Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. M&M

M&M Форумски идол

@WildMk ќе речеш сум ти се закачила од вчера :) , ама знаеш декс не е така. Ова со муабетот и порано смрдело ама никој не мерел не ти држи вода. Ако тогаш не се мерело и никој не знаел што се дише зошто сега кога се знае да не се превземе нешто. И полошо е сигурно, немаше толку згради, колку толку циркулираше воздухот, преку зима е факт дека поради ладното и географската положба на Скопје е полошо, за другите градови не знам и не можам да зборам. За се друго што не е во ред викаш дека треба да се пријавуба да се реагира, за ова не бе така беше и порано, не е ок. Не викам јас дека сум прва на чело на протестите, дека сме пасивни скоро сите сме, и тоа не ни чини.
    Ај да не ја утнам станицата :)
    Добро утро, убава недела да си имате :)

Sesil, wendy2, Peco and 21 others like this.
  2. Jas!

Jas! Популарен член

Добро утро девојки и по некој дечко.
    Ви посакувам убава и успешна работна седмица, исполнета со среќа, задоволство и насмевки!
    Многу тежок викенд, еден од најтешките досега, буквално едвај го преживеав, но фала му на Бога помина, па со нови сили до нови победи оваа седмица. Односно, седмица е голем чекор, ден по ден одлучив да одам. Мали чекори кон долг пат.
    Ве исчитав викендов, на темите ништо паметно немам што да ви кажам, освен за загадувањето, се согласувам со Анет, ќе има (иако мислам дека веќе има, но не сме доволно освестени) гооооолеми последици по нашето здравје!! Едноставно не сме еколошки свесна нација, не научивме да гледаме долгорочно на последиците од нашите одлуки, не научивме да се грижиме за себе и тоа е страшно!
    Поздрав до покасно :hai:

Sesil, bittersweet, Peco and 20 others like this.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Ние сме народ кој за се' ни е сеедно, а сме најнездрава нација можеби во Европа.
    Матичната на син ми вели, сите деца кои се иселија, а беа болежливи, магично оздравуваат. Магично, да.

Сега добро утро :hai:
    Понеделник :^)
    Веќе се осеќа еуфорија :party:
    Многу го сакам периодот иако години наназад ми беше пресвртен, страшно лош и болен. Ама магијата што ја има, ми ја топли душата :inlove:.

Sesil, bittersweet, wendy2 and 28 others like this.
  4. Love 83

Love 83 Форумски идол

Добро утро :coffee:

Значи надвор дефинитивно е како во хорор филм со маглава. Малиов два вечери по ред не сака да излезе надвор вика страшно му било .

Од вчера со стомачен вирус (како и секогаш нели мора во недела ) па мора на доктор да се носи ама по маглава не ми се носи па ич.

Ај една позитивна работа :од денес почнува да се зголемува денот :inlove:.

Убав ден :f:

Sesil, bittersweet, Peco and 18 others like this.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Не го сфатив ова...вака посабајлечки на фб го прочитав, извадок од учебник по социологија.
    FB_IMG_15764840412447838.jpg
    Целата бев вака WTF? :o
    Значи ако седиме дома, нема шанси да станеме криминалци :!:
    Пази богати...која будала ги пишува овие учебници од кои се образува младината? :@

6. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

* Аха според ова жените треба само дома да седат како во турско, работа и образование никако.(facepalm)
    Колку пообразовани и поуспешни во кариерата толку поопасни криминалци.(facepalm)
    Алал да му е на тој што го пишувал учебникот.

7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Ова мојот роднина да не е:^)?
    Он е со вакви ставови, шо убаво било жената дома да седи и да слуша маш како порано(facepalm).

8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

O mein Gott(facepalm)
    Дал да плачам, дал да се смеам:?:.
    Никогаш не ми биле јасни тие што јавно спалувале книги- после ова, палење ми е сосем логичен и легитимен акт.
    А авторот е?
    Ова се пријавува во просветен инспекторат и се гони се по ред, од автор до рецензент. Сори, нот сори:devil:

Чекај, чекај...Прељуба е кривично дело8-|? Не читате случајно препис од шеријатски законик?:^)

9. Annath

Annath Форумски идол

Yep. Ако седи дома нема шанси да изневери :| поштарот не се рачуна изгледа.

Sesil, bittersweet, M&M and 17 others like this.
  10. kuc

kuc Форумски идол

Добро утро:sun:
    Кај нас времево е како ова смајлито,додека секаде е магливо...зар на иста планета сите живееме :bandit:
    Пијам кафе да пуштам правосмукалка и да се спремам за славата.Кој е расположен за виткање на ситни сарми го поканувам ...баклавата е од мене за со кафенце ...
    Убава недела ни престои :inlove:
    @Jas! Мило ми е што те читам:*
    6870895B-BE0D-4069-A038-EB4D4A4D2746.jpeg

11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Ама озбилно @Annath , кривично дело? !

12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Работата е ред се редат мале-глупости колку и да сакате има низ учебниците сите години:@.Детево на пример па не ни доби учебници,прво полугодие помина,фотокопираме,се диктира на час,учебници нема:@

13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Или градинарот :rofl:.

Утре одам на обука со тројца мажи колеги. Леле да знаете како ќе реагира роднината кога ќе му кажам, а едвај чекам да му кажам:D:D.

bittersweet, M&M, Peco and 19 others like this.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Некои мажи очигледно така размислуваат. Не е наведен авторот во статијата, само е кажано дека е учебник по социологија (за средно школо веројатно). Темата е за криминалот општо, ама овој пасус навистина боде очи. Сфаќањата на авторот (или авторите) за превентива од пораст на стапката на криминални дејства се овие.

Sesil, bittersweet, Peco and 16 others like this.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Значи јас нема шанса никогаш да станам криминалец?|(:)
    Боже мили, што ли ни учат децава(facepalm)

Д утро:sun:
    И денес убав ден на повидок.
    Да зачистам по дома, ќе запеглам малку, па ќе идам да испешачам до кај фризерката, друшката моја.
    Таман и веѓите ќе ми ги среди, ошумена сум за сите пари:).
    МаШ ќе заврши малку поранко денес па идеме до Лидл.
    Конечно ја добиле детската кујна и таму, две недели ја чекам.
    Само да Не ги распродадат уште рано рано, иако не верувам, не се баш нешто ефтини, па да има редици и колони како прошлата недела што беше за зимската опрема.

Друго за кажување немам.
    Ова со загадувањето во Ск, па и во цела Мк е катастрофа.
    Све на полошо и полошо иде, а нас очигледно мува не не' лази.
    Си грееме на дрвца , си палиме кола за 5 чекори, си молчиме за тоа што во фабриките ( а богами и по домаќинствата) горат што ќе стигнат, ракија си вариме ( ова во нашиот крај)...
    Божем казниво ќе беше , ама тропки. Сите варат. ТатЕ мој годинава се уплаши. До лани вареше два месеци скоро, годинава само едно казанче.
    Живи радости сме со мм. Белким ќе заврши веќе скроз. Оти му кажа мм- Го видам ли казанот на двор, у иста секунда ги викам старо железо да го товараат за ич пари.
    Ама скап бил, 1000 евра го платил. Нека си го чува ко така во шупата под клуч и глас да нема:)

Ај убав ден:f:

eta, Sesil, wendy2 and 22 others like this.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Мразам кога зависам од други!
    Мразам кога во последен момент ми менуваат планови!
    Сакам предвидливост, сигурност и пет чекори понапред да ми се познати и испланирани. Ќе си седам дома и ќе изигравам домаќинка. Сепак баклава за 19ти ќе купам, не сум до толку вешта ]:)

17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Дали тој што го пишувал ова помислил што правиме со криминалните дејствија на мажите.Ко така сите по дома,мажи,жени,па назад во камено доба,уствари и тогаш ќе се најди некој криминално дејствие да направи:@

Skorpija25, M&M, ane.bella and 14 others like this.
  18. petunija77

petunija77 Форумски идол

@Annath што збориш ???(facepalm)за жал кој има деца во училиште да оди ,еве нека каже дека учебниците им се лудило :worried: какви бисери има тоа чудо.Ги отупеа детецата со тестови на секои две недели , не знаат реченица да состават ,а ги тормозат со тестови и полугодишни тестови,тогаш зошто имаат тромесечни оцени?неписмен кадар, не знаат да направат тест соодветен на програмата ,не ја следат им диктираат по нивно па ги бунат една дефиниција во учебник друга во тетратка па да им читаш мисли што е точно ,девијатно однесување зачестено , жално ...да не испадне само јас се жалам , споделете и другите
    И во н.л. отсекогаш имало магла кој живее од почеток на правење на првите згради знае, не е проблемот маглата, проблемот е загадувањето од сите страни , плус пренаселено нема проток на воздух,треба еден џиновски вентилатор да стават да циркулира малку воздухот

Sesil, Skorpija25, Peco and 18 others like this.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

По два теста на ден имаат некогаш. Последно беше математика и англиски, а попладнето песничка за учење дома. Ќерка ми има 8години. После трето право на колоквиумска недела на Финки ќе ги пратиме |(
    За учебниците :x

Sesil, bittersweet, M&M and 24 others like this.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Битно ја откриле причината за,зголемениот криминалитрт во последиов век, жените криви да ти биле.(facepalm)
    Учебниците се страшна работа посебно по програмата кембриџ.Уште кога во 1 одд учебникот почнува со и животните и растенијата имаат родители.Оди објасни кои се родителите на растението на 5,5 годишно дете.:devil:

Thread Status:
Not open for further replies.