1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Христос се роди, другови и другарице. :D Нека ни се среќни празнициве.

Обичаи за Бадник - нема. Се јаде, се пие и се раскрева маса. Она оставање на трпезата така цела ноќ не ми се свиѓа. Нехигиенски ми е. :^) Добра работа за Бадников е што 3-4 дена не мислиш што да готвиш и јадеш. :D

Во приватност. Пред некој месец ова го направив. Е сеа имаше опција после моја смрт да назначам на кој сакам да го оставам профилот (што не доаѓа во предвид :D), а другата беше оваа. Не знам како знае кога некој е починат. Може нема да ми се избрише профилот туку само ќе пишува remembering. :?: И возачката ја сликав и им ја праќав за идентификација. (facepalm)

Имам осеќај ко да е недела. :drunk:

На WildMk, boomsleng, Esmeralda-MD и 23 други им се допаѓа ова.
  2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Христос се роди, за многу години да ни е празникот.

Јас работно и денес, такво е времето, што се сака не е тешко, свекор ми ги носеше децата на литургија сабајле, Боже ми прости ама тоа жеништава се ненормални, го прашале свекор ми да не сме умреле со мм па затоа не нема и он сега ги носи децата, да не знае човек со која рака да се крсти, нетачни.:drunk:

За Бадник паричето кај Господ се падна, нема како да се намести паричката на 6 деца, барем немаше лутки.:lol:

@Dust :hug::hug: ама и стапот на @malerozna мене да не ме чека мм да одиме кај неговите и после да ми пише одлично дека нема да одам и готово до тука било, очи веќе нема да ми види, ти ептен имаш трпение, мене за такви работи фитиљот ептен ми е краток, извини вака што се мешам как што не ми е местото ама сите вас тука блиски ве чувствувам па мака ми е кога ќе прочитам нешто неубаво.

@Emy867 честито нова работа(y)
    @TeddyGrey честито роденден на либето:party:

На WildMk, Love 83, boomsleng и 39 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.436
    Допаѓања:
    210.962
    До црква отидовме,ручек се крчка,кафе на сонце си терам.Од една страна убаво ми е,од друга тешко ми е.Години уназад со децата сама до црква одев,овие две години со мм и детево,и пак не сме сите,едниот ни е далеку,друѓиот во душите го носиме само.Живот,но како рекле крстот што ни е даден мораме да го носиме.Нејсе,главата горе,солзи голтни исправи се без разлика на падови,истреси колена и терај напред.Се надевам дека таму некаде не чека подобро утре.Ако сте за кафе на тераса повелете,и ракиичка ќе ви стоплам,ма и винце ќе ви турам,со погледов снежен пред нас ѓоа на планина ќе се осеќате:hug:

На Love 83, boomsleng, Esmeralda-MD и 39 други им се допаѓа ова.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.462
    Допаѓања:
    150.348
    Христос се роди!
    За многу години!

Утрово во никакво расположение се разбудив..а мајка ми ме "доотепа"..
    имено,од кога почина татко ми на ручек кај мсјка одиме само за Нова година..за Божиќ дома си седиме.трошок и е да спрема а не е тип на човек што би прифстил наша помош...последниве години не можам да ја премолам и кандисам да дојде кај нас на ручек...истово и утрово ми се случи..инает жена...се казнува себеси на некој начин за којзнае што а и нас не ни олеснува...
    Тешко ми е...едниот не го почестив ко гостин никогаш...не не виде ко домаќини...другата свесно избегнува...
    Низ солзи го пишам ова..
    Мм излезе со децата...јас ручек останав да правам...
    Толку од мојот весел Божиќ

Редактирам оти се потсетив на мислата од романот А.Карењина:
    "Сите среќни семејства наликуваат едно на друго ама секое е несреќно на свој начин".

Последна измена: 7 јануари 2020
    На WildMk, Love 83, boomsleng и 39 други им се допаѓа ова.
  5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Честит Божиќ, Христос се роди. За многу години празникот, во мир и спокој да си го славиме :l:

Ај добар ден, мада мене не ми е баш, било подобро.
    Од вчера со кетонали и инхалации, главата ќе ми прснеше. Таман ми се смири, малото цела ноќ со температура и нагони за повраќање. Пред неполн месец беше со бронхитис, сега коски ме тресат дека е истото. А така ми личи :(
    Утре правец двајцата на лекар, не се трпи веќе.

Имајте поубав ден од мојот :f:

На WildMk, Love 83, boomsleng и 24 други им се допаѓа ова.
  6. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.258
    Допаѓања:
    72.726
    Среќен Божик друштво bozik-1-202948.jpg

Да сме живи, здрави и среќни :hug::hug::hug:
    И побројни догодина :inlove:

Ние стандард дома за денов, ручек се крчка.
    А, јас со 1000 мисли за утрешниот ден. Праќајте среќа :worried:

Уживајте во денот каде и со кого и да сте :hug:

На Love 83, boomsleng, Viktorijaaa5 и 30 други им се допаѓа ова.
  7. Persila

Persila Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2019
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    1.631
    IMG-30e57bf6a25de750f9fb1d643323fbae-V.jpg

На boomsleng, Esmeralda-MD, LiliBoz и 14 други им се допаѓа ова.
  8. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.234
    Допаѓања:
    84.608
    Христос се роди !!!
    За многу години денов ,утрово до црква кај бате на појадок и кај свекрва на ручек ...а утре кај моите сите максимално да се исочитуваат ...традицијата не ја менуваме
    Ги сакам овие денови кога сме сите заедно и на куп:inlove: нека потрае Боже и побројни да бидеме ние и сите кои очекуваат...
    Убав ден !!!
    @WORRIED.BT :hug:

На Love 83, boomsleng, Esmeralda-MD и 30 други им се допаѓа ова.
  9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Христос се роди, среќен Божиќ на сите :)

И кај нас празнично не е совршено. Малава се разбуди затната, со кивање и кашлање. Раат да не е човек значи, па све за празник се случуваат вакви работи :^) Само да не ми крене тт, тоа ми е страв. Еве ја заспа сега, лежам до неа и само ја пипам по чело :sweat:
    Аман, таман се пофалив дека јас конечно оздравев и се радував што малата не префати, ете ти сега. Марфи, да си е*еш мајката :@

Свеки спрема ручек за цела фамилија, мене до ништо не ми е. Ќе си седиме со детево дома, не е и она за меѓу луѓе да ја гњават и тормозат сега. Баш ми е гајле за се’, детето ми е најважно.

Ви посакувам искрено да имате поубав ден од мојов.

На WildMk, Love 83, boomsleng и 32 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.144
    Допаѓања:
    276.285
    @WORRIED.BT @LejlaD :hug::hug:
    Во првиот пост кога спомнав за топла ракија почнав и др.да пишам,ама ај реков да не почнувам со плачки на убав ден понекогаш се чувствувам како само јас да ширам нег.енергија.
    На празници најмногу недоастигаат тие што не напуштиле.Секогаш на божиќ моите ги земав в село и сите на куп и мои и негови и деца.Панинзолва ми ќе дојдеше.Топла ракија домашни колбаси месо,благо...
    Сега некој таков труп сум ни в село појдов ни кај мајка ни неа ја викам.Ама незнам едноставно откако замина татко ми ич не сакам така фамилијарни собиранки.Седам еве сама чекам деца да се расонат и мм да дојде ...

Побрзо оздравување и на болните дечиња и мајки.И малата кај мене кашла растура.

На Love 83, boomsleng, Viktorijaaa5 и 29 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.603
    Допаѓања:
    273.139
    Знаете како викаат...
    - ќе ми недостасуваш кога ќе е тешко, а како ли ќе издржам кога ќе дојдат убавите моменти?

Секогаш е така.
    Кога треба да сме најсреќни најмногу мислиме на тие што ни фалат. Оти убавото е убаво само кога имаш со кого да го споделиш.

@mareane @lejla @WORRIED.BT и сите останати :hug: :hug: :hug:

Не е тоа "негативна енергија".
    Луѓе сме. И другарки сме! :hug:

На Love 83, boomsleng, Esmeralda-MD и 32 други им се допаѓа ова.
  12. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.572
    Допаѓања:
    23.760
    Христос се роди, да сме живи и здрави сите!

Требаше на ручек да одиме кај родителите на мм, ама ништо. Синко пак настина, кива, нос му тече, повремено има у температура. Синоќа баш тешка ноќ имавме со мм, око не склопивме. Сега главата ќе ми прсне, едвај ја држам ми се чини. Капак на се, и ми дојде синоќа.
    Имајте поубав Божиќ од мојов.

На WildMk, boomsleng, Esmeralda-MD и 28 други им се допаѓа ова.
  13. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.094
    Допаѓања:
    7.404
    Tie sto otishle bez nivna volja ne mozrme da gi vratime.Na praznici sekogas ke falat.Ne smeeme da se predademe na tagata.Da go ziveeme srekniot mig so tie sto se do nas I so nas. Majka mi odkako e sama I e smenet karakterot.Ne saka gosti I guzva za golemi praznici. Mnogu pati se trudev da go odrzime sobiranjeto kaj NEA, no bezuspesno I se nervirav.Sega ja prifakam nejzinata zelba I ja pocituvam.Iako mislam deka e sebichnost I ne ni dozvoluva da se raduvame na zivotot. No nejzin izbor e. Radosta na praznikot e vo semejstvoto I vo prostuvanjeto.Koga si pomlad teshko prostuvas,a kako sto starees sogleduvas deka nemas vrème za lutina. Zivotot mnogu brzo leta bez da se osvestime da ziveeme.Gubime vrème vo situacii I emocii koi se chisti I jasni ko solza a nie ne sakame da gi pogledneme(dobri ili loshi).
    Da ne si ja jademe dushata, da ne gi jademe drugite .Srekni praznici.

На Love 83, boomsleng, Esmeralda-MD и 21 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.081
    Допаѓања:
    136.581
    Среќен празник на сите, мнооогу години да си го славиме во кругот на семејството.

Кај мене коледарчиња ,,дури,, 3, тие што ги знам однапред дека ќе дојдат, ама ајде колку се - толку.
    Туку шо има врска дека ромчиња коледале? Мое е на секое коледарче да му отворам врата и дадам што имам. Ако не треба да коледаат, според нивната вера, тогаш гревот е нивни т.е на нивните родители што ги пуштиле, не е мој.

За бадник јас би вечерала и со комшија, познаник, било кој, не сакам никој сам да вечера, воопшто да е сам на било кој празник.
    Кaj нас паричката во син ми. Посебна традиција и адети неаме. Маса се раскрева јер ми е неубаво нечисти тањири да стојат на маса. Ради реда овошјето стои.

Ова од вчера пишано , не го пратив сакав уште нешто да пишам ама сега не памтам што (facepalm):tmi:

Ај сега среќен Божиќ :f:
    Ручек кај свеки денес. Се изнамезив баклави и штрудла сега не ни имам место за ручекот ама ќе смогнам сили за некое залче. :lol: Има ли за добра бишка лоша помија :tmi:

На WildMk, Love 83, boomsleng и 32 други им се допаѓа ова.
  15. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    25.832
    За многу години големиот празник, Среќен Божиќ Христос се роди!!! мир, здравје, среќа и љубов на сите од срце ви посакувам :l::hug:

На Martka, Love 83, boomsleng и 22 други им се допаѓа ова.
  16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.300
    Допаѓања:
    182.551
    Вчера вечер дојдоа, им дадовме пакетчиња со јадење и парички кои не ги видоа дека се внатре. Па побараа пари, демек зошто јадење даваме. Сабајле ги најдовме пакетчињата расфрлани по скали во влез. Јас немаше ни да им отворам, маж ми таа работа. Откако ги видовме еднаш со мандарини како се маваат, не отворам. Мене ми е криво, ќе ги дадев на комшивчиња во влез кои не коледареа.

На eli25, Love 83, boomsleng и 25 други им се допаѓа ова.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    174.338
    Тоа е...живот ,јбг...
    Кај не оставиле домаќините,таму ќе чекаме и ќе ,,славиме" :|
    Дома и ние ... куќата е отворена за секој ,ама мене не ми напушта домов ни за дочеци,ни за ручеци...ни кај мајка ,ни нигде ...комплицирано е многу,тешко дека можам со збор да го објаснам а не пак некој да разбере ...
    Како и да ...битно децата да се ок ,се друго ќе се крпи,лепи,составува:|

И такааааа,денес скара распалував :muscle:...да си е.ам век -пироман не ми е рамен :D... од стари останало дека -ако лесно и брзо палиш оган-ти се радувале кога си се родил (fingers)... како да не се радуваат кога сум првородено ,па уште РТ 4кг :rofl:...
    Ребра на жар и мн.салата и сега оффф лелееее....
    Чекам бојлер да згрее па да се светнам :rofl: (facepalm)

На eli25, boomsleng, EuHenIa и 27 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.081
    Допаѓања:
    136.581
    Добро ако ги знаеш дека се истите што расфрлале :angel: инаку парички не давам. Колачиња, овошје, оревчиња ... тоа.

На Esmeralda-MD, dunika, ivi1987 и 11 други им се допаѓа ова.
  19. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    19.321
    Добар ден.Христос се роди!!
    Седам и чекам брат ми да дојдат па да седниме да ручаме.Мојата кутра мајка грешно го сватила брат ми дека кај сватовите ќе се руча..Ќе си останевме без ручек:)Добро е вчера што дојдоја брат ми и добро е што ме праша дали доволно месо имаме или да придонеси за ручекот..Јас цела прашалници8-|ама за дел од секундата сватив дека забуна голема е па одма одговорив дека таман е..Малиот ни ги скенира фаците прашалници мојата и на баба му па почна да се смее:rofl:..Па колективен мајтап после падна и смеење малку на моја сметка:DТие ќе дојдеа кај нас на ручек ние дотерани ќе ги чекавме да не земат за на ручек и општо лудило:D
    Ако не дојдат во следните 15 минути си почнувам сама со салата и жолта:)

На eli25, Love 83, boomsleng и 28 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.436
    Допаѓања:
    210.962
    @simonka93 (fingers):hug:.Сето ова е живот,радост,тага,ред смеа,ред солза,се испреплетуваат во играва,но сето тоа сме ние.Умешност,истрајност,борба,радување,без сето ова не биле тоа што сме :hug:.Благодарна сум на Бога за се до сега што ми дарил,оти без тоа(арно,лошо)не би била таа што сум...

На eli25, mira.mira, WildMk и 28 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.