1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.949
    Допаѓања:
    182.690
    Ај гледај го филмот, па да ни раскажеш после :)

На Petar80, Abrakadabra и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  2. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.806
    |(
    More Peco kakvi crveni, nisto ne mu teknuvase denovive cim ne go ostaviv mojiv mm denvive, dobro e ]:), inace ke si okrkase se (facepalm) siritiot ni KK ni crveni :P

На kjukli, Petar80, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  3. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.806
    :*

На Petar80, ninja35, Abrakadabra и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    Бела ГАЌА е класика!
    Шо вие на вас.(facepalm)

На Petar80, Annath, DVAANGELA и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.201
    Допаѓања:
    145.331
    Гледам сте се распишале за храна за Нова Година. Ние сме сами двајцата, ама планирам од се по малку да зготвам. Е си имаме маана, се сакаме да изедеме штом зготвам, нема шанси да готвам по малце секој ден и да има за вечерта.
    Така што, на 31ви, ќе си почнам порано и се ќе зготвам - свинско печење, може и лазањи, кифлички, мајонезна некоја веројатно со макарони, па колачите што ги бајам 2 недели со новото сукало, и ќе направам сосови секакви за чипсови. Може уште нешто ке ми текне, како колач со желе или бисквити, ама има време, и утре е ден за мислење. Иначе секоја година после 12 денски низ град, се радувам со децата и јадам костени. Како ќе стигнам се, не знам.

Нема да носам црвени гаќи, надежно, ич нема да носам. :) Ама не се знае :)

На VladeMila, kjukli, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 19 други им се допаѓа ова.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.993
    Допаѓања:
    158.053
    Ко за со нервоза подготвувана добра излезе DSC_0012.JPG Нека биде слатка Новата што иде!

Во цел "шити" ден ,Дедо Мраз додаде зрак светлина и реакцијата на децата...малото се извозбуди ,ја стегаше сестра му за нога и плачеше кога Дедото замина...мислеше дека ќе го посвоиме Дедо мраз и ќе живее со нас па се разочара..големата не очекуваше подарок и се изненади од добиеното...
    Ми ја разубавија вечерта..магијата тие ја прават...затоа само со нив сакам и да ја дочекам Новата година

Последна измена: 29 декември 2015
    На VladeMila, kjukli, Esmeralda-MD и 30 други им се допаѓа ова.
  7. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.992
    Допаѓања:
    59.669
    Многу е убав создравје да си го носиш
    Ке видам утре сабајле дали има бројчиња ко за мене.

На VladeMila, Esmeralda-MD, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.973
    Здраво.
    Ве ѕиркам скришно. Со едното окце само.

За Нова Година кажав и понапред - дома.
    Сакав да спремам пилешка салата, сарма, некое мевце печено, колачиња, ама како доаѓа денот, списоков се намалува.
    На крај ќе наполнам пластичните од кај мајка ми и свеки. :rofl:

На VladeMila, Esmeralda-MD, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 17 други им се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.992
    Допаѓања:
    59.669
    Пластичните тисе најдобра варијанта,чувај бебка и гајле си немај:)

На VladeMila, Esmeralda-MD, Petar80 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    Ја сакам мајонез салатаааааа:worried::worried::worried:

На Petar80, Annath, DVAANGELA и 5 други им се допаѓа ова.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.993
    Допаѓања:
    158.053
    Ела до кај нас...руска ќе има традиционално...кифли вчета правевме и мевце ќе спржам...за забава клинците се топ..ќе имаш ноќ за паметење

На Esmeralda-MD, Petar80, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  12. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Кога си изнервирана вакви торти правиш, а кога не си тогаш може да замислиме. Се надевам дека е вкусна.:)

Се вратив пред малку од работа. Сите спијат. Се спремам и јас. |-)

На Esmeralda-MD, Petar80, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.993
    Допаѓања:
    158.053
    Фала за комплиментот
    Треба да е вкусна...веќе ми е испробана..Монте торта е..лесна е за правење уште полесна за јадење:))
    Сакам да готвам,може не сум стручна за се ама благото со голема љубов го спремам...

На Esmeralda-MD, Petar80, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    62.513
    Здраво девојки :hug:
    Не сум Ви некое друштво деновиве... Се немам прибрано дома (facepalm)... Бре што скитник сум станала :D ...
    Од журка на работа, па пак на журка 8)... Ама затоа на новогодишната ноќ ќе бидам примерна и дома ке си седам!!! Со мало друштво де (poolparty)...
    Вие читам, а и гледам, за Дочек на Нова година се спремате :clap:... Се домаќински муабети сте си споделиле на темава :clap:... Јас уште ништо не сум спремила 8), ама од утре попладне ке морам во кујна да влезам и со брзина на светлината се да спремам...
    Браво за девојките што деновиве ги направиле кроасаните :clap:... Многу сте ми вредни домаќинки :hug:...
    Ке мораме во новата година некој нов рецепт да испробаме... Нема само кроасани да правиме... Можеме ние и нешто „покомплицирано“ 8)...
    Добра ноќ на сите со +/- 40 :inlove:!!!

На Peco, Esmeralda-MD, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 18 други им се допаѓа ова.
  15. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.335
    Ke mine psihickata kriza, ke pocne materjalnata i taka se vo krug:rofl:

На Petar80, Annath, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
  16. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Златни луѓе што нема на земјата,просто се ужаснувам.
    Морам ова да го споделам за ако некој се мисли дека има морон од родител да не мисли повеќе така, бидејки ова е врв на ужасот.Имам една многу блиска пријателка.Пред некој ден ми кажа дека е бремена,а вчера за жал од нерви или така нешто или било пишано се испушти.Има еден татко монструм.Имено мајка и е почината пред повеќе години.Таткото од кога се омажија пријателката со сестра и почна да живее со мајка му(бабата на пријателката) за да и ја зема пензијата.Сестрата на пријателката и пријателката се омажија додуша среќно да речам,ама ете и двете немаат среќа станбено сеуште да си го решат прашањето.Таткото коцкар,пијаница значи ја трошеше и неговата плата и пензијата на бабата.За керките ни денар немаше никогаш дадено.Двете се имаат селено и по 5 пати и ниеднаш не им рече да поможи макар и кога едната беше оставена на цедило да не речам на улица овај ни тел не крена.
    Умре бабата.Овај заглави со коцкањето до максимум,а башка си земал и кредити.И од кога почина мајка му на таткото двете сестрите му рекоа ајде да го продат станот нели и нив им се следува дел од мајка им и да уплат двете по еден и едната да го земи со него да живее.А, тој на ова им рече демек јас не сум Вас стамбено да ве обезбедувам си имате мажи и сл,а кога се запнаа двете дека ке покренат парница за нивниот дел од станот бидејки е задолжен до гуша и кај да е некој ке му го земе или банка или лихвар тој на тоа им рече дека можи по ЕДЕН ГРОБ ДА ИМ НАПРАВИ:worried::worried::worried:.Алооо на сопствените чеда.И така двете си крпарат по малку за живот кога таткото вчера отишол кај пријателката и и рекол.Кредитот немам со што да го плата должам неколку рати дајте ми ти и сестра ти пари.Кога оваа му рекла дека немаат тој и рекол е па тогаш ке оставам да ми го земи станот банката,а вие со сестра ти и колнел колнел колнел.И прокрвари пријателката и си го изгуби бебчето.Луѓе ова нешто на душман да не му се деси.Роден татко ова да ти го направи.:@:@:@:@
    Е така цела вечер со неа на тел и се скренав и јас од умот.:(
    Извинете ама морав да споделам со Вас за татко морон кој си ѓи колни децата бел ден да не виделе
    ]Добро утро на сите.Додуша мене и не ми е утро и не ми е добро ама ајде.Имено
    Спојлерот требаше да е под ,а не над ама толку ми делиле:)

На Esmeralda-MD, Petar80, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  17. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Aј добро утро.Ем на одмор,ем рано станата.
    Кафето во друштво е послатко.Ај на здравје,кој не пиел-бујрум.
    seven-coffees-630x420.jpg

На Peco, Esmeralda-MD, Petar80 и 13 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.743
    @LUCERKA

Многу е жално она кое го кажа за другарката. Ако човекот е во долгови, не само што нема ништо да добијат, туку и долговите се наследуваат по неговата смрт. Имот или долг се дели. Како ли размислуваат некои родители, тоа е неверојатно.

Будна сум јас. Фала на кафе орхидеја :)

@Peco бела гаќа, ама не кажаа каква - чипка, па со подвезици како иде.. и бела гаќа најлесно се пере :D

На Esmeralda-MD, Petar80, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  19. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    Добро утро на сите...
    Фала за кафето @ph.orhideja ....:)
    Синоќа малку претеравме со пиење и јадење на седенка, па утрово е некако мрзливо...|(
    Барем грее сонце...:mm:

На VladeMila, Esmeralda-MD, Petar80 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.335
    @LUCERKA go citam tvojot spojler, ednas, dvapati, tripati..
    Mnogu kompleksna situacija za koja e premnogu odgovorno da se fati strana.
    Vistinata lezi nekade, verojatno dvete strani ne ja znaat, a ke ja doznaat koga po nekoja slucajnos ke se zblizat.
    Jas sum od tie tipovi koj ke frlat ripce i nisto nema da ulovat ama mirno ke spijat.
    Rabotite mora da se secat vo korek ako nesakame zbun da nikne. Nekogas bolat ama se e za dobro.
    Kamu sreka se da imase resenie.
    Priatelkata e mlada i ima diametralno sprotivno mislenje na ona koe bi go imala posle 45tata. Kakvo i resenije da se ponudi bi i bilo neprifatlivo zosto mlad covek vo najgolem slucaj gleda od svoja prespektiva i so topla glava (zatoa i se vika mlad e, a ne se vika vo zreli godini e).
    Sekoj sovet koj nema da ja podrzi stranata ke bide isfrlen, sovetnikot/sovetnickata bi stanale krvni neprijateli. Zatoa najvazno e da ne se dava sovet ili podrska. Sekogas bez isklucok tretata stranka izlaga kriva, posebno vo ovakvi semejni kompleksni situacii.
    Spored mene pravoto resenie ke bide uzasno bolno za dvete strani. Ke boli i ke preboli, ama na kraj site ke ja naucat lekcijata. Toa ke se sluci, so odlaganje ili expeditivno, vremeto ke pokaze.

На Petar80, Annath, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.