Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.849
    Допаѓања:
    202.942
    Ај бујрум кај мене, треба чаре да им најдам на пакетчињана....

Се успав иначе, пошто не ми се спиеше синоќа, сабајле надокнадив, е маж наспан си станал си ги пречекал коледарите, и пак си легнал. Домаќинка жена еј :fubar:
    Денес не спремам ништо, освен можеби некоја посна пита, другото свекрва ми ќе спрема.
    Ај нека се живи и здрави стариве, има кога да спремам јас :$

На SV1911, ane.bella, Skorpija25 и 37 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.278
    Допаѓања:
    226.772
    Утро.
    Само 4 групи до сеа, околу 20 деца .. Другите изглеа по германии се :D

На SV1911, ane.bella, Dust и 24 други им се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.731
    Кај нас никој . Или Козле е фосил населба, или не идат веќе по згради децава. Не е прва година вака празно да е, страшно значи. :(

На Dadusicka, Dust, petunija77 и 24 други им се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.148
    Допаѓања:
    124.521
    Кај мене еден куп. Уште од 4 сабајле :D Ама не отворив на тие:angel:
    Правев пакетчиња па снемав па им пуштав онака. Имаше и една група роми. Се повратив и им дадов едно од пакетчињата на синко. Живи радосни.
    Го учам синко да ја пее коледарската, добар е фаќа ритам :) После со него по роднини еден круг.
    Сварив гравче, мајка ми пита и сармички, маж ми направи макало, т.е две макалца , уште лепчето и да испечам рипките .

На SV1911, ane.bella, Dadusicka и 30 други им се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.731
    И кај нас сега роми дојдоа.
    Леле значи напиздена скроз сум. Не е нивни празник и обично парите ги зимаат, фрлаат храна и од кожа се вадам.
    :@

На eli25, Dust, Kate Rina 93 и 15 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.278
    Допаѓања:
    226.772
    Сеа ми текна. Годинава ни Турија шифрарник доле. Ете зашо само 20..(facepalm)

На ane.bella, Dust, Kate Rina 93 и 9 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.203
    Допаѓања:
    277.057
    Коледе,коледе!
    Нека ни е за многу години Бадник!
    Првите коледарчиња кај 7 и нешто провикаа ама не се качија до горе.Па сум призаспала и тек пред малку две поголеми групи дојдоа.
    Толку со мерак сакав да спремам утрово ама со ужасна главоболка сум.И од самата себе ми е знам.Се изнервирав синојка, се раздрав по децава,и после ни ап не ме заспа.

На SV1911, ane.bella, mal.ecka и 35 други им се допаѓа ова.
  8. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.721
    Допаѓања:
    98.702
    Уште сабајле завојувавме со мајка, дај кажете се оди ли денес на гробишта? Мама се запна со бабини деветини, аман заман не се одело оти Бадник|(.
    Јас секако ќе одам ама вистина ли е ова?

На ane.bella, Dust, petunija77 и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    188.403
    Добро утро,
    Си ја преспав третата смена, очигледно повеќе ми одговара тој муабет, оти и јас како останатите дијаспорски другарки, надвор од време и простор сум, ама јбг... @CameliaMiller од кај ја ископа нетипичната песма, не ни сум знаела како се вика, ама сум ја чула у животу :rofl: :rofl: :rofl:. Сега цел ден ќе ми брчи низ глава, а озбилни работи имам за правење(facepalm)

@malerozna , на прашањето ќе одговорам со позајмени зборови:
    :tmi:
    Иначе, доде, проверувај антитела- тироида, целијакија. Ако знаеш шо ти е- стап ваљда:wasntme:

Ми студи иначе, со јакна дома седам а греење имаме. Да не ме фаќа и мене внатрешна температура:worried: ?
    Ај очи да отворам:yawn:, да видам што има во светот околу мене.

Убав ден имајте:f:

На ane.bella, Skorpija25, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  10. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    Добро утро со турско:coffee:Коледарчина вчера немаше ниту едно а денес ќе видиме.Малиот зградата ја нарекува сенишна зграда..Имаме неколку дечина меѓутоа родителите не ги пуштиле да пеат:(Другите сме возрасни и стари..
    Сакам да излезам овошје да купам и палачинки со лукче да направам..За Божикниот ручек месо и салата спремни само да се прецизира дали јас готвам или сваќата.Една шака луѓе останавме..Ако беше тука големиот таверната ќе ни беше дестинација потоа:)Точно знам како се чувствуваат @malerozna и @ane.bella во туѓина..Истите емоции за вака големи празници ги искажува и големиот:(Прегратки и за вас девојки:hug:
    Ајде време е да се стани од кревет:)Имајте убав празничен ден:l:

На SV1911, ane.bella, mal.ecka и 34 други им се допаѓа ова.
  11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Ај добро утро.
    Легнав у ниедно време, ме разбудија коледарчиња пред 5 ама не се качија до горе, на долниот спрат пееја само.
    После само две групи по две дечиња и толку. Сега само од далеку ги слушам како пеат, ама не им се качува до горе изгледа.
    Денес лабаво, само гравче и риба ќе правам, а пита и лебче си нарачавме. Здравје наредна година нерастурена со кејф ќе си спремам полека.

За деца што да кажам, имав огромна желба мајка да станам. Според многу луѓе беше погрешно што останав бремена во заедница, па трудна се селев и под кирија родив. Ама бев спремна и знаев дека за неа можам планини да поместам, само да ја имам во раце. После и за второто добив иста таква желба, осетив дека е време.
    Сега кога размислувам, знам дека не погрешивме и супер што ги родив помлада.
    Знам многу често да се преиспитувам дали сум добра мајка, дали доволно правам за нив, дали некаде грешам. Ама нормална работа, нема родител што нема такви мисли мислам.

Ај доста пишувам, одам да доручкувам па кафе да пијам.
    Убав ден да имате :f:

На SV1911, ane.bella, mal.ecka и 34 други им се допаѓа ова.
  12. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Ај добро утро и за многу години празнициве. Мене алармот ме разбуди во 6:00 за на работа...понеделник е, нели? И после некое време маткање наваму-натаму пак си прилегнав. Што да правам, неодмаќикна сум станата откако сум сама дома. Ниту нешто ќе спремам, ниту ќе готвам, празнициве ќе ги шетам.

Еве сега да се спремам и ќе патувам кон родниот ми град, само се мислам дали пред тоа да дрмнам едно кафе, или да се чувам за таму.
    Коледари не чув ни овде, најверојатно до населбата е како што вели @LadyC. Не знаев дека сме комшики.

На ane.bella, mal.ecka, Skorpija25 и 31 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.203
    Допаѓања:
    277.057
    Според мене таму се оди кога осетиш внатрешна потреба за тоа.Се друго кога се оди кога не се бабини деветини.
    Еве овде одат утре на Божиќ,еј уште нечеститан денот со раздаваниците по гроб.Фала богу ,почнаа да се подосвестуваат луѓево па сега помалку се оди на овој празник.
    П.С.
    Слушам еден од комшииве стои пред влез и се расправа со ромиве дека не бил нивен празник да не одат.
    Јас па и нив им давам жал ми е не можам да ги вратам.

На ane.bella, Peco, Viktorijaaa5 и 29 други им се допаѓа ова.
  14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.147
    Коледе леде, паднало греде, утепало деде.....:party:
    Моиве коледарчиња се умни, од 8 почнаа да доаѓаат.
    Маж ми е право мрчало: "ете ги тропаат, стани отвори, стани пресоблечи се, не у пижами, ете ги други идат, тропаат":rofl:
    Леже во кревет и само коментира, а јас се смеам и таква оклештена отварам врата па ги терам уште малку да потропаат со стапчињата:Dда го понервираме.
    Тројца татковци дојдоа со дечињата:oкај доктУрката де, пеат тие, децава со стапчиња удараат.
    Еве уште една тура доаѓа, за среќа годинава комшииве сите им отвараат:inlove:ме прочитале изгледа дека ги карав овде:D

При крај сум со пакетчињата, ќе почнам рефус да давам:inlove:
    Среќна сум:l:

На SV1911, ane.bella, mal.ecka и 39 други им се допаѓа ова.
  15. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    106.714
    И на нас така ни рекоја денес и утре не се одело

На Dust, Annath, Kate Rina 93 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    84.888
    Коледица Варварица и по неа Василица еднаш ми е во година како цвеќе во градина..
    Коледе,Коледе дај ми бабо костенче ...
    За многу години денов и празнициве што ни идат...
    Кафе си пијам и коледарчиња си чекам...
    Убав ден да имаме!!!
    @Emy867 се оди денеска и ние сме оделе ,единствено Божик и Велигден првите денови не одиме...

На SV1911, ane.bella, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.540
    Допаѓања:
    174.375
    Ај д.јутро и од нас :)
    И ја со коледарчиња,ама овие арслани од 22-25год... (на синко другарчиња де, да не дојде до забуна :D )ноќеска у 3ч ,после излегување стандард шема им е да се собираат кај некој ... кога удрија да коледарат ,...:music: :music: :rofl:...битно,интересно беше ... пакетчиња немав спремено,ама се поздрави Стеки со по една богородичка .На одење едниот од нив вика-тетка Стеки ,може ли за некој ден пак да пееме ввака :rofl: :rofl:...и ајде ,бидна смешка тезга да фаќаат по куќи :rofl:

Зошто да не се оди?:?:...глупости |(
    Кај те влече срце и умот како ти вика-така прави...:hug:
    Ќе одам и ја ,само да го испечам благово, нзм зш на ум ми дојде ... со гриз и јаболки ,посно, парено...нема да го јадам ,ама ете...нешто ме натера од внатре да го правам....мож дека мм ја сакаше ептен :?:

И тоа...ветер и сонце со заби ... убав поглед од тераса денес ...:)

Ајде :*, убав и исполнет нека биде денов :)

На SV1911, ane.bella, mal.ecka и 33 други им се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.381
    Допаѓања:
    182.872
    @Emy867 на денови како Божик и Велигден не се оди првиот ден, туку вториот. Демек првиот ден од празникот за живите, вториот за мртвите. Така нас ни беше кажано кога почина татко ми, па и навистина раздаванките на гробишта со многу луѓе беа вториот ден. Ама сепак ти ќе си праиш како што чувствуваш. Ако ти се оди ќе одиш и нема врска кој ден е. Кога почина татко ми, ни рекоа до 9 дена не се оди, ама срце не можеше да издржи, па одев секој ден. Некои денови два пати... затоа за чувствата нема вака треба или вака не треба.

Добро утро другари :)
    За многу години Коледе. Овде е Водици. Сонце потпекнува па нема да им е ладно кога ќе скокаат по крстот. :) Додуша и претходниве денови си пливаа луѓе па... :D

@CameliaMiller цел живот ќе живееме со страв од одговорноста за децата, па твое е само да донесеш одлука дали да имаш или не. Јас не мислев дека ќе имам деца во овој живот па сеа сакам 3. :wasntme: Јас уште ги доживувам оние моменти кои верувам секоја што е мајка ги доживеала, да се изненадуваш одново и одново колку уствари си издржлив. Сега, сигурно на тие што подолго се мајки им е смешно и ќе си речат Ехее што уште те чека :lol: реално уште сум на почеток и сеуште ме фасцинира фактот колку се сум спремна да направам за да одговорам на нејзините потреби со само пола час сон, иако не престанувам да се жалам дека ми е страв да не се распаднам со толку малку спиење. :wasntme: А и те читам како се грижиш за сестра ти, сигурна сум дека ако решиш да се оствариш како мајка ќе бидеш многу кул. (highfive)

На SV1911, Viktorijaaa5, Sesil и 33 други им се допаѓа ова.
  19. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    Нека е за многу години денов убав
    Риба спремна за печење, уште да зачистам со правосмукалка и џогер и после сум фри ( толку обврски ми доделија:D)
    Инаку во Аеродром врие коледарчиња (конечно нешто добро да се види од пренатрупаноста он новиве згради) , дури во групи од по 15 деца. Ќерка ми се организирале пола одделение, срцли мали!
    За многу години Божиќ, Христос се роди, да сте ми сите полни со љубов, мир во душата и многу здравје да имате!

На ane.bella, Skorpija25, M&M и 27 други им се допаѓа ова.
  20. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    106.714
    За многу години денов здравје и среќа кај сите.
    Кај нас за коледе ми доаѓаат до 20/5 деца максимум.
    Ама за Василица за името на домаќинот многу тогаш не знам од каде се појавуваат толку дечиња ама за убаво нека е нека ги има и нека идат.

На SV1911, ane.bella, Skorpija25 и 32 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.