Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Neshto mi vika ne chitaj nazad.

Da se potpisham. denov mi pochna so povik od domot za stari. Alo, od domot se javuvame, ne se stavaj vo panika, nishto ne i e na svekrva ti. I gotovo, me fati panika deka ushte e zhiva. Shega. Mislam, se sheguvam deka se sheguvam koga se sheguvam... Dve sestri se stepale, kulminira tepachka, viknale policija, ke imalo vo lokalen vesnik, pa da ne pripremaat rodninite da ne se shokirame. Kako vakvo shou ne se deshava koga ja posetam?

Druga rabota. Za malku ke zavrshev vo zatvor popladne. Epa! Vie mislete deka imate problemi ha ha bloody ha! Smeshna rabota. Edna nevesta mi podari tashnichka. Arno ama ne mi e po vkus. Da ne ja navredam, gledam etiketkata od kade e kupena, vikam ke probam da ja zamenam za neshto poevtino, da ne i baram beleshkata. Fino, vadam od kesa, ja dobiv tasnava za podarok, mozhe da ja zamenam? Nema problem, samo tie sega se na rasprodazhba za na pola cena ako najdesh neshto za tolku ke zamenime. Dodeka ne ja skenira etiketkata. Ahhhh, ovaa ne e kupena. Jas ne znam, vikam moze online order e bila. Vika mometo, ne, i tie minat niz kupeno skener. Ovaa ne e kupena. Jas ushte budala, ama ako ne e skenirana kako ja kupila nevestava? Mometo mi razjasni. Ukradena e.:bandit:

На bittersweet, anina, WORRIED.BT и 13 други им се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.844
    Допаѓања:
    101.461
    @anina штом има и со толку човек се задоволува.Не знам кога беше точно 93 или 94 г.кога градов беше во мрак 15 дена постојано.Таа н.г. сите ја дочекавме со свеќа.
    15 дена имаше томови да се напишат како се преживува.
    @imelda баш си луда :lol:.
    И за крај...
    10885173_355749637943456_5746683873504486100_n.jpg

Последна измена: 30 декември 2014
    На fighter, tessie, anina и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добро утро.
    Ви купив подарок, за сите има по еден.
    Со зравје да си го лижете или грицкате, како милувате..................
    Не го држете на топло место, може да се истопи па да се разочарате.

Deda-Mraz1.jpg

На fighter, anina, WORRIED.BT и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.349
    Допаѓања:
    261.664
    :bandit: Има некој?
    Синоќа не можев да спијам, станав и со Фемина се забављав. Гледам предновогодишно сте се скарале:talk::punch:. Јас толку сум нерасположена што не ми се ни кара, ако со годините ми се намалуваше новогодишната еуфорија годинава тотално ја нема. А заледениве улици ме одвраќаат денес да видам што дневна шема има низ градов. Среќа што го прошетав детево пред снегот, инаку со ваква мајка ни елка немаше да види.
    Измрчив сабајлечки, сега одам у кујна :angel:

На bittersweet, Mama25, anina и 3 други им се допаѓа ова.
  5. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Аааа, стомак или не, морам денес во дневна шема да поминам :D Додуше само во кафиќот кај што мм и другарите киснат веќе над 10 години, па и секоја година таму одиме. Дома тортата готова (уште крем одозгора), месото испечено (и остана непокриено, па се нервирам сега што се подзасуши одозгора), руска салата направена, еден француски леб наполнет... Кифлички од мајка ми ќе земам после, и останува алармот за вечер да го вклучам (facepalm)

На anina, Annath, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Хахаха пазете каде фачкате.

veran_zps35ba4da1.gif

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.844
    Допаѓања:
    101.461
    Жени да се најавам и одјавам.Околу 13 часот би требало да тргнеме,се надевам планината и времето нема да бидат сурови за да стигнеме и да се вратиме безбедно.Ќе бидам во друштво на 2 пара,потенцирам со две прекрасни жени и нивните мажи,ќе ни биде топло и убаво.
    Ако нема проблеми ќе останеме до недела а ако нешто се случи (да го викаат маж ми на работа )во петок се враќаме.
    Децата остануваат дома овојпат јас бегам од нив.:D
    На сите ви посакувам да си ја поминете Н.Г. најубаво,да бидете со тие што ви значат,каснете и пивнете колку сакате,љубете се ,имајте секс,дружете се по ваша воља.Да ја завршиме оваа за мене безначајна и уште една година на мое конто,нередната да биде повесела,посреќна и побериќетна,
    Ве љубам сите и силно ве гушкам...:hug:,:*

На pilenka, Doozy, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Поголем малер од мене нема значи!!!!!
    Пак ќе ја главам на работа не знам до колу часот, е ова нема смисла веќе.:envy: :@
    Тука ај да не ве негативизирам останете ми расположени.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  9. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Добар пат и одличен провод, @lunicka ! Среќна Нова!

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.597
    Допаѓања:
    152.247
    aj dobro utro na site!

dobri ste?gledam se smirile strastite od sinoka i @Daleron se raspolozila...milo mi e...ne ti stoi negativna uloga...

imajte ubav den i spremajte se za proslava:d::d::party: i zabava

На mareane, tessie и Daleron им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.180
    Здраво женички, ве читам и се чудам, што пак овие денови сте ми нервозни?
    Што убаво си пишувавме претходно, се надевам пак така ќе продолжиме.
    Јас се трудам до максимум да бидам позитивна на темава, може и ќе се пожалам некогаш, ама луѓе сме, не сме машини, не може нонстоп насмеани и весели да бидеме.
    Денес бајаги поладно од вчера, а јас на работа идев пешки низ Чаиров (рачната на колата не ми функционира, изгледа од ладново)... ама движењето убаво ми дојде, да ви кажам право, јес да е подмрзнато и одев како пингвин, најважно стигнав на време. Денес сум со скратено работно време, до кај 2 попладне, па ќе брзам дома со мали да ги отвориме новогодишните пакетчиња. Детево уште пред две недели ги доби, ама мисли дека треба да се чуваат до Нова Година :wasntme: (добро, ние му кажавме така) и после да се отворат. А сите други што ги знам, наголемо ги испразниле своите :D.

@lunicka, среќен пат и уживај во планинскиот воздух, уживајте и сите други, каде и да сте.

Од срце ви посакувам идната година да ви биде успешна на секое поле, да сте ми здрави и живи, во вашите домови да царува мирот и благосостојбата. Оти ништо друго не е поважно, барем за мене.

СРЕЌНА НОВА 2015! :*:*:*:*
    (јас со време да ви честитам, да не заборавам после :$)

На lunicka, bittersweet, t-sweet и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Слушај да ти кажам нешто јас како поискусен механичар.:rofl:
    Рачката да ја дигаш и лете и зиме за континуитет, така да кога ќе застуди многу нема да биде зарѓана.

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.180
    Без рачна не бива, стално ја дигам, не знам што е проблемот денеска :| ај ќе види мм, тој ја вози, ќе стои на топло во гаража, па може ќе пушти малку. Ако е ладното проблем де...

14. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Добро јутро црногорски народе, нема ни 12 саати. :D
    Kaко сте ми? Се спремате ли, за каде, со кого?

@lunicka паметно напраила ако заминала на планина, малку од градскиов воздух рехабилитација не е на одмет. Се надевам дека убаво си поминува.
    @Daleron , дај малце кураж, не се секирај, со цела таа претпразнична еуфорија што се дешава околу тебе, работното време ќе летне пред да се освестиш. :)
    @bittersweet , мадам, како се осечате вака на нецели три саати до новата година?

Koj е за доцен појадок? :)

Ова гарант од некој научно-фантастичен филм. :rofl:

Последна измена: 31 декември 2014
    На lunicka, bittersweet, MacenceEna и 4 други им се допаѓа ова.
  15. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Δ
    Mi se ima deseno na dva pati rachnata da mi zamrzne. Ne e do diganje ili rga, jas ja digam na sekoj semafor ako treba da stojam vo mesto. Tolku e edna plochka, i od mrazot zalepi. Osven ako ne e do kabelot da ne mrda. Ja pushtash kolata da krene so sila, udri gas ne i se sekiraj i udarash na kochnicite brzo so seta sila, jako kochenje, obichno pomaga da ja razmrda rachnata da pushti.

На Annath и Daleron им се допаѓа ова.
  16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Не ми кажувајте вие мене за рачни и рачки разни безобразни.:!:
    Сајлата замрзнува чат пат на многу ладно.
    Инаку сега баш и не е за брзо возење и кочење, ако сакате Новата да си ја поминете на костозглобно бујрум кочете.
    Имелда мор кај тебе нема ли снегче да се заакаш по тоа ПЛАНИНАТА!?
    Кутрето поздрави го од мене и да го бациш за Новава.

На Annath и imelda им се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.540
    Допаѓања:
    289.039
    Спиевме до 11.00:x
    Божем имаме настап во живо вечер, па да отспиеме :bandit:
    Туку врвот беше кога ми кажа дека во спиење сум зборувала. Викам што кажав...вика Шајзе(facepalm)

Туку типично кај нас едно исто јадење правам два пати по ред кога ќе ми го бендисаат, па денеска пак мало зелниче. Ќе го усовршам уште малку:emo:

И за вечер е менито спремно...па вака наспани, нели треба да си седиме цела вечер и да јадеме:rofl:

Туку расположениево ми е даун. Кујзнее кој ме наапал во сон...ќе удрам на музика сега, он мене така.

После болната 2013, оваа година беше убава за мене. Година на почетоци и нови зачетоци :l:.

Возбудена, нетрпелива и во очекување на сето она што ме очекува во наредната. Треба да е најдобрата до сега...:hug:

На ozbilnazena, pilenka, Doozy и 12 други им се допаѓа ова.
  18. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Арно ме потсети. Жени, давајте идеи за убав ручек којшто не одзема многу време.
    Се надевам дека намирниците за истиот ќе ги најдам дома, затоа што по маркетине се чека сто години на каса во вакви денови. Ко утре да ќе се зарати, пази Боже, а не ко да е Нова Година. Очигледно многу домче ќе слават. :?:

19. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.112
    Допаѓања:
    43.523
    Женички мили
    Убавко кој се наспал , јас и бебе денес сме будни од 2ч. Детето се наспа и си стана не е криво 8) денес ќе дежураме .
    Кај нас ја неа таа еуфориија на спремање кифлички , руска ... мада како убаво би ми дошле :P
    Ние фино лепо ќе си идеме на вечера , после ќе продолжиме кај свеки и свекор мил и ќе спиеме таму.
    Со маже си честитавме пред малце , вечер ќе уживам со сект и мезенце. Децава се надевам нема да се разбудат од петарди и огномети .
    А сабајјле ќе има примопредаја на децата на свеки , мама да одмори :hai:

и така .
    Ви посакувам убав дочек на Новата Година , да останете здрави живи , среќни ....
    Оваа година беше убава се пришири нашето семејство со нашето беби . Среќна сум кога ги гледам двете заедно , срцето ми се полни од убавини . Се сакаат :inlove:
    Сопруг сака трето , јас не ни помислувам , вика ќе ме предомислел за некоја година и така .

Во Новата Година си го посакувам истото , здравје на моите најмили , еднаш засекогаш да завршам со полагањево за кола и др.
    :inlove:

Поздравче

На darcy, Doozy, friendy и 9 други им се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Moreee moite ne smeam da se pozalam...Mamica i sveki vredni bile..Dovolno mi e sto se slozni.
    Gi spoiv kaj mene vo stan a tie organizirale rabotna akcija.Famoznite kiflicki so koi me puknavte vo femina instagram :D...svinsko,telesko,pilesko..e ribesko samo fali.:wasntme:
    Baklava,drugo blakce i vrv na se im e carsafot i pozlatenite viluska i noz stom gi donele.I carsafot da ne zaboravam da go spomnam.:bandit:
    E aj pozalise posle.:D:D use da ima kaj da gi postelam.:D
    Da ziveat babite i dedo.

Последна измена: 31 декември 2014
    На pilenka, Annath, friendy и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.