Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Иста сум Пецка:hai:
    Се мислам дали сега или утре да го отворам бурето:o
    Мислам 'фтасана' ќе е веќе.
    Мхм:inlove::inlove:

eta, Peco, Cka and 15 others like this.
  2. referentka

referentka Moderator Staff Member

Дечки,.од сега па натака,кој.дојде кај мене дома,.телефоните да ги исклучи пред врата.
    Во спротивно,нека си оди ич нека не мо влага дома.
    Пред три дена со Рефково си седнаФме во Хавана на кеј.Старци со младина...и убаво ми дојде.Ние нешто делкаме бош муабет па ќе се закараме нешто..па ќе си поќитиме, важно се дружиме двајцата.
    Околината сите со телефони.
    Сајбер живот.
    Баш прозборевме дека не е ОК ,зошто дошле на ручек или на кафе ако цело време гледаат во телот.

Еве денес се запрепастив.
    Ааааа...ова последно вака е.
    Или ние или нека не идат.
    Баш ме брига ако се одлучат за телефони.

Sesil, Viktorijaaa5, Ariel and 23 others like this.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Во 12 е, најверојатно и јас со зверче ќе одам, а сакам и во МНТ да поминеме има 5+ настапи со деца со попреченост, во хуманитарни цели ќе одат средствата па се надевам дека ќе има карти на лице место. Знам дека ќе се изнаплачам, ако на нешто можам да се изнарикам како крава тоа е на вакви дечиња :(
    Ние денес поминавме на винтерленд, фино е, сигурно е најдобро ноќе кога свети, ама денес бевме за друго натака па ај да видиме. Вечер е Дани, овие што ги спомна @JuLleE не ги знам ама сигурно добро звучат како пто ги опиша, штета што е понеделник, којзнае дали ќе се наканиме да се извлечеме од дома.
    Денес ручек во Бургеркинг, се частевме од ддв-то :D, море какво пријатно изненадување ми беше искендер ќебапот во турскиот дел т.е. во уста донерџи во склоп на кингбургер ммм (фали смајли што се гали по дебел стомак :D)
    Мислам 10 ноќе е, ми се легнува, чекам маживе да се вратат од спортски активности па ќе полегаме пред тв.

4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Спржив некоја тиква модар компирчиња и кубаски за горе и добив коментар: Леле Вере , дојде пролет, а?:tmi::D
    Велам: кај и да на бањање ќе идеме, мајче:)
    Многу брзо врвело времето.
    Ко вчера да сме се вратиле од Грчка.
    Старост!|-)

5. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Здраво на сите
    Го читам.постот на @referentka а мислам дека читам пост од @Sexybaby86 и застанав кај она пред три дена излеговме со рефово и викам што бара сексибејби со рефо :fubar: па се навратив и видов 8-| дека рефка пишува :wasntme:.
    Елката ја избањав :Dод бела сива станала сега да купам нови лампиони па да ја накитам.
    Од бабини деветини сало со ракија како облога компир на чело за против температура и оцет на чорапчиња ова ми текнува у моментот.

eta, Yowannty, bittersweet and 22 others like this.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Ме изнасмеа милобебенце :rofl:
    Не се плеткам со туѓи мажи јас :!: со мојот си искачам :D Еве прееска ме однесе на топло чоколадо, како ми легна мх мх :angel: Немав пиено од кога бев трудна со малата :)

Skorpija25, Yowannty, Sesil and 19 others like this.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Јас имам и елка и зелка:D. Си купив кисела зелка и сега ќе правам сарма со ореви:mm:. Таман за утре, и така ќе одам за Ск, па ќе имам што да јадам по пат8-|.

Сега да звонам на мами моја да ми каже сарма како се праве:!::D.

8. lunicka

lunicka Форумски идол

Јас имам елка,зелка и украсна зелка.
    Денес ја купив.
    Каква маглетина надвор се спуштила,смрт за алишта на тераса.
    Чепкам семки сончоглед ,слушам музика,нозеве до каминов и да...убаво ми е.
    Во каква будалеста ситуација сум се нашла денес,не знам и не можам да ви опишам.Ми се јави швалерот на колешката,од бројот на колешката...да не кажувам детали.Човекот почна да ми плаче како го насанкала.
    Личам ли на поп мајку му?
    Се надевам нема да се повтори,зашто му реков дека мојот двор е за метење,по туѓи дворови не загледувам и не метам.Ептен лошо се чувствувам...
    Со какви луѓе работам и со какви го делам воздухот.
    Утре ќе летне свинче во фрижидер,па повелете на чварки.

Многу ми е тешко кога си го анализирам животов.
    Колку само празнини, мачнини,разочарувања се позади мене.Ме гуши.Како маглата надвор.
    Постов ни на што не личи, ама тоа е.

9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

@lunicka Лунке ма:D
    Не можам да те замислам како го ислушуваш швалерот:)
    Ти ја замислувам фацата и се:rofl:

За вториот дел од постот:hug:
    Ќе се крене маглата...Еден ден:sun:(heidy)

boomsleng, zhap4e, Yowannty and 22 others like this.
  10. wendy2

wendy2 Популарен член

Пред две-три недели пишав овде за еден сон што сонив. Сонував како братучедка ми, ми кажува дека ќе има бебе и од среќа плачев во сонот.
    Инаку во реалноста се мачат со неплодност скоро десетина години.

И денеска дознав дека стварно ќе стана мајка, бремена е. :inlove:
    Мнооогу се израдував. Душа човек е, паметна и преубава, тивка и смирена.
    Дај Боже да биде се во ред, да се радува и таа на бебенце.

Кај мене еден куп промени. Цел живот ми се менува. Страв ми е.
    Јас не сум навикната на промени.
    Синоќа не спиев скоро ич, еден куп мисли имав...
    И нормално сабајле се успав, зошто бев преморена.

Вечер дома ќе седам. Ќе гледам тв или на интернет ќе штракам.

eta, boomsleng, Skorpija25 and 25 others like this.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

@Bubce38 , ме збуни прво зашто се јави од нејзин број, му фати пена на устата од зборење,...може требаше веднаш да исклучам,да не го слушам...да,дефинитвно така требаше...
    Ваљда ме фати на изненадување...:^)

boomsleng, Yowannty, Sesil and 13 others like this.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Нзм зш ,ама муабетов за швалерот ме подсети на торта,,ШваЉерка"- толку е убава додека ја јадеш,целата кремава,со ореви, ванила,чоколада -просто ,,црта" да удри човек од убавина .... ама после тоа ти се ,,стужува" и сам себе со грижа на совест си мрчиш да не си морал баш целото парче да го изедеш :headbang:....
    Па и ова со тој на колешката -го разбирам...му се стужило на човек :x

13. mareane

mareane Форумски идол

И јас имам елка конечно.Ама веќе е за менување ко оскубана кокошка е.Ама на дневен ред не иде сега нова елка.
    И кај мене смрдливо ,магливо.Бев кај другарка малку попомина вечерва.
    Утре цел ден в кујна ќе го поминам.Смачени ми се викендите готви ,готви ,пери,рачунај,претурај...ма упм се...

14. Dust

Dust Game Over

Добра ви вечер женски суштества:D
    Вчера една личност ми вика - добро ма какво суштество си ти? Или си труп за емоции или ништо не те погодува ...
    И реков - женско суштество сум... од оние незаинтересираните :D
    Пред 2 дена беше роденденот на оној мојон...се изнервирав до немај каде.. мамичка се му спремила и го домкна јадењето вечерта пред тоа кај нас, па и торта спремила.. збеснав и на крај му се истурив за сите пари..
    Вчера друг кикс.. колата што си ја возиме насекаде решил да му ја даде на внукот да ја вози, му требала за да оди на школо, пошо струмица е у мајчинаму...|(
    Точно е дека колата е купена пред мене да ме запознае ама јас летоска се истегнав 1/4 од вредноста на колата за поправка.. и нормално јас не се прашувам за ништо.
    Ќе земам и ќе ја ЗАПАЛАМ... најсериозно.
    Му викам - а со што ќе се возиме ние Алек? Ми вика па имаме 2 лади нива.. Абре будало недоделкана еднаш за скопје да одиме со ладата кошта 50 евра а со нашава 1000ден.. да се разболат моите и да треба да сум на релација берово скопје ќе спичкам цела плата за бензин... Јок не му иде памет..Го опцув, му се изразвикав дека во оваа куќа очигледно не се прашувам за ништо, ни за торта ни за кола ни за една ебана салата за која што знаеше дека ќе ја правам и ете не му зборам..
    Ми се гади од мажи што од инат одат контра се она за кое знаат дека е правилно.. Јас сум од оние што имаат многу ниско ниво на толеранција за такви просеравања и глумење тралалајка..

Ново нема ништо кај мене..освен што косава ми паѓа ненормално многу .. знам дека треба да испитам ама сега немам прилика јбг.. Не знам колку брзо се регенерира оваа моја коса ама да беше некоја друга на мое место, досега ќелава ќе шеташе:D

Инаку почна експериментално мојот проект Еко фарма Беровко , кој што се надевам дека следната година ќе проработи како што треба, бидејќи оваа година касно ми ги "одврзаа" рацете|( .. сега спремам еден проект од милион страни за аплицирање за грант за агротуризам, а вчера завршив со обемен проект за развој на истично планскиот регион.. до нова година се надевам дека и него ќе го одобрат..
    После тоа на дневен ред ми е да спремам проект со кој што ќе го "нападнам" фондот за иновации и технолошки развој следната година:sweat:
    И така.. месеците во типкање на лаптоп ми минаа..
    Ако пола од тоа ми се исполни, јас сум на коњ што викаат старите:D

Има некој тука за врски да го фаќам?:rofl:
    Се зезам.. или не:makeup: :lol:

Форумџики не номинирам и сум многу среќна што ме мразат мнозинството тука па не ме номинираат:D ама ако номинирав ќе ги номинирав само @Milobebence и @Annath :D без лутење другите..сите си ве сакам, не е дека тие две членки најмногу ги сакам:D немам ни некок контакт.. само ете ми се НАЈфорумџики за 2019:)
    Се заљубив во бебулето на @Yowannty :inlove:
    А едно врапче ми кажа дека имаме нови бебиња :inlove: живи и здрави да се..да не утнам кој се се породил:tmi: за сите важи честитката:lol:

Друго нешто.. иако сум сосема малку дома, очигледно на таван имаме глушец ама од параноја го слушам секаде по куќава. А не мрда ништо..ама паранојата и те како работи кај мене:tmi:

Гуш :hug: бац:*

П.С...елка изгледа нема да китам..ептен сум down веќе.. а мн сакам.. ама мојана има 2 милиони гранки, секоја посебна и се нервирам :(
    И П.П.С ... сега читам што сум пишала, подобро да не ме читате... мрчало невидено сум

eta, boomsleng, Viktorijaaa5 and 31 others like this.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Биваше во Сабота да добијам :envy:, што планови за шетање имав за утре, ќе бидам како од воз прегазена :doh:
    Што правите, шетате, спијате, пијате...?

Yowannty, Alishan30, dunika and 13 others like this.
  16. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Wooow пријатно ме изнанади женска :* морам да ти дојдам во Берово здравје на пролет евентуално лето.
    :hug:

eta, boomsleng, Yowannty and 11 others like this.
  17. Dust

Dust Game Over

И да дојдеш :*

Јас вака...додека папоти каминчето до мене
    20191214_213145.jpg
    замотана во црно белото ќебенце тако звано - овцата:D со дебело парче торта...во позадина дел од предавањата овој месец...

И еве ви прашање за сите...
    Сте размислувале која ви е мисијата, а која ви е визијата во животот?:D
    И дали разликувате мисија од визија?:lol:

Имам уште финансиски план за денес да допишам и да најдам некое филмче..сепак сабота е, доста е арбајтен за денес

18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^Сакам тортааааа!!!!

19. Dust

Dust Game Over

Дојди има вишок од роденденот:D е сега втор ден и е во фрижидер ама толку ќе е..нема да го дочека утрото:rofl:

boomsleng, Yowannty, dunika and 10 others like this.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^не ме искушувај плс :^:]:)

Tajnaotrovna, LejlaD, Annath and 5 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.