Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LadyC

LadyC Форумски идол

Ќе правам мекици , мртва гладна сум, кај ми се пријаде, сега тесто да чекам да нарасне у пм. (facepalm) :@

boomsleng, kuc, Yowannty and 13 others like this.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Добро утро од зоната на Самраакот!
    Ладно и замаглено...мразам зима!

Деца уште спијат за чудо..
    Јас и мм ууште се тегниме по кревети...
    Домче денес...цел ден колачи планирам да правам..
    За ручек пица ќе се нарачува...

Детските ни се во поткровје..убаво е...има посебен драж поткровјето..
    Посебен мебел,интересни линии на просторот,а кровните прозори отворени директно кон небото дсваат особено чувство кога врне..
    Исто ко претходно што коментирале членките само температурните разлики се проблем и нег.страна..

Peco, boomsleng, referentka and 26 others like this.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Д.утро и од нас :hai:
    Ништо подобро од принглс пред камин (fingers) ... само крцкањето од него и пуцкетањето на огнот се слуша -рај за уши ...
    Извадив едни ребра од замрз.,па ако едногласно се ,,изгласаат " ,со пекарски компир има да биде за ,,прсте полизат" :mm:.
    Се гледа да ми се ,,ручка",нели :$ (facepalm)

Сега ,за поткровјето на Пецо -ако има имотен лист ,ако е добра понудената цена ,локацијаи ако немам друг избор -па да ,би живеела ,ама со оглед да имам малку клаустрофобија :( (јер спуштени тавани не се мој избор),нзм колку време би издржала ...ама пак ќе кажам-ако немам избор -ќе стиснам душа :x

И тоа ..толку од овде...
    Ај :*

Peco, boomsleng, kuc and 19 others like this.
  4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Добро утро. Ние поспавме до 9, ама по цена на тоа дете кажуваше гачки од 3-5 |( Но добро, да не се жалам, мене и онака ме тепаат несоници од бременоста :^)

Мекици @LadyC ? :whew: Кога те прочитав, и мене ми се пријаде (facepalm) Синоќа мм кога се врати од пат, ми донесе една таква сочна крофна, немам јадено поубава :inlove: Пекав за крофни со месеци инаку :D

Поткровје имам дома, двете детски се таму. Посебна желба ми беше да си го направиме, и стварно е преубаво :l: Има посебен шмек, кој што сака нека каже. Во зима е супер, едино во лето е малку потопло, ама ставивме јака изолација лани и има огромна разлика сега (на подобро). Закосени ѕидови, мебел по мерка, уживам само да го гледам :inlove: Ќерче многу сака да оди горе и се радува, ама мала е да ја оставам во детска (не се осмелувам зошто сепак е спрат). Уште некоја година и со дада и’ ќе си бидат во свои соби горе :l:

Денес без посебен план, освен да се зачисти по дома, па потоа елка да китиме. Правосмукалка, џогер и тоалети на мени сега. Романтично |(

Peco, boomsleng, kuc and 22 others like this.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Маж рече морало да се руча денес...а така би си седела и уживала у дневна. Ако мора ќе мора и до маркет да се оди. Вечер на слава, се мислам детево дал да го носам, гужва ќе е а и на училиште е утре. Ама па голема е веќе не сакам да и скратувам од семејни дружби. Ќе видам...
    За чистење и смукање ќе почека до утре кога ќе сум сама.

*како џокер едно прашање, дали некоја што користела алпецин приметила дека косата многу бргу и се "мрси"?

kuc, Peco, Yowannty and 18 others like this.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Добро утро или веќе е ден, јас сега станувам :bandit:.
    Виното како ме успа синоќа, па и среќа што не зборував многу и овде и дома(facepalm).
    Ептен ме расположува изгледа|(:D.
    Дете е веќе големо, сам станува и се облекува, ќе си пуште цртани или ќе се гушка :inlove:. Ама и он си поспа.
    Викендов се наспав, не знам утре како ќе станам во 6 за на работа |(.

Имам и јас поткровје, и плус 2 спрата средени за живеење. Искрено немам желба и план да го средувам, малку овие ми носат и време и пари |(.
    Сакам стан и да шетам по светот.
    Дете да образовам и да му овозможам светот да го види, а не ова мегалмонска куќа која едвај ја чистам :|.
    Поткровје, фино е за романтика, ама јас не сакам да го слушам ни ветарот ни дождот :D. Живеав на поткровје во стан, и не само што течеше туку и секој ден ги слушав птиците|(. Е*бати романтиката:D.

Практична сум јас, не сакам имагинарни работи, сакам нештата да функционираат. Убавината не ја наоѓам во песната на птиците и капките дожд, не ме смирува пејсажот, ме смирува кога работите ми се средени и течат. Ме смирува стабилноста и делата.
    Не сакам завиткана форма на љубов искажана со зборови, сакам љубов во дела. Така давам и така очекувам да добивам.
    Ама, сите сме различни луѓе и сите имаме различни потреби за задоволување на истите. Па така и бираме работи. Јас како личност никогаш не би одбрала поткровје оти не знам и не можам да уживам во него. Ама некој друг ќе знае.

Која инспирација ми е поткровјето значи(facepalm):D.
    Пецо, ми ја погоди темата изгледа:rofl:.

eli25, kuc, Peco and 26 others like this.
  7. Ariel

Ariel Форумски идол

@Bozica1980 јас користам алпецин, ама не сум забележала да ми се мрси повеќе. Ако е периодов, повеќе има шанси од гнасниот воздух да ти се мрси.

eli25, kuc, M&M and 12 others like this.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

@Sexybaby86 ајде мила бујрум, се погодија убави :inlove: :l:

eli25, kuc, M&M and 8 others like this.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Поткровјето ми остана некажано |(]:)
    Јас сум помеѓу Јуле и останатите романтичари. Живеам на поткровје и немам проблем сега за сега. Имам баџи што вика Ариел е немам тавански прозори, кога го градевме секој денар беше пресметан па немавме за такви луксузи $$$. Има убав поглед и многу светлина што ми беше многу важно. Плус не е многу ниско па и мебел нормален купивме...можеби следното реновирање да направам кујна по мерка ама ич не робувам на домот. Со таа некоја илјадарка ќе прошетам некаде(hollest)

Thx, @Ariel можно е од воздухов и дека капа носам исто. Тоа не ми текна.

kuc, M&M, Peco and 25 others like this.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Темата ти е супер.
    И не е романтична, ниту финтаџиска, ако има такви што би кажале збор два за изведба на високо подкровје, би било супер.

eli25, M&M, wendy2 and 6 others like this.
  11. BearMe

BearMe Популарен член

Добар ден :)
    Ми иде добро утро да пишам со времето надвор, иако сум станата одамна.
    Честитки за сите што слават, слави, родендени, убави поводи и позитивни работи.
    Поткровје како простор може да изгледа интересно, ама попрво би избрала нормална висина за мене. Башка изведбата е поспецифична и треба подобро да се сработи за да не биде ладно во зима, топло во лето и нормално да не тече.
    Би сакала викендица со поткровје, како галерија, си лежиш горе, се гледа каминот како гори доле, и нормално прозор со поглед... Поглед што полни батерии.
    @Bozica1980 од мое искуство алпецинот не ја мрси косата (додуша мојата накај сува оди), ама ја прави поразлетана и побрзо губи форма.
    Ми препорачаа да комбинирам, едно шампонирање со него, едно со обичниот шампон за да не бидам како глуварче.
    Имав планови за средување по дома денес, ама малку се прејадов. Чистење после рекламите...
    Првпат оваа година добив желба волку рано да накитам елка. А не сум во крисмас муд.
    Ај прво другите работи да ги доведат во ред, па ако остане енергија (и желбата) ...

eli25, kuc, Peco and 16 others like this.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Дајте кажете каде има некој ивент за децава денес. Бевме на плоштад вчера вечер, бевме во зоолошка завчера, а за денес... без идеи сум колку сум некреативна .

eli25, Bozica1980, Love 83 and 4 others like this.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Утро.
    На кој не му е денот нека попушти на најгласно...

На репертоар пастрмка и зеленчук плус игри со дете. Маш и денес е на работа подоцна. Ќе се видиме ко ќе остариме. :D
    Знаете шо? Ич не ми се иде на раб утре :D
    Вие арни? :f:

eli25, kuc, Peco and 13 others like this.
  14. dunika

dunika Форумски идол

Арни Лили,на работа(waiting)
    Едвај чекам уште две недели и колективен одмор за Божиќ.

Поткровје како галерија имаме во Ск,во куќата во која никој не седи нит живее.Многу е романтично,гледа во бавчата со оранжерија на комшиите,и наместо црцорење на птици се слуша Суки комшивката која е јако грлата,и плус лаењето не така малите кутриња:D
    Интересна тема иначе,можете да продискутирате и во тема “Дом”,ке се јави и некој компетентен со искуство.

Овде има доста згради,т.н повеќефамилијарни куќи,со станови со поткровје.Пецо,ке ти сликнам после и ке ти пратам во пораче да видиш која перфекција се.

Вечно име и слава на славениците:f:

M&M, eli25, kuc and 23 others like this.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Поткровје немам,ама би сакала со сите нишани.Ова ако би имала пари...

Ама и да немам ,што е важно,имам солиден покрив на глава.

Досадно денес на работа, првпат. за овие 3 години...

Дома полна куќа девојки на гости,гарант ќе ме дочекаат да им спремам ручек.Цела ноќ вражат и се кикотат.

@mal.ecka многу убава трудница :inlove::*

M&M, eli25, kuc and 20 others like this.
  16. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Фала ти,ме стопи:l:Со лоша камера суум сликана.
    Чекам трета тура гости и од утре полабаво.
    Фала за честитките,да сте здрави и живи.

M&M, kuc, Bubce38 and 12 others like this.
  17. malerozna

malerozna Форумски идол

Добро утро.
    Ама дури да стигнам јас да пишам, добар ден фати.
    Сонови си изнасонував, фарбав ѕид небесно сина боја.
    12 саати кома бев, како нема да сум, синоќа дожд ме направи ко маче, врел туш и на спиење. И денес нормално, ме скапа главоболка, од ништо не минува.
    На работа сите виросани, кашлаат, бледи во лицата, јас им бев главна атракција, како тоа не ме фатило сеуште, а до лани прва ме фаќаше.
    Епа ете, ме фати и мене. Баш кога имам планови да си земам слободни денови.

Многу ме нервираат луѓе што нон стоп кукаат. Те работата, те платата, те колегите, секогаш наоѓаат причина за мрчење. Еднаш па нешто позитивно да кажеа мме. Секогаш очите во туѓ двор им гледаат, никогаш не се задоволни со своето. А да поработеа на своето, ќе имаа многу повеќе.

Честитки на славениците. Да сме живи и здрави сите, да си се дружиме

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Како си @Milobebence ?
    Те мислам...
    Не мора 24/7 да бидете покрај нејзе.
    Може е несмасна споредбава, ама тато пред да почине, не седевме и ноќе покрај него...
    Сега.. почина во 6 сабајле, и немаше никој со него, ама си мислам... не знаеше.. Ни слушаше, ни гледаше... Си појде тивко...
    И сите да се соберевме, не ќе го запревме...
    Глеј си ја тро душата, оти ќе ти треба за да продолжиш со животот. Имаш и твои работи за бркање :hug:

Немам живеено на поткровје.
    Кај моите во куќата има спрат најгоре, ама не е среден.
    Така стој, пошто не му притребал на никој.
    Доволно ни беа/им се останатите 300 квадрати.
    Во зграда на поткровје, не би сакала.
    Не сакам високо. Лимитот ми е 4ти спрат.

M&M, eli25, kuc and 17 others like this.
  19. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Добар ден друштво:D
    Како сте?
    Јас се излежавам:) надвор ладно, денес ќе се седи дома.

Во банско не отидовме,поради тоа со мајка ми, пријателите заминаа. Преубави 2 спални 2 купатила и дневна со кујна добиле за 5700 ден:D

Мајка е супер и ставија стент ,уствари 2 и ставија и здравје уште еден таму на пролет. Ја пуштија дома. Сега ми е многу полесно.
    Бев под стрес па се искарав и со маж, два дена не му зборев.

За поткровје имав јас детска соба кај моите. Не беше тоолку ниско. Ептен убаво изведено е. Цел спрат испадна супер. Само маана е што на лето е мноогу топло горе. Без клима е лошо.
    @Milobebence :hug::hug:

20. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Јас сум подобра ти благодарам за прашањето пијам бедоксин па некако подобро се осеќам.
    Овде бараат еден да е нон стоп покрај неа инаку не дека ние нешто можеме да направиме но ете така требало такви биле овде правилата.
    Се сеќавам и првиот удар кој го имаше пред 10год исто бараа еден придружник.
    И кај другите исто.

M&M, eli25, kuc and 16 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.