Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.001
    Клавај сесре некој против мамурлук.

ПЕТОК Е.
    И ми стигна нарачката Бјути Беј, треба да си ја подигнам.
    Љеље :inlove:

На Peco, Kate Rina 93, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  2. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.961
    Допаѓања:
    61.068
    И мене пишете ме во список...@Peco се слушаме..

Големиов ми најави дека ќе се собирале кај едно детенце од улица, па ние дома со малата..ве читав вчера за готвењето, секоја година викам ај не треба толку ама пак правам..ама без руска и кифли не бива..и таа со сусам пропржен урда/сиренце малку со павлака убаво измешана и пченка од конзерва, брза и лесна за со уво таман...

Ајде денес вистински петок...

п.с. елката си ја накитивме , децата пресреќни...

На Peco, Skorpija25, Kate Rina 93 и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.338
    Јас мислам дека денес сВите у 5 се станати, се бањат, спремат фстани, хОлахопки, штикли, шминкање, пеглање...јер је пЕтак и тоа новогодишен петак:D
    Ај Добро утро и од мене, сВите да си имате убав ден денес:d::dance:

На Ева33, Peco, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.302
    Допаѓања:
    226.914
    Утро.
    Ми се јаде ми се лае а на диета сум од денес јер активен ми е гастритисот. Маме ми се еба синоќа. Со плачки со све.
    Ги глеам колегиве пола се на раб пола уше се негде у кафана од синоќа... И ја би отишла да можев да пијам |(
    Вие арни

На Kate Rina 93, mareane, Viktorijaaa5 и 17 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.636
    Допаѓања:
    152.671
    Добро утро!

Не можам да се свестам...толку уморна и исцрпена одамна не сум се осеќала...може железото во крвта пак да ме за*бава...
    Би лежела со денови....

Куќа ќе ми тргне од неспастрено...среќа попладне сум денес па ќе пофатам нешто...

"Новата "-дома и само дома ќе ја пречекам...по пижами со мм и синко...и едвај чекам...
    Ќерка ми со другарките ќе биде и тоа со преспивање...
    Кога пораснаа децата...меланхолија ме фаќа од помислата колку брзо лета времето..

На Sesil, Peco, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Јас имав читано (или видено на ТВ, да не излажам не се сеќавам најдобро како точно беше) интервју со Исидора Бјелица, каде вика дека кога риба Веце шолја тоа го прави дотерана со нејзините претпознатливи шешири.... :D Јас понекогаш црвен кармин може да си ставам, :makeup:а не се дотерувам. Нејќам да си ги гнасам алиштата шо ми се за пред луѓе...уште и сексиљавиот фустан со доместос да го накапам, ептен криво ќе ми е :rofl::P.
    Добар ден на сите. Предновогодишни забави со колеги, со другарки, со пријатели и слично - истерани. Сега сум болна. Ама ќе помине. Се беше убаво, така да не ми е криво.
    А имам филинг дека допрва викендов ќе е жустро на тема кафани и музика ама нема да давам идеи јас...ќе помолчам :x
    А од дотерување по дома, сум слушнала за луѓе кои кога ќе им дојдат гости вечерта, човекот си ставал костум ко за на работа кога идел. Тоа било чест и почит спрема гостите. Интересно видување на работите во секој случај, ама јас не би. Секако на пижами не би ги пречекала.
    Бидејќи се поретко ве читам и пишувам (Ништо лично еј, да не се лутите :hug::hug::hug:) па да ви ги честитам празниците од се срце со најубави желби за сите вас.
    Да се здрави и сите на број тука, и по дома , другото се ќе се среди. Посакав и претходно да им се наполнат рацете со дечиња на сите што сакаат :hug::hug::inlove::inlove:.
    И сум во мисла што да спремам дома за јадење да има за празниците....:?:.
    Имајте убав ден и претстоен викенд

7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.358
    Допаѓања:
    259.716
    И јас на работа, ама спиена сум 2 часа само. Зомби. Ми паѓаат очите пред компјутер. Мислам оти и задремувам, а со рокови сум и морам да средам се со работата. Секако, ако не заспијам. Цела недела спијам по 4 часа само.
    Синоќа топ поминавме.

Зборувате за среќа? Син ми да е жив и здрав, друго не битно. Јас оддамна се прежалив.
    Тешка ми е темата.

Ај да одам да работам.

На WildMk, Sesil, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.001
    Со среќа, со 2 саата сон можам да умрам само :|

Мене среќа ми е мим. Лигаво, мЕ е гајле.

Да го изгубам... јбг сум нае*ала.

Среќна ме прават и моите, и сестра ми, и баба ми моја најсакана, и пациентите, и многу други работи.

Зошто постојам не знам, а и некое време не се ни прашувам... сакам да помогнам кај можам, на измрзнато чоече или кутре, тоа ме прави среќна, но и многу несреќна истовремено, чувството на немоќ кога не можам или не умеам повеќе.

Ме прави среќна кога "концерт" имам во кола.

Ме прави среќна скроз нова палета сенки :P

Мислам дека во малите работи се крие големата слика, на крајот.

На Sesil, Peco, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    По колку ќе се дава за НГ ?
    Пишете ме :!:, идам.
    Кој ќе пушта мЈузика:music:

На Sesil, Peco, WORRIED.BT и 23 други им се допаѓа ова.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Јас сабајлето на честито ќе ви дојдам, остајте нешто за мезење оти гладна секако ќе бидам ко ќе станам :D

Среќна ме прават маж ми и децата. Нека ми се живи и здрави само :l:

На Sesil, Peco, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро. Кој рано рани, цел ден зева :yawn: Имам чувство како веќе да прошол пола ден, а нема ни 10.

За дотерување за Н.Г., секако дека ќе се дотерам, иако ќе сме си дома. Ќе си ги облечам новогодишните пижами :mm:

Среќа - мм и малите. И еднава до мене, и другава во мене :inlove: Имам се’ :l:

Ми треба казан кафе, ама не смеам многу. Тоа од сабајле не го ни осетив, вода стана додека направив доручек и наранив дете. А допрва жената што ми чисти ќе доаѓа, и со неа треба да се бафтам цел ден. Не могу :whew:

12. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.264
    Добро утро и од мене!!!
    За НГ и јас ќе идам кај што ќе одите по 500 доста е од човек ,ако не друго кафе ќе ви варам за отрезнување оти јас секако не пијам:D
    Инаку домче ќе седиме и секако тренерки ќе се носат така е најубаво и најудобно и фемина ќе се прати одвреме ,навреме:nod: и музиче во позадина
    Кафе пијам и дете да испратам ќе оделе подарок за класната да купат роденден и било,а децава за изненадувања што ги бараш се ...
    Ај,убав ден женчиња!!!

За вие сите што не сте наспани ,не берете гајле јас и за вас спијам деновиве:D
    А, во спиење спомени нема :?:!!!

На Sesil, Peco, Jas! и 21 други им се допаѓа ова.
  13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.513
    Допаѓања:
    184.124
    Кога се преселив овде не можев да најдам во ниеден супермаркет мелени ореви и лешници за бајадера, сегде беа кацкани или цели, па ги открив овие во ЛИДЛ
    EC66BA01-9A19-4E89-89CC-3C3061A82A99.jpeg
    Има ореви, лешници и бадеми можда и друго веќе не памтам одамна не одам да пазарувам. Карамелизирани се, поубава бајадера не сум пробала. Знам дека многу одат до лидл па ју уил тенк ми лејтр. :) Е последно маж ми земал мелени од истава фирма донеле и такви во лидл па последнава бајадера ја направив со мелени ореви и лешници мешано.

Добар ден другари :)
    Руска правам без краставички и грашок. Само со мајонез, класика. Прво кацкам компир и кацкан го варам на шпорет, а јајца и рендан морков паралелно на плинско оти побрзо е за нив. Дур се свари компирот веќе се друго е измешано и хомогенизирано. :) Ја праам и таа со сусам. Пржен сусам мешам со урда, додавам кацкани салама и кашкавал. На страна мешам лажица-две павлака и мајонез, зависи и додавам во смесата. Ја обожавам.
    Има една салата со туна и пченка. Ако го знае некој рецептот би ви била благодарна. Дали кацкани маслинки се додаваа или оваа со маслинките беше скроз друга салата ич не ми текнува. Сега за Божик ја имав руската и таа со сусам, па за Нова Година сакам таа со туна да ја напраам... ако ја најдам рецептата. :)

Пеце пиши ме и мене на список, +1. Ќе бев +2 ама маж ме изнервира па.... ]:)
    Имам неколку bad hair day во низа. Затоа и не ви пишувам да не ширам негатива. Се надевам ќе останат во оваа година и нема да се пренесат во следната.

Убав ден ви посакувам. :hai:

На kuc, Sesil, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.409
    Допаѓања:
    183.677
    Туна, пченка, ситно сецкани кисели краставички, сусам и оцет балсамико. Ју вил тенк ми лејтр :)

На kuc, Skorpija25, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  15. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Па нормално дека ке не викаат ЖДМ младинана,три дена рецепти вергламе:rofl:

За муабетот,ке одам по спанаќ,ми излезе некој рецепт за брза пита со сирење и спанаќ(fingers)

Рефке,по 300ден е за резиденти на СРМ,за дијаспорци 1500|(

Јас спијам и за вас ненаспаните,ама со константна болка во колковите не се рачуна за квалитетен сон.

Среќна сум моментално за прлево што ми клоца во стомак,да се роди здрава и жива,неќам ништо друго.
    Секојдневието е исто кај сите,падни-стани,константна трка за баланс меѓу она што мораме,и она што сакаме,но се додека имаме мотив за истото,сметам дека вреди.
    Сепак,на крај,животот е убав:f:

На WildMk, kuc, Sesil и 32 други им се допаѓа ова.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.745
    Допаѓања:
    176.003
    Уши ми горат.
    Гарант некој ме оговара:)
    Пиев какао со комшивкава па ми кажува што муабет слушнала. Некоја ја прашале - кој имаше забава вчера во хотел ххх?
    Болницата и Бубче - одговорила:tmi:

Ми е гајле:rofl:
    Не бевме само ние во пар.
    Уште 4 парови имаше.
    Е сега тие што си се и двајцата вработени у болницата е нивна ствар:emo:

Живот иде даље:party::party::party:

Време е за претпладневна дремка|-)

На kuc, Sesil, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    И ние према податоците од Завод за статистика на Мкд и сРанство се водиме:D

На mareane, Ariel, Jas! и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Ај за убав ден еден музички поздрав... малце да ви сменам од тие српските тралалајки

Е ова ми остана од пред два часа... фала му на тој што ме урочи да имам работа :D
    Достате со рецепти веќе, дајте друга тема...
    Се надевам дека 2020 ќе биде одлична година. И дека сите ќе бидеме на број, макар расцепкани по белиот свет.

На V.odolija, WildMk, boomsleng и 29 други им се допаѓа ова.
  19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Денов солиден, тегнам јако кафе и планирам подароци - за кого што и од каде. :f:

На предновогодишна прослава ке одам ама со друштво, на 31 дома, евентуално со кумови и старосватови ама повторно дома, наредна вечер кафана, ама можда. А можда и не. Би одела на Мерлин ама не ми се турка у гужви. И така. :dance:

Коа ке пишете сплескав, а се однесува на јадење, одма у глава ми иде нешто направено ради-реда. :?:
    Мајонеза јадам само дома и кај свеки. Кај други вкусот не ми е погоден, од продавница не доаѓа во предвид. :shake:
    Сарма не јадам никаква, главно јадење ке е некакво месо. Кременадла можеби. :D

2019 беше совршена, од 2020 имам уште поголеми очекувања. :inlove:

Сакам некогаш да одам на ваков концерт, со балерини, со се. (hollest)

Среќна ме прават многу работи. Прво, онаа најголемата - тоа што сите сме на број. Второ, среќна сум за успесите на финансиски план. Трето, среќна сум и за нашиот дом. А после следат икс ситници, како јако турско, какао со моите и неговите, ручек у недела, прошетка на планина, нови тренерки.... :sun:

Кој е за кафе?

На V.odolija, WildMk, kuc и 23 други им се допаѓа ова.
  20. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.925
    Допаѓања:
    81.625
    Убава е.Јас кратам на зејтин,ставам скоро дупло спанаќ и фета,уште поубава е.
    @Alishan30 да ме гушне,јас кревам два прста и се пријавувам за СРЕЌНА КОЦКА

На kuc, mareane, Jas! и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.