Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.637
    Допаѓања:
    178.150
    Се разочарав што не ми дадоа слободен ден во понеделник. Денес на работа, утре дома, понеделник на работа, вторник дома, среда на работа. Дојде живот во Македонија, ММЕ. :|

Мојот мачор го чувам надвор. Многу е валкан, треба да го пикнам во машина. :D Шета низ цело маало, брка мачки и има подобар сексуален живот од мене :D . Има и тепачки со други мачори, а има некои мачори што му се другари. Доаѓаат го викаат и после заедно скитаат, ги нема по цел ден. Има околу 2,5 години и станал многу самостоен и независен, добро не баш независен, доаѓа за храна, инаку ништо друго не го интересира.

На bittersweet, Jas!, zhap4e и 28 други им се допаѓа ова.
  2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    @WildMk јас затоа и не ти ставив лајк, зошто сум против неотварањето на врата на дечиња, твој избор си е, немора да се согласуваме.
    Сум одела да коледарам и најгрдо сум се осеќала кога нема да ни отворат врата, и ништо да не ни дале, бар да отвореле

На sesilija, bittersweet, Jas! и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Комшијава мој не само што не отвара, туку искача на тераса од куќа и ги пцуе и тера у п.м. децата, ма не знаеш какви работи им збори :( Кај ќе му оди душата не знам :|

На Jas!, zhap4e, ivi1987 и 13 други им се допаѓа ова.
  4. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Брат, изгледа и вторник ти се оди на работа тебе :rofl:
    Јас и сабота и недела и понеделник и вторник.
    Сега на меил се допишуваме и се молиме барем вторник да ми го дадат :rofl:
    Батко ке му речам, ако ми дај барем еден ден слободен :nod:

Гладна ко кучка сум.
    Погодете кој ќе нарача пица за вечера :worried:

На Jas!, zhap4e, ivi1987 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.503
    @Emy867 честитки, само успеси да редиш:hug:
    @lunicka @mareane :hug: :hug:

На @M&M и ветив синоќа слика од ројал ајсингот ама мозоков никаков|(
    20200104_183848.jpg
    @referentka боја да си купиш од Долче.. јас си купив 5-6 различни бои во туба и се одлични. По некои си 140-170 денари беа ама буквално една трошка боја ставам, а траат долго..не се лоша инвестиција ако шараш почесто

Со моите не сум блиска, всушност на ратна нога сме си.. не кажувам ништо за себе, нема потреба.. имаат по 72год и нема зошто да се нервираат со мои проблеми, ама тие со сила го пикаат носот кај што не им е место.. Како на пример мајка ми..нашла број од свекрвицаМи и ене ги, нон стоп нешто се жалат, она од мене оваа од син и.. и обратно.. Епа идете у мајчинави.. штом сакате да се нервирате, ќе си умрете порано и ај со здравје.. Само што ќе ми ставите товар на душава дека поради мене сте изумреле, од нервози.. Е тоа ме нервира. Ама мене никој не ме прашува како стојам со нервозите, гајле им е..

Тука коледарчиња нема...а сакам да има. Јбг.. тука на најатка на 2ри одат.
    Ние на времето одевме кај сите, дури и кај муслимани. Не ни даваа оревчиња и такви работи, ама пари ни даваа..

Вечерва сум во ресторан на певаљка и тон јадење и пиење.. Ајде да поглумам среќа..
    Се исфарбав црвена, уствари не сум измила коса сеуште, да видиме какво чудовиште ќе бидам(facepalm)
    Утре викаат снег..уште тоа ми фалеше|(

На bittersweet, Jas!, Love 83 и 29 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ај голема си.. Време е да преминиш преку траумите од детството :lol:

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.515
    Допаѓања:
    191.379
    Во Скопје откако живеевме сами, не видов стандардни коледари. Споменатите комшии на Лилибоз знаеја да се разврескаат од 4 сабајле, сите возрасни и сите пари бараат, и така 3-4 тури до 8 сабајле(facepalm). Стрес ми беше, особено еднаш ко се погодив јас сама, села ноќ фриленс ворк, спиење јок :@. Дечиња немаше, дечиња се радост, со насмевка би им отворила.
    Ќерка нема да знае коледе ама здравје, може ќе се погодиме годинава да оди на збирање јајца за Велигден.

Овде немаме коледе. Ама имаме нешто слично, многу убаво:inlove:. Се вика Три кралови, се паѓа на 6ти Јануари и е единственото нешто што ме прави да се чувствувам барем некако календарски поврзана, меѓу моите (православни) и на ќерка (емигрантски) традиции. Доаѓаат тројца, обично еден возрасен и две деца, културно попладне, културно звонат и кога ќе им отвориш ќе ти испеат песна а ти ќе им дадеш финансиски прилог во запечатена тегла, за добротворни цели. Секоја година јавно објавувват колку собрале. Па ќе ти напишат над влезната врата некој симбол за среќа да го следи домот во годината што започнала. Мене ми е некако топло на душата, годинава дојдоа после многу години:).

На bittersweet, Jas!, zhap4e и 16 други им се допаѓа ова.
  8. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Бевме ние денес. Преубаво беше, сте требале да одите. Кога си одевме во 2 имаше паркирано коли ми се чини со километри, но таму беше супер. Околу 12 се качивме во Сноу патрол да јадеме, празно беше после почнаа да доаѓаат. На терасата сонце, мераци :)

На zhap4e, dunika, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Затоа и отварам на други, дури и ги викам тие што не им отвараат, за да не се чувствуваат како јас тогаш:)

На zhap4e, happygirl, ivi1987 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    @Dust од каде го зеде ројал ајсингов?
    Денес сум за нигде :drunk: Се разбудив со главоболка толку силна и гадна, буквално ко да ме скалпираат се осеќав:(
    Едвај чекам кревет да фатам.
    Ме преплавија и емоции, читав за некое ново болно бебенце :u: Ми се пара душа кога читам за вакви нешта а сум немоќна да помогнам. А секој ден по некое ново има. Тек кога после долги месеци со донации, хуманитарни настани и уште малку до целната сума ќе прочитам дека некој ја загубил битката:u::u::u::u::u: Како сега скоро наша Јана ;( Некој зависи од нашите 100 денари, од нашата добра воља, од нашата човечност. Е тоа ми тежи денес. Животиште. Не бира кому утре ќе му тропне на врата.
    Убави денови доаѓаат. Да направиме по еден гест во духот на празниците :angel:

На Jas!, zhap4e, happygirl и 22 други им се допаѓа ова.
  11. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.655
    Допаѓања:
    107.461
    На Шапка не сум била цели 4 години требаше летоска ама не отидовме а ми се оди.
    Како деца имаше што не ни отвораа ама ние банда од 30 деца ич не се притресувавме не отворат одевме во следната куќа.
    Инаку и ние одевме кај муслимани едните уште пред бадник ни кажуваа да им одиме да им пееме кај други одевме ги знаевме богаташи беа добивавме по илјадарче :drunk: очите ни свиткаа замислете куп деца куп пари.
    Инаку имавме наши скривници бункери ги викавме и ние имавме благајник од бадник од лазаре што ги собиравме парите заеднички ни беа па купувавме реквизити за играње грицки сокчиња имавме ехее за цела година :angel:.
    Бевме многу големо и добро друштво многу бевме слижни заедно во добро и во зло.
    Секогаш вака пред празници ми се враќаат спомените од детството.

На bittersweet, Jas!, Sexybaby86 и 19 други им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Јас не бев у маало :( зашо порано не видов ова...

На Annath, LejlaD, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ок. Мислам дека никој не сака лупање и викање уште рано наутро додека спие, ама па таков е денот да му се невиди. Што има да пцуе и вика по нив и тоа баш на празник. Он може по неговите да пцуе и вика, а не по туѓи деца. Идиот! Се изнервирав бе. :doh:

По планини не одам.
    Мразам зима.
    Мразам снег.
    Мразам ладно.
    Мразам коа се стемнува уште во 4.
    И осеќам дека месецов тежок ќе ми биде. :|

На Jas!, zhap4e, ivi1987 и 15 други им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.402
    Допаѓања:
    260.108
    Пијам пиво и пазам на дете.
    Си кажав мислам се за Бадник, Коледе..
    Тема нешто ќе има? :)

На Jas!, zhap4e, ivi1987 и 12 други им се допаѓа ова.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Не се секирај, на 6ти сабајле ќе ти дојдат.
    И на 13ти вечерта.
    Собирај си ќесе ситни пари на време.

Тешко е кога работиш со кретени.
    Многу тешко.
    И после лоша сум.
    Епа сум 8)

Тема и јас барам :!:

На Jas!, zhap4e, ivi1987 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.794
    Допаѓања:
    214.370
    Што знам дали е до мене ама колку што сакам вода-море,езеро,базен,толку сакам и снег.Снег кога асолно ќе наврни,асвалт да не се гледа,се покриено,во бело.Пешачење со мерак терам на минусни температури како што знае овде од порано да има.Ниту ринењето не ми паѓа тешко,а има бааѓи простор за ринење,дури и паркинг местото погоре од нас го ринам.Сакам едноставно кога силно врне снег,па крцка под нозе,па уште ноќно шетање милина.Излегуваме ноќта и правец до шеталиште,па сокакот ни широк и цел круг низ градов-снегот си крцка под нозе,беличко се,мераци.Не сме само ние излезени,врие ноќе од луѓе,со дечиња малецки,со кучиња,радости по снегот.Не сум на северен пол ама убаво е-повелете,уште да ни наврни треба.Читајќи ме сигурно се прашувате кој ментол ли е оваа,ама ако,со радост си го чекам снегот:lol:

На 0ли, Jas!, Sexybaby86 и 21 други им се допаѓа ова.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Колку убаво опиша (y)..визуелизирав додека читав :) .
    Си го сакам и ја снегот.Последните 2 зими не баш толку јер со летни гуми возев (facepalm).Со такви гуми ја купив таа кола-со такви ја продадов :|

Се подмочнавме од смеење со овие мои две жени ,мислам дека сите не гледаа (facepalm).. па ај си станавме .Божем на кафе излеговме ,нити кафе видовме,нити па пиевме (facepalm)... јер ко луди седевме у кола и се смеевме :?:

Тема?

На Jas!, Sexybaby86, zhap4e и 17 други им се допаѓа ова.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.794
    Допаѓања:
    214.370
    Маживе мои сакаат скијање,стази,мене повеќе ме радува прошетка по снегот,моликите и боровите натежнати од снег,се знае зимско дете.Немам ништо против уствари уживам да се изнапливам во базен,а надвор снег да има.Можеби некогаш пак ќе ми се пружи шанса за тоа,барем уште еден одмор на Боровец-здравје само....во догледно време Рила само на сон....

На Jas!, Sexybaby86, zhap4e и 18 други им се допаѓа ова.
  19. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    FB_IMG_1576678880572.jpg
    FB_IMG_1572343715286.jpg FB_IMG_1567858597348.jpg

Дајте последните 3 слики од телефонот.
    Јас редовно си симнувам такви зезанции

На Jas!, Kate Rina 93, LejlaD и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.503
    Трета зима ми е тука ама коледарчиња њама:D изгледа дека снег имаше.. оваа зима веројатно ќе нема:wasntme:

Црвена сум во косава..страшно црвена:D подобро да се сокријам некаде, од ваква лепота можат само да се онесвестат мажите:makeup: :rofl:

Инаку сакам снег и сакам море.. ама снегот го сакам додека не стане кал :D

На lunicka, Jas!, Sexybaby86 и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.