Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    На sanjaeva, WildMk, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.605
    Допаѓања:
    126.217
    Само да кажам дека во темаа уште си ги мерат :D:D:D:D

На marlonbrando69, M&M, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.775
    Допаѓања:
    214.205
    @Alishan30 извини што ти досадувам но за дечково Цитерал капки ми препиша матичната,зедов од аптека но на нив пишува око уво?За во нос нема проблем или,?

На Milobebence, Alishan30 и Annath им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.935
    Допаѓања:
    203.218
    Кај нас ги ставаат, велат дека нема проблем, ама реално, не би требало така да се користат. Има лекови кои се наменски за во нос, ама за жал, кај нас не. Кажи ми, ако нема никаква симптоматологија, зошто терапија?

На Kaetana, Love 83, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.359
    Допаѓања:
    278.872
    Не сум коза ама сум ОВЦА,а тоа бетер му доѓе.
    Не сакам зборување по тел,сакам личен контакт.Сите другарки седевме блиску и по цели денови кисневме едни кај други.Муабето ,кафиња хадење заедно..Она што сега кај децава го нема..
    Постери од пеачи лепев и јас ама на врата.

На marlonbrando69, bittersweet, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.775
    Допаѓања:
    214.205
    На брисот покажа стрептокока ауреус ако напишав правилно

На Milobebence и Annath им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.935
    Допаѓања:
    203.218
    Да, знам дека има бактерија, ама ако нема симптоми, зошто терапија? Тоа прашував. Мора негативен да е брисот?

На Kaetana и Milobebence им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.775
    Допаѓања:
    214.205
    Појма немам,само носот му е затнат,грло не е воспалено,не кашла.Мината недела кога се затна во нос кашлаше неколку дена и толку.Против сум давање па ни сама не знам што како е поарно.Женската негова исто на брис истата бактерија,па ради тоа и го правевме на препорака на нејзина матична др

На Milobebence и Annath им се допаѓа ова.
  9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Доколку имал симптоми и имал чести настинки, можеби затоа по антибиограм му ги дале цитерал капкиве. И кај нас орл специјалистите гледам ги пишуваат, а добив информација од аптеките дека се дефицитарни, ги немало.

На Kaetana, Milobebence, LiliBoz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    и нормално дека на дождлив ден ќе најдам повредено маче и ќе морам на ветеринар.
    едно излечи,друго најди...

На marlonbrando69, WildMk, Kaetana и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.935
    Допаѓања:
    203.218
    Ауреус не е наивна бактерија. Ставајте капки, нека се исчисти. Како што рече Алишан, ако имал чести настинки, подобро да прима терапија.

На Kaetana, Alishan30, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.378
    Допаѓања:
    259.916
    Јас имав постер од Лео и Нокаут:D.
    И Бекстрит бојс, оф корс Ник:).
    И жичен телефон и сметка, се помина.
    Младост лудост, не бев ич мирна(facepalm).

На bittersweet, Val-Dim, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.775
    Допаѓања:
    214.205
    Ви благодарам и на двете за одговорот,баш ме збуни тоа око уво,а ваму за нос ни требаат:*Поарно да си прашам и да се враќам во аптека од беља да направам

Последна измена: 7 ноември 2019
    На Kaetana, Alishan30, mareane и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Мила и мене ми беше четврток нов почеток и беба ме изненади баш во четврток.Порано четврток не го сакав ич,но сега ми е омилен ден.Четврток:inlove:.Така да во животот никогаш не вели никогаш за ништо.Го САКАМ ЧЕТВРТОК МНОГУУУУ:party:(poolparty):*:

На Val-Dim, WildMk, Kaetana и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    Јас сум од тие генерации што го фатија преминот од фиксна во мобилна телефонија, па паралелно се користеа двата. На мобилен надополнуваш 100че кредит за по некоја порака, а со другарки раскажуваш детали од тие неколку секунди додека симпатијата минувал крај тебе :lol: И домашни, лектири, задачи објаснувавме преку мобилен, а коа не постоеја идентификаторите и такси викавме на рандом адреси најдени во Именик кој го имаше секој корисник, внатре со име, презиме и адреса на секој претплатник.
    Јас повеќе сум од времето на #31# и заебанции кои завршуваа со пцовки и клетви :tmi:

Постери лепев, два ѕида цели ми беа постери, да не беа тоа регалите што покриваа цели ѕидови и повеќе ќе имав. Не ме ограничуваа за лепење јер свесни беа дека е само фаза на еден тинејџер и нема потреба од драмење, се избели послето се убаво и никаква трага не останаа од лепаците. Највише постери имав од Бекам и Леонардо Ди Каприо. За тие од Бекам очи вадевме со братучед ми, единствена работа за која се каравме. За него тоа беше најдобриот фудбалер, за мене најубавиот маж на светот. Бевме договорени секој што има дупликат од Бекам да го дава на другиот. Имав еден од ,,Наш свет'' со многу убава слика од Бекам, А4 формат, е ама послето некое време истиот го имаше во ,,Тин шема'' и беше 4х поголем од овој. Он запна да му го дадам јер нели дупликат ми е, ама форматот ми матеше есап. Пола врата зафаќаше немаше шанси за едно А4 ливче да му го дадам, свашта си изнакажавме и дојде тетка, пресуди, мене ми припадна, па налутен на мајка му, као демек ти немаш син тебе внука ти ти е битна, доби објаснување дека да беше Викторија на постерот ќе му прикаднеше нему, вака срамота е само мажи да лепи :lol: мораше да ја прифати ,,пресудата'' иако со тешко срце.

На marlonbrando69, bittersweet, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  16. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Сите многу сте збореле, јас највише пари с..чкав кога се појави дајл ап интернет...пусто телефонот даваше знаци кога се поврзуваш на дајлапот па не можеше кога спијат моите, јер во дневна спиеја.
    Кавги за тоа, ептен.
    Но рекордер е мајка ми кога замина брат ми на студии странство . Рекордни 14000 вооо 99' ил 2000..
    Постер имав од Боно, Бред пит, и онаа рекламата за Кинг и Квин парфемот на Алкалоид мислам беше..
    Ќерка во стариот стан имаше постери од Монстер Хај ( мама и ги нарача:angel:) и животинки слатки . Сега овде и нашлапав мотивациони пораки. А таа би сакала волк, ама толку го пази што не сака ни селотејп на него да стави , па , нормално...не е залепен:yawn:

На bittersweet, Val-Dim, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.455
    Допаѓања:
    190.853
    Ќе го залепите волкот со прозирен муфлон, такаречи ќе го пластифицирате хоум мејд- ќе добие на цврстина и ниеден селотејп ништо не му може. Тоа ако е некој голем формат, муфлонот има ширина 90цм и на метро го сечат. Мама може од мк да и купи од некоја графика продавница, јас ко идиот ко ќе одам мк муфлони си купувам, оти јбг у мое село оскудација.
    Ај да ве читнам... Или да ја летнам до принтерница:?:...

Едит: значи за постери и министри се зборело. Ама само @JuLleE имала министер на постер;). Или заменик, кој да ги доследи веќе...
    Од постери, Себастијан Бах, со шминка, со се, го спомна @Cosmi пред некое време, скроз сум го заборавила. Пред него Џејсон Донован:lol: (facepalm). Толку:D

Aj да не ми ја затворат принтерницата:bandit:

Последна измена: 7 ноември 2019
    На marlonbrando69, WildMk, Kaetana и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    107.427
    Што ми прави убавото друштво?
    Погача спремна пченица сварена и се по ред направено сега сум мртва уморна и гладна.
    Постери од бекстрит бојс, том круз, џон бон џови беверли хилс..
    Жичен тел па имаше една емисија на радио да праќаш поздрави на пејџер па ги чита водителот поздравите патем водителот имаше многу секси глас :lol: сите бевме вљубени во него па ние сами си се поздравуваме демек некои дечки од дргите училишта не поздравуваат ова да ги правиме љубоморни нашите симпатии па бевме после доста популарни во школо демек сме имале многу обожаватели што не симпатишат :wasntme: а да знаеа дека сами си се поздравувавме :D па симпатиите цело време со нас седеа ни успеваше планот :D
    Еххх времиња времиња..
    Млади и луди и безгрижни.:inlove:
    После откако доаѓаа големи сметки брат ми беше задолжен да следи ситуација и да ми го исклучи тел т.е он долу ќе крене слушалка јас горе немам сигнал.
    Интересни телефони со двојник чекаш он да заврши па ти да збориш.:mp:
    Снимање песни на касета па кога ќе прозборе водителот бриши па одново снимај :!: интересно беше :inlove:.

На bittersweet, Val-Dim, WildMk и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.020
    Постери не сум лепела. Не ми дозволуваа моите. Кој ги знае зошто.
    Телефонски сметки билдав, тоа да:). Не ме караа за чудо и кога ептен ќе претерав.
    И ден денес многу зборувам на тел.
    Најмалку еден час дневно зборам.
    Маж кога е дежурен дупло појќе ми излегува да сум на тел. Со мама зборам обавезно по пола саат два пати дневно. Со внучка, со некоја другарка, со некој од форумов... Море и два часа на ден го тупам на тел:x:tmi:

Туку колку гига инетернет имам?
    Што значи ова? 20 гига или 2?

Прикачени фајлови:

На mal.ecka, WildMk, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Дали ви текнува на оние двајца водители Тони Танчевски алијас Тони Ти. На 3 канал ли беше, згоден.....и имаше еден Ви- Џеј Тоше колку беше чичест нп тогаш ни беше еден од ретките споеви со модерната музика освен Ем Ти Ви , разбира се...
    А за радио водители, не ги знам многу освен тие од 103 како студент. Тогаш и Јанко беше нормален...
    Фала @Biljarkata , не сум помислила на тоа, не ни знаев како се вика. Јас од мк сум мкнела онакви налепници за ѕидови од безбројните страни на фб, геометриски мотиви, тука си имав нарачано гоооолема постер налепница од еден прекрасен кањон во Уса, но ѕидот нр ми ја држеше се одлепи нареден ден...вака нешо ама огромно:

Прикачени фајлови:

На WildMk, Kaetana, duffi и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.