1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.374
    Допаѓања:
    279.055
    Не знам дали во др.тема да пишам или каде ама пре,преку све ми е денес.
    Значи едно нешто позитивно денеска да слушнев или барем некој да премолчеше.
    За се морам товарот и јас да го носам.
    Од сите па и од сопствениве деца ми е смачено.
    Не е можно да си позитивен и силен кога сите околу се деструктивни.
    :@

На WildMk, Love 83, Sesil и 22 други им се допаѓа ова.
  2. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.942
    Допаѓања:
    53.181
    Ја сум против ова, не значи дека ако има кафанче по дифолт мора таму да се оди. Све едно та исто локалче ќе ти ску*чи, исти фаци, иста храна.
    Па уште и се налутила, ебати такво другарство каде што дневниот промет е побитен од желбите на другарките:doh:

На Alisa22, WildMk, Sesil и 16 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Има такви моменти Мареане.
    Пробај да се повлечеш од се, од сите дешавки и муабети па и од децата и маж ти.
    На кратко, да речам ден-два створи си свет за себе и слушај се само ти.Не удоволувај никому.Смири се малку, избегнувај средби, другарки и муабети.
    После ден-два мозокот ќе ти обработи се она од што ти е смачено и ќе легне се.
    Додека се осамуваш пијуцкај си кафе, лакирај се, оди на работа ама работи го само она што мораш колку да задоволиш минимум, не се замарај.

Мене ден два ми се потребни.
    Земи си колку ти треба.

На Sesil, V.odolija, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.539
    Допаѓања:
    184.404
    Хола другари :hai:
    Маж ми дигна притисок посабајлечки, уште не му зборам. Мислам му зборам.. кога ми треба нешто. :D
    Божик е за 2 дена ја ништо спремно, во моја одбрана немав ни кога. За утре имам 2 салатки за праење, бајадера и колачиња од готова смеса што ги купи маж од лидл. Има во нив и смеса и глазура зелена и декоративни топчиња, па и модла во форма на елка. Којзнае што ќе излезе на крај. :tmi: Ќе ги напраев нив од вечерва, ама немам млеко, со вода ништо не спремам. Ич не сум домаќинка, ама сакам овие денови да спремам нешто. А и да имам некоја активност што не е поврзана со бебла фино ќе ми дојде. За Божик пунета кока. :D Еднаш претходно праев со мајка на скајп има 2 години можда :$ сега ќе пробам сама. :D
    За Нова Година ништо посебно. Даска со сувомеснато, читај многу различни кашкавали. :D И лиснати питички, со сусам за мене, со виршла за маж. :D
    Не знам што за ручек за 1ви. Месото ми е сведено на пилешко и риба само. Риба обожавам ама никогаш не сум спремала, па не ми се експериментира..

Денеска ветер се откорна. Ми летна едната пелена од жица од балкон, па трчав по улица да ја соберам. :tmi: Кога бевме мали, основно, па ќе завршевме со часови и пред да фатиме пат за дома, учителките на нас поситните ни ставаа камчиња по џебови кога имаше посилен ветер надвор. (facepalm) :rofl: Ех времиња. :)

Јас имав другарка која сакаше се по нејзино да е и се лутеше. Секогаш излагавме во кафуле каде симпатијата нејзин одеше. А девојкава 23 годишна (facepalm) Еднаш ме фати инат и напнав за друго кафуле, каде всушност и имав мерак да отидам, ниеднаш не се деси. Ама, што се случи. Симпатијата и почна да и оди во тоа кафуле па почнавме и ние. (facepalm) Одамна не се дружам со нив. Да се напраи атер некогаш сум за. Ама па цело време да се праи истото ради некој дефинитивно не.

@mareane сега е период кога сите наши фрустрации излагаат на површина. Се што цела година се собирало сега за празнициве пука како меурче. Секоја година исто, секоја година нема човек што овој период не му е се преку глава дојдено. Не си сама. Ќе биде подобро. :hug:

На WildMk, Love 83, Sesil и 23 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    @referentka јас вака викам: брат за брат, сирење за пари.
    Односно, ќе купам сирење кај што ми е по ќеиф, а не кај што брат ми продава.

@mareane :hug: држ се :hug:

@Yowannty ме пресмеа со камчињата :rofl:

На Sesil, mal.ecka, Jas! и 17 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Од една страна брат за брати, сирење...
    Од друха страна-нели дружбата е важна а не локацијата, зошто пак парите да не ги оставиме кај неа..

Еве јас како нем посматрач што немам врска со ситуацијата онака си размислував кој е во право

На Sexybaby86, Sesil, Jas! и 17 други им се допаѓа ова.
  7. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Jas sum razvedena, pa zatoa :)

@referentka , ne bi odela sekoja godina protiv moite zelbi. Svakjam da se ostavat parite kaj nea .. no, ajde godina, dve. No, sekoja godina po red, ne e vo red.
    Ne e samo najvazno drustvoto, ambient, hrana, cena..

Kompromisot kade e? Mnozinstvo... kraj kraeva so vakov pocetok - ne bi odela.

Nie odsekogas se zanimavame doma so trgovija. Nikogas ne prisilivme nekoj rodnina/prijatel da dojde kaj nas. Nema ater, so svoi pari ke si kupi/odi kade sto saka. Smeta podobro e ili poevtino e.

На Sexybaby86, WildMk, Love 83 и 19 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.792
    Допаѓања:
    214.341
    @mareane зрели сме двете за на антена да се селиме,нема друго чаре(facepalm):hug:.Тегнам кафе на тераса небаре август е:smoke:.Да заврти саат да си прашам дете до кај се со пожарите,го мислам:(....

На Annath, Sexybaby86, Love 83 и 14 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Имаме пријатели кои имаат ресторан.
    Сме биле кај нив.
    Првото одење ни наплатија со попуст (така ни рекоа) и беше оган скапо, па се прашувавме којзнае колку е без попуст.
    Ама ете неможам да плаќам високи цехови, скромни сме и нормални со цеховите.Еднаш неделно одиме на ручек надвор, ама криеме од нив, незгодно ни е, постојано не канат да одиме кај нив.

На Annath, Sexybaby86, Sesil и 19 други им се допаѓа ова.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Не сте Вие две за на антена ,туку за на елка -најгоре ,јер сте ѕвезди сјајни, :* :* -до двете.

За колешката угостителка ,дел од угостителскиот занает е да знае како да привлече муштерии/гости .Нека се обиде (со пониски цени за Вас или нзм нешто др.таму) па ако Ви фати око ,мож ќе се прелажете пак да славите таму :?:

Се прејадов бтв|(

На Annath, Sexybaby86, EuHenIa и 16 други им се допаѓа ова.
  11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @referentka кај нас имаше предлог да се оди во кафана кај што свири група блиска на колешка. Дел ќе одат таму, дел закажаа на друго место, дел беа денес, а дел како мене домче ќе си останеме :D
    Не може секогаш желби да се исполнуваат само на еден, посебно не поради да не речам корист. Компромис и договор мора да има ако сакаат дружба и убав помин.
    Од една страна не е битно кај си туку со кој, од друга страна ако гледам дека постојано некој сака да му се оди по кејф ради лични пресметки, ќе размислам.

@mareane ден, два дистанца од се и сите, ќе биде подобро :hug:

@EuHenIa
    @Alishan30 фала за искуствата :f:
    Дефинитивно ќе биде инвертер, само да видиме колку kw ќе ни предложат за квадратурата што ќе ја имаме.

Седам во мрак и чекам деца да заспијат. Ама у елемент се, се кикотат без престан. Им влезе смеа, оди па смири ги :D

Од малиот добивам ''комплимент'' секој ден. Ми вика: Мамо, многу си машка. Уште му е чудно што шишав коса со машинка, ама ќе се навикне :D

На Annath, Sexybaby86, EuHenIa и 23 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Пак фо пукнав диспкејот на моб.
    Работи тачот, но не гледам убаво.
    Послабо ќе се читаме.
    Не ми е пкан нов моб да купувам.
    Се фасам сега упм.
    Многѕ сум малер значи.
    Смајли:што станува црно и пука, таа сум монентално.
    Извибете на грешките, толку можам да искуцам.
    Амајлињата ми се покриени со лилјаков квадрат,аххх упм,упм, упм

На Annath, Sexybaby86, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.858
    Допаѓања:
    142.538
    Си ме блокнала. Ај пиши ми

На mal.ecka, CameliaMiller, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    154.691
    Се гледа дека не ти чини телефонот, повеќе грешки од мене имаш :P
    Јас имав на времето ваква другарка, а нон стоп имаше симпатии за барање по кафичи, те еден те друг, а јас најмногу ја трпев и и правев ќејф само она каде сака, дури и знаеше кога ќе се замуабетеше со некој дечко да ми каже "па оди си сега ако не ти се седи :envy:", да на крај ја спукавме до толку и скроз раскрстив со неа, па животот ми стана полесен. Воопшто бе е во ред ситуацијава во друштвото на Рефка, ајде еднаш, два пати ама да инсистира да се оди само кај нив во кафана е без врска, немаат воопшто осет некои луѓе.
    @mareane :hug: , ќе се жалев од маливе нешто, ама после ова нема смисла, мали деца мали проблеми, не џабе викаат.

На Yowannty, Annath, Sexybaby86 и 13 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Затоа што на пр. ако имам бизнис ручек, ако е ок ресторанот, ќе ги однесам таму и ќе и' го поддржам бизнисот.
    Но ако е во прашање моја лична забава, ќе одам кај што ми е забавно.
    Наш близок роднина има кафана, кога јас и мим сме само за јадење ок - одиме и кај него, но навечер не излегуваме никогаш таму, затоа што едноставно за наш вкус на забава е апла "шунд", да не се изразам полошо.

Колку сака нека ми е роднина, одам кај што ми е убаво.

На Annath, Sexybaby86, WildMk и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.936
    Допаѓања:
    81.677
    @referentka За мои пари правам што ми се прави и каде ми се прави
    Никој нормален не би замерил за ова.
    Јас како не замерам

На Annath, Sexybaby86, WildMk и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.858
    Допаѓања:
    142.538
    И јас имав лош ден. У последно време... редовно.

На Annath, WildMk, referentka и 10 други им се допаѓа ова.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.792
    Допаѓања:
    214.341
    Стеки,само ќе ја огрдам елката ваква како што сум:tmi:.Во селово наше велат -за на сказалките од саатот да висам сум:nod:.:hug::*

На Sexybaby86, Jas!, duffi и 2 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јас немав лош ден, ама "малото" од чорапи ме извади :@ па уште мајка ми се умеша а врска нема што е работата (facepalm) преќутев оти ако кажам, "малото" ќе биде казнето, вака поарно ич да не знае.

Не оти е нешто страшно, тинејџерска работа.
    Со неа ќе се изнервирам, ќе ми се испоинати и на крај пак ќе ме послуша, ама мајка ми капаче ми беше.

Па татко ми како нем посматрач сфати дека има "повеќе во приказната" па да ме потпраша, шубо си се расплакав ;( да не знаеш која е тинејџерка мме :x

Ми е жал, утре и' е роденден, нешто што многу го сака (и машала соленко) и одбрав, сега ми иде ич да не и' го купам.
    А нејќам така да ја казнувам.

Може и премногу е распекмезена од мене, се' што сака - на, кај треба да се носи, зема, се' во секое време - и не ми е тешко, сестра ми е, ама ми е криво кога за глупост некоја како мисир се осеќам.

Се испожалив. #firstworldproblems (facepalm)

На Annath, Sexybaby86, WildMk и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.444
    Допаѓања:
    143.627
    Време е за три позитивни работи денес, да ни помине колективната депресија.

Еве јас:
    1. Си купив убави работи - какао, цимет, новогодишна хартија за подароци. Зимски вкусови и бои.
    2. Правев пап. Рано е за резултати, ама барем го направив - едно гајле помалку.
    3. Се слушнав со другарка ми. Секогаш кога ќе се слушнеме ми е убаво.

Инаку, ако се фер услугата и цената, верувам дека сите би оделе кај пријатели или познаници. Ама ако гледаш дека на тебе сакаат да заработат, па уште ако се лутат ако одиш на друго место, не се тоа пријатели.

На Annath, Sexybaby86, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.