Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.992
    Galaxy Watch Active :)

На Annath, Jas!, senjorita-v и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.716
    Допаѓања:
    175.709
    Сеа веќе огромна радозналост ме фати.
    Де во кратки црти кажи ми што "прави" овАј саат?!^_^
    Освен што покажува колку е саат, прочитав и чекори броел:)
    Друго?!
    Или тоа е тоа :wasntme:

На boomsleng, Sesil, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    ЗеУник со зелка
    20191229_114252.jpg
    Да отстои па на печлава ќе оди.
    Со она белото вино пд сношти и додека.не се допие нема стануење од маса.Немам намера оцет да правам пак.
    За понеделник ЊАМА ручек, ајвар и леб ќе се јаде.Да се испостиме за вторник.

Во КАМ гужва до небо.
    Нервозни продавачки, дрпаат пари, џиткаат производи, ама имаат среќа кротки муштерии иќим се погориле, ама на секои 100 кротки еден будала се наоѓа.

На boomsleng, simonka93, Annath и 22 други им се допаѓа ова.
  4. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.402
    Допаѓања:
    183.646
    Штом не е сѐ уште прваче, на време сме стигнале :rofl:

Хај :hai:

Очајно ми треба масажа, се разбудив укочена во врат и грб, а кај да одам сега пред н.г. :?: А треба да чистам купатило и плус пазарење :drunk:
    Вчера бевме по подароци, ама освен во Просветно дело што најдовме тоа што ни се свиѓа, на други места тапа. Уште пакетчиња да одбереме и толку. Оваа година и тоа нема да правам, видов на Краш се убави, а и тие на Кандит се интересни, има како санки, камиони, елки, знам дека деца ќе се радуваат.
    За утре е планирано кафанче и мезе, само да видиме дали после или пред работа. Гледам деновите до Нова да бидат што помалку напнати од моја страна, затоа што од желба да биде сѐ под конец, знам да пренесам нервоза на другите. Оваа година си ветив нема да го правам тоа, доволно е да има за јадење на трпеза и да нема прст прашина низ цел стан. Најважна е насмевката наша, отколку да седнам претепана со нив и да не можам збор да изустам од умор. Ќе играме, ќе растураме, ќе исфлекаме со храна по гарнитура, на тепих, ама ќе бидеме среќни и задоволни :)

Ова не се поднесува, што можам да се напијам за вратот и грбот? Диазепам ќе помогне? :^)

На SV1911, boomsleng, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.448
    Бубо ма:D арно ме потсети дека постои тема Среќен роденден, таму не отидов да почастам..
    Јас пишав во пребарување тука горе Dust, пребарувај ја само темава, понови од 19 декември и ми излегоа само тие што ги цитирав:D
    Така да не знам кај гледаш дека сум те игнорирала, ако не е во темава пишано8-|
    Јас и двајцата си ве обожавам:*

Еве ќе одам и во другана тема да се заХвалам:makeup:

Фала и на сите вчера што ми честитавте :*
    Да не ве утнам некоја цитирајки:hug:

На boomsleng, Sesil, simonka93 и 20 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Бидејќи имам проблеми со врат и грб ( ко закачалка да имам) мене за болки ми дадоа Nimer пд 100 мг.
    Стани, раздвижи се, растегни се повежбај малку.Самомасажа на вратот напрај си.

На boomsleng, Sesil, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.448
    Не..
    Нашето телешко, од младо теле хрането исклучиво со трева на испаша, а зимно време со сено никогаш не смрдело кога се варело.
    Смрди или бидејќи е старо (долго време стоено) или бидејќи е наклукано со хормони, соја и хрането со концентрат.. патем и двете миризби се различни

Друго објаснување е дека не смрди, самп хормоните ти побеснеле и си сензитивна на мириси.. Ама ако не ти мириса само на тебе на лошо, тогаш е едно од овие двете.

Друго нешто..младо телешко има светла боја, скоро речи како свинско..
    Јунешко има средно темно црвена боја..
    Месо од крава/бик над 2год има темно црвена боја..
    Ако е како последново, постаро месо т.е постаро животно поинаку мириса...

Ииии кога ќе му речам на мојов дека нашето заслужува и по 500 да го продавам, он вика нема да има кој да го купи.. абе седи, за секоја роба си има купец..ама не ми верува:D

На Sesil, boomsleng, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.402
    Допаѓања:
    183.646
    Баш ко закачалка. Вчера во излог се видов колку сум згрбавена, се запрепастив. Тоа правам цел ден, се стискам сама, се тегнам наназад, ама само малку ми помага. Дома имам само диазепам, сега се консултирав, ми рекоа ќе ми ги опушти мускулите, тоа да се напијам. Ќе прашам и за Нимер, штом поминат празниците. Исто и шиацу масажерот ми го препорачаа, па планирам и него да го нарачам.

На Sesil, boomsleng, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Даст вие комотно може да одгледувате свинче и теле за некого, т.е. обезбеден пласман.

На boomsleng, Annath, Jas! и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.448
    Еве од прва рака за вас на форумот :) за тоа и ми беше еден од проектите
    Community sustainable agriculture или CSA..за БИО производство на производи што му се потребни на едно домаќинство.. и на тоа има додадена вредност агротуризмот, бидејќи нашата фарма е во недопрена природа на малешевијата, на мн километри од прв асфалт..
    Само не знам како ќе се истурка сето тоа.. за почеток според бизнис планот доволни се 12 семејства што ќе набавуваат месо и делумно зеленчуци и овошје што ние ги имаме, ама ќе видиме.. иако идеално е 20тина

Инаку..био не е исто што и органско...
    Да знаете што се се користи во органско производство, некогаш ќе си речете поарно е да си земам обично и да не го плаќам толку:D
    А биото е сосема друга приказна:):)

На Sesil, boomsleng, simonka93 и 18 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.053
    Овде у селово по 600ден/кг се плаќа за телешко ... и плус у тефтер ако успееш да те стават на список ,па и ред се чека.:|

На boomsleng, M&M, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  12. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @referentka дали имаше проблем со желудникот кога ги пиеше нимер? Денес диазепамче морав да се напијам за да функционирам инаку умирав од болки утрово

На boomsleng, Annath, Bozica1980 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.448
    Е ама у твое село..а од кај нас кумановци ги откупуваат по 100ден кило телците.. и уште те уценуваат..а има луѓе што ги даваат испод цена.. ма да тоа е чист зијан, ги даваат за да не ги хранат покрај кравите и нив зимата, затоа што или мали плевни имаат или немаат сено и не се исплати да го купат..
    Последен пат го избркав трговецот, реков јас ќе најдам пласман за месо, ама не ти ги давам.. :!: се налути.. епа сеа..
    Ти што не кажеш, ќе ти пратам некое телешко бутче:lol:

А друга ствар е што колат свашта :( да знаете дека месото од холштајн теле на пример (млечни раси говеда) и месото од херефорд пак како пример од товните говеда т.е оние за месо - не се исти на вкус.
    Се си има свое, само кој го цени кај нас..

На Sesil, boomsleng, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Ќе си делиме две по едно свинче и теле.
    Па у парови ќе и клапнеме во апартманите да одмрЕме додека кољат.
    Ќе мора и шљивка и органско сирење да не служат, да не ни е досадно додека одмараме:D

@petunija77 ретко пијам,.па немам проблем.
    Можеби еднаш годишно по две апчиња.

На Sesil, boomsleng, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.448
    Тоа е најлесно..
    Па еден зелник под вршник.. па домашни сокови за децата..па едно пушено месо што направивме за мерак.. од домашно свинче.. да знаеш какво е рефке, аух..
    Па дури и вино од капини:inlove:
    Е да..кашкавал, сирење, жежено сирење и буламач е обавезно на мени..

На Sesil, boomsleng, simonka93 и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @NarCis@ прашај и за Дикло дуо, против болка се, свеки само тие ја спасуваат од кичма. Јас сум пиела Кетонал, помага и тоа, ама првиве се доста појаки.

Ај добар ден. Чекам мм да дојде од работа (да, да, во недела :^)), па да одиме да испазариме и да се направи план за јадењето. И јас оваа година нема да робувам на кујната, кажав веќе. Само две салати имам во план, кифли направив и замрзнав, а другото од мајка ми и свеки. Што па мора да се пренемагаме толку со храна за секој празник, аман. Многу ме нервира тој момент :devil:

Денес сакам и до гробишта да одам, не сум била со месеци. Чувствувам потреба да Го посетам, до толку што почна често да ми доаѓа на сон ;(

На секој празник чувствувам празнина без него, тогаш најмногу фали. Иако се трудам да не се забележи, ништо не е исто откако го нема...

Тука ќе застанам, да не ширам депре муд.

Вие имајте убав ден :)

На SV1911, Sesil, boomsleng и 23 други им се допаѓа ова.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.053
    @Dust ,а си размислувала да отвориш нешто као месара/продавница нзм како да го наречам ,за она што го произведуваш -месото,сирење и сл...мед беровски,па тие ликерите од малини(700ден.го имам платено ,а шишето 700мл беше)... ама у некој друг град ,каде има побарувачка ? :|
    У Ск или Ку...:|...Бт...:|

На boomsleng, M&M, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.336
    Допаѓања:
    278.639
    Мене од секое апче за болка после ме боли желудец.Вчера многу грбот ме болеше и се напив диклофенак.После желудец ме откина.

На Annath, Bozica1980, Jas! и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.448
    Да, во ск е во план ама од кај јуни 2020 здравје..ако пројде проектот де:D ако не ќе треба да се истресам мн пари што во моментов ми се за друго планирани..
    Ние правиме и ликери и сокови и мармалади и слатко и пушено месо и живо:D и зајачко и домашни јајца..
    Последно е мармалад од шипки и кој сака јуфки со домашни јајца и домашно кравјо млеко..
    Ама не знаете какви се:inlove: дека се јајцата домашни и млекото полномасно..перверзии:inlove: :$ ни сирење не ми треба, така ги кркам:D

На Sesil, boomsleng, simonka93 и 19 други им се допаѓа ова.
  20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    @Dust Те читам секогаш за овие работи и ми иде да купам од сè што имаш кажано дека правите. Каде може да се види што сè имате и како може да се набават ваши производи? Достава со карго, да се дојде во Берово или нешто трето е како опција?

На boomsleng, M&M, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.