Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.355
    Допаѓања:
    278.817
    Јас виното вечерва го пиев за да заспијам полесно ама абер немам.
    А и батерија на тел,два пати денес ја испразнив бетер од девојкиве дома сум.

На duffi, Sexybaby86, Tajnaotrovna и 10 други им се допаѓа ова.
  2. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Како ќе се надзбориме не знам... :rofl:

Околу пердувот, не го знам ритуалот. Само сум слушнала дека има нешто такво.
    Детали немам.

На Sexybaby86, Tajnaotrovna, zhap4e и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.441
    Допаѓања:
    190.772
    Ај, за секого по еден и добра ви ноќ
    Сонувајте во боја, само добри соништа.

На eta, duffi, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Од алтернативна медицина, признавам чаеви, ама само у комбо со лекови. Пример, брусница со нолицин. Или промивки со сода бикарбона и канестен. Парацетамол и чорапи натопени во вински оцет.
    За мене науката, или конкретно фармакологија, е на прво место, на второ билки (иако е наука, билка е билка), а одење по баби, цркви и разнимити ствари - јок. Не може никој да ме убеди дека неуробион ке те смири ко диазепам.
    Ја мене не се челичам, па ако ме боли глава си земам аналгин, а не пак дете. Се знае, оди на лекар, после у аптека и така.

Не што не верувам, не дозволувам такви експерименти на моја кожа, а уште помалку на дете или бебе.

Ова ме потсети на муабетот за неплодност и каменот.

Лека ноќ.

На Sandrin4, V.odolija, LejlaD и 14 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Да ме пуштите Бога ми.
    Барем ќе знам шо купвам.
    Со декларација со све.. ко госпожа, од продавница специјализирана..
    А не од некои сумливи типови, шо туриле пол кило пестициди и што уште не, на овдешнава.

Иначе, не ја користам за лек...
    За релаксација и задоволство..

Си имала секс напафкана?

Едит.. ме потсети на: Си го ледал Мирисот на жената?
    Да.
    Ама си го гледал напафкан?
    ... не знам од кој филм беше, ама интерна шега ни е дома :rofl:

На Viktorijaaa5, Ariel, Sandrin4 и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    137.259
    А бе алтернатива медицина можам да "соџвакам'' ама бабина деветина не. Ја носи болничарката пациентката на туширање. Пациентката дојдена со пуфкасти влечки. Ај и донесе пластични да не ги валка тие. Пациентката и вика ,,аааа не, јас сум левунка, до 40 дена не се носат туѓи влечки". :worried:
    Фрли боже бомба и биди прецизен :devil:

На CameliaMiller, eta, Val-Dim и 28 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Невесте ми се разготви, од кујна не искача.:clap: Кај и да е, ќе ја монополизира и не ќе имам право ни јајце да спржам. :D Толку е инспирирано што, треба веќе и гости да збираме за да има кој да изеде бар една лажица од тавата - да не јаде по цела:))) Барабар со готвењето, многу ќејф удри на тоа да го сликам и снимам дур готви и да му правам видеа:sweat: кај и да е, ќе почне невесте по јутубон да се промовира:)) па и баби ќе му се с'снат, да ги жени внучките нивни. Многу патетичен пар-распар сме:bug:
    Гуд морнинг. :) Врне ли врне уште по сабајле. Толку сум уморна што, со душа го чекав викендов пошто, никаде не одам,дома ќе сум. И јас ќе го пуштам Marriage story. Го меркам некое време. Кога можев да ја изгледам серијана со Сара Џесика Паркер на HBO што ја даваа - Развод.. ќе можам и ова. Ваљда ќе е подобро. Јас иначе, со моево искуство со деца од основно и градинка :) не можам да ви опишам која радост ми се. :) Баш вчера зборев, јас толку слики од себе не сум имала во животов, колку што имам моментално ради малишаниве. И слики имам на кои, ама страшно грдо и дебилно изгледам. Ама имам осмех милион долари :) и куп клинчиња кои толку ја разубавуваат сликата што, ич не можам да се гледам себе, дали сум убава, грда. Секој ден си скролам по албумите и се смеам ко нетачна :) и т'ј.

едит: Аз искам в Надерландија, @malerozna. Не ми е баш до браунисите пошто, стимулации не ми влијаат баш најдобро:)) ама ко за да се прошетам и изнасликам, еха.

Последна измена: 14 декември 2019
    На eta, Val-Dim, Dust и 29 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро
    Мене лично бабини лекови не ми помагаат.Кај мене пример за крајници исклучиво Оспен.На дете применувам лек за кашлица.(она, зовриена вода со ореви со јаболка..)на малото ич не сакам лекови да давам.Во фриз имам еден Трицеф и до НГ рокот ќе му помине, ама ако..нек стои за зорт,зашто кај нас под дифолт болеста се развива во петок попладне кога нема ни матичен ни никој.
    Многу паметница неќум да се правам , бидејќи кога човек ќе се најде тешко болен пробува СЕ што ќе му кажат.Имам видено жената гола ја виткаат во чаршав послан со некои риби од којзнае кое море.За жал почина во доолга агонија.Ни хемија ни риби не ја спасија.
    Денс богами какви доктори има ( чест на исклучоци кои си ја почитуваат професијата и Хипократ) не е да се дадеш во нивни раце.

Денес децата на ручек ми се.
    Ќе им спремаме нешто убаво.
    Ги сакам ваквите денови поминати со големи-мали деца

На Viktorijaaa5, Val-Dim, Dust и 30 други им се допаѓа ова.
  9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.015
    Утро:rain::rain::rain:
    Истура дожд , аман , цела ноќ!!
    Ај кафе да пиеме па шо му и*еш мајката:)
    220px-Arabic_Coffee.jpg
    Омлетот на гради и маШ го употребува за вадење шлајмови.
    Јас му го кажав , мене како дете само тоа ме 'спасувало'
    Лојот од гуска скоро го 'откривме'.
    Од бабини лекови , тие се:)

Одам на визита :hai:
    Па на чорба.

Се слушаме:f:

На eta, Val-Dim, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    154.609
    Ај добро утро :)
    Вчера ве скокнав, не ме остави малово да дочитам, морав да си играм, па се загледав цртан, па пробав пак mariage story да го изгледам и пак заспав, ама може до пола сум па вечер пак.
    Смеам уште за номинации да зборам :wasntme:, @WildMk јас од тука бирам бидејќи во други тема речиси воопшѕо да не читам, инаку и јас мислам фека имаш големи шанси да победиш ;)
    Мене ми е страв од бабини деветини да не направм некој контра ефект, посебно кај деца, чаеви, медови, цедени сокови да, мене на пр.чај од ѓумбир со многу мед и лимон од мртви ме крева :)
    Врне денес :rain:
    Ми се оди на винтерленд ама нешто од програмана многу не ме влече, поинтересните работи се во работно денови. Утре преку ден планирам зверка да ја носам, ќе има настап хорот на зл.славејче. во секој случај треба да се прошета навечер низ град, вчера прв пат поминав низ рекорд многу убаво ми се виде, воздухот посекако го дишеме :doh:
    Ме вика маШ за доручек, убав ден :hai:

На WildMk, Val-Dim, Dust и 26 други им се допаѓа ова.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.636
    Допаѓања:
    152.680
    Ај,добро утро!

Едвај се измолкнав од кревет...кафето ќе го оставам да проделува па крпа и метла денес цел ден,а времево само за под ќебе со книга...
    Ако средам се денес утре ќе китам..

Кога ве читам и гледам што ви се нуди во главниот град се повеќе се осеќам ко во Недојдија да живеам...

На Val-Dim, Dust, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро. Викенд и секако дигање од кревет уште во 7 :drunk: А што убаво вчера си поспавме до 9 тројцата, ама не е секој ден Велигден :D

На Винтерленд утре ќе се оди, и времето ќе е убаво (барем така вика апликацијава на моб.). Синоќа бевме да прошетаме со мм низ центар. Смрзнав поштено, јер у хеланки бев, среќа долга јакна имав, мада ни таа не ме закопчува :x Ама настрана тоа, преубаво е накитено на плоштад, и беше преполно. Убава магија има, мора да одиме утре со малата да се радува :inlove: Мерак ми е навечер зошто стварно е магично, ама ако е убаво времето преку ден, ќе одиме и тогаш обавезно :)

Од бабини даветини, немам применето ништо освен чорапи со оцет кај малата, мада тоа и не е бабина даветина. Освен што се изнарика дека мокри ноџиња, друг аир не видов. Секогаш давам предност на медицината, ама сум и за природна алтернатива. За некои работи делува само природата, но во некои случаи неопходна е и фармакологија, и не се противам. Кога лечам, сакам вистински да излечам. Дете особено.

Пишавме ливче со маж :D На моја иницијатива (facepalm) Отиде да го уплати и ќе донесе бурек. Не сум баш за тоа во моментов, ама ај да не му кршам мерак, му се јадело. На моменти не знам кој е трудниот :x :D

Ај убав ден, ние ќе шетнеме после малку на шопинг, имаме новогодишни подароци за куп дечиња за купување :inlove:

На eta, bittersweet, Val-Dim и 27 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.371
    Допаѓања:
    259.827
    Кажи им Бубе дека кајганата чуда прави :D.
    Инаку у твојО град не врне:).

Јас чекам. Ова чекање ми е најтешкото.

На Dust, referentka, Sandrin4 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.303
    Допаѓања:
    226.927
    Утро
    Наспана пред клуб чекам.
    Си зедов и доручек.
    Ама сум се разочарала од себе денес. Заборавив нешто мн битно да направам а за утре ми треба. Налет.
    Патем тоа стикерот на мали треба да го земам а немам поим овде банкомат каде има.. Си појдов со пластика стандард. Ќе се отрујам колку заборавам понекад (facepalm)
    Вие арни?

На eli25, Dust, referentka и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.697
    Добро утроо:rain:

Обично на вакво време немам некоја желба за чистење,ама од сабајле се веќе средено. Исчистено,ручек направен,машина пружена, најадени и сега ќе се чека друштво со две мали срциња.

Позитив на годината слободно можам да кажам ми беше вчерашниот ден.:inlove:
    Колку сум плачела ама од среќа ,не се сеќавам последниве години да сум заплакала од среќа. Заборавено чувство дефинитивно.

Си ја видов најдобрата другарка од детство ,со која заедно расневме уште од кога сме проодиле што се вика.Животот успеа да не раздели и се немавме видено цели 8 години.Вчера во ситимол кога се сретнавме ...значи не можевме да се изнагушкаме и си се изнаплакавме .

Премногу ми беше мило што ја видов .Затоа одма договорена средба за денес ,да се надополни пропуштеното време :l:.

На eta, bittersweet, Val-Dim и 24 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Добар ден, и ние издигани од рано рано, да не испуштиме нешто од денов, нема врска што врне.
    Синоќа бевме на Винтерленд со деца, арно е, ама немаше програма ништо освен ДЈ, па за кратко си отидовме. Денес ќе одам пак после пладне, да земам еден подарок за роденден, се надевам ќе успеам. А гужва ќе биде, сигурно, и покрај дождов.
    Ручек денес не правам, а планирав. Ништо, супа со многу зеленчук ќе има, и салатичка, другото утре.
    Сакав децава на претстава во МКЦ да ги носам, ај денес распродадена, за утре остана. И така.
    Имајте убав викенд!

На Viktorijaaa5, bittersweet, Val-Dim и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.015
    Гушни го ИсарО од мене:)

Кајганата ми е замена за кортико:D

На duffi, Annath, TeddyGrey и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    53.081
    Добар ден:rain:
    Заглавивме синојќа со маШ до 3 часот. Филм гледавме.Затоа едвај го разбудив сабајле за на работа. А јас госпоѓата станав во 11.
    Вчера беа на гости сестра ми,со децата. Убаво поминавме, малечкото лом ми ја направи елката,ама ако. Си поигравме.
    Поголемката ми кажа што му нарачала на дедо мраз, затоа утре тета оди да и купи се што нарачала:inlove:

Денес немам обврски. Ќе се врткам цел ден низ дома:D

Од бабини деветини само оцет на чорапи, ма да не осудувам. Верувам дека во мака се би пробала.

Имајте убав ден:sun:

На eta, bittersweet, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  19. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Ден.Врнежлив и овде ама сабота е(fingers)

Планови за надвор немам,т.е многу е гужва сегде пред нивниот Божиќ и ме фаќа параноја.Ке се задоволам со маркет.И во тоа уживам,не знам дали сум кажала:tmi:

Вчера бев во грч цел ден,бебево е доста активно но ете не ја имав осетено 7-8 саати и се избедирав скроз:|.Вечерта коа почна,мислам ми скокаше на матка.
    Па ми стигнаа документи и формулари од клиниката кај што ке се пораѓам,треба да ги пополниме и пратам назад,а меѓу другото треба и име да пишиме,а немаме одлучено уште:whew:Знам,не се нормални.

Народни лекови не се бабини деветини,истите се применуваат и овде па и сегде.

Чус,уживајте:hug:

На eta, Viktorijaaa5, bittersweet и 29 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Добро утроооо...убав дееееН :)
    Ја нзм што умор ќе беше ова вчера :lol:,битно утепавме 6ч сон попладнето, 3 филма се изгледаа преку ноќ ,4 пати се јадеше у сред ноќ ...интересно ептен (facepalm)

За бабини осмини -лично ниш од тоа не верувам да ќе помогне ко штто може ап ,ама од зор давав се и сешто-поише ради психа неголи што стварно ќе помогне ...
    Како и да е :|...:emo:
    ...
    ....
    ......
    Па тоа...:mm:... ај :*

На Val-Dim, kuc, Dust и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.