Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

kuc, Peco, M&M and 18 others like this.
  2. petunija77

petunija77 Форумски идол

Добро утро 20200104_090830.jpg
    Кафе за сечиј вкус ,друштво повелете :sun:
    Чекам да се потстопли па да се шетне негде
    Убав ден да имате :f::sun::hug:

kuc, Peco, LadyC and 17 others like this.
  3. Cka

Cka Форумски идол

FB_IMG_1578126097649.jpg

Добро утро. Ова е на 50 км од Скопје. А ние дома. Пуф

kuc, Dust, Peco and 26 others like this.
  4. Love 83

Love 83 Форумски идол

Добро утро :coffee:

Денес ќе се прават пакетчиња за коледарчиња.Едвај чекам значи.Многу ми е мерак зашто секоја година имам над 20 коледарчиња и многу ме радуваат искрено .И дете ќе го носи татко му во неколку куќи ,се радува и он исто .
    Ние кај моите не сме оделе и затоа сега толку им се радувам.Ние одевме попладнето на Бадник по куќи ама маскирани.
    И друга песна пеевме :) .
    Навистина убави спомени .

Паричка не стававме за бадник туку за Василица и не во лепче туку во најубавиот комад што мајка го правеше и ден денес уште го прави .

Годинава сакам прв пат да печам полнета тиква ,иако ќе биде само за мене ,моиве никој не јадат .

Убави денови следуваат :f::f::f:.

0ли, kuc, Peco and 22 others like this.
  5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Алишанке, кај го најде ма овој, женкар е голем ]:)

Добар ден. Правев вртена пита и бурек. Вртената пита одлична, бурекот не и не, не можам да го погодам. Стварно не знам каде грешам :?: Премногу барам што сакам да биде ко од пекара? Ако има некој да сподели финта, би била благодарна :angel:

kuc, Peco, LadyC and 19 others like this.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Па не ќе го жениш бре, нека го, арен е :wasntme:
    за бурекот не знам.

Добро утро!
    Денес демек ќе шетавме, ама јок, не вадам деца надвор на отровов. Попладне и вечер со гости, ќе биде интересно.

Имајте убав викенд, уживајте во слободните денови!

kuc, simonka93, Dust and 25 others like this.
  7. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Добро утро и јас би побегнала негде на планина или подалеку.
    Мајка ми не е многу стара меѓутоа ја истрошил животот и маките па сега делува и оболена е како да има 70 и кусур години.Лежи на еден крај од ге то, раце и зглобови потекуваат па одтекуваат.Болница,лекови нон стоп,зашеметена и спора,кјути или ме следи со поглед низ собата..
    На работа губам стрпливост и дефинитивно крв ќе падни ако некои колеги не си го корегираат однесувањето кон мене.Никого повеќе не трпам во име на останување на работа, по линија на помал отпор..
    Големиот од 31/12 па наваму ми танцува по нервите..Поздрав @mareane ..Несака повеќе да работи,не го сака местото,не ги поднесува цимерите,не му оди љубовта со девојката, сите му се криви а јас сум тука 24/7 да го слушам и слушам..Порано мислев дека е одлично тоа што е близок со мене и споделува сега веќе сум истрошена..Тој не знае да штеди,не прави глобален план и неодговорен кон себе е најчесто..Јас сум уморна..
    Малиот во 12 сношти ме замоли да спие другар кај нас.Па правев рокади низ собите..Јас во неговата,тие во мојата..Сабајлево гледам дека два другари му дошле на спијање..Значи дневната до касно попладне ќе биди недостапна..Тоа значи дека денес ќе се средам и заминувам на кафе и дружба.Од сега пишувам пораки кај другарките па се надевам дека ќе се организираме.
    Мислам дека немам повеќе мудрост да ги воспитувам децата.Немам ни амбиција да ги притискам, напнувам да бидат подобри, поуспешни, поамбициозни.Немам сила да зборувам нон стоп..Му пишам долгометражни пораки на големиот се надевам дека нешто му влегува во глава..
    Некако многу напнато, уморно,апатично ми започна годината а хороскопот кажува совршенство8-|
    Имајте убав ден:l:

0ли, bittersweet, kuc and 33 others like this.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Она "Една е мајка" никогаш нема да биде "Еден е татко".
    Колку сакаат нека бидат посветени, го немаат оној мајчински инстикт кој не ти дава да спиеш дури дете ти гори од температура.

Ај добро утро.
    Ненаспана, ама нашетана. Дете болно, цела година не кивна, сега температура качува над 39.
    Јбг Марфи.

kuc, simonka93, Dadusicka and 24 others like this.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Нема да го женам сигурно, уште бурек не знам да праам :tmi:

kuc, do-re-mi, M&M and 12 others like this.
  10. mareane

mareane Форумски идол

@evangelina.ina потполно се пронаоѓам во твојот пост околу децата.Зборувај,кажувај,сослушувај,мотивирај ,притискај ,....навистина губи човек и сила и желба.Тоа е цената што ја плаќаме со големата блискост ,за секој нивен ситен проблем нас глава ни пука.Знаеле моите кога ми е тешко на фак или на работа или кога сум скарана со дечко маж,како да не,никогаш.Ние сега во се сме вклучени и носиме товар поголем од потребниот.:hug:
    Од сабајле правам план како да се организирам празнициве:кога,каде што...
    Ај за почеток да одам до маркет.

bittersweet, simonka93, kuc and 29 others like this.
  11. wendy2

wendy2 Популарен член

@evangelina.ina една е мајка! Те читам тебе а ко мајка ми да ја слушам. И јас се што ми се случува и се доверувам, а мајка ко мајка, секоја ситуација си ја преиспитува во глава, се мисли. Којзнае какви сценарија и се мотаат во мисли.
    Стално и кажувам да не ме мисли толку, да не ме брза, да не ме споредува со други... да пушти се на животот, да живее безгрижно.
    Ама едно е што јас и зборувам, друга е реалноста.
    Често си молчи, па по некое време тишина ќе ме запраша некое прашање за мои планови и ме штрекнува какви мисли и доаѓаат. Често е депресивна, потоната во својот свет.

А не знам како да и помогнам.

Денес убав ден, ќе се искористи за кафенце, маркет, па можеби и гости вечерва ќе идам кај роднини.

0ли, kuc, Dust and 22 others like this.
  12. marama

marama Форумски идол

Добар ден, убав ден! :sun:

Како ми тргна годинава, со боледување. Потежок ден не сум имала одамна.

Со мајка ми споделувам дел од работите, она што знам дека ќе влијае на тоа што ќе мисли за некој никогаш не го споделувам. На пример ако моментално ме изнервира дечко ми не кажувам затоа што тоа кај неа нема да биде моментално, или на работа ако имам проблем кој е решлив нема да и кажам затоа што се секира.

Одам сега во темата за серии да има што да правам дур сум дома :D

bittersweet, kuc, simonka93 and 25 others like this.
  13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Споделувале или не, мајка се знае.
    Мајчинска интуиција, инстикт, не е шала...

На мени чистење и вечерна шетанција на гости.
    И дете на роденден ќе оди, не бил од лани:D

Убав ден:hai:

bittersweet, kuc, Peco and 21 others like this.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Со чувствата и дешавките во животов се чувствувам како биполарна(facepalm).
    Ако 2019та ја завршив како во постот погоре, 2020та почна и те како еуфорично.
    Добив нова работа:party:.
    Скалило погоре.
    Вчера отидов на интервју во стил - уште едно во низата интервјуа, меееех...денес ми се јавија со понуда.
    Во сТреда официјално да се договориме.

И да, првите и единствени две личности кои знаат освен моите, се од форумов.
    Така се чувствувам со нив. Сакам да знаат и кога ми е убаво и кога ми е неубаво.
    А следни дознавате сите од катчето, афкорс:D.

Уште еден маШ сега со две чисти, и доста Је(facepalm):rofl:.

Ми се одјаде од ќеиф, ах:D.
    Оооо, хепи деј:sun:.

0ли, zhap4e, bittersweet and 32 others like this.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Добар ден, арни?
    Да ве ѕирнам само, се спремам да одам до центар по подарок за драга личност која многу ми се најде и ми помогна во најтешкиот период во бременоста. Сакам нешто убаво да и’ подарам, од срце.

Синоќа на гости што убаво си поминавме, малава се изнаигра со децата на кумовите, ние си замезивме, си направивме муабет на раат, за мерак. Ептен беа послушни децава, да ти е мерак да ги гледаш. Подароци бендисани, деца израдувани и изиграни. Дома само што дојдовме, малава заспа како покосена, и тоа со нејзиниот подарок во раце. Да, во кревет го однесе, морав да чекам да заспие за да и’ го земам (бебе во количка) :worried: :D

Ај да се спремам, се читаме после :hai:

16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Повелете на кафе,се знае каде го пијам;).Сношти детево се скоцка,за на забава,со се саковче,палто и да не редам,ми порасна сугарето-цел маж од 187,скоро 190 см.Е сега дека има повуци потегни има,и со него и со големиот.Секој од нив со своја нарав,колку поголеми толку повеќе гајлиња.Колку горда покрај нив,гледајќи ѓи,толку уплашена,замислена што ќе им донеси животот.Се надевам само дека сланата ќе ме одмини на повеќе години па да сум тука за нив.Големиот со својата борба,далеку ми е,но знае дека за него сме достапни 24/7,и таа далечина боли,оти освен муабет и подршка за се,не можиме физички да му помогниме.Еднаш родител,цел живот родител.Белќим нема како примероциве што ѓи имаме по дома да го заборавиме тоа:tmi:

0ли, bittersweet, kuc and 28 others like this.
  17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Јас па сум доста таинствена и дур не помини проблем нема шанси да го споделам ама низ години научив посериозни и долготрајни работи да ги споделвам со мајка. Ама дечко ако ме изнервирал, ако не престигнувам на факултет, замерки со другарки - не.
    Мислам дека ако сети дека нешто ми е, и не ѝ кажам - полошо ќе е. Од кога почнав да споделувам врската ни е далеку подобра.

Честитки @Emy867 :hug:

@marama шо серија реши да гледаш? :D Многу сакам серии, кога видов дека за серии пиша морав да си прашам.

kuc, Peco, evangelina.ina and 19 others like this.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Еми успеси да си нижиш и понатаму низ живот:l:.Убаво ми дојде на душа читајќи те,дај Боже вака да те читам стално:hug::hug::hug:

kuc, LadyC, Bozica1980 and 10 others like this.
  19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Еј кога сме кај серии, морам да ви кажам да ја гледате You. @M&M и не знам кој друг беше ја препорачаа во темава и тотално се навлеков. Кој сака психопати, топла препорака :D (y)

@Emy867 заборавив, честитки за работата :party:

kuc, TeddyGrey, LadyC and 16 others like this.
  20. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Особено втора сезона. Како на ново ниво е убава серијава. :inlove:

M&M, Bozica1980, dunika and 6 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.