Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.732
    Допаѓања:
    213.779
    Најмалото,последното-сугаре:)Обично за јаренце се употребува-доцна родено во нашиов крај...

На Jas!, ivi1987, V.odolija и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    @Emy867 честито, само успеси да редиш на новото работно место, а мажот ќе го најдеш кога најмалку очекуваш.
    Што дека не и кажував се на мајка ми, ме читаше ко букварче, знаеше кога што ме мачи. Дури и преку телефон ме познаваше кога не бев во арните. Јас сакам децава да се искрени со мене, мое е дали тоа ќе ми е товар или благослов.

Рајти, сугаре е најмалото јагненце...Лејла од милост така го вика најмалото, ако не грешам.

На bittersweet, Jas!, ivi1987 и 27 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Јас живеам со 3 џамии релативно блиску до мене и ги слушам.
    Во скоро и црква направија, па и камбана слушам.
    Не ми смета. Ако луѓето имаат потреба - нека.

Ми сметаат петарди.
    Ми смета отров по паркови.
    Ми смета брзо возење по локална уличка.

Среќа живеам во населба каде иако доминантно се православни, има и муслимани.
    Не само што никогаш проблеми не сме имале, туку заедно сме раснеле и до ден денес се дружиме.

И новодојдените се привикнуваат на таквата средина.

Генерално ми се допаѓаат комшиите.
    Децата си играат во парковите.
    Мајките ги носат децата да го галат големиот, не не' ишкаат. Дечињата прават куќарки, засолништа за бездомните животни. Постарите ги хранат.

На Коледе и кај муслимани пеевме, кажав.

Ако нешто посебно не ми се допаѓа во 2020, а и минативе 2 децении, е таа пречувствителност. Голем к*р ако си муслиман, голем к*р ако сум атеист.

Да ти дојде детенце на врата да пее, а да не отвориш, најпрво треба да не си човек.

На 0ли, Jas!, bittersweet и 36 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.732
    Допаѓања:
    213.779
    Така е,најмалото,последното,доцна родено-што убави објаснувања си имаме,но тоа е богатството на нашиот јазик,со примеси на турцизми,но тоа сме ние:*

На Jas!, ivi1987, V.odolija и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Со оглед дека сум на мајка второ родено дете значи и јас сум нејзино сугаре. :inlove: :rofl:

Кога ја начнавме темава родители-деца што мислите, дали стварно синовите се повеќе приврзани со мајките, а ќерките со татковците?
    Како е кај вас дома?

На Jas!, ivi1987, V.odolija и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    Кај мене двајцата ми се фластери, ама само кога се болни или им се спие. Инаку ич не ме фермаат.

На Jas!, bittersweet, ivi1987 и 19 други им се допаѓа ова.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    101.530
    Јас не сум била коледарче,ама децава да.Улицава беше полна со деца ,ама затоа денес нема.Тие што пораснаа пораснаа,некои си отидоа,нови нема,и така се гасиме...
    Ако не јас да ви бидам коледарче,ќе ви пејам рано на сабајле,а вие што имате ќе ми пуштите во торбичката...па.што ако сум возрасна,во душа сум дете :D
    @Emy867 честитки за новата работа ,само успеси...а за маж,не брзај,нека закасни ама нека е квалитет.
    Сабајле син ми ме изневира,се судривме на врата ,јас излегувам за на работа тој се враќа од скитање.И не го препознав, се шишал вчера ,сега личи на робијаш...Сакав да кажам дека не знаев дека не се вратил.Тој скита а јас сум спиела...немајка сум.
    Поздрав за @evangelina.ina и @mareane ...
    Страшно ми се спие,да дремнам малку па да смотам една баклава.
    Треба да се организирам и утре и во понеделник сум на работа ,кога ќе постигнам се,не знам...
    И мм не истапува од јадење за Бадник на патос,што ми е ултра сложено...не попушта ни за мм.
    Тешко за местење,потешко за раскревање...
    Ај ќе помине :doh:

На Jas!, bittersweet, ivi1987 и 26 други им се допаѓа ова.
  8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.398
    Допаѓања:
    183.609
    Баш. Тато за играње, мама дежурна служба :doh:

Јас од моите почнав да кријам, ако знам дека е нешто што е решливо и можам сама да се справам, ги "штедам". Иако, мајка има њух и одма нѐ препознава, ама еве научив со тек на време и добро да одглумам.

Се излуфтиравме во природа. И да ви кажам за мене нема послатко од тоа да јадеш Стоби Флипс, а си измрцварен од пешачење и ладно. Уште да му текнеше на мм да земе и една чоколада, таман ќе беше :!: Уште малку ќе ручаме, па играње и вечер пак ќе главам да гледам некој филм. Вчера до 3.30 заглавив :x

На Jas!, bittersweet, ivi1987 и 21 други им се допаѓа ова.
  9. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.636
    Допаѓања:
    107.226
    Кај нас дома така беше братми ептен приврзан за мајка ми а јас татина мезимица.
    Брат ми научи да готви пере пегла а јас му ги знав сите алати штрафови на татко ми знаев бушони да мењам да поправам.
    На сите фустанчиња има дамки од уље пошто лепак му бев на татко ми па ја поправавме колата заедно и се што требаше по дома да се поправи десна рака на татко ми му бев :makeup: :D.

Обратни бевме ние :D.

На 0ли, Jas!, ivi1987 и 24 други им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.058
    Допаѓања:
    154.480
    Вчера ја почнав втора сезона ама заспав, направив пауза скоро 2 недели немав време да гледам. Ако си по серии зирни ја you me her, може ќе те бендиса, мене ми беше интересна :)
    Јас па знам дека е мало магаре, ама сум збунка изгледа, море прле беше мало магаере м?
    @WildMk да имаше соживот нит на муслимани ќе им сметаа деца за коледе, нит нас џамиите, отиде соживотот у к....ц одамна. Први комшии Турци ни беа на времето, за велигден една тура јајца се фарбаше кај нас, специјално за нивните деца од што им беше мерак, за бајрам по една тепсија баклава они правеа за нас, за жал ретко веќе можеш да го најдеш тоа. Ако не сакаш коледари исклучи звонче, не отварај на тропање и тоа е. Не е толку страшно 1 ден во годината ако те разбуди некој. И мене ми сметаше на мои 20тина години кога живеев сама ама сега сфаќам каков кретен сум била, али одбивам на младост. Деца се радуваат важно. Ние ги праќаме децава во 2,3 влеза каде што сите ги знаат, пресреќни се, додека им е интересно нека тераат. Кога нема да сакаат со сила не ги терам, јас реков дека не сакав да одам бидејќи се срамев, и не ме тераа со сила.
    Не седнав денес, колачиња пазарење, мм направи ручек, јадевме клапнав. Во станов мислиш бомба паднала :worried:
    И уште еднаш минута молк за женине во кам и останати маркети, преска од жал на една теткичка во кам и реков "ај издржете упте овие 2 дена, ќе снемаме пари ќе одмарате" :(

На bittersweet, Jas!, ivi1987 и 25 други им се допаѓа ова.
  11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Би требало, да, на Нетфликс секогаш цела сезона комплет ја ставаат. По ред си ги гледам јас, до 5-та епизода сум.

Се изнашетавме со мм, си добив и непланиран подарок. Запамтил дека гледав една алка уште пред некое време, и итро предложи да одиме до продавницата кај што ја гледав (нели тргнавме по подарок за драга личност). Јас па ни на крај памет за алката, ја имав заборавено скроз. И ја земал и дал да ја спакуваат додека јас разгледував, а јас не го ни приметив. Тек сега дома ми ја даде, мајмун :D Од милост викам така де, си го сакам најмногу. Не знам како успеа да ми се мушне да не видам дека ја купил :inlove:
    Подарок исто одбран и купен, и успат уште 300 работи за детево (facepalm) Не можам да престанам кога се работи за неа, а па мм бетер и од мене е. Вчера на гости возеше едно точаче, се утепа од радување, па и’ земавме и за дома. Сега кога ќе стане и ќе го види, ќе биде вриштење :D :inlove:

Ај сега прво кафе, па да средам тоа што изнакупивме, па после паста ќе правам со некој сос и пршута. Да го почастам маже за алката, мора со храна, пошто со друго не можам :D

Зашто бе не може вечно вака да сме си сите на куп заедно, да сме си дома, да не работиме? Многу ми е убав периодов, првпат уживам во празнициве. Башка иде Божиќ, мојот омилен :)

@M&M колачињата се само за на инста, ептен убави, профи :nod:

На Skorpija25, 0ли, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.732
    Допаѓања:
    213.779
    Повеќе приврзана бев со татко ми,со поглед се разбиравме,татина ќерка си бев.Заедно поправки низ дома и се по ред,брат ми јок и ден денес,сијалица едвај да смени.Сега синовите според мм со мене биле газ и ѓаќи што би рекле(facepalm),но според мене не е така.Да зготвам,да испеглам и да решавам проблеми и потреби,а во очи им се гледа дека цркаат по него.За мене мамини мази ќе бидат до животно,но самостојни да се сум ѓи научила-знаат во уста јадење да си стават и се друго:DТоа мамини мази оти мајката сака да се гушка,да им досадува,а можат комотно под мишка да ме носат ако им здосадам-џуџе покрај нив:inlove:

На Jas!, ivi1987, V.odolija и 19 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.058
    Допаѓања:
    154.480
    Абе не зезај каков инста :D, ги шлакавме со малава и една другарка нејзина, повеќе они правеа. малава важно се изнајаде шеќер, ама го бендиса ајсингот, којзнае колку смафта, сега се чудам што е хиперактивна и не сака да спие :D
    Моиве и двајцава се по поврзани со мене, ама зверка си има некоја посебна врска со татко и. Во секој случај за гњавење сум јас прва па после татко им.

На Jas!, ivi1987, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.398
    Допаѓања:
    183.609
    За на Инста се, и ако може и за мене неколку, за и јас да ги ставам и да се пофалам :D

На Jas!, ivi1987, Yowannty и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    14 дена без шеќер, слатки, бел леб, алкохол, грицки и кожава ми е благодарна. Денот почна со сонце над езеро, кафе на балконче и мир во душата. Прошетавме на кејот, јадевме чорба, си купив наочари и печени костени.
    Вечер ќе си правиме седенка со мезиња со одбрано друштво и ќе си се почастам чаша вино.
    Охрид во зима е многу поразличен енергетски од летен период. Нема споредба. Ко извор на спокој е.
    Инаку тотално сум аут од сѐ и уживам, битно ми е моето најмило купче луѓе да ми се среќни и задоволни. Денови, зенови.
    Ми иде да запалам свеќа. И ќе, утре на Свети Наум.
    IMG_20200104_121911.jpg

На 0ли, Jas!, Viktorijaaa5 и 25 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.058
    Допаѓања:
    154.480
    Слободно превземи ја сликата :) , не ставам јас на инстаграм домаќински слики, уствари ако мислевте на форумскиов инста може :) . Има една нова група на фб, вредни домаќинки ширум светот, ме ставила братучетка ми ќе ја утепав (facepalm), ама па за рецепти врши работа.
    Ми заспа бе малово тука во дневна до мене, се мислам дал да сшијам или you да си ја пуштам :wasntme:

На Jas!, ivi1987, simonka93 и 18 други им се допаѓа ова.
  17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Значи преубаво изгледаат, јас можам само да сонувам така да ги ишарам, со две леви раце за цртање сум, ме шијат и деца дури :D Одлично изгледаат, браво за женските :)

За врска татко ќерка, нема да зборувам, премногу ми е болно. Посебна беше нашата, но се скина таа нишка кога си замина и откина и дел од мене засекогаш со него :(
    Со мајка ми имам комплициран однос и никогаш не сум и не споделувам се’ со неа, зошто сум наидувала на осуди најчесто наместо на поддршка. Односот ни е формален, општи муабети, така најдобро функционираме. Ми требаа 33 години да престанам да се обвинувам зошто не сме мајка и ќерка како примерите околу нас, и конечно сфатив и се ослободив, зошто ми стана јасно дека тоа не е по моја вина. Затоа за ќерка ми сум се’ што мајка ми не била за мене. Најбитно од се’, тука сум за неа.
    Ќерче е апла татина ќерка, со него се борат, играат и се глупираат, со мене досадните работи :D Се шалам нормално, и со мене е приврзана, ама не во смисла да мамка дење ноќе и да не погледне друг освен мама. Оди кај сите, се смее и гушка и бацува со сите, гушкало и маза е на татко и’. Јас сум дифтар по природа :|

На 0ли, bittersweet, Jas! и 29 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Денес цел град го свртев по прегранбена боја.
    Никде нема.
    Полесно злато ќе ископав.
    Решив да импровизирам со боите зашто на детето му ветив декае правиме колачиња.

Некако нервозна сум.
    Само туку му пререкувам на Рефо, без потребно.
    Цела нервоза мајка ми ми ја створи.Излагаат наутро да шетаат со татко ми, убаво било времето, таа од дома видела:|
    А надвор -2 плус ПМ честичките 180 и препорачливо е да си седат дома.Видела таа од топлото од дома дека надвор сонце грее а не излегла да види дека е минус:@
    ..па после Рефка ќе ги влечка по болници, се нешто ќе ги боли.Додека тие се опорават дете настинало.Јас сум нај скапана со здравјето од сите, мене кој да ме тинтра????

Ќе пиеме капучино со мм.
    Се е ОК уште да имавме:D
    ...отиде да купи

На 0ли, Jas!, ivi1987 и 26 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.848
    А зашо не кажа пред да идеш? М?

На CameliaMiller, Milobebence, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Знаеш каде се продава???:^)

На CameliaMiller, Milobebence, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.