Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Мене ме казнувале со “Нема излевање”,најчестиот израз на мајка ми:DНе се секирав многу оти утредента сама ми викаше-оди негде,шо си скиснала дома(facepalm)
    Беше многу строга за оцени и ми се мешеше во избор на факс,многу се каравме тој период.Па кога се вработив дур студирав,војна ке избиеше.Многу сакав “мои” пари и независност,а тие доволно ми праќаа од дома.Уште сум таква,кога дојдов овде и м.м ми оставаше пари,ми идеше да рикам на цел глас.Полошо у живот не сум се осеќала.Ептен ме поразува тој факт дека треба да зависам од некој,па макар и маж бил.Секој со свои фалинки,па и јас:|

@andrejko82 не сум меродавна за совети уште,ама спорт не би му скратила.Тоа со телефонот е сосем легитимно,му одзема внимание и време.

Вечна и среќна слава на оние кои празнуваат.
    Јуле,среќен роденден на дечкото:party:

На Dentina, bittersweet, Sandrin4 и 24 други им се допаѓа ова.
  2. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.843
  3. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.965
    Допаѓања:
    61.113
    Да во право сте..ама сега неможам да си го погазам зборот..а кошарката многу му значи, и повеќе плачеше за тоа отколку за телефонот..ќе почекам една недела, ќе видиме...

На WildMk, PUPICA, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  4. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    22.114
    Даа @ane.bella како не се сетив.Зелена ламбада имав , боже колку се вртев со неа :D и колку ја изнаносив.
    А и песната Ламбада.
    Еј , само за денсање е :)

Последна измена: 8 ноември 2019
    На petunija77, senjorita-v, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  5. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    @Sesil уште колку до мекици бе???
    Се заборавам да те прашам...

На kuc, WildMk, happygirl и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.697
    Истоо ,јас имав виолетова и се сеќавам колку само игравме со нив пред кафичот , кај мајка ми пред зграда:rofl:.
    А и на приредба во прво се сеќавам женските сите бевме во ламбади во различни бои (hollest).

А и маички со реси ни донесе еден комшија на сите другарки ,јас имав бела со шарени топчиња

На kuc, WildMk, Yowannty и 13 други им се допаѓа ова.
  7. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    22.114
    И мојата беше бела со шарени топчиња.:D
    Братучетка ми имаше и бела и жолта.

На kuc, WildMk, Yowannty и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.935
    Допаѓања:
    81.668
    А на оние со пластика проѕирна под стапало,па врвки ко апостолки и нагоре во ХХХ што се врзуваа?
    Како ли ги викавме:?:

На kuc, WildMk, Yowannty и 8 други им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    Јас ги помнам, жолта беше и мојата.:D
    Тоа исончана како мангал, па и жолтата маица, главни низ маало, како циганчиња.:tmi::D

И ламбадите во сите бои ги имавме со сестра. Се за мода.:rofl:
    Мајка обожаваше да не трупа со облека.

На bittersweet, kuc, WildMk и 18 други им се допаѓа ова.
  10. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Кај мене на улица имаше мала локална млекара,млеко во стаклени шишиња даваа и секој викенд од таму се земаше млеко. 24/7 бев на улица и играв ластик,жмурка и граница. Граница ми беше омилена. Ме викаа од дома да ми подадат сендвич во фолија,за да не паднам во несвест од толку трчање.

Интернетот беше преку фиксен и кога ќе и кажеа на мајка ми дека саат време не можат да не добијат на фиксен, мајка ми само еден поглед на косо ќе ми мавнеше:^)

Крадевме кајсии од дворови и седевме по тротоари и лижевме степ лајт.Колената ми беа секогаш со засушени рани и после бањење ми облакаа плетено елече врз пижамите.Баба ми ме викаше бире и секое попладне ми раскажуваше приказна, најчесто за Крали Марко. Лектири се читаа пред спиење и се праќаа Титки на сите другарки и симпатијата, да им кажеме добра ноќ.Со најдобрата другарка од улица секој ден си разменувавме писма во сандачињата, детален опис што сме правеле дента напишано на розево миризливо парче хартија со залепени лепенки и нацртани пеперутки од светкави пенкалца во бои.

Па после кога се појави МСН,имаш паѓање во несвести, допишување и ставање appear offline,за да не види симпатијата дека дремеш нон стоп на мсн за да видиш кога ќе се уклучи.
    Најголема опсесија ми беше Хари Потер.
    Уште ми се омилени тие години,од 99та докај 2003:)

Последна измена: 8 ноември 2019
    На andrejko82, Dentina, petunija77 и 24 други им се допаѓа ова.
  11. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    работава ти е иди ми дојди ми :rofl:
    Фала ви на честитките.
    камо слика? Штом не си споделил исто ко да не си направил :rofl: ама битно апетит на чоек да му отвориш :rofl:
    вчера праев роденден ама мала сум,од овде само јогуртот не го памтам. Или многу мала бев па не се сеќавам :rofl:
    ауу кај баба ми покојна во фиоки вриеше од вакви и викам што се вика ластичиња, а за што служат за косата да си ја врземе а кај се купуваат е вика не се купуваат сами ги прајме и кога видов поинтересна игра од сечење (прајње ластичиња) ми немаше.
    на таков играв Нинтендо. Моите купија нов колор телевизор ама за Нинтендо на него немаше простор. Мораше на тој црно бел.
    всело кај мајка има и грмафон и плочи и се чуваат во заклучена соба. Никогаш не се осмелив да пробам да пуштам од страв "да не ми пукне,да не експлодира" (facepalm) оти мајка така ме лажеше да не го чепкам.
    а ние младите уште сега пукаме од депресии и психичка нестабилност. :hai: како успеваш свака ти част.
    @Yowannty ние и по деца и по самите себе сме биле генерација.

Читав поназад за леб со шеќер... Ами во мое време се јадеше и леб со сол црвен пипер и масло (facepalm) и специјалитет беше. Поомилено здравје. Е не сега овески за појадок оти ние нездраво се храневме.

Ме мрзи да дочитам ај попосле . Честита слава на сите што слават.

На Dentina, Val-Dim, petunija77 и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    Во време на наместени оценки и купени дипломи ич не би се замарала, нек биде снаодливо, нек има некоа цел во животот и план како да ја реализира. Исто би се гордеела и академец на Ману ако стане и камионџија, битно да е негов избор.
    значи една пред мене си или пет... Костадин П
    уште 3 недели отприлика

Маичка со реси имав и не а носев ми беше страв топченцата на ресите да не си ги загубам, па си ја чував за нова (facepalm) Ламбада имав и многу сакав да се вртам со неа, имав плава и розева, сестра ми жолта и протокалова. Па имавме и едни панталони со преклоп одозгора што коа ќе го стаиш преклопот изгледаа ко сукни. Тие ми беа омилени јер нели не мора да пазиш како ќе седниш, а ипак носиш сукна. :angel: И ламбадите беа лесни за носење освен ако не седиш на некое бетонче ниско и не ти текне на време дека си во сукна :tmi:

Коа сме кај спомени од минатато, по цел ден чекав да почнат музичките желби на тв и да слушам кој кого поздравил, па да ги ислушам песните, се што беше актуелно од песна знаев. Многу сакав да одам и на концерти со моите. На татко ми преку работа за секој настан во градот му даваа по две карти, а имаше и постар колега кој не сакаше да оди на забавни настани па му ги даваше и неговите карти на татЕ, па така ме мкнеа и мене со нив оти знаеја колку ги сакав некои пеачи и дека ќе се радувам ако ме земат :lol:

Паметам на еден концерт измеѓу остали гости беше најавена и Сузана Спасовска која многу ја сакав, ваљда заради стајлингот нејзин во тоа време. Мине време, се редат песни, Сузи ја нема, ја више видно разочарана уште да рикнам да плачам, коа ете ја неа на сцена сета во црна кожа облечена и коса фарбана во сите бои. Па не можам да ја опишам радоста коа Сузи зема да пее и да денса. И Благица Павловска ја сакав, посебно коа ја пееше Стамбол Град во еден црвен(или розов беше) пуфкаст фустан, па се филмав дека ист таков на матура ќе носам :tmi::tmi:

На andrejko82, bittersweet, wendy2 и 20 други им се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.940
    Знаете како..
    Делувам мн сталожено.
    Ете, и вчера кога имав право да урлам што се вели, јас се држев до мојата култура.
    Ама ако некој сака да ме извади од кожа или да го разбуди најгрдото во мене онда нека ми остај количка со дете негово до мене кое плаче по нешто. Конкретно вчера мајката у маркет го имаше кренато бурекот со кој го хранеше своето дете од макс 13 месеци и детево се пружа и плаче она не му го дава. Ќе го дала откако ќе патела на каса. А сестрата на детето, доволно голема за да му подава да јаде брои ѕвезди y таван. Почнав да се тресам од плачот на детето кое беше гладно.
    Продавачката кај што бев на каса изгледа ме примети и брзо ме испрати...
    Не е мое да се мешам, се држам на страна максимум што можам.
    Ама некој да ми објасни како можат така бе!? Зашто!?

Исто така да ми објасни зашто олку реагирам на ова.

На andrejko82, Sandrin4, WildMk и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.476
    Допаѓања:
    91.097
    @marchi-cool
    Среќен роденден :hug:
    @JuLleE
    Среќен роденден на синко,голем да расте:^:
    @andrejko82
    Јас би ти предложила да му ги тргнеш казните,да му го вратиш телефонот со разговор дека му ги враќаш бидејќи му веруваш дека ќе одржи ветување дека ќе се поправи.
    Со договор дека телефонот стои настрана додека научи.
    Кај нас успеа,лани борби водевме.
    Годинава по сите предмети е супер.
    Нит кавги,нит казни.

На andrejko82, Martka, marchi-cool и 19 други им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.626
    Допаѓања:
    126.315
    I jas reagirav ama vekje ne. Bidejki se povekje ima mamicki koi ako im dades dobronameren sovet kje te ubijat, i neli sega so porogjajot odma stanuvaat najdobri vo se, si kjutam i si velam, tesko na deteto so taa majka.

На WildMk, referentka, Milobebence и 4 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.940
    Јас само сакам да не допира тоа до мене..

На WildMk, Milobebence, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    22.114
    Од една средба или сцена не можеме и не смееме да судиме дека некоја е лоша мајка.
    Конкретно од ситуацијата на Лили , ете можеби сакала набрзина да плати и да не прави гужви зад себе , или што и да е.
    Ниту оправдувам 13 месечно бебе да го храни со бурек , ама пак која сум јас на некого да му солам памет како да се грижи за своите деца.
    А ако му дава храна и го облекува , значи сепак се грижи, па макар тоа било и бурек.
    Од каде да ја знаеме ситуацијата на таа жена.Може со последни пари купила еден бурек за двете деца.Може малото сакало бурек а таа не сака да му дава големи количини од таа храна па така рекла додека да плати...
    Милион претпоставки , ама не ја прави лоша мајка што сакала да плати прво за да излезе од маркетот.
    На сите ни се случило мали деца да ни плачат во маркет , на лулашки , на улица , да се тегнат , да сакаат нешто што не го дозволува ситуацијата , и секогаш ќе се најде некој од страна да претпостави зошто би можело да плаче тоа дете , неретко и да ја осуди мајката дека не се грижи доволно.

На stetoskop, Martka, Kaetana и 26 други им се допаѓа ова.
  18. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    178.058
    У мое маало имаше 3 продавници, Славија, Центро и Макоплод :D

На Kaetana, petunija77, WildMk и 11 други им се допаѓа ова.
  19. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    А ја само сакам да не ми праат муабет баби и дедовци на каса дур чекам.
    И за притисокот ме праша.

На Цвет88, Kaetana, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  20. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    кога ќе видам дека непознат има намера да ми прозбори -бегам:D
    не знам зошто ама толку не сакам да зборувам со непознати тоа чудо едно.мука ми е.
    и кога и да треба некој нешто да прашаме се вртам и на маж-ај прашај или ај јави се ти.

алал да ти што им одговараш ,мене ми се десило и да им зборам на мојот јазик и да се правам странкиња:rofl:
    за во пештера сум знам.

На Kaetana, wendy2, TeddyGrey и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.