Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.448
    Допаѓања:
    260.324
    Моето е шкорпија па се однесува исто. Не што не смеам да го карам туку и со разговор кога пробувам да му кажам дека греши, плаче|(.
    Многу е емотивен. Јас знам и зошто. Ама мислам дека некогаш ме и дрибла:|.

На Peco, stetoskop, Sesil и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    142.868
    Може само си е емотивен, а ти се измачуваш со претпоставки зошто е.

На WildMk, Alishan30, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.697
    Добро утро :coffee:
    @Cka јас пак мислам само мојава риба е толку емотивна .Кога ве читам вака ,значи скоро сите наши рипчиња се исти :).
    Мојов веќе поголем а уште знае да плаче или да се лигави за глупости .
    Еве го од сабајле се лигави за после јас да сум идела на родителска а не татко му .Ќе кажела наставничката дека некогаш бил немирен и татко му ке го карал .
    Само една работа воопшто не ми се допадна пред извесно време кога на мајка ми и признал дека ако плаче ќе си го добие тоа што го сака .
    Значи веќе знае да си го употреби тоа во негова корист .

На Peco, stetoskop, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.664
    Допаѓања:
    107.534
    Добар ден!
    Денес станав наелекризирана сакам некого да го апнам од што сум нервозна и бесна.
    А нема причина валда хормоните или нервите појма немам.
    На работа мора насмеана нели трговецот увек треба насмеан а у себе терам се живо и диво у три лепе :devil:.
    Кашлам ко куче море завијам ко волк ја би бронхи да лижам само :!: чунки не можам да голтам и негро се арни :wasntme: ама со "бронхи лакше се дише"
    Денес ќе биде интересен ден узбудлив упм.
    Се избањав и сега овде ладно таман за да престанам да кашлам како викаат клин со клин се ваѓа.
    Море @Dust ми врежа идеа за романтика за у нејзин крај многу убаво е прашинке стварно така пречекувате гости секоја чест ме бендиса сликата во темана (y)ќе ме кандисаш да зеам мУш и да дојдам таМ мада сос швалер поубаво би било ама неам швалер ]:) :D па ќе морам мУж да земам.
    Ај убав ден позз :coffee:

На M&M, petunija77, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.393
    Допаѓања:
    279.313
    Емотивни се повеќето деца.Ама знаат да бидат и страшни манипулатори.Знаат од мали да ја користат таа нивна емотивност.
    Не е страшно и ако поплачат некогаш.Мора да знаат кога грешат.
    И ние родителите не треба да сме до крајност попустливи.Некако ги поместивме границите на што треба а што не да им кажеме на децата.Треба и тие уште од мали нозе да се сретнуваат со реалноста по малку за да можат да се носат со неа во реалниот живот во иднина.

На bittersweet, M&M, petunija77 и 24 други им се допаѓа ова.
  6. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.251
    Допаѓања:
    176.294
    Јас кога бев мала манипулирав со плачење. :tmi: Така да ... особено ако внесуваат другиот родител во „кавгата“ шо не е уствари кавга за да се "заштитат".
    Некогаш срам ме фаќа ко ќе кажвам шо дете бев. :D

На Peco, stetoskop, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.952
    Допаѓања:
    203.273
    Добар ден!
    Кафе пијАни сте?

Тмурно времево и душава, ама ќе помине, што не поминало, така и ова. Само некои работи влечат последици.
    Риби рековте? Ене го, осум години има, и на моменти се понаша бетер од жена во ПМС. Вчера таков беше, се нешто му сметаше, мрчеше, а кога му подвикнав да престане да се глупира, ми се извинуваше, тажен бил оти женските од класот му рекле дека не го сакаат :tmi: да бе, денес не го сакаат, утре пак ќе бидат другари. Повеќе со девојчиња се дружи иначе, пошто не сака закачки и тепање, а момчињата во неговиот клас не се баш цвеќиња за мирисање.

Секој ден ми се јавуваат за стари мостови, дали по телефон, дали на врата ми доаѓаат. Немам, а и да имам, ги фрлам, не знам што ќе им се, не вредат. Или може јас си мислам дека не вредат? Ако знае некој, просветлете ме, ве молам.

Денес на преглед... малку ми фуфка, иако е редовен годишен преглед, мора да се помине. Ама ич не сакам лекари, ни болници. Впрочем, кој сака?

Има најава дека можеби би работела во сабота. Се надевам нема, оти викендите ми се драгоцени. Досега ништо не ни фалеше, не дека многу повеќе ќе заработиме ако работиме за викенд. Ама пуст инает...

Убав ден!

На bittersweet, M&M, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.414
    Допаѓања:
    262.367
    Не манипулираат, иако моите родители тврдат дека внука им е многу осетлива. Не сака навреди и неправди, памти ко слон, се понаша ко бабче некое(facepalm) битно љубов обострана има, циркузи се двајцата|(.
    Ми личи кога ја земам од школо дека е од популарната тајфа, ми иде да им кажам дека некад уште ме вика гзот да и го бришам...Ама џабе се занесувам, порасна. Самостојна е. Денес сама ќе се враќала од школо ама имаме една ужасна улица која не е за возрасни а не за деца сами. И ветив ќе одам на другата страна како да не се знаеме 8)

Сега станав по втор пат. Морам да се оправам до утре, чај, прополис, ангал, стресилс се! Сакам бомбони, и пломби ќе жртвувам и струк ама среќа нема кој да ми купи. Пуштив машина за атер на сонцево, ај може и правосмукалка ќе прошетам. Сакам од роботите:doh: ама некако да ја купам а цена дома да не кажам ^_^:rofl:

На bittersweet, M&M, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.448
    Допаѓања:
    260.324
    Некни пола од оревите за слатки ги изедов, сега лешниците(facepalm).
    Кај нас на работа се има, и семки порчав дури(facepalm):D.
    Имам невиден апетит благодарение на Омегата|(. Вака ако продолжам, машала ќе треба само лешници да јадам:|.
    Треба да чистам, а ме мрзи нормално.

Чизми уште не купив. Ем сакам убави ем ефтини. Такви нормално нема. Блек фрајдеј му е мајката:nod:.

@LiliBoz да каже дали е подобра:).

На bittersweet, petunija77, stetoskop и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.664
    Допаѓања:
    107.534
    Вака и јас кога немав работа па седев кај моите по една недела и тогаш јас го земав од школо.
    Прво за раче дур беше прцул ама после почна да се срами има школска у комшии се симпатишат :D мајка и ми е школска е се договоривме по улица ја од една страна он од друга ама да темпираме кога ја зема мајка и па да сме муабетеле ние и оделе на кафе а овие да се гледаат 8-| малку им беше на заљубениве у школо па и на гости да се гледаат.
    Деца инаку и внук ми многу е осетлив љуби га тетка за 7 дена полни 11 кога ли летна времето:inlove:

На bittersweet, M&M, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.952
    Допаѓања:
    203.273
    Омегата апетит ти отвора? Чудо. И јас пијам, ама мене ми се гади, оти вкус на рибино масло имам во уста. А ко мала колку ги сакав перлите....

На Sesil, duffi, dunika и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.616
    Допаѓања:
    192.083
    Некогаш срам ќе те фаќа да кажваш шо тинејџер си била, ама тоа некогаш, во некое идно време;)
    Иако јас лично за тебе забелешки немам, ама какви другарки имаш од ќошето(facepalm) Мислам ќерка ми (5 год) ги пишува некои од мислењата. И нејзе сите што ги знае и се другарки, и тие што ги запознала прв пат на игралиште и уште еднаш нема да ги види:rofl:

Инаку многу осетливи ова децава, и јас не смеам да се налутам- одма плаче. И тоа моето лутење е без драма, просто се лутам и превртувам очи, а таа плаче неутешно, страшно:headbang: Не е риба инаку, зверка е:sweat:. Ама ги има најмеките рачиња за гушкање:l:

На Peco, stetoskop, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  13. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.251
    Допаѓања:
    176.294
    Ги немаш прочитано тие мислења. :!:

На stetoskop, Cosmi, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.616
    Допаѓања:
    192.083
    Ги немам, никого не сталкам:)
    Ама ако ти велиш така, веројатно си во право.
    И сори, ама мене дефиницијата за тинејџер ми е екстендирана барем до 25 за мк стандарди, поспоро се зрее дури живееш кај мама;)

На stetoskop, duffi, Cosmi и 7 други им се допаѓа ова.
  15. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    Auuuu stanuvam sabajlevo negde 10h, glavata mi puka idam u wc... I imam so da vidam... Golemiot 8god se sprema za banjanje (facepalm)
    Da mirisal ubavo :wasntme:
    Posle toa dodeka stavam kafe ete go so fenot brci... :?:mu vikam so prais mi vika treba li nesreden da idam....
    Sto da mislam???
    Doaga u skolo po pola saat zatvoren u detska ..
    Koa ke go prasam so ti e, mi vika ostajme, ne me zamaraj8)golem sum ;(

На M&M, stetoskop, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  16. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.251
    Допаѓања:
    176.294
    Се надевам имаш убо утро. Јас не сум тие со кои имаш работа на форумов и прилично сум кратка на време да ти кажам зошто работи кои ги претпостави не би биле точни за мене и мојата околина на форумов. :D

На Alisa22, stetoskop, Cosmi и 5 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Ај добро утро :yawn:

Им удоволуваме ние, затоа се такви какви што се.
    Во мое време (ко бабите), облекуваш тоа што ќе ти речат, одиш таму каде што ќе ти речат-тогаш кога ќе ти речат, гледаш телевизија тоа што ќе ти речат, добиваш играчка - тие кога ќе речат, ако воопшто речат, ако се буниш - може и шамар да изедеш.

Немаше баш пари кога бевме мали. И знаев дека нема. Пример, наочари носам од 13 години, исто како ќерка ми. Ни еднаш ги немам загубено, оти знам дека ако ги загубам, проблем ќе биди нови да ми купат. Ќерка ми, во една година, 2 пара загуби.
    Не се грижи ако и' се скрши или скини нешто... пошто знае дека ќе добие ново.. веднаш.
    За нас немаше. Ако скршиш играчка... толку е.. наредна ќе чекаш за роденден.

Не викам дека е во ред тоа од 'мое време'... посебно за удирањето, ама одлуките ги носеа родителите.
    Кај нас дома, како што веќе имам кажано, ни една одлука не се носи без да се консултираме со нејзе.
    И психијатри и психолози ме опоменале дека сум премногу попустлива и дека не знам да воспоставам контрола. И во право се. Таа 'А' - јас и татко и 'На'.

Денес на забар сум... Конечно се натерав да сменам забар.. без заби ме остај претходната.
    Баш да видиме како ќе се покажат новиве.

На Sandrin4, bittersweet, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.782
    Допаѓања:
    176.260
    Убави средствата од ДМ.
    Поготово па за тие пари, топ се(y)

Купатило л'ска.
    Дневна и спална исто.
    Уште терасата. Ама тоа може и друг ден.
    Манџичката крчка.
    Уште да дојде 15:00 и подруго ќе е.
    Досадно дома.
    Да идам до кај мајче горе да утепам малку време , ама па кој ќе ја слуша лански замански.
    МоШ поарно да идам до маркетот во комшии. Ќе пазарам нешто и кафе ќе се напијам. Во склоп на маркетот има и едно како игротека . Носат бааѓи дечиња. Бабите или мајките пијат кафе , децата си играат. Ги знам скоро сите, све исти идат. Обавезно си најдам друштво там:)
    Појќе со бабите ми оди маабето, ама врзувам крај со крај и со младите мајќи:)

Ај ќе одам:hai:
    И Сонце имаме:sun:

На petunija77, Dust, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.765
    Исто.
    Ама некогаш навистина се претерува границата, колку и да сакам да останам сталожена, ми излетува лоша фаца.
    Цела наука е воспитувањето на децата.Долг процес.Резултат од секојдневното воспитување се гледа по едно 25 години кога ќе стане човек.

Добар ден

Приметувам дека повеќето луѓе од мојата околина си ги смениле забите.
    Насмевката им е бисер.
    Некои од нив немале никаков проблем, едноставно сакале холивудска насмевка.
    Ефектно е, нема што.
    Е сега, колку е добро да извадиш свои, да ставиш вештачки - незнам.

На M&M, Dust, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Е заради ова ми е поубав животот во помало место.
    До продавница да одиш, најмалку со двајца познати ќе се сретниш и муабет ќе си попрајш.
    Овде, никој со никој не зборува. Се е стриктно бизнис фала-пријатно.
    Мојата дилема.
    Баш се миселeв ова да го направам.
    Не сите заби, ама криви, леви да сменам и да ги избелам.

Забари? Совет? @Annath ?

На M&M, Sesil, Tajnaotrovna и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.