Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.791
    Допаѓања:
    214.334
    Велат кога иди лошото отворај врати и џамови(прозори де)нека излегува.Нејсе ако е така,ама така разотворена веќе години од студој и промаја ќе поцркам(facepalm).Да си се нашалам на маката ми:tmi:

На Ygritte, WildMk, referentka и 21 други им се допаѓа ова.
  2. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.724
    Допаѓања:
    24.323
    Сваќе, и јас јадев претерано многу благо првите 3-4 месеци, мислам заради доењето е тоа :*

Се нервирам оти додека бев на породилно ослабнав 12кг, и супер си бев, стигнав до килажа помала и од пред да останам бремена. Тргнав на работа пред 2 месеци и качив 4кг. Цело време јадам нешто, што од досада што од нервоза овде. Не можам да се сопрам, глупости јадам нон стоп. И после дебела, е па дебела.

Ми се спие, сакам да потонам в кревет и никој и ништо да не ме буди. Цело тело ми плаче за сон.

На bittersweet, WildMk, referentka и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.941
    Допаѓања:
    203.231

Доењето. Ме направи зависник од благо и не можам да се сопрам дури и сега, кога одамна завршив со тоа. Што вика @happygirl дебела, е па дебела.

@Ygritte е баш денес ми е денот за момакот на шолјата :wasntme:

На bittersweet, Ygritte, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.369
    Допаѓања:
    279.002
    Ќе фатам и на сите ќе им ги искршам телефоните од глава.И на деца и на мајка.Арно имаше еден твит по цел ден се со тел во рака а кога ги бараш не се јавуваат.Па ова најмалово бе :@ му реков право од школо дома треба да одиме кај баба ти ,ко да му реков ни идај ни јавуј се...Уште тоа ме подслушнуваше барем|(
    Кој тоа лажеше дека после 40 та се било полесно и поубаво(lalala)

На bittersweet, Viktorijaaa5, WildMk и 26 други им се допаѓа ова.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.045
    КажаХ ти.
    Дур нема 5-ка напред ниш не бива.
    После била убавината.
    Така вика мм|(
    :D

На WildMk, kuc, Ariel и 22 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.369
    Допаѓања:
    279.002
    Ај да се надевам,уште надежта ми остана,ама ако лаже...:!:ќе треба и во пензија да си има работа со пациентки...:D

На WildMk, ane.bella, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    Многу тежок ден.
    Претерано.
    Се што моеше да се деси се деси, и тоа што не требаше и тоа се деси. Да го е...
    Капак-ќе носам дете на лекар сеа, да си добие бонус антибиотик јер уше тоа фалеше.
    Немам ништо позитивно од денов. Напротив, и партал ме напраија иако 'ме разбирале'. Преку таквото од 'ама јас те разбирам тебе ама не мораше вака да направиш'. Е како друкше?!
    Ај.. Ќе помине и ова.
    Ми треба само малце изолација од сѐ. И ќе си го дозволам тој луксуз да ви кажам право.

На TeddyGrey, WildMk, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.502
    Допаѓања:
    191.258
    Кај нас се стемни, ја отворам сезоната за глупости. Па да почнеме.
    Некој сакаше правосмукалка- робот? Колку малку креативност требало за да забавува дете:D
    https://twitter.com/Echoo246/status/1202961372805566465/video/1

Јас немам робот, затоа ќе одам да играм не лути се човече или што ќе заповеда госпоѓицата:hai:

На Ygritte, TeddyGrey, WildMk и 14 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Тоа што се разбудив преморена и со болки низ цело тело ко да не беше доволно. Фино лепо си качив и 38 температура. Капак на се, рокнав глава во врата од рерна. Среќа само црвена линија имам сега, синото после ќе се појави. Арно што не ја расцепив :D

Позитив на денот, рибање од менаџмент :wasntme:
    Уште се нема десено, ама не одговарам на позив, па добив порака. Е не ја отворам :devil: :lol:
    Дури во недела ќе одговорам.
    Од вистинскиот позитив, ми стигна пратката. Кој си е дебел, само ципелки ќе порачува 8)

Ќе ја читав темата со женетите, ама сум заспала. Ај догодина :lol:
    Сатурн гледам ршум прави кај сите.
    Држте се, ќе мине за година, две.

Синоќа ми гледаа на тарот, онака, брзински. Проба хороскоп да ми погоди, 4 пати промаши :rofl:
    Извлеков делење, постоење, бременост и уште една :emo:. Од тоа што ми го кажа пола не ја разбрав, изгледа за другата во мене збореше :angel: важно ми рече плановите што ги имам да не ги одолговлекувам. Кои планови, ни јас не знам.

И годинава помина, мене ум не ми дојде. Повеќе среќа догодина. 2020.
    Си посакувам само здравјето и умот да ме служат.

Последна измена: 6 декември 2019
    На Ygritte, bittersweet, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  10. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.655
    Допаѓања:
    107.451
    Добро вечер!!!
    Брзо се темни за романтики знаете колку ни е убаво со либето ќе се најадеме убаво ко аргати па еден на лево друг на десно каминот пуцкета а ние дремеме.
    Е после обратно мењаме положба и така до сабајле поромантично од ова здравје :D.
    Сега се наапавме тотови читај множина и седнавме на кафе позади мене чумбето крца а јас скоро па заспав |-).
    Денес пројдов покрај теретаната добро напредувам еднаш ќе се погоди да влезам :D ваљда:wasntme: з'ш дадов пари и мкнам опреме еве ни сама незнам.
    Знаете што се заљубив :inlove: у една јакна ама машалаа 5000ден ммим ]:) скапо ми е |(.
    Денес бев на психијатар за свекрвата носев со мене едни чизми за на раб зошто топлат многу ама тешки се некако за носење ги носев у кутија и ги заборавив у чекална влагам кај др и ми текна па станав ги зедов а тие што чекаат надвор ми упатија чуден поглед8-| :wasntme: и рекоја сирото бе младо е а не е арно :D и докторката чудно ме погледна кога и реков одам по чизмите :^) ама ништо не рече :rofl:.
    После натунтана се тепав за варен ѓеврек со едно бабе мме купи 10 јас морав тоа што остана а, остана еден.
    За варен ѓеврек и помфрит тепам чоек :P.
    Ај чао!

На Ygritte, bittersweet, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  11. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    178.110
    Добар ден :) (колку да се рече, инаку ништо добро нема)

На Ygritte, bittersweet, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ај здраво живо :)

Бев до еден салон за мебел со мајка ми, да си купи жената гарнитура. Купи што купи, туку и јас се заљубив во една преубава, петролеј боја :inlove: Сега морам да го убедам мм да ја мењаме нашата. На свеки секако и’ беше во план да купува нова, па да и’ понудам да и’ ја дадеме нашата, а ние да ја купиме петролејот :inlove: За неа лесно ќе биде, ама овој мојов тежок е на промени. А да знае само како ќе легне гарнитурчето дома :inlove:

Од време на време сакам промена во куќа. Сезонски менувам декор секако, ама повремено сакам по некоја промена (да изротирам мебел, некој нов детал да внесам и така). Мм па ич :doh: Го чекам сега да си дојде од работа да видам што ќе каже за гарнитурата. Уствари знам што ќе каже, ама му сплескав колач со вишни за да го подмитам, омилен му е ]:)
    Вие сакате промени низ куќа?

Викендов ич нема да се одморам, мм на пат ќе оди, а јас сама со дете. Ама не се жалам, си се забавуваме ние две секогаш :f: Нова кукла и’ купив завчера, па сега и’ е хит, само ја легнува да спиела, па ја покрива, па ја гушка... Синоќа и во кревет ја зема, заедно да нанале :D Ако згусне, тука е свеки секако, ама нејќам и за викенди да ја замарам жената, доволно ја чува и без тоа.

Ми лета времево луѓе, еве ја Нова Година додека да трепнам. Страв ме фаќа кај оди времево толку брзо :worried:

Ручек денес - од Љуц. Битно колаче има :D

Сите кои се справувате со не баш убави животни ситуации, само ќе ви кажам дека посилни сте од што мислите. Тие ќе завршат, а животот ќе продолжи. Стиснете заби во овој лош период и се’ ќе биде добро на крај :hug:

На bittersweet, TeddyGrey, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.369
    Допаѓања:
    279.002
    А бре ај некој барем кажете нешто позитивно.
    Стварно хаос денов.Успеав да се искарам иако не мораше баш денес. Сум се направила:devil: и јас не можам да се препознаам.Ама прекипело.Од сите страни.Не дека кажаното нешто ќе смени ама ако.Доаѓа време кога сваќаш дека некои односи изгледале нормални само дека цело време си преќутувал и си ставал под тепих.

На TeddyGrey, WildMk, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  14. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.276
    Ден:f:.Поточно ноќ е тука.

Нозеве не знам дал се мои или позајмени.Јако шпартав денес,имав подароци за купување,а божиќното лудило е пуштено на најјако овде.За да ми спакуваат чекав со бројче 25 мин во стоковната,и се спуштив во женски сектор,па седнав на тоа фотељите скапана.Ми доаѓа вработена да ме услужи,и’ викам -40ка од овие,првите што ги видов:D.Ми ги носи,не ме закопчуваат,среќа трудна и отечена па се извадив:smirk:

Утре ке декорирам дома,редно е да светнат сијаличките.Не ме фаќа еуфорија,ама со душа ја чекам 2020та оти здравје ќе ми биде најубава во животот.

@Sexybaby86 сакам промени по дома.Овде скоро се средивме,па сега станот во Ск ни е растурен.Жал ми е за свекор ми,го збудалевме,се тој брка.
    Навивам за петролеј боја и јас,или тиркиз,најди начин да го убедиш маж ти,ако треба расплачи се:devil:

Гушкам силно каде што треба поддршка,да ви се тргнат темните облаци што поскоро:hug::l:

На Ygritte, bittersweet, Viktorijaaa5 и 23 други им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    154.666
    Позитивно е што е Петок :)
    И мене ми беше мех денов, арно почна па се уплеска, ама од вторник ќе му ја мислам, та преку таквоето веќе :emo:
    Една :hug: до сите, што и дс е мора да помине.
    Дајте предлог што филм да се гледа вечер, ако не засшијам пред деца. МаШ ќе излагал |(, баш ми е гајле :emo:

На Peco, WildMk, Ariel и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.045
    Купив риба, прашок и зденки и си дојдеХ.
    И узо од фри шопот. Тренерки немаше, бар не на попуст.
    Ус пат седнавме Боко на една салата ,али смскав и рижото :)
    Сита сум до утре сега.

Викам едно кафенце да дрмнам.
    Денес само две голтки се напив прееска кај маШ на работа. И сега пола ќе се напијам.
    Петок ли е што ли е:)

Последна измена: 6 декември 2019
    На Peco, mareane, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.172
    Допаѓања:
    137.391
    Јок. Ѓубренце е ]:) :lol:
    Нека поседи ај уште некој ден. Земавме да монтираме креветче и Марфи се појави. Една даска скршена, делови изгребани ајде се јавивме за рекламација па утре ново ќе ни носат. :angel:
    И така...

На bittersweet, mareane, WildMk и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.045
    Сега ми дојде мајче на гости.
    И одоколу одоколу врти муабет за тиганички или крофнички. Као празници биле деновиве , нем леб да немало по дуќаните:D
    И велам као потифко- Стрпи се некој ден ,Сесил да се породи и ќе правам.
    Мртва озбилна ми вели: Абе рано е за јариња, козата во март ќе се ојарЕ:rofl::rofl:
    Инаку наглува е мајче:!:
    Ама за ова ме слушна:emo:

На Yowannty, mareane, TeddyGrey и 23 други им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.172
    Допаѓања:
    137.391
    Козата Сесил ви се вика? :?: :lol:

На mareane, TeddyGrey, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.045
    Ваљда така ја вика мајче:D
    Едната ја продадовме. Таа знам Душка беше. Другава као немаше име. Али шта знам.
    МоШ и Сесил да е :o

На mareane, TeddyGrey, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.