1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    Ај добро утро..
    Морам на прокоментирам за ова малограѓанството и не културата овде. Луѓе јас буквално сум вчудоневидена, како младиот свет е толку некултурен и без осет, разбирам јас од прослави и се ама до 5 бе луѓе сабајле сите на цел глас вриштеа и пиштеа, свиереа урлаа, стрнкаа и лупаа, се чудам како ги држеше глас и како не се изморија цела ноќ.
    Око не склопив се раздени дур заспав, а верувам и комшиите.. едно доба од ноќта станав и почнав да пцујам од мака се мислев дал полиција да викам најсериозно, па тоа не беа луѓе тоа беше не знам како да се изразам.
    Срамота!
    Станав, кафе испиено очи крвави, ќе се спремам и ќе шетам со мили луѓе а уште помила вест да дочекам поклони од либето.
    Домаќинството после пладне, па туш па кревет најверојатно.
    Ете така. Пријатен ден.

На green.eyes, MacenceEna, rose60 и 17 други им се допаѓа ова.
  2. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.149
    Dobro utro i od mene,resiv porano da stanam deneska generalka ke pravam ono koga ke vidam 10h doslo..pola den mi otisol zasto od 7 sum na rabota.
    Deneska ke ve citkam,poretko ke pisam,utre mm si ide ^_^ pa da se pokazam vredna generalka ke pravam :)

@lunicka sreken rodenden na kerkickata sekogas sreka da ja prati

На green.eyes, Mrs.Bass, Esmeralda-MD и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Добро утро и од мене.Денес мм дома па си поспив малку повеке.Нема ништо да се работи денес,ке одиме на ручек кај моите па после сум на работа.Да не е без ич пуштив перална:D
    @lunicka Срекен роденден на керкати,се најдобро:party:
    Толку од мене одам да се спремам за на село^_^
    Поздрав и убав ден

На green.eyes, Mrs.Bass, Esmeralda-MD и 14 други им се допаѓа ова.
  4. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Добро утро, добар ден, за кој како :). Секој ден си викам дека денес нема да пишувам во темата, освен ако нема некој повод, и оп денес пак повод :D.
    @lunicka Нека и е среќен роденденот на момата (мома е веќе :D) и секоја неостварена желба да и стане реалност, да биде здрава и жива и уште многу години да ве прави среќни и горди родители.
    Друго сега за сега немам што да кажам, освен да ви посакам убав неделен ден и повеќе да одмарате, а помалку да се замарате :P.
    Поздраав :).

На green.eyes, Mrs.Bass, Esmeralda-MD и 8 други им се допаѓа ова.
  5. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Само да ви посакам убав ден
    Изметено,исчистено,беба спие,мм отиде до маркет,денес за ручек му викам-јајца и колбасици,ништо не ми рече,ќути што не е манџија,дај што даш..ја денес на овошје и салати,ко бајаги сум на диета:)
    Ако не ме примрзи,може ќе излеземе малце на "воздухов"..

Чао,не заборавајте да се јавите наскоро:*

На green.eyes, Mrs.Bass, Esmeralda-MD и 9 други им се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.992
    Допаѓања:
    59.669
    Добар ден.
    Прв пат ке месам кифлички и се надевам дека ке ми испаднат.Ако ги бива ке ги сликам во соодветната тема:D

На green.eyes, Mrs.Bass, VladeMila и 11 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.809
    Допаѓања:
    323.873
    :bandit:Da proveram samo sto pravite:bandit:.
    Gotvam.
    Peralnata se rasplaka od vrtenje:whew:
    Bevme na kratko pazarenje.Nema plata uste ,nema golem pazar.Ali narod zbesnat,polni korpi..
    Mi bese sram da cekam na kasa so mleko i banani za maloto:$.
    Vie sto pravite?
    Inace maloto gi "VADI" ocnicite pa kenkavo e.I na glava da zastanam nema da i e pogodeno.

На green.eyes, Mrs.Bass, VladeMila и 10 други им се допаѓа ова.
  8. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво друштво.
    И јас како што си ветив,од сабајлево правам кифли,сега втора доза замесив.И ручекот ми е скоро готов.
    А после се мислам да се прошетам некаде,ама кога ќе ми текне на гужва,се предомислувам.

И не знам дали ви кажав,супер си поминавме вчера.

Бидете ми поздравени.

На green.eyes, Mrs.Bass, VladeMila и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    @lunicka среќен роденден на ќерката :^: Само убавини да ја следат во животот!

И мене сабајле мм ме остави малку да поспијам, ама напротив јас полошо се чувствувам. Ко пијана сум.
    Ваљда организмот навикнал на помалку сон, па ово му доаѓа како шок.

За ручек направив лазањи, во рерна се.
    Прееска зедов кашкавал и наместо во фрижидерот да го вратам јас го фрлив во канта за ѓубре. :drunk: Ете толку сум изгубена. Концентрација нула. Па зедов го извадив, син ми ме гледа и прашува: мамо, па нели не се вади ништо од кантата за ѓубре?
    Абе сине, воа е кашкавал :lol:

И така. Што ти се децата. Јас не се сеќавам дека бев така домишљата.
    Му велам на син ми: ајде, салата да јадеш. А тој фино културно ми одговара: не, фала, ќе ми биде солено, јас не јадам сол :^)
    Е ајде де :lol:

Убав ден луѓе! :sun:

На green.eyes, Mrs.Bass, VladeMila и 17 други им се допаѓа ова.
  10. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    @lunicka Нека и е среќен роденденот на ќерето. Со здравје и среќа да си слави и само радости да ви носи.
    И една 5-стотка, па и помалку би завршила работа. Не е толку неиспочитување за детето колку за домаќините, а нас обично не скокаат. Ретко добивам некој буќет, бонбониера или сл. кога ми доаѓаат гости (на поседување по 2-3 дена, па и повеќе), ама на децата по едно чоколадо да донесат веќе е друго. Сето тоа зависи од самиот човек. Финансиите овде никако не играат улога, имал-немал. Е сега сум имала и гости кои доаѓале дома на ручек и при самото доаѓање ти го носат најдоброто од чоколадо и тоа исклучиво со потекло од земјата во која живеат, веројатно таква им е културата.

Инаку денес стандардно зачистување, ручек и то.:hug:

На green.eyes, VladeMila, Esmeralda-MD и 10 други им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Dobar den.
    Ne uspeav dave docitam,priznavam.
    Obvrski eden kup.A koga ni e Tarzano doma ne zznam sto poprvo.
    Vcera na rucek kaj moite.Pa prosetavme malku do edno blisko manastirce,na cist vozduh.
    Mu staviv na maloto brojanicka na raceto:inlove:
    Ne se stavam vo vernik besprekoren.No sakamda sum.
    Eden sef ednaska odamna e imase prasano zosto vervam vo boga?Ona sto mi dojde prvo na usta mi besedeka koga go citam noviot zavet,edno e sto me smiruva,drugo sto mmi ukazuva kade gresam vo zivotot,drugo e toa sto me tera da ne cuvstvuvam gnev,mi vsaduva nekoe trpenie.
    Na ova toj mi odgovori deka istoto mozam i so igranje sah da go postignam.
    Ne znam dali mozam,znam da go igram ama ne sum se pocuvstvuvala taka.
    Mnogu dragi luge veke mi zaminale bez vrakanje i toa mi gi pomatuva malku mislite,valjda zaradi boolkata.
    No znam deka nitu sahot nitu nisto drugo nemoze da me natera i pouci kako da prostam osven verbata i ucenjeto od boga.

Padna dogovorot kaj nas da sme za 31vi.Sto ke go tormozam deteto vamu tamu,jas ke spremam za kaj nas.Ke se sobereme pet para ako ne otkaze nekoj.
    Kuca nam je mala al nam ljubav velika.:smirk:
    Blago imam,od utre pocnuvam so pripremi za salati i soleno.So maloto nema da mesam sigurnoo.Toa ke ide kupecko.
    Babite se nudat da go cuvaat maloto nie daa izlezeme,no jas 36 godini go cekav i sakam so nego da mi pocne prvata negova Nova Godina.

Ubav den na sitee.
    @lunicka sreken rodenden na kereto.

На Saraa, green.eyes, Mrs.Bass и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.391
    Допаѓања:
    206.370
    Здрaвo друштвo, сaмo дa ве пoздрaвaм.
    @lunicka среќен рoденден нa ќеркaтa, живa и здрaвa дa ти е и нa свaдбa дa не кaниш.
    Мaли мoј денес трoa пoдoбaр, aмa јaс и нoќескa.си дежурaв. Белки тoлку беше oд кревaње темперaтурa, aмa крaјницине му се јaбoлчињa, грлoтo му е зaтнaтo oд штo му се oтечени :worried: лoшa мaјкa сум, вчерa чипс му дaдoв дa јaде, дa ги пукне чепoвите. Амa зa лекoви кoлку е тежoк, син нa мaјкa :wasntme: ист кo мене нa негoвa вoзрaст :wasntme: филмoви му прaвиме сo мм зa дa пие Oспен. Е мене не ме мoлеa, директ нa инекции зaвршувaв oд инaетoт мoј, a и ден денес влечaм пoследицa oд еднa тaквa гнoјнa aнгинa...
    Ручекoт денес пoлезетски, дoмaшнa пилешкa чoрбa и тестенини сo бел сoс oд слaнинa, лук и брoкулa... пa пoвелете кoј сaкa ;)
    Убaв ден!

На green.eyes, Mrs.Bass, VladeMila и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.593
    Допаѓања:
    264.473
    Убаво време викендов, колку е здраво тоа друг муабет.
    Прошетана, кафе пиена, кк послабо :P ама има саати викендов и тоа да го поправиме. Да и честиташ Луничка роденден на ќерката и она ко мене јарец, малку терсене сме ама инаетот е посилен од нас не сме ние виновни :)
    Дома време за попладневна дремка, јас ќе ја прескокнам после ноќе не можам да спијам. Одам да сматам некоја торта а за благо ич не ме бива утре ми се најавија гости. Не знам дали и уши ќе ми тегнат ;)

На green.eyes, Mrs.Bass, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.743
    Леле ама мразам невоспитани деца

На VladeMila му/ѝ се допаѓа ова.
  15. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добра вечер

@lunicka среќен роденден на ќерката, само на убави работи да се радувате.
    @Val-Dim и тебе среќен роденден, се најубаво, каснам со честитката ама не сум се вклучила овие денови.
    Сакав да видам колкава е мојата зависност од форумов, посебно кога се фатив самата дека не го слушам мм што ми зборува, па решив да паузирам некој ден. Не можам да исчитам се, ама гледам забавно било, дај боже така да е секогаш.
    Јас го испратив мм на пат па почнав со подготовки за Нова Година, денес цел ден во кујна. Сега еден куп плехови ме чекаат за миење.
    Се читкаме покасно.

На green.eyes, Mrs.Bass, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  16. real-man

real-man Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    440
    Весело и внимавајте со алкохол, деновиве, да од многу предновогодишни забави (poolparty) не ја пропуштите новогодишната...

На ph.orhideja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    158.047
    Хелоу(highfive)
    Еве сум ако ме мислеше некој случајно....помина парастосот..една грижа помалку...потспастрив дома и легачам...глава ми прска,се осеќам изнемоштено...ми фали одмор...од уттре почнувам да потспремам по нешто за празниците и пак нема одмор...може до мене е проблемот...илу не знам да се организирам илу си давам премнигу обврски и задачи па нема здивнување...многу сакам да бев маж...шо едноставен ќе ми беше животот...не ми замерувајте машки членови:rofl:

Среќен роденден на ќерката ,луничке ...жива и здрава да е...

На green.eyes, Mrs.Bass, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    62.512
    Здраво девојки :f:
    Само да се пријавам како присутна на темава, не ми ставајте минус :D!!!
    Прочитав дел од тоа што сте го напишале претходните два дена :clap:, излајкував ... и од мене толку за денес...
    Морам да се подготвам за журка :party: :d: :dance:...

@lunicka среќен роденден на малата девојка :^:... Во животот само убавини да ја следат!!!

Чао, отидов да поиграм малку 8)... [​IMG]

На green.eyes, Mrs.Bass, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  19. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.506
    Допаѓања:
    127.931
    Имам пишано само 2-3 пати на темава,пред неколку месеци ама пак затоа омилени ми све за читање.
    @lunicka Нека и е среќен роденденот на ќерката,само среќа да ја прати.

На Mrs.Bass, danichap, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    @lunicka Среќен роденден на керќичката среќа нека ја прати и многу среќа:^:.Некој проблем имам со нетот и постојано ме враќа кога сакам да стиснам ми се допаѓа(facepalm).Ве исчитав сите и сите гледам се спремате за НГ.Јас уште ништо не сум припремила,ќе видиме има време.@Annath и јас сум како тебе кога имаат гнојни чепови им давам чипс да јадат:x.Тоа и докторката ми го препорача заедно со Оспенот.Деновите ги минав во шетање,да се надокнади за целото време што дремев дома.Добра ви вечер на сите

На green.eyes, Mrs.Bass, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.