Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.446
    Допаѓања:
    260.313
    Јас помислив и 14 декември е. А зошто го спомна:?:
    И така ќе сум на одмор, ако не сменам раб место, не ми менува ништо.

На LejlaD, referentka и Annath им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.952
    Допаѓања:
    203.271
    Ајмо чистењеееееее :D

Наместо ден на дрвото... доста беше садење, сега чистење. Уште да се удрат по џеб овие што фрлаат ѓубре кај стигнат, арно ќе е.

На Dadusicka, M&M, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.765
    На 14 Декември (сабота) ќе се собира ѓубре, а бакшиш на администрација ќе и го дадат 2-ри јануари
    Сега уште за 3-ти да смислат нешто и се ќе биде ОК:tmi:

На M&M, Ariel, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    33.897
    Кој ќе излезе да чисти на 2ри јануари чисто ме занима?(facepalm):rofl:

На M&M, Skorpija25, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.765
    Сега читам и анализирам.
    Уствари на 14.12 Че се чистЕ за ЛАНСКИОТ 2-ри јануари:D:D:D

Лас пак одма со критики почнав:doh:

На Petar80, mareane, Sexybaby86 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.446
    Допаѓања:
    260.313
    Кај нас е практично невозможно да чистеш во сабота, пазарен ден е, лом ќе биде пак.

Туку, блек фрајдеј е, ќе одиме на пазар:D
    Јас барем онлајн не купувам8-|
    FB_IMG_1574851166116.jpg

На Skorpija25, Peco, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.952
    Допаѓања:
    203.271
    Јас колку што разбрав, на 14.12 ќе се чисти за да биде 02.01 неработен ден, пошто иначе се работи.

На dunika, WildMk, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    33.897
    Така може.
    Читала недочитала работава.(facepalm)

На Petar80, WildMk, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.178
    Допаѓања:
    137.452
    Beach, please kај нас нема шо да чистат, службите се си средуваат на време :makeup:

На M&M, marlonbrando69, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.446
    Допаѓања:
    260.313
    Главни сте вие таму8)
    Стварно толку ве средија?

На dunika, mareane, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    И овде се е чисто :wasntme:
    Позз од Ајватовци :rock:
    (facepalm)

На M&M, Skorpija25, Peco и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.178
    Допаѓања:
    137.452
    Џам! Ни листови нема не пак ѓубре. Уште воздухот да е чист и ќе бараме да се отцепиме од Мк :D

На M&M, bittersweet, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
  13. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    808
    Допаѓања:
    11.964
    Тоа само за администрација, приватниве ретко кој ќе го почитува.

Цел фејсбук ми е со најави за попусти за BlackFriday, иако знам дека кај нас нема вистински попусти, сепак ме копка да купам нешто демек да не е стварно на попуст па да го испуштам.

Вчера пишав листа што ми фали од козметика, т.е. не дека нешто ми фали туку да испробам нови производи. Ги следам акциите во Космо и ДМ и секој месец си фрлам пари на таа финта, демек на попуст е па да го испробам... Ќе го нанесам неколку пати додека ми помине меракот и го заборавам.

Од облека, се ми треба.
    На облека не фрлам толку пари. Ретко купувам, ретко нешто ми стои убаво и ми е баш мака кога треба да купувам нешто.
    Ама ако има попусти на аксесоари, би сакала да си купам шалче, ташна, капа... тие барем секоја година ми се фаќаат. :D

Вчера ми беше ептен лошо од циклусот. Си заминав порано од работа, неможев да доседам од болки. Испив два ибупрофена, се стуткав во ќебе и си поплачав.
    И денес имам болки, неможам да одам исправено. А стомакот ми е подуен како да сум трудна...
    Ептен мачни циклуси имам последните две години, не обилни, дури и ми траат само три дена, ама болките се неподносливи. Ептен ми е чудно, а страв ми е да идам на доктор.

Тоа, денес не ми се јаде ништо, од подуеност ме боли стомак, па уште да јадам и ќе ми експлодира.
    Едвај чекам да помине денов.

На Skorpija25, petunija77, Bubce38 и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.178
    Допаѓања:
    137.452
    Апче пиј уште тапи болки коа ќе осетиш и ако можеш топло ставај. Апчиња пробај повеќе па кое ти е најефикасно тоа користи го. Кетонал, ибупрофен, се испробав, на крај спазмекс најпогоден ми беше, најбрзо ми делуваше па него го пиев. Превентивно Витекс попиј, на природна база е ублажува менструални болки и симптоми ама почни си го од последнен циклус коа ќе ти заврши за следен да немаш мака. Во Зегин ги има таблетите, околи 360ден за два месеци траат.
    #паталец :D

На Skorpija25, petunija77, Bubce38 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.576
    Допаѓања:
    184.819
    Заборавив вчера да и пуштам пиво :beer: на @Biljarkata за потписот. :) Никој не ме потпишува иначе, па си се израдував. :wasntme: :f:

Добар ден другари :)

Освен за погребот, црно не носев ни кога почина татко ми. Околу месец дена пред да почине, јас и мајка излагавме низ град.. као на шопинг. На врата не испрати и ми тутна илјадарче во џеб да си купам нешто од него. Купив еден многу убав дебел розев дуксер, премек, со такво вештачко бело крзненце на ракавите околу дланките и на капата и напред во форма на облачиња..
    Само што си дојдовме дома од погреб го облеков и мислам таа зима само него го носев. Едноставно сите емоции што ги имав си ги врзав за него и бојата не ми значеше ништо. Овој февруари 8 години помен, јас уште го имам дуксерот. Избледен од перење, ама уште не можам да замислам да го фрлам. Мајка носеше црно 3 години, многу поише од што си пати што ќе речат другите.
    На 1ви Јануари годинава почина вујко ми. Пак носеше црно дур се породив ја. Глупости. Уште носи црно за пред вујна ми. Таа е чудна и за се нешто им се расправа и се и смета, па така мајка ми им се јавува на сестрите да ги потсети да облечат црно на секое доаѓање (тие се во друг град), само за да избегне незгодни ситуации со вујна ми. :headbang: Оти тие ќе си се вратат назад, ама мајка ми треба да ја трпи после. (facepalm) Милион пати сум и рекла, ама не.. што да и праам. Сигурно бојата не жали повеќе од душата.

На посмешната страна, оти ништо не ми купила откако се омажив, и рекла на мајка ми ќе ми купи пакет делимано тави и тенџериња. :| И реков на мајка ми да и каже немам место во кола да ги тегнам преку граница ќе останат кај тебе. Стварно немам. Само количката ми фаќа цел багажник. И за воља на вистината не ми ни требаат. Се што ми требаше си купив, а и да постои шанса да ги донесам, во станчево немам каде да ги стаам се ми е фул, па ќе треба кај свеки. Нека и се на здравје на мајка. Што да кажам. :)

Си купив нови завеси, светли и одма се чувствува поубава енергија во станов. Среќа вчера времето се погоди, ги исправ се исушија и маж одма ги закачи, а старите летнаа во канта. Многу ми е поубаво сега. Иако малку ми се бунеше на почеток, сме немале потреба од нови завеси, за што и во право беше, ама откако виде колку го сменија целиот изглед на собава легна на брашно. :wasntme: :D Со мерак утрово ги редев и Божикните декорации. Елка нема да имаме, бар не голема. :| Нема простор, ама затоа пакетчиња ќе има повеќе. :) Со новогодишна желба дека догодина, ќе бидеме во друг стан и тортава ќе има гооооолема елка. :)
    Кога бевме мали со сите братучеди си разменувавме новогодишни пакетчиња, кои стоеја под елката. Ми фали тоа овде. Немам со кого. Стариве беа кај девер и јатрва на 2 недели, не им текна да пратат една тропалка за бебе а не пак нешто повеќе, а ние испративме подароци за нивните. И маж вчера вели ќе им купувал пак подароци за Божик. Е нека си мисли дека ќе купи! Кога ќе ми текне дека на секое доаѓање овде им носев подарочиња на нивните па и за нив секогаш поздрав колачи и вино, па еднаш цела голема табла со сталак ја влечкав од мое село покрај огромниот куфер и сменив 3 автобуси, аааа мало морген!!

На Dadusicka, M&M, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  16. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Роди и се’ ќе помине. Од искуство :nod: Да знаев колку полесно ќе ми биде отпосле, уште на 20 ќе родев наместо да ме боцкаат спазмекс и да пијам кетонал како бонбони секој месец :x
    Секако, индивидуално е кај секого за болките после пораѓај, но моето искуство попозитивно не можеше да биде :)
    Just saying :angel:

Добар ден инаку :D Јас арна, а вие? Ќе пијам кафе, кој е за да му нарачам и него. Од Боними (@LiliBoz поздрав :hai:) :)

П.С. Црна ми е омилена боја :inlove:

На Dadusicka, bittersweet, Bubce38 и 17 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.392
    Допаѓања:
    279.296
    Не верувам дека за 3 саати ќе се исчисти сето ѓубре.Треба секој ден барем по пола саат сите да излагаме и да чистиме.И да треба мавање по џебот ,само тоа за нас балканци...

На bittersweet, Bubce38, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  18. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.983
    Допаѓања:
    61.321
    Феминки..ај добар ден..пак сонце, убаво е..ај од другата недела се најавува студ:rain:(tumbleweed)...ама и празници се ближат:*:

Обожавам црна боја, значи неможам да замислам фустан свечен во друга боја...И тегет ми е омиелна, така да излегува дека ништо не купувам се во едно исто си одам... Него муабетот ми беше друг. Кога почина татко ми таа некоја грутка во срцево и кнедлава во грлово што ме мачеше уште повеќе ми тежеше кога ќе облечев црно. Абе неможев да се замислам, ме гушеше...се чуствував тешко, неприродно, душата ме болеше црнилата на мене само беа карпа планина која неможев да ја носам..И кажав на мајка ми, ништо не рече, а и да речеше нешто друго немаше да ја послушам..Душата ни жали, не облеката...ама ете..ги почитувам и тие што носат, којзнае што низ глава на секој поминува во такви моменти, може поарно им е во црното...:u:

Black Friday којзнае што ќе понуди, нешто гледам за аражман за летен одмор..ама па незнам баш точен датум...

Имајте убав ден..јас денес ко за петок се понашам...

На Skorpija25, bittersweet, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.308
    Ај добар ден :yawn:

Имам болки... јаки. Од секогаш сум имала.
    Слично како тебе @wendy2 , и тоа последниве години. Не крварам долго и многу обилно.. евентуално еден ден, ама болките се неподносливи. Ама не мислам на тоа: 'Леле, нешто не е во ред.'
    Секакви форми на болки, и чувства и расположенија се возможни, не се права линија телесните функции... флуктуираат.
    Мене не ми 'помогна' пораѓајот како на @Sexybaby86 , исто ме боли .

На погреби носам црно, бидејќи се очекува од сите.
    На туѓи свадби не носам бело, бидејќи не сакам да одвлекувам внимание од невестата. Нејзин е денот, и треба таа да е центар на вниманието.
    Иначе, преферирам црна и темна облека. Претежно ми се темни алишатата. Блузи на кратки ракави се прошарени и во бои... рестото, се' ми е темно и/или црно.

@petunija77 имам одвишок време, а и дел од мене како личност е тоа: 'Да го направиме светот поубав.'
    Знам колку е наивно, и знам кои се шансите за истото да се случи, but I can't help myself ...
    И не го сметам за недостаток, туку за предност, пошто тоа сум 'Јас' и си се сакам таква каква што сум.
    Без разлика колку некому не се допаѓам или допаѓам
    'Секоја планина, своја тежина.'
    Едит: Заборавив за Мерил да спомнам, дека баш таа нејзина изјава е нешто што многу го почитувам, и би сакала ко ќе поранам да бидам како Мерил. :lol:

На M&M, bittersweet, Milobebence и 13 други им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.948
    Зашо касно глеам вакви ствари :emo: јас бев на кратко пред 1 саат колку д си земам за јадење..

На duffi, LejlaD, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.