно со бебе кое е уштекано на мене на секој саат и пол / два во времетраење од 30-40 минути.
    Ми треба магично стапче, да запеам ко вилата на Пепелашка "бибиди бабиди бу!" - и се наоѓам на Куба како сопственик на бар на плажа и муабетам со ликови во кошули како Ник Слотер и Спајдер. Редовни ми се па да ги "испоштовам". Еве нека е малиот уштекан и во таа приказна. Something's gotta give.

Утре сме во едно шизик на ризик сценарио - вадиме патен лист за малиот сабајлето а вечерта ни е летот! Ако не стигнеме ќе си се вратиме ко помочани дома. Не дека е лошо сценарио да бидам искрена.

Бели влакна имам едно 10. Нек си се лепршават низ црната коса, не ми е гајле. Туку брчки околу очите многу некако ми се направија. Особено периодов со неспиење и хаоси. Иако се брчки кои се појавуваат на смеење, сепак не сум многу весела што ги има толку.
    За која сум била пред 10 години - не сум премногу сменета. Освен намножена. И да, дебела делувам постаро. Изобличено некако.
    Јас се делам на личност пред и по факултет. Пред = елегантно пополнета црвенокоса, полна соништа, полетна, живее "неколку сантиметри над земјата".
    По = приземјена поздодевна природнокоса понекогаш што се фарба црвена како трибјут за сите соништа што до ден денес се трупаат на перницата.Сепак, мојата стекната рационалност не ми дава моќ да земам и да ги расчистам веќе еднаш. Здебелена или едноставно намножена.
    Муабетот ми е дека сум сменета - физички но не толку психички. Иако делувам така.

Чистам не дека сакам, туку го сакам моментот после чистење. Верувам во можноста за нов почеток во животот ако во еден момент се суперпонираат стандардното чистење и деталното чистење. Како кога Марс пример влегува не знам си пред кое соѕвездие. Така моите средени фиоки и шкафови, среден подрум, средена и пребришана кујна, средени прозорци, ако се поклопат со празна корпа за алишта, усисано и избришано насекаде, и по можност да сум депилирана и средена.. верувањето е дека којзнае што ќе се случи. Или ќе добијам веќе сертификат дека сум нетокму.

Толку успеав да пишам. Морам да се спремам за првиот термин. Па.. останете со здравје!

На Skorpija25, bittersweet, Val-Dim и 35 други им се допаѓа ова.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Д.утро од север :)
    Конечно ситен дожд ...онака ,есенски , колку да се долови моментот :)

Ми ја понуди неговата кола ,одбив :emo:...јер кола и маж/жена не се земаат/даваат на заем ,или ги имаш ко свои или ги немаш:emo: ... Како и да е ... мн.убаво чадорче имам :D... у тон сум целата :D

Денов убав треба да биде,барем според она у најава што е (fingers) ...ќе видиме што ќе излезе на крај :emo:
    И тоа...
    Ај :* ...

На Skorpija25, M&M, Peco и 31 други им се допаѓа ова.
  9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.019
    Утро:hai:
    Тмурно овде некако:doh:
    Маж дежурен денес. Изрази желба за мајонез салата да му направам, па ставив компири и јајца да варам сега. Да здробам набрзинка зајрето па да врвам кај него.
    Фул е со термини , не ќе може "убаво" да го видам, ама омилената ми сестра е дежурна па со неа ќе пијам едно кафенце.
    Да научам што има ново по градот:)

Утре на 3-4 имендени имаме за идење. Бар на еден обавезно ќе се појавиме, за појќе не гарантирам:)

Некоја што има одено Будва да ми го каже патот у лп може ли?
    Преку Албанија ли Косово, тој пат . Колку км има?
    Знаете дека со гугл и џипи мипи не се дружам, така да ако некој знае да ми пушти нешто на аз'р многу ќе ви бидам благодарна:)

Фала лепо, убав ден:P

На Skorpija25, Val-Dim, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    ^барај гуглмапс :?:... ја пред некој ден до Деве Баир стигнав -по грешка (facepalm)... за Паланка бев појдена иначе :rofl: (facepalm)

На Skorpija25, M&M, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  11. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.891
    Допаѓања:
    34.326
    ПАЛАНКА си ја поминала штом на граница си стигнала, една шака народ са.:D @Bubce38 ја ќе се обидем да ти објасним сега бевме во септ, будва.

На Annath, Kate Rina 93, JuLleE и 12 други им се допаѓа ова.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.856
    Допаѓања:
    101.647
    Зашто бе кога сум слободна ме боли глава и како претепана сум.
    Еден ден имам слободен, и тој да ми помине безвезе.
    Марфи одговорен е за здравје?
    Ако е, да го прашам оти вака ми прави...:@
    Добро ви врнежливо утро,само слаб е овој дожд за оваа суша.
    Ај предложете ми прилог за месо а да не е компир и златна мешавина?
    @stetoskop ,лошо си се престроила пред Паланка :D

На Skorpija25, Val-Dim, M&M и 27 други им се допаѓа ова.
  13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.637
    Допаѓања:
    152.705
    Добро утро девојки и по некое момче!

Испратив деца на училиште и си прилегнав...станав пред пола час...чекам да почне кафе да делува и да ми се отворат очите па да фатам некоја работа низ дома....

Да чистам сакам ептен ...дури накај ОСД забегувам..мразам пеглање ама миење садови уште повеќе...

Бели влакна еден куп па фарбањето ми е потреба веќе ...брчки имам исто еден куп и тоа не само оние ситни околу очи и усни...туку и длабоки на челото и меѓу очите...
    Вчера гледав емисија каде гостинка беше Васка Леонтиќ...жената на 48год.изгледа посвежо и помладо отколку јас со 8г.помалку...
    Се разочарувам кога ќе се споредам така...

Немав пишано деновиве па го прошпуштив јубилејот.
    Посакувам уште долги години постоење на темава која ни служи ко издувен вентил и дневник на повеќето...Дај боже што повеќе среќни моменти да споделуваме и славиме!

@Kaetana ме насмеа и ми го разубави утрото со постот...
    @Bubce38 а кафето на Сокакот?!
    Оти не се пријави?!

На Skorpija25, bittersweet, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  14. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Ќафасан-Елбасан-Тирана-Скадар-Подгороца-Будва
    Си идев во обратен правец јас од Сплит.

На Annath, Kate Rina 93, Yowannty и 8 други им се допаѓа ова.
  15. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.268
    Добро утро :rain:!!!
    Конечно дожд и надвор личи на есен ..убавко ми е
    Кафе и музиче во позадина и за мерак е .Откако почнав да спијам само по 5 до 6 часа сум поодморена (facepalm)абе сета сум обратна.За мене важи правило во спиење спомени нема ;)
    Маж и дете испратив кој на школо кој на работа ,јас ручек да спремам и ќе одам ,но пред тоа да се зафенирам ...убава да бидам :makeup:
    @lunicka направи или рижото или зеленчук печен јас редовно правам ...
    Убав ден женчиња !!!
    Сармите готови ви се за вечер ????
    @WORRIED.BT а што прави па таа Леонтиќ за да не изгледа младо ,освен третмани по цели денови за метла да не се фатила ...убава си си ич не се разочарувај

На bittersweet, Val-Dim, M&M и 27 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.305
    Допаѓања:
    226.931
    Утро.
    Стигам на раб од градинка сега.
    Им кажав што имам да им кажам, а што ќе направам допрва ќе разгледувам кои ми се опции.
    Времево е милина.
    Вие арни

На Peco, Annath, Kate Rina 93 и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.019
    Фала друшки на сите:*
    Еден куп рути добив :) во рок од пола саат.
    Ама @TeddyGrey ми напишала баш како на прваче:). Како што треба за мене:D

@WORRIED.BT бевме Пелистер. Ама многу активности имаше горе и никаква шанса ни време немаше за во градот да слезиме.
    Здравје следна прилика:)

На M&M, Peco, Milobebence и 21 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    :nod: , се извозЕв низ паланка :nod: :x... онака ,панорамски ...ај ,интересно у секој случај беше :emo:

На M&M, Peco, Milobebence и 15 други им се допаѓа ова.
  19. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    @Bubce38 пред неполн месец бев за Будва. Тазе ми е.

На M&M, Milobebence, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.383
    Допаѓања:
    262.012
    Секоја планина своја тежина.

@Bubce38 зошто се противиш на гуглмапс. Секако на тел ја имаш апликацијата, пишуваш до каде и ти ја "црта" рутата.

Останав дома, мој избор беше денес ваљда е паметен :worried: а иронијата е што баш сакав да одам. Конфузно звучам баш]:)

На bittersweet, kuc, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.