Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Peco

Peco Форумски идол

Облеков пижами, спремен сум. :D

senjorita-v, do-re-mi, Annath and 7 others like this.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Патати се во Гевгелија :).

Време е за спиење.
    Еве една за добра ноќ, во чест на Мари
    Ги обожавам песните

И ова

Текстот на песните е моментот ;)

3. Lilit

Lilit Форумски идол

Квешчн...
    Која е веројатноста на микробиологија во Пролеќе резултатите да не им се точни?
    Си иам проблем.

Annath, Tajnaotrovna, M&M and 2 others like this.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Ви имам пишано дека сум била крводарител во Мк. Имав информација дека имам крвна група Х. Кога останав трудна овде констатирав дека имам крвна група У.
    Никој да не се најде навреден:!:. Состојбите се такви какви што се. Од пријатели во здравство знам за помешани резултати, немање реагенси, тресење резултати од ракав заради немање реагенси. Се би земала со резерва. Секаде. Во ништо веќе не верувам на жими мајка. За жал:(.
    Ништо не е свето, освен нечиј профит. Сите сме ние небитни и мора да се бориме сами за себе. Оти никој друг нема да го направи тоа за нас.

Освен можеби @WildMk и @Cosmi (одамна ја нема)- обично тие влегуваат во дебати од кои нема ефект, ама сепак, важни за ментална гимнастика.

За корупцијата и зошто е таа толку штетна и опасна на балканите
    https://zurnal.info/novost/22592/djeca-vasih-gospodara-postace-gospodari-vase-djece

WildMk, LejlaD, M&M and 2 others like this.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

По темата од вчера... мене еден ден денес ми пишува песни и убаво звучат. И не мора да е искрен, стварно сд чизи, ама не дека не пријаат. Има луѓе што се заљубени во заљубеноста, сакаат така...

Он, он ми мие садови, смука со правосмукалка и ми пишува на вибер ако ме нема цел ден, како си, што правиш, сакам да те душнам (мојов душкач е, не прашувајте... све му се врти околу мирис, смрдливо сирење и миризлива жена сакал), често патува и сакам да верувам дека е искрен кога ќе ми рече дека му недостигам за ху доживљаи и вика дека не го смета местото за посетено ако не сме биле заедно. И сеа вака што сте пишувале, ме терате да се сомневам, ама нема да ви дозволам!!!
    Меѓу нас - обострано сме вложени, но... мислам дека во овој поглед јас сум "машката" страна хехе... Мислам дека еднакво се сакаме и си искажуваме, ама он е романтичарот у суштина. На крај краева... му го дужам животот, ко шо им го дужам на моите, ме "роди" по втор пат, епа од тоа поголем доказ кај? Со крв донирање со све, јас сум у суштина навистина неговото ребро. И тагува навистина... од друга страна он кога е болен, јас не тагувам ич. Среќа до сега не бил сериозно болен, ама на пример јас ако се разболам еве за да биде еднаква борбата - настинка, не се жалам, на нога ја минувам, ама он е вознемирен поприлично, он ко ќе настине, уште на вести што нема да го кажат, а јас реагирам со - чоек, мен ап, ај дигни се шо е ова лигавења...и така... Иако еднаш погрешно си го читаше наодот, а јас будала не препрочитав, се простивме еден од друг, почнав да го жалам и опростувам три дена се додека докторот не ни се изнасмеа, мислам ќе го утепав тогаш...

Мачките мјаукаат, а он им звони со новогодишно звонче. Ги истренирал ко Павлов дека по него следи храна... еве имресиониран е од успешноста на експериментот... Со кого живеам...

Last edited: Dec 11, 2019
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Лилит поубаво пишува од мене, фала и. Цела вечер сакав да напишам дека грешите за мажите...

Ме натажи смртта на Мари, Роксет ми беше мислам првиот постер у животот што го закачив. Многу ги сакав <3

M&M, lunicka, CameliaMiller and 15 others like this.
  7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Лицето на маж ми синоќа на именден, се разговараше за тоа како мажите растурале по дома, во кујна кога готвеле.
    И јас незнаејќи како да се пофалам од него дека ми помага, лупнав глупост, како и тој растурал, но средувал на крај. И како глувче тажно ме погледна. Стомак ми се преврте, не требаше да го кудам, жал ми падна. Ништо не ми спомна ни синоќа, ни денес. Но му го познав тажниот поглед.
    Не требаше така, не спомнав ни јас ништо, но грутка ми е во грлото сеуште:headbang:глупава јас:headbang:

gjoker4e, Цвет88, Peco and 28 others like this.
  8. Rama

Rama Форумски идол

Здраво жени:hai:
    Се сеќавате на мене?
    Едно време пробав да ви пишувам, ама за два дена се откажав, јер не ви го стигам темпото, ама тајно ве читкам понекогаш:D:P
    Дојдов да и кажам на @dunika дека во видео-формат, на јутуб со српски превод ја има книгата за Истанбулската невеста:) бидејќи прочитав дека не знаеш турски а сакаш да ја читаш8)
    Побарај Povratak zivotu( Prava prica Istanbulske neveste) ја има во повеќе делови.
    И јас ќе почнам да ја читам, бидејќи серијата навистина е многу убава.

Сега ве оставам во добро:hai:
    До скоро:$

Peco, senjorita-v, mareane and 11 others like this.
  9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Доволно сум ти блиска?:smirk:
    Венчавка може?:wasntme:
    Се надевам 2020 ќе најдеме време да отидеме кај владиката и да побараме дозвола и благослов па конечно да се венчаме јас и мојО младич:D.

Ај д утро:rain:
    Цела ноќ не престана да врне.
    Одвај го разбудив маШ. Си збореше нешто као ќе останел на боледување денес:).
    Коа му кажав дека е 06:45 како попарен срипа. Нит кафе се напи нит ништо. Џом низ врата.
    Ај утре е дежурен па ќе биде слободен цели три дена:clap::inlove:

Какао и цеден лимон на мени.
    Ве чекам:coffee:

Peco, M&M, Yowannty and 21 others like this.
  10. eta

eta Популарен член

Ти благодарам мила на искрените честитки :l:

Уште го паметам рецептот да се изеде сладолед после трансфер (fingers)

И мажот ми не заборавил :lol:
    Кога се качивме во кола ми рече: сега застануваме на првиот маркет и купуваме сладолед :D.

Но јас се задоволив со коцка чоколадо, од пусти страв да не фатам грло, дека сега веке зима е ;).

Но ете пак успеа, се намамија ембриончињата по благичко :).

Те :hug:

Peco, Skorpija25, Yowannty and 18 others like this.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Не знам за дали може да не им се точни резз.
    Ама да се направи грешка и те како е можно.
    Мене во нашата лабараторија скоро се случи да ми дадат резз со уреа и креатинин до плафон!
    Се извадив од памет кога видов.
    Арно мм беше приземен па од старт знаеше дека нешто Не штима.
    Види направи испитување уште еднаш ако сумљаш. Грешки секогаш може да се направат

PUPICA, mareane, kuc and 10 others like this.
  12. ninja35

ninja35 Форумски идол

А заврне, Скопјево во елемент.... |(
    IMG_20191211_074445.jpg
    ова време вообичаено пијам веќе кафе на работа... ама денеска...(facepalm)
    Да...добро утро на сите :hai:

gjoker4e, Peco, Skorpija25 and 27 others like this.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

@Lilit на внука ми, бебе, од штипска микробиологија и извадија високи вредности на ешерихија коли. На приватна нормални. Кај нас, речиси секој гинеколошки брис е со кламидија |(. Грешка, нормално.
    Провери си, ако имаш сомневање.

По вчерашната дискусија дали маж знае да сака, се замислив колку сум станала неверник. Не верувам на никого. И малку се осетив неубаво. Каков ѕид имам околу себе што на моменти не можам да функционирам.
    А сум видела како маж плаче за жена, сум била сакана, ама сум била и изневерена:|.

И овој ден не ветува, не спиев цела вечер, толку сум под стрес што и на сон ми влијае. Работава е што немам надеж дека ќе се средат работите. Ме гази времето.

Купив маска од јаглен, ќе се мачкам после:). Се надевам дека нема некоја глупост да ми се случи:D.

gjoker4e, Dust, Yowannty and 23 others like this.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Којзнае дал си ми застанал на пешачки ]:)

Добро утро. Ќе пијам кафе па ќе си прилегнам ^_^

15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Една од предностите на малите градови е немањето гужва во сообраќајот. И на дожд, нормално е.
    Па јас побрзо ќе стигнам до Скопје отколку вие до Центар :).

Peco, M&M, CameliaMiller and 14 others like this.
  16. ninja35

ninja35 Форумски идол

Дефинитивно НЕ ... пролетав кај тебе во твое маало... :P

Колегата мој побрзо стигнува од Куманово... отколку јас 10 км...(facepalm)

17. Cka

Cka Форумски идол

Добро утро. Сообраќај хаос, а дете у кола и не смееме да пцуеме. Ја оставаме у градинка и почнуваме да си пцуеме и за онака. Особено Фатиме ја имитираме :)

Татко ми настинатпред некога година и не му мине цела недела, кашла, па мајками го носи да му земат крв кај неа на работа. И на тоа апаратите кај што сепроверува крв за пократко од една минута... Татко ми вика, сестрата го гледа резултатот, и жолта... Мајка ми бледа крпа и ќутат двете. Татко вика, готово, да почнам да се поздравувам, крајот е тука...

Оно имало останато во апаратот од човекот пред него капка :( Сестрата рекла, ај пак да му земам крв, па следното, резултатите добри. Иначе, мајка ми никогаш не се плашела, кога беше татко ми на операција, она отиде да гледа.

18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Добар денов да ви биде иако врнежлив,мене ми годи убаво ми е кога врне,од тие ретките будали сум:tmi:.Кафе да допијам и да видам на свекрва што набавки и требаат,дури ни кола не палам,пешадија со чадор торби ќе молкнам,е до толку...Парново се збудале,дали пумпата ќе откажува ќе видиме,уште тоа ми фали.Почнаа маките зимски со котлартството(facepalm)

Peco, Skorpija25, Yowannty and 18 others like this.
  19. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

да истото и јас го помислив сабајлево..од Велес и Куманово побрзо стасуваат...
    @ninja35 добар саат..:ninja:

Ај добро утро...за мажи и емоции сте збореле..па читајќи ве се подзамислив...Мојот вака кога ќе го види некој ќе мисли леле човеков страв да те фати, а он уствари ко маче уплашено е понекогаш...ама јас си го знам:inlove:

Се читаме(y)

20. Annath

Annath Форумски идол

Е добро де, да си здрава и жива... и јас многу работи покасно ги контам. Еден мозок е, триста работи, каде попрво да се свртиш.

Знаат, само не кажуваат 8)

Грло од сладолед не фаќа. Голема заблуда е тоа. Грло страда од бактерии/вируси, а нив баш не им годи ладното, повеќе топлото го сакаат.
    Немој деца да учиш така, нека јадат сладолед од старт и да јадат и пијат ладно од фрижидер, не да им топлиш. Со најдобри намери ти кажувам.
    Кркај сладолед и уживај.

Добро утро!
    И мене ме фати гужвава на @ninja35 ама брзо стигнав на работа.
    Не сакам дожд, ама денес го сакам, оти рекордно чист е воздухов :D

@Lilit секогаш има исклучоци од правилата, не дозволувај туѓи искуства да влијаат на твоите ставови. Јас не дозволувам такво нешто. Исто како што не верувам во машко-женско пријателство, така и верувам дека има мажи што искрено сакаат и не изневеруваат, пошто имам личен пример.
    (И да ги повториш испитувањата, оти многу зависи и како е земен примерокот. )

А за развод, не знам, не сум компетентна да зборам.

Насмеана се разбудив и сабајлево, дека многу убав сон сонував :tmi: :bandit: :P

Имајте убав ден!

Peco, M&M, Yowannty and 24 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.