1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.809
    Допаѓања:
    323.873
    Ние дома за НГ.
    Бидејќи и малото ќе биде дома со мама и тато (не доаѓа во обзир да го оставам некаде, ова ни е прва Нова година заедно) нема да одиме никаде (собираљки по дома) ниту пак имам желба дома кај нас да се чека Нова година.
    Решивме ако веќе останеме дома , да не фрламе пари на стандардното ,,мени,, -сарми, руски,ордевери...
    Бидејќи мм е т.н. тестар ќе правам пити со суво месо (кратовски пити).
    Црвено вино за пиење.
    Некако секоја година трупам јадење да била масата полна и после со денови дојадуваме руска и кифлички, за сарма да не зборам.
    Со тек на годините научив дека и јануари е месец и дека и тогаш мора да се јаде и да се живее.Башка што има финансиски издатоци за слави и имандени...не се состои се во 31.12 / 01.01 и полни маси храна.
    Незнам дали оти имаме се во изобилство не ја осеќаме ни НГ ниту другите празници како ,,празници,,....се јаде и пие секој ден убаво.

На Val-Dim, kjukli, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 21 други им се допаѓа ова.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.545
    Допаѓања:
    38.810
    И ние дома со богата трпеза :D ќе дојдат и моите, ќе се натпреваруваат кој да го крене попрво малото. Сум го научила в раце. :^)
    Се жалев дека немам апетит, е па си се врати баш за празнициве, да не се пропушти!

На mareane, Peco, Manuela. и 7 други им се допаѓа ова.
  3. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Така е,се слагам,не е само 31 ден..

На LUCERKA, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, DVAANGELA и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.049
    Моево друштво не е толку по пиење и јадење, што мене ми е посебно мило.
    Секогаш јадењето за Нова година ни е во втор план. Сигурно гладни нема да бидеме, но забавата ни е на прво место и дружбата. :dance:
    Ќе се слави надвор од градов, во викендица на планина.
    Секоја година таму се договараме, ама зимурливи сме ние женските, па само одложуваме.
    Ај да видиме дали во последен момент пак ќе смениме план :rofl:

На Val-Dim, DVAANGELA, toogood и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.609
    Ја те, а ви? Арна фала богу, едвај чекам годинава да помине да и кажам ИШ БАКСУЗЕ и една клоца у г’з да и акнам, онака ќефски, посебно за последниве два месеци што ме сексаше на мртво! Пазарев во неделата, ко да се спремам за судњи дан! Молим лепо, ама мене Нова Година без сарма, домашна кифлица и руска, не ми е Нова Година. И се спремам троа половина низа суви везенки да испршкам и славењето може да почне. Си купивме играчка за децата Бинго, како главна активност за дочекот и сиротинската забава у ПакИСтан.Единствено се думам, која пиџамка поубаво ќе ми лежи, на телово мое змиско, дали фатирана фротирка или 100% чист бугарски памук. Кој кажал дека најубаво е дочек во домашна атмосфера или нема скршен денар како мене или му виси извршител на глава, па како лисицата што се тешела дека кисело и било грозјето, глуми лудило, додека скришно се лигави пред новогодишните аранжмани на туристичките агенции.
    А гледам и повеќето од вас за Нова година по дома!
    Па најубаво!

Последна измена: 29 декември 2015
    На LUCERKA, Val-Dim, kjukli и 21 други им се допаѓа ова.
  6. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Јас сум вечер на журка (втора :D) од работа, спремањето ќе остане за утре (зошто четврток нели мора по кафиќи послче работа да се шета). Минати години имав повеќе желба за спремање, сега ќе остане на печено прасечко бутче, руска салата, кифлички од мајка ми и како додаток зимници: туршија, расол, ајвар, лутеница, краставички, може уште нешто да се најде. Ќе дојде кумот со вереницата, релакс атмосфера.

Ми потврдија резервација за Боровец, ќе шетнеме за Божиќ :party:

На kjukli, kukla21, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  7. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Само гледам во Моирецепти јадења,закуски,ко бајаги ќе правам:rofl:

На DVAANGELA, Peco, Manuela. и 6 други им се допаѓа ова.
  8. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    И ја како што реков ништо не правам,све ќе си купам,ни сарма ни бутур,само руска и вчера месо си купив во тинекс Супер Тинекс-свинско бутче на акција е 239ден(еве реклама),тоа ќе го испечам и толку..

На DVAANGELA, mareane, Peco и 7 други им се допаѓа ова.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.993
    Допаѓања:
    158.048
    Ако по утрото денот се познава ...плукни му се на дњнешниот...
    Со негатива да ја затвориме оваа година....мм сношти ги заборавил клучевите на колата...некој ги зел..а колата стои..за чудо..и нови брави и клучеви ќе не коштаат 7000ден..уфф ќе експолодирам од нервоза...понеодговорно суштество од него не познавам...на врат ми иде да му згазнам....
    Фатив торта да правам а се тресам од нерва..којзнае што ќе излезе..

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, mareane, toogood и 3 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    Ви кажав веќе дека никакво се чуствувам, баш празно, шипливо, безчуствително и безвезе..
    А знаев дека вака ќе ми биде, не се сомневав во тоа.
    Секој ден на сонцево, обврски, пријателки што не сме се виделе кујзнае од кога и јас пак чмаам, сега си станав и си дојдов дома.. ги напуштив и се зачудија.. луѓе кога не бидува не бидува.. не сакам да се форсирам.

Туку дај кажете некоја рецепт за освежување на желудник.. лошо ми е!

Убаво си кажа референтче.. нова година е секој ден кога има причина да ти биде.. еве сега немам причина ама наскоро би имала, па ќе ја апстинирам за тогаш.
    Градов пуст..пуст. ни честитки има ни бутур.. не знам за вас ама јас нова година одамна не ја доживувам како "слава" како нешто топ он д уорлд или холивуд.. нова годна за мене е тогаш кога имам причина да славам и да се радувам од се срце, тогаш кога сум покрај саканот, тогаш кога срцево ми трепери како птица, тогаш кога душава ми се топли од возбуда и љубов..

Се надевав многу годинава ама ништо не испадна, оваа година со задоволство ќе ја испратам во неповрат на клоца и ќе ги спакувам куферите еднаш засекогаш!

Пријатен ден мили.. смејте се од срце :hug:

На anel, LUCERKA, Val-Dim и 13 други им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    E smejte se vitamince ama koga ne biva?
    Ete i samata za zal kazuvas deka e djabe forsiranje.

VladeMila,ako e za uteha i jas tortata i kiflite ke gi kupam.:tmi:
    So malovo tolku mozam koga sme sami po celi denovi.

Denes pominaa brat mi i snaata so decata,razmenivme malku.Sto se ispece se ispece,za denes e dosta.

Na terasa izlegov da zapalam prva cigara dur bea tie tuka,denot prekrase',ama mnogu vetar.Ne mise vadese maloto deneska nadvor.
    Seag sme na vtora dremka ne e loso i jas da dremnam.

На LUCERKA, kjukli, DVAANGELA и 8 други им се допаѓа ова.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.992
    Допаѓања:
    59.669
    Гледам дека оваа гадна година на сите им била без врска.Од се срце сакам во петок да се разбудиме среќни насмеани и спремни за нови успеси, нови предизвици ,никогаш веќе никој да несе натажи.
    Овие денови ми се полоши и од кога го изгубив детето,некако сега ја осетив таа празнина.Ама едно знам,дека ние сите сме жени а жените се најсилни нема ништо посилно од жена.
    Жени мора да живееме,животот е полн со пресврти денес сме тука утре не.

На Mekuska, LUCERKA, MacenceEna и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Ние стандард за нова година кај нас, ке дојде другарка со мажот и имат 3 месечно бебе па се знае кој ке биде главен. Мојата принцеза кога ќе види друго бебе го тегне го куби абе смешки...
    Ке има и руска салата:lol:
    За мене оваа година беше златна, ја добив ќерката, го купивме станот...
    Покрај се ова сакам да ја заборавам зошто ни донесе многу лоши вести од кои сеуште сме сите потресени.
    Ама пред се верувам дека ќе најдеме лек и се ке се реши. Голем верник сум и имам надеж.
    Извинете на постот
    Да се надоврзам за денес. Бев до фондот завршив работа и дојдов до моите да си приберам детето па дремка ме фати и сега неможам да станам да си одам.Малата спие па ке почекам да се разбуди а успат се што ми нудат ке си кркнам:D
    На работа сум од 20 ч. и првпат ке ја одам оваа смена,може и ке се успијам на работа уф.
    Ај доста пишувам, стигат печени компири... (facepalm)
    Убав ден

На Mrs.Bass, LUCERKA, MacenceEna и 10 други им се допаѓа ова.
  14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.519
    Допаѓања:
    69.305
    Јас ручекот го ставив да се крчка, па да видам како сте.:lol:
    Ајде за кафе кој е, само што го тргнав, ептен тазе.
    Јас од изминатава година не можам да се пожалам, се надевам и следната ќе тера така, само здравје сакам, ништо повеќе, другото ќе си дојде.:)

На tessie, Mrs.Bass, LUCERKA и 18 други им се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.614
    Допаѓања:
    290.463
    Домаќинки некој убав рецепт за јагнешко да не знаете, или да ме упатите на соодветна тема.
    Барав низ форумов, ама не најдов.

Божем за нова година го токмев...ама си решивме вечерва да си ја правиме нова год. :rofl:.
    Бифтекот ќего ј адеме тогаш:P.

Инаку и ние сами домче за лудата ноќ :$.

На Mrs.Bass, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, DVAANGELA и 7 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    Данче во тоа е и поентата "нова година". ;)

На DVAANGELA, VladeMila, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  17. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Јагнешко само печено. Доколку е претходно замрзнато го вадам од замрзнувач и го ставам во обичен фрижидер и тогаш го премачкувам со маслиново масло, малку сол и мешан зачин (вегета) и рузмарин. Отстојува така во фрижидер и наредниот ден ставам вода и црно вино спрема големината на садот во кој се пече и спрема месото. Покривам со ал. фолија и печам неколку време со неа а отпосле при крај ја вадам и оставам да се допече. Подебелите места ги засекувам со нож.
    Мене вака ми е најслатко и најсигурно. Не сум имала промашај до сега.
    Секако добредојде би ми биле и други докажани рецепти.

На galapce, ph.orhideja, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    Данче убаво ти кажа френдли, и обавезно рузмарин врз јагнешко, тоа е клучот на вкусот. ;)

На galapce, DVAANGELA, friendy и 4 други им се допаѓа ова.
  19. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.335
    Nemam bebe za lulanje ama sepak doma.
    Doma za NG ama ne mislam deka bi mi bilo loso ako odam nekade, Florida, Californija, Caribi...
    Eden e zivotov za da sedam bezpotreba doma ako ima podobra solucija, ama godinava epten se istrosivme i doprvo me cekaat novi golemi troskovi.
    A imase nekoj par da recese aj vo kola i vozime do dole so sigurnost bi trgnala ama ova avionive epten kostaat.
    Ubav pomin za onie koj isplanirale nadvor na nova destinacija, a i za onie kako mene koj ostanuvaat doma.
    upload_2015-12-29_9-43-51.jpeg upload_2015-12-29_9-44-7.jpeg upload_2015-12-29_9-44-25.jpeg upload_2015-12-29_9-44-48.jpeg
    Prietna vecera

На anel, Mrs.Bass, MacenceEna и 15 други им се допаѓа ова.
  20. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Кај сте женски?
    Јас сега кафенце да отворам очи.
    Си завршив работата во кујна,пола тава од еден колач што го правев(не баклавата)го сомлевме за десерт.
    Сега спремање за шетање.
    И сонував дека сум на паркинг и не сум можела да си најдам колата.Само сум лутала и не сум можела да се сетам каде се имам паркирано.Многу глупаво чувство.
    Кој би знаел што тоа значи?

На Annath, bittersweet, DVAANGELA и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.