Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dust

Dust Game Over

Моите беа на ванилици .другите не ги сакам..
    Јас пцуев па сеа како сакаш..пробај:D
    Ќе дојдам после да ве читам:hug:

duffi, Annath, Yowannty and 15 others like this.
  2. mareane

mareane Форумски идол

На готови печени и оладени колачиња се става.Било какви ако е и на ванилици.Се мати една белка и се додава полека шеќер во прав,отприлика 200 гр.,да не е ни претечно но прегусто.Ако погодиш.Оти мене прво ми беше течно па додадов шеќер па се згусна.Јаснна крај ставам и малку сок од лимун.Па го делиш во неколку мали садови и ставаш боја по желба.Во најлонски кеси после ставаш малку ги засекуваш на ќошот,пази да е малку (ја сите ги зезнав многу расеков )и шараш.Искрено се покајав некако немам живци.Ама пак интересни се сега се дојадоа кај мене од едни мали дечиња што ми беа.
    Од @Dust беа прекрасни ќе каже и таа поточно.

duffi, Annath, bittersweet and 14 others like this.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Ама ако е со белка пак треба да се запече после? Јас не би јадела со живо јајце, на децава уште помалку би дала. А тој ројал ајсингот го има готов @Dust ? Гледав некаде и само шеќер во прав со лимон? Гледам јас на ванилици со прав шеќер ќе си останам :D
    Ја се извињавам што тупам со рецепти, шарав и по темана за храна ама не можам да најдам, друго е на јутјуб друго е некој лично искуство да каже :)
    И за полнетата тиква некој нека ме просветли, може и во лп, тенкју :)

Annath, Yowannty, Love 83 and 9 others like this.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Уз пат сум ти или да палам кола?

LejlaD likes this.
  5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

@lunicka :hug::hug::hug:,сваќе да си отвориме еден старски дом?.Еве и @mareane ќе ни се придружи,бизнис да фатиме барем,а не за џабе како што си работиме.Некое фајде барем од досега наученото,брза помош,траума и интензивна без проблем:tmi:-во превод си летнав со умот де....ама да се сонува не е забрането:*

Annath, Love 83, boomsleng and 13 others like this.
  6. Dust

Dust Game Over

Има во долче..јас од таму го земав за да не уплескам со шеќерот во прав..ќе ти го сликнам после ќе го видиш

Annath, boomsleng, LejlaD and 5 others like this.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Незнам без белка дали може ,појма немам.

Annath, M&M, LejlaD and 1 other person like this.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Му купив на мачорот едно глувче играчка, со дупки, божем да го игра и зрнца храна да му паѓаат.
    Идејата ми беше да го натерам да се "помачи" за храна малку, многу е дебел значи, што вика Лили, како мартадела е :D
    И господинот седи и чека јас да го залулам глувчето, па да лапне зрнце, он не ни пробува бе (facepalm)

Заклучок - јас немам животни, имам мрцини.
    HTB1Kgt3enqWBKNjSZFxq6ApLpXaE.jpg

Кој сака акрил ви ја препорачувам Лејди, скроз е посветена на тоа што го работи!
    Не знам сега Лејди колку/како работиш :)

duffi, Annath, emiliana and 12 others like this.
  9. CameliaMiller

Не го збира, и тој е елегантно пополнет :D

emiliana, Annath, Yowannty and 7 others like this.
  10. CameliaMiller

@Yowannty @Peco
    И овој е на диета.

.... срам ми е на вет да го однесам.
    SmartSelect_20200103-222014_Gallery.jpg

WildMk, Sesil, duffi and 16 others like this.
  11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Конечно ве дочитав.
    Ќе пишував, ама после постот на @lunicka се повлекувам. Сакам само да те гушнам :hug:
    Бидете добри, ќе ве поздравам утре :l:

WildMk, duffi, Annath and 14 others like this.
  12. mareane

mareane Форумски идол

@lunicka колку само да знаеш те разбирам.Комотно со @LejlaD треба диплома за негувателки и болничарки да ни дадат.Ама верувајте ми иде некогаш усвет да фатам,на една страна стари,болни ,неразбрани на друга деца големи .Од најтребните пак неразбрани,никому да погодиш.Ни викенд ни празник ми се знае ни сакам.И знам сега некој ќе рече ама вардете се самите штедете се ,не дозволувајте така вака ама само тој кој го носел исите чевли знае.

WildMk, wendy2, simonka93 and 18 others like this.
  13. CameliaMiller

Јас ви се дивам искрено, и ми иде да земам една сукалка да ви ги потчукнам по дома.
    Не се лутете, ама ми се чини како премногу да сте дале, премногу.
    Не да се штедите, да ржите треба, јака ви душа на сите три...

WildMk, simonka93, duffi and 17 others like this.
  14. mareane

mareane Форумски идол

@M&M https://sezahrana.mk/посни-бадникови-колачиња/
    Еве ми излезе рецепт за колачиња каде згора украсувањето е без белка
    @CameliaMiller Тое е Каме, кога ќе се најдеш во таква средина и ситуација и да ржиш и да се смееш исто ти е.Што ќе правиш,ќе ги оставиш сами болни и немоќни,ќе растураш брак,ќе се инајџиш,што?Како мене што ме боли за моите нему за неговите и така.И тој се грижел за моите(татко ми на раце го носеше од 3 спрат до кола ,80 км па од кола на паркинг до онкологија и назад) и јас за неговите и тоа е.Само се молам и ми иде на нотар некаде да потпишам на деца да не оставам грижа за нас.
    И цело време заборавам да ја гушнам @Milobebence и таа е(беше) во слична ситуација
    :hug::hug::hug:

wendy2, simonka93, duffi and 23 others like this.
  15. Milobebence

Milobebence Форумски идол

(y) е баш така го поминав тој трнлив пат а само Господ личен знае уште што ќе ми помине допрва.
    Седум години со пелени катетри инфузии па месец дена кома хранење преку сонда вадење инфузии дежурање над глава беспомошност во последните мигови.
    Па фазите на мајка ми ехеее паркисон, алцхајмер.
    Инфраците на татко ми операциите на срцето канцер.
    Уште од 18 години кога брат ми го опериираа од вродена срцева мана можам комотно да ви се придружам.
    И после здравје и нерви е нема.
    Гушки најсилни до сите :hug:.

Shelea, WildMk, wendy2 and 24 others like this.
  16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

А баш сакав и тебе да те спомнам во комплетот за бизнис-ме свикаа и ојде напишаното:hug::hug::hug:каков тим би биле,старскиот прва лига со нега....

duffi, M&M, Annath and 10 others like this.
  17. CameliaMiller

Не за мажот.
    Децата Маре... од нив да очекуваш помош.
    Не се мали.
    А тоа е некакво "правило" на наше поднебје, знам колку и мрчат зад грб на свекрва ми што не ги "мази" синовите.
    Ама јас мислам како неа треба.
    А не направиле 20+ години, да не знаат сами машина да пуштат или храна за себе да направат, не за мајка им. Да не знаат своја кошула да испеглаат. Не на мајка им, своја.

Затоа утре совети за воспитување од неа ќе барам, оти искрена сум, мислам дека и моите премногу не' галеа мене и сестра ми.
    Па како два грама мозок да немам на Скајп учев машина за перење да пуштам.

0ли, WildMk, Sesil and 22 others like this.
  18. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Ми изгледа како да е измрзнато :| за долниот дел за жал нема спас штом е меко,ако другите делчиња се здрави скрши ги и стави ги во земја може ќе успеат.
    Јас неколку пати сум имала таков кактус и не ми успева...моментално го немам или ми се расипува зимно време или расте неправилно.
    Не го фаќај со голи раци иако изгледа нежно премногу ситни боцки има нема да можеш да ги исчистиш од раце.

Sesil, duffi, ivi1987 and 8 others like this.
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

@Annath јас вака од читање споделив впечаток. :lol: Иначе, чим е таква ситуација ниту јас не би ризикувала, а и желба си треба.

@lunicka овој кактус не сака вештачка топлина и сака многу светлина. Ако ти е во соба каде што греете вади го од таму. Само овој кактус од сите што ги имам ми преседува на балкон по цела зима. И мене ми се измлитави внатре, го извадив и се опраи, од тогаш само надвор седи. Ама овде е потопло, ниската темп. до 0 паѓа. Поткопни го малку, прсни го со малку вода не директно да истураш и стаи го во друга соба каде не греете, на прозор. За 3-4 дена ако не видиш промена, скрати му ги увцата (едното бар од слика изгледа здраво) и боцни ги дирекно во земја.
    За другиот дел од постот, голема гушка :hug:

@Peco 18 месеци. :D Со маж го собравме од улица. Какво беше мало, ружно и искубано, каков лепотан стана. :inlove: Го бркавме со мрежа за риби ловење да го фатиме. :rofl: Не сме нормални, ама ќе имаме приказни за раскажување. :D Беше на многу прометна улица, нон стоп мачки прегазени имаше. По некој ден откако го фативме, мајка му беше прегазена, а и другото маче и големиот мачор веќе не ги видовме. Него не успеавме да го фатиме. Дифтар беше на почеток, го припитомивме. :)

@CameliaMiller имав скроз исто такво бело глувче. Скроз. :lol: Го фрлив сега пред нова година кога праев генералка заедно со еден куп други топчиња и слични глупоштии што не го интересираа, а маж само си му купува. (facepalm)

@Milobebence голема гушка и за тебе :hug: Некогаш врне многу долго пред да изгрее сонце. Ама секогаш изгрева. (fingers)

Се слушна некој звук, се извадив од памет од спиење. Скокна маж да провери, ама ништо не најде што можеше да го објасни звукот. Не знам како ќе заспијам пак. :worried:

Dust, Peco, Dadusicka and 22 others like this.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Секоја вечер како аларм се будам исто време. И секоја не можам да заспијам до кај 3 ипол/4. Аман .
    Терсене у пм. Ептен.
    @CameliaMiller срце си. :l:
    Сега многу малку го работам оти страшно ми мириса и не можам да поднесам баш такви јаки мириси искрено и се трудам да избегнувам колку можам.

Dust, Viktorijaaa5, mareane and 10 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.