1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    И јас истото го кажував пред малку...:lol:
    Како да е крај на светот:P

На mareane, VladeMila, DVAANGELA и 3 други им се допаѓа ова.
  2. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    До последен денар да се потроши,после Јануари бил најтежок месец.Епа така е.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco, VladeMila и 7 други им се допаѓа ова.
  3. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    Карактерот на работата е таков што не е дозволено опуштање во тек на работното време а приватно се дружиме само мал број на луѓе...затоа овие вакви прослави се едно убаво опуштање, несекојдневно, без ограничување...како да си со сосема други луѓе седнат.

На Peco, VladeMila, DVAANGELA и 2 други им се допаѓа ова.
  4. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.017
    Браво мами блу. Дама :clap:...

tmp_2287-images(3)401763418.jpg

Денес немам ништо за раскажување.

:|

tmp_2287-giphy(6)2141164039.gif

tmp_2287-giphy(5)1129670144.gif

Ако заигра пендрек до вечер (на темава, де), пак ќе навратам. :)

На mareane, kukla21, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    за пендрекот @ninja35 треба..што можеме ние жени сами:P 5312.gif
    5298.gif

На mareane, DVAANGELA, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  6. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    На DVAANGELA, Annath, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.800
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Да не ме мислите, најадена, напиена кај родителите на мм, ни пратија и за дома, имам сега за неколку дена ручеци.:lol:
    Си поминавме преубаво на гости, децава ги наполнија со подароци, товарени си отидовме, товаерни си дојдовме, на големите не даваме подароци, многу ќе се соберат покрај толку деца.
    Кај внук ми на роденден исто убаво си поминавме, само од моево мало ѓаволче никој не може да си дува свеќи, тој прв дува, дува не дава на внук ми да се доближи до тортата.(facepalm):lol:

Сабајле станав рано, рано да бидам прва на попустите:lol:, отидов сама да не ги влечкаме и децата во гужвата, тргнав као само да купам соларни сијалички, тие дека обавезно се пуштени 70%, после ај на внуците да земам некој поклон веќе на попуст и за моиве деца дека немаат ништо, за греота.(facepalm)
    И така госпоѓава тргна за сијалички една количка до врв ја наполнив, тргнав уште по една (патем смеа ме фати ми текна на @Cka и пијаното) и таа ја наполнив, како сум влечкала две колички да се умре човек од смеење, ми текна и на @lunicka си викам ете она се нудеше за друштво, сега што убаво ќе ми дојдеше да ми помогнеше за количката, ај таму низ продавниците ама за накај паркинг(facepalm) добро се погоди еден господин па ми помогна да се довлечкам до кола, кога ја наполнив и нејзе до врв па почнав да си ја пејам "Santa Clause is coming to town":dance::rofl:
    И тоа дека малку ми беше попллането дека врнеше а планиравме да ги носиме децата на кино отидовме до друг трговски и пак наполнив една количка до врв, ете сега за сите имам подароци и за Нова Година и наредниве месеци што имам родендени.
    Мм првиот пат кога виде колку сум товарена ми вика поарно да не те ни прашувам колку си потрошила ионака сум убаво расположен.:devil:
    А најтрагичното е што за мене само си бендисав едни старки преубави и немаше број ама ептен ми останаа во очи и сега си ги нарачав онлајн.:rofl:
    И ово кога го видов ми текна на @Annath мислам дека нејзе и се најомилени чоколади, ги начекав на 50% попуст па купив неколку волкави топки.^_^:lol:

rsz_005.jpg

Чекајте сега и за фризурата да си кажам, моментално ми е како да сум излезена од лудница(lalala):rofl:нели ми ја ишишаа од едната страна за да ме шијат, јас си ја ишишав од другата страна за да си одговара и сега ми е во фаза на растење и невидено ме нервира, целата сакам да ја ишишам,инаку должина до пола грб и фарбана мед, лешник боја.
    Се фарбам од потреба, почна да ми побелува косата после смртта на мајка ми, од стрес ли од тага ли, почна да ми побелува од 16 години а татко ми е 65 и нема едно бело влакно:@ а природна ми е црна косата а долги години бев плавуша неприродна,:rofl: а нема боја што се немам исфарбано секакви експерименти и имам направено.:wasntme:

За младоликоста до пред некоја година ми бараа возачка кога купував цигари, алкохол, сега изгледа дека со три деца па не ми бараат веќе возачка а може и ме остареле (побудалеле) децата.:drunk::rofl::rofl:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kukla21, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  8. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Да ве читнам уште еднаш и се спремам за работа.Овој пат кафето нека е од мене и онака многу кафиња пијам за да запалам цигарче.Повелете има за сите coffee2.jpg
    Денеска вредна си бев.Исчистив,ручек направив и успеав дури на беба алиштата што и се смалија да ги сортирам по кутии(ке се најде за некоја внука)Моево ѓаволче дури сега заспа дека и таа со мене чистеше и се измори многу;)Сигурно ке преспие 2,3 часа да можам на раат да се спремам и да го чекам мм да си ги смениме улогите.Да ви кажам вреден маж имам,кога гледа дека неможам се да постигнам барем усисува и брише(како си го пофалив:P)Затоа најмногу си го сакам,уште да готвеше и се ке беше таман...
    Јас поклони за нова година не сум купила сеуште на никој,чекам К-15 да дадат и по се изгледа последниот ден ќе трчам насекаде(waiting)
    Имајте убав ден

На tigarce, mareane, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.822
    Допаѓања:
    114.751
    Мене два дена на работа ме фаќа дремка, си се потпирам на столче и дремнувам 10 минутки, што да правам не можам да издржам. Добри вести сабајлечки, Дракула пред да отиде на скијање ни даде одмор од 30ти до 8ми, јухууууу.... И уште една уште подобра вест, плата за декември во вторник, оу јеа..... Одам сега после работа да купам подароци за кумче мало, пакетче за кумка голема и пакетче за внучка, другите се подмирени под елка, вклучувајќи ме и мене и мм :$ па и ние сме деца, на некој де :angel:

На Peco, kjukli, VladeMila и 6 други им се допаѓа ова.
  10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Pocnav da citam,nema kraj pa ve preletav zbrda zdola...
    Dobar den i od mene:)
    Kafe na brzinka da fatime sonce i pak zagaden vozduh,trk doma uspivanje,staven podvarok so domasno puseno meso i sega mm me ceka na masa da mezuckame duri gjavolceto na majka ne se razbudi.
    Uste po sabajlecki ste nacnale fetisi,perverzii?!(facepalm):hai:
    P.S.Eve frlam jadica:D
    Zimno vreme sakam koka-kola so rum stangla a letno se osvezuvame so rumenko :lol:
    Aj prijatno popladne,ke ve druzam vecer:mm:

На Peco, VladeMila, ALISA0000 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Tuku sto se nakrkav, svinsko peceno so kompiri, morkovi, grasak.mmmm ama mi se pogodi.sea noze u vis malku da odmoram

На Peco, VladeMila, Sky-butterfly и 6 други им се допаѓа ова.
  12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.312
    Допаѓања:
    57.403
    @mami blue на здравје! :D Па после таков оброк не ти останува ништо освен одмор, потреба е.

Слабо сте тука денес. Изгледа сите отидовте да купувате подароци и пакетчиња. И во Охрид е пораздвижено од обично, па решив да ги одложам таквите активности за триеспрви.
    Доаѓа времето за новогодишна резолуција, па размислувам што да ставам на списокот. Првите неколку работи ми се јасни, и по се’ изгледа ова ќе биде значајна година за промени. Сакам да се приклучам во една прилично активна тема овде што ја ѕиркам одвреме-навреме. Ете, кажав, па сега Универзумот може да поработи во моја корист. :angel:

Гледам на неколку од вас ви дале слободни денови. Се приклучувам на тој список. (highfive) Конечно време за да завршам еден проект што го одложував повеќе од една година. Време е.

Барав лампиони низ Охридов, секаде се ужасни и мирисаат на кинеско. Ќе биде Нова Година без елка. :(

На mareane, bittersweet, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.992
    Допаѓања:
    59.669
    Ручек изеден,кокошка печена и компири, и муж испратен на работа.Сега несе мрдам од кревет еден саат па после ке одам кај моите во комшии.

На bittersweet, Peco, VladeMila и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.049
    Добар ден, весела дружино !

Ручекот е изеден ( слика за доказ - трк у фемина инста ) , се пијуцка винце, а после имам некои физички активности.... да се истрошат калориите :$

На bittersweet, Peco, kjukli и 10 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    Здраво народе :hai:
    Деновиве ми се турбо, опкружени со мили и драги луѓе, обврски итн..
    Немам време баш да ве дружам ама се трудам да ве исчитам и излајкнам. Многу весела атмосвера имате машала, така и да остане:) се ближат прекрасни празници па време е за готвење чистење дружба еуфорија..

Прекрасното сонце не се испушта богами, натокмени дотерани уживаме:D подароци купени и однесени на најмалите, богами и мене шопингот ми беше обавен, а од него никогаш доста.

Викенд ко викенд, месење, чистење, шетање итн..
    За празнициве ќе видиме каде, ќе има некоја дружба]:)
    И така..

Се читамe

На bittersweet, Peco, kjukli и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.391
    Допаѓања:
    206.370
    Ептен беше гужвa, и јaс пoтврдувaм... oд зoрт денес бев излезенa, мaлиoв дигa тт се пoвисoкa и пoвисoкa секoј нaреден пaт. Не се жaли нa грлoтo, aмa кoгa му гo видoв, сфaтив штo е мaкaтa. Пa трчaв пo Oспен без рецепт, никoј не дaвa. Вo Чaир нaјдoв нa крaј :whew:
    @bittersweet знaеш лиги дa ми нaпрaвиш:D Lindt чoкoлaди oбoжaвaм, секoјa приликa вo Србијa кoгa сме, купувaм. Кaј нaс не знaм зoштo ги немa уште, белки ќе ги дoнесaт. Се зaкoлнaв декa ќе ги дoнесaм јaс, aмa кaкo?:?: не сум вo тoј бизнис.

На bittersweet, kukla21, Peco и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    Ме натера на размислување кои теми се прилично активни :^)

Подршка за забременување? Труднички муабети? Или право сакаш кај свекрви и снаи :D

Како и да е, нека ти биде според желбата ;)

Бев надвор нешто да пазарувам, сакав на моите нешто да им пратам, па успат и некоја ситница, и доаѓам дома и кашлам. Ете, сигурна сум дека е поради воздухот. :envy:

Инаку, се мислам недела е денес...:?:

На mareane, bittersweet, joy1 и 14 други им се допаѓа ова.
  18. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    Јас уште пола саат и ќе си бегам, доста беше работа за денеска. Јас не кашлам ама чуствувам дека се што носам на мене е усмрдено од воздухот, како во некоја котларница да работам. Гадно...
    Живеам на 10 км од центарот на градот а колку е различен воздухот...

На mareane, bittersweet, Cka и 5 други им се допаѓа ова.
  19. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Јас се спремам за на гости вечерва.На прасе.Ваљда истрчано е.:wasntme:
    Џабе и коса миеме и парфеми ставаме,ова смогов и гуши и смрди.
    Имајте убава вечер,јас отидов да се шминкам.

На mareane, bittersweet, joy1 и 13 други им се допаѓа ова.
  20. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Те цитирам само за фризурата. Набрзина ве читам (од црвчето не бива побавно, како си со три не знам :)).
    Муабетот ми беше дека помислив дека зборуваш за интимната фризура (жити се'), пошто нели имаше нешто проблем со јајници, матка и мислев дека за тоа пишуваш (facepalm).

Дефинитивно оваа тема не е за нас младината :rofl:. (само на безобразлуци мислиме :fubar:).

На mareane, Peco, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.