Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Cka

Cka Форумски идол

Близок, ако е за брат ми, заедно ќе одиме да му купиме цела соба, пример спалната. Околу 500 евра да речеме, или шпоретот, фрижидерот... што ќе одбере ќе му платам. Макар и на рати 24 месеци.

За подалечни ќе прашам што, лустер, даска за пеглање, сигурное прашам и ќе напнам што да земам.

Ние сега се вселувавме пред година и кусур, брат ми ми купи печка на пелети.

Annath, JuLleE, Dentina and 14 others like this.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Не знам дал за ист сируп од урми зборуваме ама јас купував често од марвик продавниците за здрава храна, многу е убав, го земав како замена за маџун бидејќи мене многу поубав ми е, баш го помислив вчера одамна не сум купила.
    Се најадов глупости, изгледав 3 епизоди од една серија на нетфликс, ќе спијам. Сакам утре денов поарен од денес да е.
    Ај добра ноќ

Annath, Sexybaby86, kuc and 13 others like this.
  3. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Поклон за на стан/куќа сакам да биде нешто што би им користело на домаќините. На сестра ми би и однела по нејзин избор нешто од бела техника, следни во ,,хиерархија'' ми се братучедите нив би им дала некој помал кујнски апарат како кафемат, тостер, соковник или пак перници од мемори пена, некоја убава постелнина...

Најомразена домашна активност - бришење прозори и пеглање. Омилена :?: средување плакари. Можам цел ден да си редам алишта. Ова ми е останато од мала, коа си прередував плакар се замислував дека сум продавачка во бутик и така уживав во активноста :lol:

Skorpija25, Peco, Annath and 21 others like this.
  4. Ariel

Ariel Форумски идол

Добро утро лејдис и по некој џентлмен, веќе од работа.

Ова утро ќе се расонуваме со
    94CBD1DB-1733-4524-A1AF-7E2524E3738B.jpeg
    Стомакот ми бара одмор од глупости, меѓу кои и кафе. Зелен чај, полн антиоксиданси. Леле сега кога ќе се подмладам, кој ќе ме трпи. Одма ќе почнам да барам швалер! :devil:

Last edited: Nov 7, 2019
    Skorpija25, Val-Dim, M&M and 24 others like this.
  5. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Добро утро

Арен сум денес. Два дена спиев како да ме утепал некој, попладнето, после работа. Синоќа дружење малку , па од сабајле пак посао. Срчка ќе се спои, е сеа дали со моја или туѓа половина, времето ќе каже.

@ninja35 гледај gluten-frei да биде
    @LiliBoz помина нервозата од вчера?

Имајте убав ден, вечер частам пиФо

Annath, Kate Rina 93, JuLleE and 13 others like this.
  6. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Добро утро...
    Време љом.. мала конечно беше весела а и ок спиевме...
    После 2 месеци.
    Ја спремив и со татко и ја испрарив во градинка и реков ќе прилегнам, ама не презаспав.
    И така, сеа да се средам и да одам да испазарам. Нешто за доручек, нешто за ручек.
    А времево е само за под ќебе.

Val-Dim, M&M, Annath and 17 others like this.
  7. Kaetana

Kaetana Популарен член

Добро утро. Прекрасно утро кое на жалост нема да можам да го восприемам како што сакам. Сонце срамежливо шара по ролетните, си велам во идилата светот се буди - иако реалноста е дека јас се будам, светов овде одамна е разбуден и можеби стигнат на работа оти швабичи се ранобудни и од ноќој веќе роварат.

А мене со целите 4 саати сон расцепкан на 3 рати ме чека торнадо од ден. Термини, термини, куповка, да измислам некои мафини за во градинка за шетањето со Летерните.. да се прибереме и да спакувам цела фамилија за утре за по пат. Да згрижам мачка и да не заборавам документи за малиот. И сето тоа паралелно со бебе кое е уштекано на мене на секој саат и пол / два во времетраење од 30-40 минути.
    Ми треба магично стапче, да запеам ко вилата на Пепелашка "бибиди бабиди бу!" - и се наоѓам на Куба како сопственик на бар на плажа и муабетам со ликови во кошули како Ник Слотер и Спајдер. Редовни ми се па да ги "испоштовам". Еве нека е малиот уштекан и во таа приказна. Something's gotta give.

Утре сме во едно шизик на ризик сценарио - вадиме патен лист за малиот сабајлето а вечерта ни е летот! Ако не стигнеме ќе си се вратиме ко помочани дома. Не дека е лошо сценарио да бидам искрена.

Бели влакна имам едно 10. Нек си се лепршават низ црната коса, не ми е гајле. Туку брчки околу очите многу некако ми се направија. Особено периодов со неспиење и хаоси. Иако се брчки кои се појавуваат на смеење, сепак не сум многу весела што ги има толку.
    За која сум била пред 10 години - не сум премногу сменета. Освен намножена. И да, дебела делувам постаро. Изобличено некако.
    Јас се делам на личност пред и по факултет. Пред = елегантно пополнета црвенокоса, полна соништа, полетна, живее "неколку сантиметри над земјата".
    По = приземјена поздодевна природнокоса понекогаш што се фарба црвена како трибјут за сите соништа што до ден денес се трупаат на перницата.Сепак, мојата стекната рационалност не ми дава моќ да земам и да ги расчистам веќе еднаш. Здебелена или едноставно намножена.
    Муабетот ми е дека сум сменета - физички но не толку психички. Иако делувам така.

Чистам не дека сакам, туку го сакам моментот после чистење. Верувам во можноста за нов почеток во животот ако во еден момент се суперпонираат стандардното чистење и деталното чистење. Како кога Марс пример влегува не знам си пред кое соѕвездие. Така моите средени фиоки и шкафови, среден подрум, средена и пребришана кујна, средени прозорци, ако се поклопат со празна корпа за алишта, усисано и избришано насекаде, и по можност да сум депилирана и средена.. верувањето е дека којзнае што ќе се случи. Или ќе добијам веќе сертификат дека сум нетокму.

Толку успеав да пишам. Морам да се спремам за првиот термин. Па.. останете со здравје!

8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Д.утро од север :)
    Конечно ситен дожд ...онака ,есенски , колку да се долови моментот :)

Ми ја понуди неговата кола ,одбив :emo:...јер кола и маж/жена не се земаат/даваат на заем ,или ги имаш ко свои или ги немаш:emo: ... Како и да е ... мн.убаво чадорче имам :D... у тон сум целата :D

Денов убав треба да биде,барем според она у најава што е (fingers) ...ќе видиме што ќе излезе на крај :emo:
    И тоа...
    Ај :* ...

Skorpija25, M&M, Peco and 31 others like this.
  9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Утро:hai:
    Тмурно овде некако:doh:
    Маж дежурен денес. Изрази желба за мајонез салата да му направам, па ставив компири и јајца да варам сега. Да здробам набрзинка зајрето па да врвам кај него.
    Фул е со термини , не ќе може "убаво" да го видам, ама омилената ми сестра е дежурна па со неа ќе пијам едно кафенце.
    Да научам што има ново по градот:)

Утре на 3-4 имендени имаме за идење. Бар на еден обавезно ќе се појавиме, за појќе не гарантирам:)

Некоја што има одено Будва да ми го каже патот у лп може ли?
    Преку Албанија ли Косово, тој пат . Колку км има?
    Знаете дека со гугл и џипи мипи не се дружам, така да ако некој знае да ми пушти нешто на аз'р многу ќе ви бидам благодарна:)

Фала лепо, убав ден:P

Skorpija25, Val-Dim, M&M and 26 others like this.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

^барај гуглмапс :?:... ја пред некој ден до Деве Баир стигнав -по грешка (facepalm)... за Паланка бев појдена иначе :rofl: (facepalm)

Skorpija25, M&M, Peco and 22 others like this.
  11. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

ПАЛАНКА си ја поминала штом на граница си стигнала, една шака народ са.:D @Bubce38 ја ќе се обидем да ти објасним сега бевме во септ, будва.

Annath, Kate Rina 93, JuLleE and 12 others like this.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Зашто бе кога сум слободна ме боли глава и како претепана сум.
    Еден ден имам слободен, и тој да ми помине безвезе.
    Марфи одговорен е за здравје?
    Ако е, да го прашам оти вака ми прави...:@
    Добро ви врнежливо утро,само слаб е овој дожд за оваа суша.
    Ај предложете ми прилог за месо а да не е компир и златна мешавина?
    @stetoskop ,лошо си се престроила пред Паланка :D

Skorpija25, Val-Dim, M&M and 27 others like this.
  13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Добро утро девојки и по некое момче!

Испратив деца на училиште и си прилегнав...станав пред пола час...чекам да почне кафе да делува и да ми се отворат очите па да фатам некоја работа низ дома....

Да чистам сакам ептен ...дури накај ОСД забегувам..мразам пеглање ама миење садови уште повеќе...

Бели влакна еден куп па фарбањето ми е потреба веќе ...брчки имам исто еден куп и тоа не само оние ситни околу очи и усни...туку и длабоки на челото и меѓу очите...
    Вчера гледав емисија каде гостинка беше Васка Леонтиќ...жената на 48год.изгледа посвежо и помладо отколку јас со 8г.помалку...
    Се разочарувам кога ќе се споредам така...

Немав пишано деновиве па го прошпуштив јубилејот.
    Посакувам уште долги години постоење на темава која ни служи ко издувен вентил и дневник на повеќето...Дај боже што повеќе среќни моменти да споделуваме и славиме!

@Kaetana ме насмеа и ми го разубави утрото со постот...
    @Bubce38 а кафето на Сокакот?!
    Оти не се пријави?!

14. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Ќафасан-Елбасан-Тирана-Скадар-Подгороца-Будва
    Си идев во обратен правец јас од Сплит.

15. kuc

kuc Форумски идол

Добро утро :rain:!!!
    Конечно дожд и надвор личи на есен ..убавко ми е
    Кафе и музиче во позадина и за мерак е .Откако почнав да спијам само по 5 до 6 часа сум поодморена (facepalm)абе сета сум обратна.За мене важи правило во спиење спомени нема ;)
    Маж и дете испратив кој на школо кој на работа ,јас ручек да спремам и ќе одам ,но пред тоа да се зафенирам ...убава да бидам :makeup:
    @lunicka направи или рижото или зеленчук печен јас редовно правам ...
    Убав ден женчиња !!!
    Сармите готови ви се за вечер ????
    @WORRIED.BT а што прави па таа Леонтиќ за да не изгледа младо ,освен третмани по цели денови за метла да не се фатила ...убава си си ич не се разочарувај

bittersweet, Val-Dim, M&M and 27 others like this.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Утро.
    Стигам на раб од градинка сега.
    Им кажав што имам да им кажам, а што ќе направам допрва ќе разгледувам кои ми се опции.
    Времево е милина.
    Вие арни

Peco, Annath, Kate Rina 93 and 20 others like this.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Фала друшки на сите:*
    Еден куп рути добив :) во рок од пола саат.
    Ама @TeddyGrey ми напишала баш како на прваче:). Како што треба за мене:D

@WORRIED.BT бевме Пелистер. Ама многу активности имаше горе и никаква шанса ни време немаше за во градот да слезиме.
    Здравје следна прилика:)

M&M, Peco, Milobebence and 21 others like this.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

:nod: , се извозЕв низ паланка :nod: :x... онака ,панорамски ...ај ,интересно у секој случај беше :emo:

M&M, Peco, Milobebence and 15 others like this.
  19. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

@Bubce38 пред неполн месец бев за Будва. Тазе ми е.

M&M, Milobebence, Annath and 10 others like this.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Секоја планина своја тежина.

@Bubce38 зошто се противиш на гуглмапс. Секако на тел ја имаш апликацијата, пишуваш до каде и ти ја "црта" рутата.

Останав дома, мој избор беше денес ваљда е паметен :worried: а иронијата е што баш сакав да одам. Конфузно звучам баш]:)

bittersweet, kuc, M&M and 20 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.