Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. duffi

duffi Форумски идол

Тоа што не помнам ништо од набројаното, само млекото во ќеси, значи сум мноогу помлада. :tmi::bandit:

Ама затоа млекото во ќеси во пластични гајби пред малските дуќанчиња ми е ептен познато. На никој не му беше страв дали е расипано, колку стои надвор на сонце. Колку полиберте време од таа страна било.

Постери ни дозволуваа во нашата соба. Таму се беше дозволено.:emo: Па на мајка ми едно везено детско гобленче магично и го тргнавме, за да лепаме со сестра .
    Женава беше чудна за тоа гоблените, одамна неа излезени од мода и тргнати кај неа. Ама нас ни го тупна. Имал убав бои.]:)

Со друшките висевме на тел а сите на едвај 5 минути одалеченост. И по цел ден заедно и после до легнување си ѕрнкавме. Не зезаа нашите дека ќе ни стават по едно токи воки оти ги билдавме сметките ептен.:D
    Па ерата на фиксни безжични. Излегуваш од дома и пратиш сигнал до каде фајќа. Па моите одеа у комшиите на кафе и телефонот со нив.:rofl: Среќа набрзо потоа излегоа мобилните, па сето тоа набрзо заврши.

Мали уште не изразил желба за шкрабење по ѕидови, ама затоа масата едвај ја средивме после неговите уметнички дела.:D
    Би му отстапиле еден ѕид за него и нека црта. Сакам креативност на дело од мали рачиња. Макар биле шкрабаници. Многу ми се убави. :inlove: Секако малите главчиња си имаат објаснување.

@marchi-cool Среќен Роденден!:party:
    Среќни слави на сите кои слават! Да сте живи и здрави!

Кај нас се чека денес. На сам ден.

Уште ова да кажам. Пред зграда ние немаме контенјер, го користиме на соседната зграда! Или го носиме кај мајка ми во канта.:x По сто пари пишувани молби, никој не го интересира. Еден контенјер е на 4 згради. Па колку и да не сакаш некогаш е преполнет.

Dentina, eli25, kuc and 28 others like this.
  2. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

@marlonbrando69 јас сум од последната генерација родена во Југославија. После нас - распад :lol:

@bittersweet Не си грешка. Барајте на време рецеКтот кај ви е пишан (fingers):lol:

Вечна слава и среќен именден на сите кои славите.

Утре на свадба треба да се оди, не знам која е по ред годинава, веќе аман ми се вика од свадби. Кај на сите им текна годинава да се мажат/женат. Нека се за убава работа сите собиранки ама секоја свадба ко викенд у Банско ме кошта. Ех колку викенди ми заминаа на свадба ]:)

Dentina, Kate Rina 93, kuc and 26 others like this.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

U kontekst na muabetot ...-ovoj od koj period e ....modata de ?:lol: (facepalm)
    FB_IMG_1573214214886.jpg
    Kaj e vratata? :?:
    (facepalm) (facepalm) (facepalm)

Kate Rina 93, kuc, PUPICA and 23 others like this.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Ај добар ден на сите :hug:

Си легнав синоќа исповозбудена од евоцирањето спомени.. полна емоции и насмевка до уши :inlove:
    Нема да речам дека беше тогаш 'поарно', само беше поинаку..
    Она што го прави тоа време посебно, е што е дел од нашите најубави спомени... а не дека по природа беше најубаво време.
    И на баба сеќавањата од нејзината младост, беа 'најубавите времиња'... кога 'жнееле и пееле'...
    Живот... :inlove:

Имаат родителска денес...
    Не ми се оди ич, а ќерче инсистира јас да одам, не татко и', оти тој 'ништо не слушал, и не памтел' |(
    Ама ми нагласи, и ме замоли.. да не се карам на родителскава :lol:

Среќен нека му е роденденот на дечкото @JuLleE
    За многу години Митровден, кој си слави :*:

Kate Rina 93, kuc, Yowannty and 25 others like this.
  5. mareane

mareane Форумски идол

@JuLleE среќен роденден на малиот!

Не сум добро друштво денес,глава ме боли,некоја нервоза ме гризе и на се згора мајка не крева телефон.Дали ни го олеснуваат животот или ни го скратуваат новиве изуми на технологијава ?

kuc, WildMk, Yowannty and 19 others like this.
  6. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Ај добар ви ден на сите...

Периодот на слави почна..Него, сакав друго да си прашам, мајќи на деца школски, дали и како ги казнувате за намалени оценки..Вчера беше мм на родителска и се намалени оцени...не дека се лоши ама намалени , тоа лани што имаше 4-ки како географија и биологија сега тројки...
    го казнив со неодење на тренинг, тренира кошарка и му го земав телефпнот, денес му земав картичка само поголема за еден стар телефон со копчиња...

Уф, ај петок е...

petunija77, bittersweet, kuc and 19 others like this.
  7. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Ја не казнувам, не ни проаѓа казна(facepalm)
    Дури и денес дома го оставив, ама вети ќе чита:nod:
    #немајка

kuc, WildMk, PUPICA and 11 others like this.
  8. SV1911

SV1911 Форумски идол

Добар ден :)

Кај мене немало млеко во кеси, не се ни сеќавам на такво нешто. Татко ми ми кажуваше пред некој ден дека патувал во Истанбул само за да купи подароци за нас, немало избор тогаш... Се сеќавам дека ни има носено мечки колку нас од Словенија, интересна облека од Грција и куп други работи од разни места. Имав малку поинакво детство од вас, не се пронаоѓам во описите - тоа дека ја имав привилегијата да растам во село. Преку цели денови во тек на летниот распуст да се бањаме во реката, да береме вишни и да се качуваме како мајмуни по тоа огромното дрво - по тројца качени на една гранка! Среќа па сме биле витки од толку многу активности, сега сигурно нема да ми текне на толку тенки гранки да се качувам.

По продавници многу не сме оделе. Облека мајка ми ни купуваше пред да почне школската година, на промена на сезона и на празници и роденден. Сосема доволно беше, башка успевавме да не се валкаме толку многу за да мора по сто пати да се пресоблекуваме.

И мојата соба беше целата излепена во постери, баш ги најдов додека средував неодамна. Ја обожавав серијата The Tribe или така некако, особено Амбер, па некое време и таква фризура носев. :D

Постов од кога го пишувам, ќе се избрише самиот наскоро. :D

Убав ден!

Dentina, bittersweet, kuc and 28 others like this.
  9. referentka

referentka Moderator Staff Member

Пак пауза, пак да видам кој што кажал тука.

Штета што луѓе со огромен потенцијал а без ,,грб,, така го протуркуваат животот.
    Уште поголема штета што прости купувачи на дипломи што не се да ги пуштиш ни овци да ти пасат напредуваат вртоглаво.Грб.Тоа е клучот на добриот живот.
    Па кога ќе чујам од вториве трогателна приказна како макотрпно успеале, ми се блуе.

Е, петок е, привршувам со бројките и вечер на слава сум.
    Вчера купив поклон за домаќините, возрасни луѓе, по околу 60 години имаат.
    Купив украс тросед, од дрво (оние белите дрва како ламинат изгледаат), со три дупки во седалото, во секоја од нив има чашка за свеќа, а на наслонот на троседот пишува HOME.

Незнам зошто, кога одам некаде на слава, роденден, частенка ИЧ неможам да јадам.Едвај нешто ситно ќе м'цнам, а гладна ќе отидам:D.
    Срам ли е, во психа ли ми има влезено зашто сум слушала ,,оваа јаде ко скината,, или ,,ко да не видела,,
    Али, затоа пак, се љутам кога кај мене дома ќе дојдат па не јадат доволно.

Вечер риба-граФ-посни салати.
    Ќе треснам и едно вино.

10. Sesil

Многу си ригорозна. Не може сите во НАСА да се вработат. :angel:

kuc, WildMk, Sandrin4 and 16 others like this.
  11. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Уште школска да си ми била и таман е :D

WildMk, PUPICA, Tajnaotrovna and 3 others like this.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ако не сте ги виделе, трк у Кам по Рум-Кокос кугел, излапајте цела ќеса и денот е одма поубав!

Yowannty, PUPICA, M&M and 15 others like this.
  13. Sesil

Кој ти беше класен у средно? :D

WildMk, PUPICA, Dadusicka and 4 others like this.
  14. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

е сега па и ти..исто ко маж ми, на само синојќа ми вика, ај нека го ќе поправи не се секирај...ама што знам, се нервирам бе...му дадов рок две недели па ќе видиме што ќе биде на крај...

WildMk, duffi, Tajnaotrovna and 8 others like this.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Ама можат бар да се потрудат. Јас за тоа зборувам секогаш, не е проблем и 2- да добиеш ама да си на чисто дека си дал се од себе.

Да не го фатат @ninja35 со чоколадите на царина еве и од мене некое. Во Рамстор има добра промоција
    scv_15732136951146012194860388679945.jpg

16. mareane

mareane Форумски идол

Не сум казнувала ама сум зборивала зборувала викала и се за џабе.Затоа голамава незнаеше што да запише ,направи се мажила мома да не седи дома,сега не знае како да учи,тешко и е.Се што не ме послупале одглава им се мава.Може требало и да казнувам.
    Ама и обр.систем ни е хаос и децава не се криви нема ни правила ни ред ни ништо...

petunija77, bittersweet, kuc and 24 others like this.
  17. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Валентина, а тебе :D ?

WildMk, Sesil, Tajnaotrovna and 2 others like this.
  18. Love 83

Love 83 Форумски идол

Сега само што се врати детево мое ,беше да викне едно другарче (тоа е 5то )да си играат и ми кажува како со солзи во очите му кажувал дека нема да излезе "цела "година ,така мајка му го казнила после вчерашната родителска .
    Мене нормално јасно ми е дека тоа" цела "не е во буквална смисла ама моево се исплашило дека имало и такви казни .

Моево е уште помало ама казнувам ,не некои строги казни али почнувам со некои ситни забрани ,сега за сега :).

19. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Ako si mu go zela telefonot vo red e da gi kaznime nekako no ne mu zabranuvaj da odi na trening, mozebi ne e roden da bide doktor ili advokat mozebi e roden da bide super kosharkar.

P.S. od PC pishuvam zatoa e na latinica.

20. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Телефон би одземала , ама мислам дека не би го казнила со неодење на тренинг @andrejko82 , во време кога ги бркаме децата надвор да си играт а да не се пред компјутер или телефон , нека спортува , доволна казна му е со одземање на мобилниот.
    Незнам всушност , не сум стигнала до таа фаза , има време , ама така помислив додека те читав , сепак ти како мајка најдобро ќе си процениш што е правилно.

И јас го памтам млекото во ќеси.И баба ми исто така ги миеше и ги сушеше ќесичките.За понатаму како што служеле незнам.

А маички со реси од Грција имавте ? :inlove:Дедо ми ни донесе на сите братучетки по една , хит беа ептен.

Од тековни случуања , гравот се вари а малото го однесов кај баба му.
    И сега ми недостига (fingers)

Thread Status:
Not open for further replies.