Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Не можам да ви прикачам фајл преку телефонов, а баш најдов една прекрасна новогодишна и романтична сликичка. Кај мене се е спремно за дочек. Цело време со намери и планирање дека ќе си бидеме сами дома ама есапот на пазар и дома не е истиот. На крај ќе славиме со пријатели, семејни луѓе со деца. Богата трпеза и вино, неизбежно.

На сите ви посакувам убав дочек на Новата Година. Да ја пречекате со насмевка и среќа која ќе ве прати во текот на истата.
    Мене 2014 ми беше година за паметење а во наредната барам само здравје.

На pilenka, Annath, Serafima и 4 други им се допаѓа ова.
  2. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Vo bolnicite najdobri zabavi prireduvale vikaat, za ater na bolnite, a jas bez planovi, otidov da kocham. More, da ne pukaat ognometi i petardi od koi moram kucheto da go smiruvam i vo 9 ke si legnam. Izgushkano daleronke, za baknezi ke ti go pratam samo da te izligavi :P

Ni s od sneg, ama Elsa bila sinoka, mraz e ne se izleguva nadvor. Jas bev na mojata planina, nikoj nema. Site se vitkaat za vecher izgleda. Me cheka partija tenis ovoa popladne, da isprobam noviot raket, od shisharki se prefrlam na topki, pa ako me poznaete na Wimbledon za nekoja godina, navivajte. Gaz mi drtavee, jas fantaziram.

Ne vi chestitam ushte, verojatnosta e golema deka ke gream vino na femina i chas.

На Annath, Daleron, Serafima и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Жени наместо да кукате за струја вода и се останато, палете тоа шпоретите ставете месото да се пече додека е време и нетуку се жалете.

4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Bah povtorno siri pozitivno raspolozenie :D
    Kaj tebe podgotvena trpezata?
    Gotovo jas zapaliv ogan na terasa.

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.600
    Допаѓања:
    152.283
    rano e..ke go izedime predvreme:D:D

a ti stavi raka vo podgotovkite po doma?

6. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Јас не само што ставив рака, туку сум главен готвач, сега тулумбите се на ред.и веќе активно работам на нив. За мене горвењето е вистинско задоволство. Скарата е готова, салатите ќе бидат покасно...

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Na drva ke bidat przeni?

8. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Не, јас за среќа имам струја, а скарата на ќумур, ја правев се смрзнав.
    П.С Знам на што алудираш но доколку нема струја не значи дека треба да седиме и да кукаме, мора да најдеме некоја алтернатива.

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.600
    Допаѓања:
    152.283
    RESPECT!!!:clap:

10. evasonce

evasonce Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    206
    Lele... sto e vo tinex.... ludiloooo kako smag sveta da e.za edwn liker cekav pola saat na kasa.... taka e koga go zaboraviv....najubavo da si pominete kade i da ste.... ve sakam site....

На galapce, Teodora* и tessie им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Едвај чекам да ја испратам оваа 2014 година. Не беше многу добра со мене, ми беше прилично болежлива. Нова 2015 - убава бројка, лесна за паметење и се надевам многу подобра од оваа, за кратко, старава.
    И се спремам фино да ја пречекам - салати, кифлички, мевце се пече, колачињата спремни, виски, мартини за наздравување...

Среќна ви нова женички! Се што треба да си замине заедно со старава година и само убавини да не чекаат во новава 2015 година!

На darcy, MacenceEna, vinozito1 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Благодарам, јас уште од мли нозе го засакав кулинарството, никогаш не чекав мајка ми, да ми зготви нешто што ми се јаде туку секогаш се трудев сам да си го направам. Слатките ги обожавам и уживам и во спремање и во јадење на истите.

На Daleron и Serafima им се допаѓа ова.
  13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.600
    Допаѓања:
    152.283
    Veruvam deka e nevidena guzva sekade kaj sto se prodava hrana..ko nebare uste denes se jade a od utre ke se umira(ne daj boze)...
    malku mi smeta iznudenata euforija okolu nova godina....ama aj da ne mrcam na denesen

На evasonce, kukla21, Bah и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Сосема си во право, лугето се однесуваат како да од утре е вонредна состојба па трупаат резерви од она што им треба и нетреба, а после Божиќ кога ќе се освестат дека немаат е*ан денар во џеб почнуваат да кукаат. Кога би пресметале само колку сме фрлиле на непотребни ситници во најмала рака би имало за сметката за вода. Ама тоа ти е. Мене многу ми смета што палат по милион сијалици и се можно по дома а потоа кукаат дека е скапа струјата.

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  15. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Од мене Тинекс денес денар не виде. Вечерва на трпезата диво свинско, див зајак и полжави. За децата сиремив чорба од прлици и мноооогу зеленчук.
    А и кифлички имам.
    Изгледа само јас зготвив тоа што има во фрижидер, ама секако по барање на гостите:D

На pilenka, evasonce, bittersweet и 6 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не бива нова година без сијалички, не зезај!
    И јас изнакупив свашта, ама бидејќи не сакам денес, ни следните неколку дена да одам да купувам, а гости ќе ми идат.. Ајде бујрум - отворена е куќата :)

Едит -- @anina и јас би сакала да ти дојдам на гости.

На galapce, Teodora*, anina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ооооо женски кај мене си помина старата, дојде новата година:P

Бевме како што планиравме до центарот на плоштад, гледавме тоа огнометот, децава се истрчаа, беснеа после испозаспаа накај дома во воз, со мм си честитавме да ни тргне на арно годината;):rofl::P сега малава да стане за цицање и да му ја легнам и јас за прв пат во новата 2015 година.:lol::clap:

На сите ви посакувам нај, нај прекрасно да си ја поминете новогодишната ноќ, да бидете претпазливи на тоа мразот, да пиете умерено а да љубите неумерено.:*:hug::*

Новата година да ви биде на сите среќна и бериќетна, исполнета со многу љубов, здравје и среќа.:hug::*:hug:

На Adi888, pilenka, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @bittersweet Srekna Nova 2015:*: ..po doma da ve sledi zdravje,ljubov i mnogu vreme za cestitanje so mazuleto.Pa se da vi bide trgnato preku celata godina.(poolparty)
    Da imame malku i nie korist od seto toa cestitanje :rofl:,prenesuvaj ni ja tvojata energija kako i dosega.

На Annath, tessie и bittersweet им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.319
    Допаѓања:
    278.411
    @bittersweet Срекна Нова Година!Се најубаво! И баш убаво што си ги имате тамошните навики за дочек на плоштад а ние овде изгинавме со денови по маркети и во кујна.Иако и јас главното јадење го готвам од свинското во фрижидер ама еден куп други работи треба за салата за благо ,пијачка а плус и тоа што ние сме тие кај кои ко обично се доаѓа за дочекот(демек ние сме сами без стари па послободни биле) па и наредните денови на честитање мора се нешто да има.Не дека не сакам гости ама и не обожавам да сум главен кувар, келнер ,садомијачка и вечерва.Ама нема везе ај само убаво да си поминеме!

На galapce, bittersweet и kukla21 им се допаѓа ова.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Морам да се јавам бееее.
    Еве ако ме прашувате печам прасечко, рибешко нема. Мецана спие моментално грррррррррррррррррчи аман јас онака расположена, втора тура односно главата на прасето.
    Жал ми е бе ама тоа е тоа.Студено у пм и куче и маче заедно спијат.
    Ај моето прасечко е готово уште главата да му ја спојам ама се пече.

IMG_20141231_171324.jpg

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.