Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Како ме насмеа. Сум ја утнала оваа лекција :bug:

M&M, Peco, ane.bella and 15 others like this.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Голем пропуст си направила да знаеш:!: Тоа да ти било основата на природните науки.:x

3. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Кај мене на факултет, кога ги дополагав испитите за професор, во една од книгите, за хомосексуалноста се објаснуваше дека е болест која може да се излечи (facepalm). Другарка ми рече дека ако такво прашање се падне на испитот нема да го одговори па макар никад не го положила тој испит. Ова беше пред некои 5 години, од истиот учебник и сега се полага, мислам Психологија беше.
    На мали деца им перат мозок ама на оформени личности, апла глупоштија е.

Sesil, bittersweet, M&M and 23 others like this.
  4. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Роднинава твој стар ерген некој или натаму оди? Со такви ставови и да има жена ќе ја избрка од него.

Сигурна сум дека книгава ја пишувал маж. Ама џабе му и диплома, на некои и магистратура и докторат џабе им е, кога она простото во нив се уште тлее.

5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Има жена:|

6. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Домаќинка? Или жена му е фул тајм вработена па комплексите што му ги набила си ги лечи на друг начин :)

7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Вработена е, она ништо не му набила, он е проблем со неговите сфаќања.

8. referentka

referentka Moderator Staff Member

Кога гледам како се спрамаат колешкиве за на колегијална НГ, страв ме фаќа.
    Веќе закажаа нокти и шминка, одбираат што ќе носат.
    Божем само тој ден е.
    Автоматски решив дека нема да одам.Ме оптеретува тоа.Мислев да си одам секојдневно на едно дружење, пиење и веселење, ама ќе испадне дека можеби ќе ми биде срам да станам од маса покрај нив:tmi:
    Зошто волку се оптеретуваме ?!

Магла има, ама апликацијата вели дека не е толку загадено колку што беше синоќа.
    Од кога го имаме прочистувачот , не се секирам толку.Затварам врати, и си уживкам се додека свети плаво.
    Не верувам дека загаденоста е ,,онака,, и дека доаѓа од возила и греење.Повеќе сум за оној зговорот дека во Бутел се гори скапо платено медицинско ѓубре увезено од Италија.Зошто НЕКОЈ не ја дава Дрисла...што мислите ?!
    Додека такви босови постојат ( и се додека ние чистиме книфчиња по улица и метеме есенски лисја, а некој за да присвои огромни пари ич не му чуе па не труе со класифициран отровен отпад) нема да ја биде оваа наша држава.

И кај нас почнаа пакетчиња да фрчат.
    одма селектирам што не е убаво за детето, па има неколку категории: неубаво за забите, неубаво за крвта, неубаво за коските....и на крај останува сокот од цвекло што баба и и го направила, а ова останатото од пакетчето ќе се помачиме јас и Рефо.
    Тоа е...за доброто на детето се работи, мора да се смогне сила:tmi:.

Полека почнав да размислувам за претстојното патување.
    Веќе анализирам траси, места за посета, цена на билети, што е карактеристично да се проба од храна...
    ...таму е топло, температурен шок ќе доживееме:)
    Рефче радосна.
    На еден бел лист хартија нацртала криви линии и ми вели: ,,еве мамо, јас патот го нацртав, по него ќе одиме,,:D
    И јас со тоа гугл-мапите, веќе и детето ме научи дека не ги испуштам од рака:lol:
    Оставив и некое денарче за мини шопинг.

Имајте убав ден девојчиња, да го избуткаме некако Понеделник, после полесно е

Sesil, Skorpija25, M&M and 26 others like this.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Screenshot_20191216-102103_Instagram.jpg
    Денес кафе се пие на терасава, што поима немам каде е :D
    А искрено, да не ми беше косава, главата немаше да знам кај ми е:rofl:
    #јасимоитекраденитвитови :clap:

@mareane оФца како мене, и на месечината да појде, пак иста офца ќе си е :doh:
    Некогаш си се мразам како можам да сум таква. Ме манипулираат како си сакаат. И свесна сум, ама пак давам се' за фамилија да имам. Да не сум сама на дуњава.

Уште не расонета ме изнервираа.
    Кој бе нормален праќа порака во 6.50 сабајле.
    Као до новата ќе беше турбо, за сега да ми кажат дека и по новата ќе сум им требала.
    И уши одмор за мене во Јануари :devil:
    А баш сакав да шетнеме некаде на топло мме
    Или на снегче :angel:
    Пак ќе мора да се лажеме :wasntme:

eta, Sesil, M&M and 20 others like this.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Лесно ако си депилирана.

M&M, Milobebence, dunika and 5 others like this.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Ден.
    Почна денот со дефектолог, кој буквално се чудеше шо мајка бараме таму, продолжи на работа а сеа ќе одам да средам нокти. Не новогодишни. Ништо не ми мења ако не ми се црвени. Едино ако апла у очи ми падне некоја црвена нијанса па да ја турам ама специјално сигурно нема да ги праам.
    На журка од раб нема да одам. Кинџурење без врска не сакам. Елка не планирам да се маскирам. На кој му е мило и лампиони нека закачи. Апсолутно не ми е гајле. Јас коа се дотерувам гледам да е едноставно и от ме но!! Тоа второто највеќе.
    Пак ми треба да поработам на моето однесување. Ќе да јас сум за на дефектолог. Утнале нешо у градинката, детето место мајката.
    Доручек ќе прескокнам јер не ми се јаде. Мразам коа вака ќе ми се изместат оброците ама јбг тоа е.
    За магла и загадено ич не ми се збори.
    Требаше вчера на винтерленд демек ама дете се успа. Ај, може денес.. Ама може. Ќе видиме.
    Ај да одам да скратам канџиве. Време е.
    Се читаме.
    Убав ден.

Sesil, M&M, Peco and 21 others like this.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Леле жено.. пријави го, мамето негово покварено.
    #MeToo за шо беше?
    Снимај го, напрај нешто.
    Аман!
    Не си го фрлај здравјето..
    То 'ќе издржам' уште неколку месеци, може доживотни здравствени проблеми да те кошта.
    Аман не си играј...

Се изнервирав, уште неопулена :@

13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Тегнам кафе број два и ме фаќа дремка. Времево не ми годи, ич, ама ич. :rain:

На тема загадување се работи цела година, а не сеа коа е нож до коска. Главниот ни град е пренаселен, неплански изграден, нема закон за филтри и таквимити ствари на фабриките, секој гори што му е вишок, а по потреба си увезуваме отпад, нашиот ваљда е малку. Се возат крш автомобили, еуро 4 е премија, Европа ги џитка, народ овде купуе, плинари колку ти душа сака без А-тест, и така. :!:
    И после печат очи и грло, епа печат де.

Колектив немам, на предновогодишна забава ке одам со друштво, кежуал аутфит планирам. ^_^ Не се фарбам, шишана сум, нокти мои со нијанса според расположење тој ден. :party:

@malerozna кроасаните на прв поглед кокошји батаци ми се видоа. :rofl:

Шовинизам и религија ми се тема за жустра краница, па ке ги заобиколам. 8)

Кој е за кафе?

Sesil, Yowannty, M&M and 19 others like this.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Ах.. не викам да се ќути..
    Не сум јас од тие шо ќутат, и не верувам во ќутење..

69103268_10218095372829946_928590741351956480_n.jpg

Sesil, Yowannty, ane.bella and 7 others like this.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Од истава причина Охрид е загаден. Оти покрај езеро онака до сама вода лупнаа еден куп згради и хотели, го затворија провевот од езерото. Езерото го дозагадија, колекторот и онака не функционира ко што треба, а се плаќаа баснословни суми со сметката за вода. Сега не знам, ама кога бев дете, во Охрид највисоки беа сметките за вода.
    Во Скопје во секое дупче зграда пикнаа... после како да не е загадено?

Sesil, Yowannty, M&M and 18 others like this.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Точно, во Скопје, секое куќиче го урнаа и на тоа место никна зграда. 4 куќи на два ката сега се зграда од најмалку 5 ката.

Охрид исто, кога бев помала, накај Св. Наум имаше по некоја куќа, сега нема празна нива.

Sesil, M&M, Milobebence and 12 others like this.
  17. Jas!

Jas! Популарен член

Учебникот е веќе 17г. во настава, втора година средно, а автори се универзитетските професори Нелко Стојаноски, Милева Ѓуроска и Зоран Матевски. Срам и арам да им е!! Нема контекст во кој би било оправдано напишаното!! Нема!! И за осуда се и професорите, кои 17 години го премолчуваат ова!!! Колеги извинете ама не сте смееле да го дозволите ова!

Во принцип не сум човек кој осудува НИКОГАШ, дури и за најлошите однесувања на луѓето имам оправданија безброј и се трудам да ги разберам, но ова едноставно одбивам да го оправдам бидејќи се работи за млади, неизградени личности, кои преку образованието треба да израснат во здрава и зрела иднина. Нема оправдување за толку ... немам соодветен збор...ниски, глупави, идиотски зборови во учебникот! Се изнервирав многу! Се извинувам на речник, не личи на мене, ама како мајка на двајца ученици и како професор од сродна област се чувствувам понижено, навредено, глупаво и засрамено истовремено!

Last edited: Dec 16, 2019
    WildMk, Sesil, bittersweet and 19 others like this.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Заради вакви работи децата ни се на последно место според истражувањата по образование. И после оти сум сакала да си одам од земјава.
    На прослава ќе одам за да не се јадат трици дека не сум отишла. БТВ, јас за сопствена венчавка не правев фризури, нокти и шминкања, си купив фустанче и отидов. Немам апсолутно никаква намера да трошам мозочни клетки за начин на ставање партали врз телото. Или додатоци. Нити да орам и џускам, оти нема да ги пуштат најсигурно нити рок песни, нити Мизар, нити пак Масив Атак. Јадам пирошката, пијам чаша вино и дома.

WildMk, Sesil, M&M and 21 others like this.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Јас ќе одам на прослави, на 2, оти сакам и ми се излегува
    Убава ми е таа новогодишна еуфорија и атмосфера. Период е на луѓе кои ги гледам ретко, па ќе им плус дружби и излегувања.
    Пари на нова облека специјално нема да трошам, ама си купувам често така да се наоѓа. Јас постојано си одам на фризер и не чекам посебена прилика за да си ја средам косата. Еве моментално сум на фризер, комплетна промена на боја 8-|.
    Каква ќе излезам не знам :?:.

WildMk, Sesil, SexiLy and 23 others like this.
  20. Annath

Annath Форумски идол

17 години?! :o И никој на ова не реагирал? Срамота!

WildMk, Jas!, Biljarkata and 4 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.