Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Аии какви муабети сте свртиле за празников. :worried: Само од А до Ш го поддржувам мислењето на @Роберт 7. :clap:

Ми отиде иЉадарка, а скоро ништо не купив. :envy: Во Тинекс не пазарувам. Само во Рамстор и Стокомак, евентуално Кам.

Уште 3-4 саата па ќе се вечера. :drunk: Кој како ќе заврши со вечерата да каже кај се паднала парата. :D И да не им ја местите на децата! :!: :P

На boomsleng, NarCis@, kuc и 23 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.293
    @Dust ние кршевме со неговите.. години.
    Од почеток не ми сметаше.
    Таа се' ќе зготви, ќе крени, ќе мие... јас ко гостин ќе се накркам, напијам, и ќе си одам...
    После 10 години сигурно.. ми текна дека сакам кај нас, сами.
    Мислам дека беше порзано со то ќерка ми дека почна да разбира, и ми беше ќеф заедно да го правиме адетот, како фамилија.
    Маж ми е атеист, јас сум агностик.
    Него празници ништо не му значат, а мене, ради традиција, големите празници многу си ги сакам.
    Ама му беше страв, мама да не се налути |(

Но, инсистирав, реков не идам! Јас лебче ќе испечам, јас ќе зготвам, и ако не ти чини, ој си кај мајка ти!

И бидна од тогаш, сами да славиме Бадник...

Е сега.. тој проблемот со 'кршењето атер на мајка му', и ден денес е перзистентен.
    Еве, баш синоќа за проблем поврзано со тоа се расправавме...
    А расположена бев за секс, го расположив и него, и ми текна едно време ова.. и ни секс се виде, ни курац.
    Си кажав шо имав, ама без карање... ми падна... се истуширав, и си легнав.

Ако сакаш вака да живееш, Бујрум...
    Се менува драстично... барем мојот ги смена погледите драстично, де...
    Ама треба енергија, време и нерви ко фортома.

На Jas!, boomsleng, Viktorijaaa5 и 32 други им се допаѓа ова.
  3. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    Ама дека со Дастич некој маж така ќе се понаша, е тоа неможам да поверувам... @Dust, не те с'скам, ама неможам да верувам, најискрено. Ти посакувам да ти се средат работите дома, ништо друго

На Despinaa, NarCis@, CameliaMiller и 11 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.148
    Допаѓања:
    276.362
    Леле ,и јас ставив дупло повеќе ради тоа и дебело излезе ми прекисна:D

На Jas!, NarCis@, CameliaMiller и 15 други им се допаѓа ова.
  5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.300
    Допаѓања:
    182.564
    Јас ја разбирам Даст. Не секој е близок со родителите на партнерот, независно од која страна, па ја нема слободата и комотноста да празнува вакви поинтимни празници во поширок круг и надвор од дома. Оттаму, на кој како му е најубаво, но мора да има разбирачка и компромис од двете страни. За жал, некогаш компромисот доаѓа постојано од истата страна.

Уште малку да доспремиме, и ќе седнуваме. Знам дека треба вечера, ама не сакам да јадат во 20ч. риба. Ќе ручаме, па до вечер ќе дојадуваме. Не знам како ќе издржам, цела ноќ не спиевме со маж ми, нели заглавивме со филмот, па со малото се будевме неколку пати и толку, станавме во 7.30. Може ќе дремнам на маса потпрена на лакти |-) Имајте убава Бадникова вечер и не местете парички шо би рекол Рајт :!: Местено париче=местени избори (facepalm) :rofl:
    Ај чао :hai:

На Jas!, boomsleng, bittersweet и 30 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.915
    Допаѓања:
    152.761
    @Dust тоа е веќе друго, баш ми е жал :(, треба да седнете на маса и да расчистите вие двајца многу работи, ама како што го опишуваш не е тип што лесно се седнува на муабет. Како и да е да не ти дотураме уште ние сол на рана :hug:
    може вечер за прв пат ќе се ставам на инстаграм со храна оти толку ја преплативме рибава само за сликање е |(. Мм запна лосос свеж, ок сме земале и друг пат, знам дека е скапичок ама е преубав. Обично докај 600ден не фаќа за нас за еден ручек. Денес одам во Рамстор, видов нешто сулуда цена над 1200 ама ај викам пак некаде толку ќе не фати, си нарачав продолжувам накај каса гледам на етикета факинг 950 денари :@, џизс значи забегале. Обично докај 900 е кило, за празник до волку качување цена значи стварно не е фер. Така да ако налетате на некоја како се гушка со вечерата на слика јас сум :punch:

На Jas!, Viktorijaaa5, bittersweet и 31 други им се допаѓа ова.
  7. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Ај добар ден...
    На темата, ако е тема.
    Компромис мора да има, разумен нели да е :)
    Маж е роден на Бадник, денес му е роденден, плус бевме на роденден кај внука, радости ... башка на ист ден со чичо и.:inlove:
    Убаво е дома за празник. Ама еве, убаво е и надвор од дома. Весел ден.

Маж бара жртви за торта да му дојде некој + да сака да се омрси нели.
    Ќе јадеме ние, не му кршам атер за роденден. А може и ќе дојде некој.

Бевме на коледе денес и во зграда и по поблискиве тетки и братучетки.
    Бебе се изнарадува.

Бадник дома не спремам.
    Ќе идеме кај татко на ручек/вечера, со него ќе кршиме.
    Сам е он и жал ми е, не би да навлегувам сега во тоа.
    На трпеза дома ќе ставам костени, оревчиња, овошје, колку за атер.
    Имајте убав ден, секој да си прави и помине како што сака и како му е арно.
    Правила нема, а и да има и тие се за кршење.
    Многу сакам и јас дома да си кршам сама и само ние, ама посреќна сум што татко ми нема да е сам дома и ќе му го развеселиме домот.
    Нека биде жив и здрав уште многу години, дај Боже, па нека не спремам јас ќе одиме кај него, тоа е женски.
    Уживајте. Битно да сме на број и да бидеме среќни,за тие од горе да се смеат со нас , сигурно не гледаат и тука се барем на вакви денови.

На Jas!, boomsleng, Viktorijaaa5 и 39 други им се допаѓа ова.
  8. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    11.747
    Ние па дома за Бадник обично се скаруваме. Мајка ми се сама прави, готви па и скиснува што никој не помага и некоја ситничка може да ја извади од такт.
    Денес протчкав низ кујна, барем садови измив. Страв ми е да не ми се скара и денес. :worried:
    Не ме бива за готвење, немам мерак а таа обавезно ми стои над глава и ми попува како треба, затоа и ми се направи некоја аверзија кон готвењето.

Еве сега, сука зелник сама.
    Јас си гледам тв.
    После на готово ќе седнам.

На Jas!, boomsleng, NarCis@ и 28 други им се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.246
    Допаѓања:
    148.705
    @Dust не би да кажам што и да е освен дека сите заслужуваме почит и во врска и после години брак кога и љубовта и сексот ќе се намалат , почитта е таа која останува. Тоа е најбитно. Те :hug: :hug: :hug: силно ! Заслужуваш многу! Вредиш многу. :*

Паричка се падна кај мајка ми. Она со нас дома кај нас прави. Нема сама да ја оставам сигурно. Колку и да се караме , пак тука е кога ми треба. Нека ми е здрава и жива и она и сите мои блиски.
    На добрите Господ секогаш да им дава, а на тие што не им иде у животот нека се запрашаат зашто е тоа така.

На Jas!, boomsleng, Viktorijaaa5 и 31 други им се допаѓа ова.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.442
    Допаѓања:
    211.034
    Среќен роденден на љубовта твоја,уште дооолѓи години да си слави,старост да си дочекате заедно.Среќен роденден и на кукличката:^::f:

На NarCis@, kuc, ane.bella и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.068
    Допаѓања:
    119.020
    Ново лепче месиме моментално:devil: :devil: :devil: не се дигна ич тестото.
    Тоа ќе го искористам за украси.сега ново втасува со квасец коцка.
    :envy:

На boomsleng, NarCis@, kuc и 26 други им се допаѓа ова.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.246
    Допаѓања:
    148.705
    Уште има многу дрски членки на фемина. Не знам како само јас не се научив да не се нервирам од нивните отрови. Тоа само знаат, друго ништо. Како да се хранат од тоа и седат цели денови на фемина да се караат. И тоа не со еден член, онака кој ќе им падне на око. Од кај толку злоба у едно човечко тело еј. Не знам стварно.

На Jas!, boomsleng, V.odolija и 23 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.797
    Допаѓања:
    202.773
    Оти не знаат за друго. Само игнор, не се нервирај, не вреди.

За многу години, денов да донесе благосостојба, мир и спокој во секој дом! Честит Бадник!

На Jas!, boomsleng, V.odolija и 25 други им се допаѓа ова.
  14. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    94.835
    За многу години да ни е денов,
    Здравје,мир,топлина и благосостојба да си имаме по дома:sun:

Кажав дека ми е омилен Бадник,и со малкуте сили што ги имам синоќа до касно правев сарма,денес едно влегување дома од работа се фатив за тесто,и тегнев до скоро.Кичмата не знам дали е моја,ама баникот е 100% мој(fingers)
    Риба пржев,гравче,за тиква не ми остана време:smirk:

Сега,логично,не ми се јаде од миризбата:D

Убаво да си поминете,кој како милува нека си прави,компромис е пресуден,и на празници бар да не сме лути едни на други.

Да ги гушнам @Dust и @malerozna :hug::hug:

На Jas!, bittersweet, boomsleng и 34 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.148
    Допаѓања:
    276.362
    Еве и ние за денес направивме разумен компромис.Маж е со татко му ручале ,сега ќе дојде да вечераме и пак назад за утре до црква да појде таму а јас овде со другарка секоја година одиме до црква и на чај после.Е сега за утре ручекот сеуште не е направен компромисот(fingers),дал овде или таму да спремам .Свекор ни за жива глава не сака да дојде тој .Знам дека таму ќе одам ама верувајте и од компромиси и од се ми е некогаш преку глава.:|И затоа може треба од старт да не се попушта да си се гледа својот раат.И мажите,не не се менуваат со годините туку тек ко ќе почнат да личат на мајките е тогаш е веќе црвен аларм.:rofl:Мала шега ама цела вистина.8-|
    Ај да доврши кафе паузава па да исмукам и да поставувам,веќе почнаа по фб масите и паричките(facepalm)

На Jas!, boomsleng, V.odolija и 30 други им се допаѓа ова.
  16. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.542
    Допаѓања:
    106.378
    @Dust @mareane :hug: :hug:
    @TeddyGrey среќен роденден на либето да ти е жив и здрав и уште долги години заедно да го славите.
    Јас пишувам зајачево во екранот на тел ми гледа :lol:

На Jas!, boomsleng, zhap4e и 22 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.081
    Допаѓања:
    257.249
    Јас ич неам гајле ако сака друг да спрема наместо мене, и така беше до лани. Сега морам сама оти правам без глутен и морам многу да пазам. Годинава сме кај моите, со мајка ми заедно спремаме, сестра ми чисти.
    Многу ги сакам празниците и за се наоѓам компромис, само сите да сме заедно.

@Dust ти си една прекрасна жена која заслужува да биде среќна и почитувана. Толку.

На Jas!, bittersweet, boomsleng и 33 други им се допаѓа ова.
  18. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Дојдов @Dust да ја :hug::hug::hug: ,умница си , да си најдеш некој што ќе те сака и почитува :l::hug: во новава година
    Ниту едно дете не дојде на коледе ,а со душа ги чекам секоја година

На Jas!, boomsleng, V.odolija и 26 други им се допаѓа ова.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.688
    Допаѓања:
    98.429
    Направивме адетот ние. Парето кај татЕ. Нека е жив и здрав.
    До вечерата јас пола тенџере сарма изедов(facepalm), па не бев ни нешто посебно гладна:D.

Бев и до гробишта попладнево, после една година отприлика, оти со цел млад свет што изумре, ми се створи и страв и аверзија од местото.

Да спадне јадењето, на винцето ќе му запнам и тоВа ќе е за денеска(tumbleweed).

Пријатна фамилијарна вечер на сите ви посакувам:l:.

На Jas!, bittersweet, boomsleng и 31 други им се допаѓа ова.
  20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.517
    Допаѓања:
    92.100
    Бадник и Божиќ ми се омилени празници. За Бадник дома, вообичаено се е спремно кога ќе си дојдам затоа што сум најчесто втора смена на работа. Оваа година помогнав колку можев. Кај нас се вечера, вообичаено после 19, 20 часот јадеме и трпезата не ја креваме до утре.
    Порано на Божиќ се собиравме со роднините кај нас, сега се прекина традицијата. Од кога сум со дечко ми се обидуваме да им угодиме на сите па макар јаделе и три пати :D Муабетите сега што ги правиме за иднина ни се исти, ќе видиме кога ќе бидеме навистина заедно.

Инаку поминаа над 50 коледарчиња. На овој ден задолжително се купува нешто за домот, да тргне. Како краен неверник јас сум таа што не пропушта да купи нешто. :D

На Jas!, boomsleng, V.odolija и 32 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.