Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    Ми се изгуби цитираното за Александар. Јас ни Колин, ни синоокиот, туку Овен Вилсон ми е непреболен Александар. Така ми одговараше за улогата, страшна работа. Анџелина во филмот ми изгледа како богиња, преубава.

Преморена, едвај се довлеков до дома. Ама важно се прејадов :$
    И важно ме изнервираа. Метју Нимиц сум ја.
    Понекогаш ми иде сите врски да ги раскинам и да фатам џадето.
    Ама фамилија е една ;(
    Немам срце тоа да го направам.

Наредниот викенд планирам да се отрујам од аклохол.
    Алкохол значи пиво.
    А пиво е еднина :D
    Со таква среќа сум си родена :rofl:
    Малер со тапија

На eta, Sesil, Milobebence и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.426
    Допаѓања:
    143.399
    Мене сигурна сум дека загадувањето полека ме убива. Од пред 10 години почнаа да ми се јавуваат алергии, коишто секоја година се појаки. Меѓу другото, ми солзат очите. Оваа година, без претерување, повеќе од пола година очите ми се иритирани. Ме печат и ми солзат, само кога спијам ми се смируваат. Кога е ептен неподносливо ставам капки, а кога можам, се трудам да издржам. Не се живее веќе. Оваа година прв пат почнав да размислувам за селење, пошто не знам дали би можела остатокот од животот да го поминам со секојдневно ставање на капки. А тешко ми е и да се замислам да живеам во друг град.

Последна измена: 15 декември 2019
    На eta, Sesil, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.440
    Допаѓања:
    190.749
    Глуми подобро од Игорче или како е далеку? Да се разбереме, за мене само Ристановски е згоден, све друго е аут8)

@WildMk во Lost in translation (пооо, пред 100 години бил филмов(facepalm)) глумицата ми беше некако мех, као со врски да ја стаиле, ништо посебно... Дали наспроти Бил Мареј се изгуби, или не ја биваше...:?:

Ја проверив прееска мојава мапа, исто кажува како и апликациите на Пецо. Во Босна е малку пострашно, ако е за утеха. А не е.
    Прашав и претходно некаде, на што се греат и што возат во Гостивар на пример, што се зелена категорија?
    Мапава е од пред 20-тина минути
    upload_2019-12-15_23-11-0.png

Скопските магли ги знам од дете. И мирисот на греење со дрва. Како мириса и како изгледа сега не знам. Од време се жалеа во НЛ дека мириса од пржилниците на кафе или што таму имаше...
    Овде знае да падне магла понекогаш. Нема мирис. Комшиските куќи што греат на дрва имаат мирис. Загадено знае да биде понекогаш во зима, секој ден во градинка имаат известување каква е состојбата. Кога е загадено, не ги носат надвор. Може и сонце да грее и прозирен да е воздухот, а да биде загадено. Научив да си ја следам апликацијата во зима, да знам колку смеам да акам со дете надвор.

Последна измена: 15 декември 2019
    На Sesil, Peco, Milobebence и 11 други им се допаѓа ова.
  4. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Не знам и покрај се кој е најголем причинител, ама комшииве се греат палејќи партали, иверици итн.. верувам и многу други

На eta, Milobebence, Tajnaotrovna и 2 други им се допаѓа ова.
  5. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    154.605
    Мене пак ме чуди Охрид, не можам да се изначудам како Охрид може толку да е загаден, нема толку згради, Галичица е тука, водана би требала некаков филтер да е. Инаку сабајле стварно не смрдеше а беше ептен магла, сега нема магла а корне надвор. Тоа е џабе зборуваме, којзнае дали ќе се смени некогаш.
    Не можеме со мм да се најдеме со гледање серии, он се захледал хоумленд, мене не ми се гледа, веќе ми се досадни тие тематики со терористи, заговори.... Он пак не може да се уклопи во тоа јас што гледам затоа што веќе имам поминато неколку епизоди. И така, си гледаме на смени :)

На eta, Sesil, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.772
    Допаѓања:
    214.151
    Освен дрва,ништо друго не сме ставиле,и за потпалување користиме дрва,цепени до најтанко,небаре боринчиња,за друѓи не можам да кажам освен за нас.@malerozna нема спас од фамилија,баш дека боли,па кој е ,,најбудалетинка,,тој си го папа,како мене на пример;(:hug:

На Peco, Milobebence, Yowannty и 12 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.354
    Допаѓања:
    278.813
    Малерозна ми ги уби надежите дека и странство да си не си можел да избегаш од фамилија..

Порано сите се грееја на дрва а и на јаглен,ќумур,(така нешто )па не беше вака.Сега пола од луѓево сменија на клими,пелети и бетер е..
    ПМС тежок ме дрма ништо против несоница не ми помага.

На Sesil, Skorpija25, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Никој не мереше тогаш.
    Кој знаеше ПМ честици, курци-палци.
    Околу РЕК во зима, секогаш беше гламна црн снегот..
    Ама како шо рековме.. никој не се интересираше, а ниту знаеше, ниту имаше кој да им објасни.
    То Чернобил експлодира, препорака беше: Да се мие зеленчукот и овошјето :drunk:
    Ами воздухот радиоактивен??
    То цел облак помина над Југославија...

На eta, Sesil, Milobebence и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.440
    Допаѓања:
    190.749
    Ај сега не туку брани политики, некој мерел, некој не мерел.
    Кажи оти Гостивар е 3 а Скопје 153?

На Milobebence, Annath, EuHenIa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ама не мереше, шо.
    Да не имаја некое знаење.
    Дигалка нова во подружницата на МЗТ во Битола им купија.. без стабилизатори кренаја првио пат товар, а то инжиЉери, ѓаоли имаше таму..
    И ја превртија, ја искршија...
    Шо поќе? :D

На eta, Milobebence, mal.ecka и 7 други им се допаѓа ова.
  11. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    11.942
    Не ме распнувајте за следново, ама сеедно ми е за загадувањето. Искрено.
    Прифатив дека живеењето во голем град, сместен во котлина, во една корумпирана држава која дозволува се и сешто да се прави и да се гори, оди следствено со загаден воздух.
    Џабе се и протести и се, ништо неможе да се смени.
    Прифатив, ако сакам чист воздух ќе си идам Неготино, Радовиш...
    Ако сакам работа ќе си седам тука.

Кога сум кај работа веќе... немам кому да се пожалам. Во многу незавидна позиција се наоѓам.
    Му кажав се прееска на дм, се исплачав. Депресија ми ствара тоа работно место, односот од газдата. Не замислував дека има такви луѓе.
    :(
    Женкар е, одма го приметив. Ама не очекував таков однос. Запрепастена сум од секоја наредна постапка. И дм се загрижил, му кажале дека кружеле во фелата такви муабети за него.
    Ама касно е веќе, се фатив за орото.
    Нит ми се јаде, нит имам желба да правам нешто после работа.
    Еве и сега се нервирам што утре пак морам да работам во таква атмосвера. :(
    Уште сега планирам да напуштам, ама барем неколку месеци да издржам, да најдам нешто во меѓувреме.
    Незнам како се навикнале другите колешки на таков однос, ама мене ми пречи, не ми е другар од детство за така да зборува или да ме допира. :doh: Срам ми е да кажам на моите дома зошто сум толку депресивна. Кај најдов таму да се запустам (facepalm)

На eta, Sesil, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    ^Ова слично како на пример со брисеви за нос и грло:D
    Кај бе у наше време, у мое де дете ко бев:D, ни брис ни стрептокока се знаело.
    Сега едно две ги дупнаа децава со стапчињана за брис.

Или во превод, што викаше бабами "што е ова ѓаолска работа, а бе што мање знаш, то боље".
    У икс ситуации, навистина е така.

Се се, ама дека ехо со инка им правеле|(
    Да видам, да не верувам, мада еве ме толкава магарица:D

На eta, Sesil, Skorpija25 и 24 други им се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.440
    Допаѓања:
    190.749
    Чекаме дописниците од Гостивар да кажат дали смрди? И ако смрди, не ви е загадено, така барем ме лажат на https://waqi.info/#/c/44.357/32.659/5.1z

@wendy2 да си дадеш отказ под итно. За ниедни пари не вреди да жртвуваш здравје.

Последна измена: 16 декември 2019
    На Peco, Milobebence, WildMk и 8 други им се допаѓа ова.
  14. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    11.942
    Знам, така е. Ама кога е човек приморан, мора.
    Знам дека никој не е среќен насабјле што тргнува на работа, ама се теши што после ќе си дојде дома и ќе се релаксира.
    А мене толку ме излудува работата и односот, па и дома мислам на тоа, грлото ме стега од мака. Немам волја ни за муабет ни за ништо.
    Како да чекам да помине, да помине, се си велам издржи, издржи...
    А уствари тоа е животот.
    Што ќе помине. ;(
    Ми најдоа солзи и сега.
    Да пробам да заспијам.

Патем, си легнувам пред малку и слушам дм сам си збори од дневна ,,Не е можно"...:^) се дерам што бидна, доаѓа и ми кажува двата часовника му застанале денес. Едниот во 11, другиот во 12...
    Викам да не ти застанале порано, да не си приметил, ама вика вчера двата ги носел, работеле. Едниот за секојден, другиот за излегување.
    Ја одма тука заклучувам - знак е. :D
    Викам нешто ќе се случи меѓу 11 и 12. :o:

На eta, Sesil, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.354
    Допаѓања:
    278.813
    Тоа ти е цтг,мори Пупи не ехо:D.И јас со првата ко се пораѓав еден доктор така прегледуваше тонови на бебето.А во собата две жени ставени на цтг(facepalm)Стара сум јас..

На Sesil, Skorpija25, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.440
    Допаѓања:
    190.749
    Се потсетив на @sweet.november , пред некој ден се пофали дека има нова работа и дека е среќна. И таа се најде во небрано, па го надмина. Се се надминува.
    И да, сите сме на некој начин приморани. Ама не по цена на здравје:!:. Не по цена на изживување. Какво е тоа допирање, ти се молам. Знам што зборам. Сум била таму. Во првиот момент на крипи ситуација сум кренала рачна и сум заминала. Не е таа проклета работа единствената на светот, ама твојата психа, здравје и душевен мир се единствени и незаменливи.
    Да не мудрувам многу, не знам каква ти е ситуацијата, ама каква и да е- не вреди. Парите се купи ден, помини, нерви ќе ти требаат и утре, задутре за побитни работи.
    :hug:

На eta, sweet.november, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Епа јас изгледа не правев доволно, многу бев примерна, па сега кога ми е време да се уозбилувам јас...

Шала на страна, секад трапале бев :D

Понекогаш си мислам дека сум имала многу среќа, што неповредена од многу ситуации во раната младост излегов :D

Прво многу бев наивна, и сега сум - ама тогаш екстремно, па кога ќе се сетам во какви ситуации ради други сум била, сега страв ме фаќа.
    Мислам на наркотици, екстремни пијанства, проституции итн. за што просто не сум била свесна. Детски наивен памет како може да те зезне, сама не можеш толкави ла*на да си направиш свесно :D

На eta, Sesil, Milobebence и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    За сите што ви е сеедно ради загадувањето...ќе се покаже на дело за некои 4-5 години, здрав човек нема да има. 3000 и кусур годишно умираат поради тоа загадување. Ако е до греењето, тоа може да се реши со гасификација. И колите може да се решат. Ама увозот на отпад е она што не' труе најмногу.
    Еве, магла пак има утрово. Јас ги знам скопските магли, не сум од вчера тука. Сите што ги знам, а се стари Скопјани, кажуваат дека вака не смрдело никогаш. А смрди човече, стварно смрди. Фабриките во печките го горат отпадот. Железара, Цементара, МЗТ, Охис е башка приказна. Ама добро, нека ви биде сеедно. Братучетка ми баш спрема докторат за влијанието на воздухот врз трудниците и развојот на плодот. Оти премногу бебиња се раѓаат со проблеми поради загадениов воздух, вака не било никогаш. Секое второ дете има проблеми со алергија, со бели дробови, има зачестена мутација на гени што води до невролошки болести. Ама нека ви биде сеедно. Пошто што е битно што дишиме, нормално е да е вакво во голем град (facepalm)
    Цело лето беше исто вака, цела година ја следам апликацијата. Гледам, осеќам. Не е до греењето и колите. Најстрашен за горење е медицинскиот отпад...пошто тоа што се ослободува со согорувањето не се гледа ниту мириса, ама убива 100%.
    Ова е од утрово
    Screenshot_20191216-071615.png

Ова е од синоќа
    Screenshot_20191215-195659.png

Мене ова не ми е нормално.

Цела Европа е зелена, ние на Балканот црвени. Ама сакаме во ЕУ? Ќе ќутиме.

@mal.ecka веќе си се напила, ама јас би ти рекла немој. Алкохол во бременост е лош избор, макар и ракиска чаша. Колку и да е малку, не е добро за плодот. Ама возрасни сте, си знаете.

Ова за добро утро. Малку да ве искарам :)

На Sesil, Skorpija25, wendy2 и 34 други им се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро утро.
    Јас сум со @Annath и тотално го поддржувам муабетов. Јас сум решена да си одиме од овде само ради воздухот. Никој нема да го смени ова, ни протести , ни ништо, не се поднесува миризбата воопшто,а свесно да оставиш дете па и ти самиот да се труеш само и само да живееш кај што си роден не бива.

Друго немам што да изјавам освен дека сум преладена по 10ти пат.
    И дека ме мрзи од кревет да станам.
    И дека кафе сакам.
    И дека сакам мм да го носи малиша у градинка.
    Толку. :D

На Sesil, wendy2, Milobebence и 23 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Што од магла,што од загаденост -40мин.возев до работа ,а обично за 12-13мин стигам...
    Ова со загадувањето не е нормално ... климата е сменета за 180°...се е отидено у пм...

Ај д.утро сега ... понеделнички промрчев , па да се оправЉам сега ]:)

Чек...
    Ај :*

На Peco, Milobebence, Alishan30 и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.