1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.779
    Допаѓања:
    176.249
    Фала на пожеланија, ама денес сум само на преглед, да го минам анестезиологот и да закажаме за декември. Најверојатно на 8-ми ќе ја закажеме.

Прво една чорба у Национал да кркнам и врвам у Чаир.
    :hai:

На kuc, wendy2, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  2. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Сакаш да кажеш кк со новата љубов :inlove:или ја не сконтав ништо:wasntme::wasntme:

На kuc, mareane, happygirl и 9 други им се допаѓа ова.
  3. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    И со новата и со старата, само сам со себе не пиев :rofl:

На LejlaD, WildMk, petunija77 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.952
    Допаѓања:
    203.272
    Ај добар ден, да ве поздравам и јас...
    понеделнички нетов ми е полжав спор, се чудам оти, ама ќе си преќутам, не е првпат.
    @stetoskop среќен нека е!
    @kuc среќен роденден на сопругот!
    @LiliBoz побрзо оздравување, а за фармерките, знам со оцет и ладна вода да се накиснат, би требало да се фиксира бојата.
    @Bubce38 со лесно.
    @mareane алал на колешката. Пошто што сте вие должни туѓите грешки да ги прифаќате како свои? И јас исто како нејзе би изреагирала... ако се лути господинот, ако му е.
    Понекогаш посакувам да се воведе плата по учинок во администрација.... тогаш ќе се види кој работи, а кој клати врата.
    И кај нас не е лошо да се воведе такво нешто, така квалитетот ќе излезе на видело.

Имајте убава работна недела!

На bittersweet, kuc, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  5. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Најсреќен нека е:party::f::f::f:

Изненаден беше ли8)

На kuc, stetoskop, JuLleE и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, мусли, кафе, обврски. :coffee:

Пак на кафе шема и пак тренерки стил. Што да правам кога ми се нови и ептен фенси. :makeup:

Вчера ги сефтосав чизмите, а уште носам патики. Се спремам за на слава и никако да најдам сокни, се класични чорапи. Видов, не видов, чизми облеков, ама до глужд. Сакам да кажам дека сум фенси. (hollest)

Аман од мувиве. Не џабе рекле досаден си ко мува на го**о. |(

Кој е за кафе?

На kuc, marchi-cool, senjorita-v и 17 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.308
    Бога ми... Нема да е лошо.
    Забари е преплавено. Во секоја втора зграда, има стоматолошка ординација.

Среќни родендени на славениците :^:
    Побрзо оздравување на настинатките :hug:
    Мене уште ми се спие :yawn:

Ќерче затнато и то... и' се повраќало, па ја замолило класната да ја пушти, си дојде еден саат порано.
    И' е страв од лифтот бе.
    Општо има страв од лифтови, ама овој посебно, оти знае дека често се расипува и заглавува луѓе.
    Па ми звона, да се симнам, само за да ја извозам со лифтот на горе, да не се качува пешки. Срце :inlove:

На bittersweet, kuc, Sesil и 14 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.948
    Кој рече ангал да земам господ здравје да му даде. Не дека чуда ми се десија, ама можам барем вода да се напијам..

На kuc, Peco, M&M и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Slatkata00

Slatkata00 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    1.558
    Мило ми е биди упорна со прскањето... помага :)

На LejlaD, duffi, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.576
    Допаѓања:
    184.819
    Честито станови, родендени, имендени, слави и секакви останати ивенти! :sun:

Добар ден другари :hai:
    Утрово на вакцина со бебла, па на шетање и конечно дома.
    Откако засвежи, месец дена воопшто не сме седнале на кафе надвор. Надвор ми е ладно за неа да стоиме во место, а не сакам во затворено да ја чувам.. па само земаме кафе ту гоу и шетаме. Открив пред некое време ново место со вкусно кафе откако еден викенд таму кај што редовно земав имаше неверојатна гужва. И сега ко да нема други места веќе, па само од таму земам. (facepalm) Се нервирам што многу тешко менувам нешто или пробувам нешто ново ако ми одговара она што до тогаш го користам. А и зошто впрочем би сменила нешто што ми одговара? :lol:

За назад, покрај море. Одамна не сме се симнале од таму, обично е доста ветровито од таа страна, ама денеска сонцево е со посебен сјај. Колку и да ми се бега подалеку од балканов, само понекогаш, затворам очи и слушам само бранови, па заборавам на се што ме мачи и сум среќна што сум тука...
    А сега назад во реалноста. Ме чека период на очекување покачена температура и психичка припрема за истото. :tmi:

Убава работна недела ви посакувам!

На bittersweet, kuc, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.413
    Допаѓања:
    262.350
    Јас стварно не очекував дека во Кали по земја ги ставиле торбите од Лидл. Па гратис да даваа малку повеќе ќе се потрудеа. И нив им го реков истото.
    Има ли алергени во воздухот овој период од годината? Како кактус да имам во грло :doh:

На kuc, petunija77, M&M и 14 други им се допаѓа ова.
  12. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    34.337
    ^ Не знам за тој Кали ама тука каде што сум со ДЕ има пазари што се викаат flohmarkt и обавезно еднаш месечно има на еден од тие пазари алишта од Лидл по неверојатно ниска цена, пример женска јакна ако е во лидл била околу 13 -15€ тука можеш да ја најдеш за 3 € , детски алишта по 2/3€ има избор ама спакувани се во кутии и по групи машки женски и големни. Значи минатата недела зедов на синко скафандер за на дожд и горен и долен комплет и целосен по 3€ значи ефтино преефтино.
    Тоа е најврројатно од тие пазари магацини зимано и донесено во тој бутик Кали.

На kuc, Dadusicka, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.454
    Допаѓања:
    143.783
    Затоа сме таму кај што сме. Зошто неписмени се ставаат на сериозни места. Да е приватно, ќе размислеа убаво кого ставаат. Ама народ кога плаќа, што е проблем.

Грешна песна. Од Опинок е соба 152 имаш посета. На опинци е клизаво, право до Идризово. Опасни работи мешаш :)

Кај СИТЕ треба да се воведе. Ама кај администрација најпрво, затоа што народот ги плаќа. Сега кога качуваа плати беше вистинско време. За сите што штрајкуваа - нема проблем, само по учинок. И за тие што стварно работат во администрација, а не се малку, да бидат помотивирани.

Затната сум ко канализација и очите бумбар ми се. Ова веќе не се поднесува. Порано ми беа само по еден месец, февруари/март. Сега пола година сум затната. Не се живее веќе вака. Морам да се отселам од градов.

На bittersweet, kuc, JuLleE и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.952
    Допаѓања:
    203.272
    Имало некои цвеќиња... ама искрено, не е до нив...до загадувањето е. Јас нонстоп сум со кактус во грло од октомври навака...

На Ariel, Dadusicka, duffi и 7 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.308
    Е до загадувањето.. и тоа многу.
    Смрди корни секоја вечер.

Треба да се забранат печки на дрва и разни други нееколошки горива.

Само јадат лајна дека ќе воведат централно греење секаде... секоја година тој муабет, и ниој-ништо нема напраено. Неспособни.

На Dadusicka, mareane, senjorita-v и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.952
    Допаѓања:
    203.272
    Настрана отпадот што го горат. Сабајлево кога идев на работа, еден куп камиони со отпад видов...

На Dadusicka, Milobebence, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.308
    Е и то... ќе рециклираме стакло.. жими стапов.
    Брат ми горат ѓубре во мини термоцентрала која работи на органски отпад. (Во ЗИК-Пелагонија ова)
    Најголемиот профит на фирмата им е баш од централата.
    Сенкир не можат повеќе да направат такви мини-централи.. Во секој град може да има, пошто сите фрламе и органско ѓубре, башка добитокот што 'произведува' со тони

На kuc, Dadusicka, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.952
    Допаѓања:
    203.272
    Органското ѓубре ние во бавча го фрламе, природно ѓубриво си правиме, пошто ја имаме. А другото, си го собира Комуналец. Имав пред години многу теглиња од кашички, не сакав така да ги фрлам, барав фирма што рециклира стакло, дури и на форумов пишував, никој не ми ги зеде. А има такви фирми, но изгледа само на хартија стакло рециклираат. Сега некаде во подрум се, така стојат, може и искршени.

Европа нè направи сопствен отпад, заедно со Косово, пошто нели, за пари сè ќе направат нашиве... можеби и други работи се во игра. Истото Австралија им го прави на Филипини и останатите азиски земји од сличен ранг... и после загадено било, се разболувале луѓето. Е не...

На bittersweet, kuc, petunija77 и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.178
    Допаѓања:
    137.452
    Не верувам дека загадувањето е од греењето на дрва. До пред некоја година, бар кај нас, многу ретко некој се грееше на струја, пелети се веќе иновација последниве години, се беше на дрва и пак беше почисто од сега. А и тогаш и сега Фени постоеше. Сега не се диши, посебно не попладне. Подголтнуваш плунка и мислиш дека киселина голташ, горчило.

На bittersweet, kuc, petunija77 и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.952
    Допаѓања:
    203.272
    Проблем е што во печките од фабриките се гори нешто што не треба да се гори. Минатиот викенд многу беше загадено, квалитет на воздухот 9/100. Според апликацијата, центарот на загадувањето беше МЗТ и Железара, во тој реон. Сабота беше. Мислам дека нешто топеа или гореа... деновите претходно беше со Охис проблемот. Може и не сум во право, ама мислам дека имаше врска едното со другото.

На kuc, M&M, Peco и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.