Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Па Галапче провери како јас влегов на темава а како ти ми се нафрли без повод и причина заради една моја шега со Далерон. Затоа вела возрасни луге сме и да не се правиме деца како кога две другарчиња ќе се скараат и едното оди по другото провоцирајки го а кога ќе му ја лепне една почнува да плаче и да вика мамо види го овој ме удира.
    Гоце рекол, „Светот го разбирам како поле за културен натпревар меѓу народите“ јас велам форумов го разбирам како поле на кое ќе ги спротиставиме различните мислења и ставови, а не како место каде ќе создаваме вечни виртуелни непријатели.

2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Se ubavo pisuvas no ne taka primenuvas Bah.
    Slobodno mozes da se navratis i da sfatis deka ne samo jas,povekemina na temava ti vozvrativme so ista sala kako tvojata ama ti lozata inaku ja zalozi.
    Kako i da e toa e samo moe mislenje deka delata ti se kosat so teorijata.
    Edit..de potproveri i pokazi kade imas vlezeno na temava a da ne probs da sozdades vestacka tenzija.:)

На WORRIED.BT му/ѝ се допаѓа ова.
  3. evasonce

evasonce Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    206
    Taka e @Bah no nekoi treba da gi pocituvaat i drugite mislenja a ne da mislat deka sekogas tie se vo pravo...ne mora da veruvas ili da go sprovedes -ednostavno pocituvajjjjjj. a za temava... koj ustvari spagaat ovde?

На galapce и Teodora* им се допаѓа ова.
  4. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Претпоставувам дека спаѓаат сите оние кои што имаат желба нешто да кажат, како и во секоја тема, барем јас така го сваќам форумов. Поинаку и неможе, како ќе ги легитимираш лугето кој колку год има? Ако тргнеме од таква сегрегација и поделба на лугето, некој ќе отвори тема ние со плави очи, друг ние плавушите.... тоа би одело до недоглед.
    Зошто на пример не би можело да коментира било кој? Овде не се третираат теми кои ги опфаќаат оние над 40+ како што се климакс, стареење, и слични теми, туку е општа тема со спортед мене чуден наслов но тоа и не е толку битно.

5. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    Точно е дека на темава има позитивна енергија,
    ама не е во ред постојано да се инстистира сите да бидат расположени и среќни...бидејќи не се .....

Форумот е место каде што секој има право да го искаже своето мислење,проблеми,ама и сопствените чувства. Се прашувам ако не може да го направи тоа тука тогаш каде.... Секој од нас поминува низ различни периоди во животот,некој низ најубавите некој низ најтажните,некој е среќен,некој осамен.... секој има право да напише што сака... тоа не значи дека сите останати треба да го карактеризираат како негативна личност или пак како некој што постојано тероризира со својата среќа.

Во време на предновогодишните и божиќните празници секој различно се чувствува.... чувствата не не прават ниту подобра,ниту полоша личност.... па оттука и постовите кои се одраз на нашата моментална состојба не треба да се коментираат.... Доволно е што секој ден го поминуваме со маските на лице,поради најблиските,пријателите,колегите .... па заслужуваме во ова бело квадратче да ги преточиме своите мисли,психички состојби,проблеми во зборови и да ги отвориме своите срца.... Ако не ми се допаѓаат нечии мислења не се обидувам да ги читам, но и не ги коментирам,не го критикувам... А и немам право на тоа... сите сме различни и посебни....Дали мислите дека луѓето кои во моментов се тажни, несреќни или нервозни не треба да пишуваат на форумот или на оваа тема??? И тоа само поради една и единствена причина.....да не им го расипуваат расположението на другите (facepalm). Тој што не сака нека не чита.... ама нема право да ги нарекува другите намќори и негативци....

Сакав да го напишам постот во СДК,ама почувствував дека местото му е тука ;)

На Emy867, Serafima, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  6. evasonce

evasonce Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    206
    Ok e se slozuvam @Teodora* zborot mi e eve konkretno zborime bremenost i nekoj od tamu dofrla pa si ima druga tema za bremenost ne ovde, potoa za seks i pak ista prica si ima tema za seks ne ovde.... i tako dalje... i ozbilno sakam da znam koj treba da bide ovde kakvi kvalulifikacii treba da ima da si znam ako mi odgovara ostanuvam ako ne si idam. I ok e meli? A ne so prefrlanje...

На Sky-butterfly и galapce им се допаѓа ова.
  7. evasonce

evasonce Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    206
    Abe dzabe ne zborat dve zeni-pazar , tri veke e vasar

8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ја усравме и оваа тема толку од мене оваа година. Со среќа во наредната.

9. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Зошто не се обидете да бидете свои и креативни туку пак се чешете од Далерон за да си придадете на значење?

10. evasonce

evasonce Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    206
    Nema vrska ne ni razbra ok e uzivaj sme cesele so daleronka of lele....

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Abe zenite dodusa si kazavme i pak na smea ja pocnavme.Ne dignavme fama...ama nekoj namesto da proba da izbalansira kako nie megu nas se krena vestacka inteligencija :D
    I jas mislam deka temata e za se,ama fino lepo si prifativ da ne pisuvam za bremenost,Daleron si prifati koga i se ukaza deka e malku negativna..
    Znaci ne bese do nas zenite ovde (poolparty)

На anina, tessie, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.316
    Допаѓања:
    278.373
    Јас претходниот мој пост пишувајќи за забавата со колегите реков дека :devil: влегол меѓу луѓето а сега гледам дека и овде се обидува устиот тој да влезе.Јас форумов до пред месец го следев онака кампањски а одкога ја видов темава станав поактивна и сега прво фемина отварам ко ќе дојдам до комјутер и би сакала темава да продолжи ко досега нека има и позитивни и негативни моменти едноставно секоја жена да си ги искаже чувствата мислите оти овде сме сите тука некаде со годините и се разбираме многу повеќе одколку на другите теми каде претежно се помлади без разлика дали зборуваме за бремености деца,тинејџерки мажи ...

На evasonce, Teodora* и galapce им се допаѓа ова.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.844
    Допаѓања:
    101.461
    Слушајте да ви се скарам за последен пат оваа година.
    Оваа е тема без тема,но тоа не значи дека треба да се продлабочуваат темите.Имаме трудници пеки,нека си кажат што го мачи или што ги радува ама тоа не значи дека овде ке даваме мислења за крвна слика.Сакате за секс,сакате добро зборувајте ама да не помине во непотребни инсинуации и напукувања.Сакате за туршија сакате ,зборувајте за неа но не и завидот на теглите.Ако еве на @Daleron и е тешко зошто да не се обидеме да ја расположиме. @galapce е во болница и е затворена како во затвор,па дајте и кураж мајку му.
    Значи нема забрана луѓе за тема.Не ни треба ни солење на памет сите сме си на свој начин паметни различнии го почитувам тоа.Еве ги посочувам @Ariel и @Annath како фино ја водат дискусијата.
    Значи сто пати сум кажала нештата се толку едноставни а вие сакате да ги комплицирате.Не ми пречат мене машките ама да имаш што да прочиташ,да се насмееш или нешто да те замисли.
    Не е точна ни таа народната како жени на пазар.Ние не сме малоумни .Ако некој/а ве нервира ја има опцијата игнор и тоа е.Дајте нека биде ова опуштено катче без тензија ве молам па сите се доволно возрасни да го сфатат тој збор.

На butterfly4, artemidis, Glasna и 14 други им се допаѓа ова.
  14. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.112
    Допаѓања:
    43.523
    јуху да се убацам само на кратко да ја прашам @bittersweet кога почнува кај вас славењето Нова Година ?
    од умор не ми работи мозоков више |-)

На bittersweet и galapce им се допаѓа ова.
  15. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    И бре ме напнапнавте за еден збор. Ако се спомнува, ама тоа да не биде во секој пост, нека има шареноликост, а не како расипани плочи. Ај распнете ме на крст пак сега.
    Пу бе што не преќутам и јас како сите нормални луѓе.
    Се однесувам како раштрклеана крава како што спомна еднаш @imelda
    Ај жени смир, смир, смир догодина мир.Тиквата ми пука, само не знам од што е шуплива или полна со семки. Лека ноќ на сите дежурни.

На Annath, imelda, evasonce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    10 саати сме напред, така да кај вас кога ќе е 14 часот кај мене ќе е Happy New Year:party::party::party:

На Annath, MacenceEna и galapce им се допаѓа ова.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.844
    Допаѓања:
    101.461
    Значи @bittersweet прва ќе наздрави.
    Наздрави во наше име ...
    А мене ми удри ликеров во образиве...:d:

На Annath, tessie и bittersweet им се допаѓа ова.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Kako li e situacijata kaj @anina
    I nejziniot kraj?

19. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Добро е се. Струјата игра ама ок сме. Ве пратам преку моб и затоа не ве дружам. Интернет немаме ама тоа не ни спаѓа во приблем.
    Ти благодарам што помисли на мене и што праша. Многу ми значи

На butterfly4, Bah, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Koga nemam tv mora tuka da prasam. Voda i struja da imate bar.

На anina му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.