Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Добро утро девојчиња :hug:

Грбот ме боли пак.
    Ова симптоматично станува.

Од сабајле длабоки филозофски прашања ме навјанале...
    Овој мозоков значи... прекувремено ми работи.
    Аман.

morning.jpg

Last edited: Dec 19, 2019
    M&M, LadyC, kuc and 18 others like this.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Добро утро
    Заглавив сношти и јас и сега сум баш никаква. Ми се спие , глава ме боли, очиве ми паѓаат, а станав , не можев да спијам.
    Сношти па до доцна и слатко од грозје варев. Да , во декември месец:!:. Чекам маж да се врати од работа и да ми купи уз пат тегли. Жива тегла немам дома.

Кој ќе го слуша сега:talk:
    Како бре успеале одма да му кажат дека сум номинирана за 'титула' овде. Па и му кажале дека водам:tmi:.
    Лани ми пискаше зш се нервирав едно време од нападите таму , годинава пак сум се 'запишала' на списокот ми вели. Божем му објаснив дека тоа не иде со запишување:), ама џабе , љут е.
    Да сум се отпишела та да сум се отпишела, да не влегол тој на феминИ и он да ме отпише:)

Малку сум у паника и во грч од денес. Понеделник имам закажано Скопје едно испитување/ снимање кое има шанси да биде болно и веќе ме фаќа езата. Искрено, ми преќипе веќе од тие работи, ама пусто срце не дава да се откажам.
    На моменти си велам не оди Бубче насила ништо, зш удараш со здрава глава у ѕид, на моменти па си велам ова е тоа што го чекав и ми треба, сега е моментот. Па прво следува еуфорија, потоа доаѓаат плачките и разочарувањето и све така у круг.
    Ај да не кукам уште рано рано:tmi:

Еве го, иде љубавсито.
    Ај да го 'пречекам':):inlove:

TutiFuti, Majuska83, Peco and 27 others like this.
  3. referentka

referentka Moderator Staff Member

Добро утро

Значи недај Боже некој да ми спомне : месо, салати, кифлици (за НГ), ме фаќа паника оти ни мени немам смислено.
    Секоја година велам - е од наредната година не правам ништо, и така се понашам уствари, се додека не ме фати еуфорија.
    Кога ќе помислам дека ке се убијам од готвење и дека после една недела ќе јадеме едно те исто ми се смачува, ама пак, може ли софра празна да е ?...ако ништо друго децата ќе наминат да ни честитаат (читај, да им дадеме по некој денар место пакетче), што ќе ставам на маса?

Сакам принципиелност, ама не болно држење принципи.
    Тоа дури на самоубиство ми личи понекогаш.
    Доволно е ,,рамка,, да си поставиш, и да се држиш до граници, ама да не решиш да не стапнеш ни милиметар надвор од рамката.
    Мора да има отстапки.
    Флексибилити.

Доста думам, одам да пијам каВе

Peco, M&M, LadyC and 21 others like this.
  4. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Добро утро :coffee: Ќе земам од кафето на Мареане, да ми ја разбистри маглата од главата.
    Среќна слава и име на тие што слават :d: За Св. Никола сме чекале снег да завее, ама денес суво. Се сеќавам пред 10-тина години имаше мнооогу снег на денешен ден, баш убаво завеа. А јас тргната уџум на именден со автобус во кој шибаше промаја. И воопшто не ми пречеше што е ладно, затоа што најубавите спомени од детство ми се од слава кај баба и дедо: надвор вее снег, ние сите на купче, оганче пуцкета, а јас кркам гравче и риба. И се разбира, нема дома враќање, останувавме со преспивање, а за доручек мора сѐ да се дојаде што останало :wasntme:
    Големата скроз на мене, малово (за среќа) изгледа ќе е на татко ѝ. И јас сум дива, интровертна, гледам и големата наликува на мене. Па затоа едно време почесто со татко ѝ ја праќав да шета, да не ѝ влијаам дополнително, пошто татко ѝ е покомуникативен од мене. Имаше резултати (fingers)

Се распишував, а грав треба да се спрема 8-| Убав ден :hai:

bittersweet, Peco, M&M and 21 others like this.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Јас на сармата се радувам, новогодишна. Има да направам тенџере за три дена. За друго ми е гајле.
    Гужви вчера и денес и во пекари и во слаткари, највеќе во рибарници. Ќе печам и јас риба ама подоцна малку моите ќе дојдат на ручек. Како ќе продолжи и заврши денов ќе видиме ама само за убаво нека е, ќе одмараме за викенд :inlove:

6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

За многу години да ни е св.Никола,честито слави и имендени на сите кои слават!Кога ја читам @malerozna се прашувам да не сум родила некогаш ќерка а да не знам:tmi::hug:

Peco, M&M, LadyC and 18 others like this.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Морнинг :coffee: 8-|

Наспана сум, верувале или не :D

Вчера “дремнав“ два ипол саати, едвај ме освестија, после пак си заспав фино... и сабајлево секако се успав (facepalm)

Битно руво за НГ купено, чизмулајки, а и ембашка уште по нешто поткупнато, зашто да не потрошам сѐ :D

Убав ден имајте, одам раат кафе да пијам, на таков ден ми личи денешниов :wasntme:

Sesil, M&M, mareane and 17 others like this.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Вие наспани ама јас за работа се успав(facepalm).До 1 и пол часот средував по дома, овде се карав|( ама ме избришале]:)
    Среќна слава и именден на оние кои слават.

Тежок е животот, ама мора да се бориме секој ден. Еден утрински поздрав од мене :*

M&M, mareane, kuc and 11 others like this.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Добро утро!
    Честито слава и честито и вечно име на сите кои слават денес!
    Синоќа и јас на слава заглавив, денес не одиме никаде, оти сите што имаат именден ни се во други градови...и држави. Па остануваат честитките по телефон. Криво ми е, оти ваквите дружби ми беа незаменливи, и ми фалат. Јес да се завршува со некое кило плус, ама не е за мрчење, килажата лесно се симнува, другото останува.
    Ај се исфилозофирав посабајлечки...

Бубче, нема да те тргнат, кој сака нека ургира, мене ме изигнорираа кога им пишав дека сакам да ме тргнат од листата :(
    Со лес денеска, и без нервози.

Убав ден имајте си!

10. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

ауу па не сум ја гледала втората...јас на втората мислев...фала ти :l:

Добро утро..неможам да се опоравам од славава, се ме боли...
    Убав ден на сите...:f:

M&M, mareane, Rebecca_R and 8 others like this.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

А ќе ме просветли некој за каква тема станува збор?

Каснам, како и секогаш... дајте да видам, да се покарам кај треба да се карам :D

12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Дој, подршка ми треба:D

13. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Добро утро :hai:
    Одамна немам станато вака рано:$
    Да се спремам, да одиме со маш до кај матичната,да ми земе брисеви,па раат да си бидам.
    Надвор магла, не ми се излегува од дома.
    Кој е за јогурт попара нека повели:D:l:

Peco, M&M, mareane and 13 others like this.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Добро утро другари :hai:

Хронично ненаспана. :yawn: Извадив тепихчето надвор да се луфтира и избришав под и прашина на рати оти малава ги затега уздите од ден на ден. За денеска толку. Вчера шубаво беше навечер. Топло и пријатно за шетање. Народ еден куп, сите испоседнати надвор на кафе.
    Божикна и новогодишна атмосфера кај мене
    Сликите се потемни од реалната атмосфера, и слаба е резолуцијата, тоа е кога сум емотивно врзана за мобилниов и нејќам да го сменам. :tmi:
    F4BE8A5B-1AA8-4969-AC9D-AF3A4131955E.jpeg ED5101CB-4EE9-48A7-9A8C-B2E77E655DDF.jpeg 130A49EE-D021-416A-A9BA-1451B0F84442.jpeg 1B3A741A-C543-4D1F-A6DC-D082D9807AC3.jpeg BFE86FD5-FBD1-4957-B316-290E3C711C04.jpeg 717A1B7B-49E3-4B9D-8B25-417B5DA954D9.jpeg B1793C19-74CF-463B-9605-3DDAD9116C0F.jpeg 25FEEC76-C48E-40BD-948C-8B2AC95A07FD.jpeg 8B112152-44F2-41C9-8CBF-10A1105D8023.jpeg CF8D3DB8-21EF-48EC-AC6C-3100B06766FA.jpeg

Му велам на маж бебла тенка и долга има да биде прима балерина, а ја и него увек во прв ред во Виена да ја гледаме. Тој во одело а ја во долг фустан. Еве го една недела веќе и збори како ќе била прима балерина кога ќе пораснела жив среќен ко готово завршена работа да е. :D Сабајле читам скандал во Виена, ги терале девојчињата да пушат за да останат т’нки, сега кога ќе му кажам ќе му скршам филм. :| Ништо. Ќе се вратиме назад на претходни соништа, дека ќе игра ракомет за Вардар на пример. :rofl:

Свекор ми е ептен флегма и жив незаинтересиран за ништо освен за фудбал и да си ја земе пензијата и да ја потроши првите денови. Кога свекрва се пораѓала ниеднаш не бил присутен, не само што не бил во болница туку бил да игра фудбал со другари, иако знаел дека жена му раѓа во тие моменти. И понатака често бил отсутен за важни настани и мислам дека тоа го има доста емотивно осакатено маж ми. Мислам ради тоа тој толку многу се труди околу бебе и воопшто околу домот. И некогаш мисли не е доволно, ама јас знам дека се дава себе си. Па му спремам изненадување за Божиќ. Едвај чекам. :inlove:

п.с. Ги видов @CameliaMiller и @JuLleE па тие да ти биле прелепотици. :o

15. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

на 17 ти е Св.Варвара, на 18 се чека заслуг за Св.Никола, а на 19 е самиот ден славата Св.Никола..

mareane, kuc, TeddyGrey and 5 others like this.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

@Yowannty кај не виде:$? Фала на комплимент :*.

Ме препознаа многу од овде, мислам по бојата на коса:).
    Леле мислам дека пола форум знам веќе (facepalm). А на други зборувам]:).

Денот за карање ми е изгледа, секаде успеав да се скарам(facepalm).

M&M, mareane, Kate Rina 93 and 13 others like this.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Заслуг, малерозно, у наш крај на 17ти е заслугот и одиш на слава, на 18ти е именденот па одиш на име. Колку сарми изедов вчера, срам ми е бурето со расол да го погледнам, ама па ептенннн вкусно беше. И после дебела, епа дебела.

Ви кажав дека ноќе учам? сеа некако си мислам да станувам у 5 да учам, ама па некако неверојатно ми изгледа тоа, спанка сум

Ariel, Peco, M&M and 17 others like this.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Ај да простеме и пак да бидеме другачки онаму:)
    Сакам и јас да те видам:makeup:

19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

На сликите што сте ги постирале на форумов. :D Доволно се глеа и таму. :) Не сум ве препознала надвор, додуша никој до сеа не сум препознала, ама ќе ве поукнам ако налетам. :D

M&M, mareane, Tajnaotrovna and 7 others like this.
  20. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Добар ви ден!!
    Наспана за сите пари гушнати со мм легнавме такви станавме.
    Варам кафе на каминов го подизгаснав малку огнот оти многу топло сега кафево до ручек валда ќе го бидне.
    Денес е убав ден на моите родители годишнина од брак 48 нека ми се живи здрави и весели и нека им се множат.
    Знам дека е рано но сакам да наздравам со вас во нивна чест,добро може и покасно да се напиеме ;).

62415.jpeg
    Кој спомна мени за нова година зарем веќе дојде :worried: појма немам што ќе правам.
    Се ми изгллда ко да има до н.г уште еден месец нез з'ш.
    Убав ден на сите :hai:.

bittersweet, Peco, M&M and 20 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.