Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.980
    Хај пипл :)

Ве читам внимателно за затнатиот нос на децава, да си применам некој совет на себе :D

Јас сум постарото, и многу долго време единствено дете дома, сестра ми е лигле на дада. Се карам со неа кога не слуша, ама се немаме тепано, мислам... може сега би ме истепала, ама мене цел живот ми е "греота малечко е" иако некогаш право ѓаволче :devil:

Таа беше тоддлер - мало детенце баш кога јас бев у ек на пубертет, тогаш најмалку ја сакав оти збореше многу и како некоја стринка се' што ќе чуе прераскажуваше. Па не и' давав да седи со друштво мое 8)

Сега ми е права другарка, како расте се' повеќе, за некои работи и сфаќања сме многу различни и гледам да не и' наметнувам мое мислење, објаснувам зошто така мислам, и барам од неа да аргументира кога нешто ќе каже :)

Исто како мене обожава животни, тоа ни е наследно ми се чини :)

И така, не сме се тепале, ама и' чувам ќотек ако дојде дома мортус пијана. :emo:
    Нејќам на пострашно да мислам :tmi:

Сега е таа тинејџерка, па јас таксист, ќе умрам од страв за неа :sweat:

На wendy2, mareane, LadyC и 28 други им се допаѓа ова.
  2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.596
    Ја рекорд во откитување држам, уште на 1ви вечерта. :muscle: :D

Маж учи да е мајка. Договорот беше бебле да не гледа никој некое време, оти ноќе е многу вознемирена, тој пак ми ја донесе мајка му. Еве 2 ноќи дежура тој по цела ноќ, плус дење шетаме а тој си мислеше дење ќе спие да надомести, аха да, нема тоа, подочници до колена, жив ненаспан, едвај стои на нозе. :wasntme: Ми вели сум ја оправдала поентата. :muscle: И како сум издржувала не знаел. Епа така убаво. :D Си го бараше со боринче да научи. :wasntme:
    Ама живот ми е. Никогаш позаљубен не сум го видела како кога ја гледа неа. :inlove:

Почнаа попусти. :) Намерачив едно капутче од M&S небесно сино, се надевам ќе му се снижи цената периодов оти очи таму ми останаа. :wasntme:

Јас како прво дете за се сама морав да се изборам. На брат ми му беше многу полесно, требаше само да рече - ама сестра ми била на концерт кога имала 15, ама сестра ми сте ја пуштиле да остане после 12.. и сл. и да добие оти нели, нема дискриминација. Се тепавме ретко оти поголема разлика сме, точно 5 години па и не сме делеле некои заеднички интереси. Освен јас што сум била многу љубоморна кога се родил. Оти поголемка па сум разбирала повеќе. Најмногу поради тоа сакам деца на мала разлика. Може не мора да значи, ама во наш случај било така.

На Skorpija25, kuc, mareane и 25 други им се допаѓа ова.
  3. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.696
    @dunika среќен роденден ,само убави работи во периодот што следува :party::hug:.

Денес пак на роденден ,мислам во јануари имам над 10 родендени ,ама ако ,нека почне годинава со убави работи .

За откитување ,откитив пред некој ден ,сите украси новогодишни по собиве и терасата со сијалички,само елката си ја оставив .Нека стои до стара нова.
    Многу прашина и не можев веќе да ги гледам .Може дека рано украсувам па поминува веќе месец и нешто ,па губам мерак веќе.

Кај нас ,како постара сестра многу ретко сме се карале со сестра ми.А за тепање сигурна сум дека никогаш .Само се сеќавам дека нонстоп плачев и и се жалев на мајка ми за куклите .Сите кукли многу си ги чував а од неа секој ден си ги наоѓав со извадени очи ,со ишишана коса ,исчкртани со фломастери ,или офарбани во косата :D.

На kuc, mareane, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Ај добро утро :yawn:
    И ова е од тие утра, кога ми требаат 2-3 саати да се расонам..
    Се осеќам ко возот да ме поминал..

Брат ми е помал 2 и пол години, и повисок од мене 25 см :D точно 2 метра е
    Кога бевме мали, тој ме тепаше. Јас не мавав, само вреѓав и го тужакав кај мајка ми :lol:
    Неќам да се тепам... и страв ми е од тепање.
    Еднаш по Корзо во Битола, имав некаде 20 години, една се турна во мене во гужвата и и' сврескав: Пази мори кај одиш!
    Девојчево беше една глава пониско од мене, ама кога ми се подврати се посрав и избегав :D

@Biljarkata на слиповер ги пушташ, кога ќе ти побараат.

Моментално мојава е во фул блоун пубертет и на моменти не си го препознавам детево.
    Сменато е навистина.
    Вниманието не можеш да и' го задржиш долго. Си прајме муабет и на сред, и' заминува кузнај кај паметот, па менува тема и скроз петто почнува да зборува..
    На моменти почна и да презбора. Се навредувам... додуша поќе глумам повредена, за да и' падни криво... Сега- за сега успева, ќе видиме понатака.

Има едно другарче од Исланд, на Мајнкрафт се запознаа уште пред 4-5 години... 5 деца беа 'виртуелно друштво', ама дечково од Исланд ептен и' има легнато на срце...
    Вчера и' рековме дека во нареднава година, две максимум, ќе ја однесеме во Исланд да се запознаат.
    Немате претстава каква реакција имаше!
    Многу ми е криво што не ја снимав..
    Додуша, не очекував толку емотивно да изреагира, па не ми ни текна да снимам...
    Ама беше вредно за овековечување :lol:

Ете.. краток осврт во животот на една тинејџерка, од перспектива на мајка и' :D

Едит: Нас ни е лесно откитувањето последниве две години.
    Само ги исклучуваме од струја сијаличките :D

Последна измена: 11 јануари 2020
    На andrejko82, Skorpija25, kuc и 30 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    аааааа!!!
    Сто пати го едитирав постот!
    Многу се нервирам кога имам печатни грешки!!!

На mareane, LadyC, Dadusicka и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.626
    Допаѓања:
    107.093
    Здраво живо
    Китам пред Св Никола а откитувам за Св Атанасие колку ми е интересно да китам толку ми е инрересно да откитам
    секоја промена во собава позитивно ми влијае на психа и расположение.
    Макар еден украс да ставам нов па друго ми е..

Јас од брат ми сум 7год помала и чат пат знаеше по г'з да ме лупне кога не ги слушав мајка ми и татко ми ама еднаш решето ми го направи.
    Он тинејџер во град брка една женска јас го следев со другарките излегов пред неко и батооо мама рече ова,батоооо тато рече она брат ми чури а девојчето му се смееше е само и он се насмеа ме прегрна дур се одалечивме писле убоо си го кркав до дома три дена не можев на него да седнам.
    Инаку јас ако помало ко петле му рипав а на него грев му беше да ме тепа мало слабо никакво.
    Инаку кога сум се родила сакал да ме коле земал ножот многу голема разлика и многу бил љубоморен ги криеле ножевите се заклучувала мајка ми во соба да ме надои виделе голема мака со него е дур не сум потпркнсла кога сум почнала да се смееам и гугам интересна сум му станала после станал многу заштитнички настроен кон мене не смеело влакно од глава да ми фали.

На WildMk, Medenomoe, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.596
    Се пресмеав на ова. Па ме потсети ние кога бевме мали исто вака :wasntme: :D А посебно преку лето, врати и прозори отворени дека топло, па ако си во двор ќе начуеш и од нечиј друг тоалет детенце вика “Готовооооооооооо”! :rofl: :rofl: :rofl:

На andrejko82, WildMk, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.696
    ^
    И јас сум имала таков сличен момент ,како постара сестра :x.
    Кога ја донеле моите сестра ми од болница ,била легната на кревет и јас сум сакала да ја удрам со некое столче на три ногарки (facepalm).
    Страшно значи .
    Момент на љубомора дефинитивно.Меѓутоа кратко траела и како сме растеле ,така се повеќе и повеќе сум била заштитнички настроена кон неа .

Само знам дека на мајка ми ,кога сме биле веќе поголемки ,сме и викале ако ни роди уште едно бебе ќе сме го фрлеле низ тераса (facepalm).
    Срам ни било ,веќе големи сме биле.

На WildMk, kuc, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    купи го новиот и стај го во кутивката од стариот, нема да примети ;)

Редовно си ги кубевме косите, дека двете женЦки со долги коси :tmi: од коа пораснавме сме си најдобри другарки ама додека пораснавме :worried: Инаку сестра ми е помала 3 години.

Уште немам раскитено и јас. После Василица планирам ама па убаво ми е дома вака, многу сум тужна првите денови од коа ќе раскитам, некако празно ми е (facepalm)

Се изнаспавме денес за сите пари, па и дет'то умно, не остави да поспиеме, кенка за јадење, му давам и продолжуваме. На кај 9 го стаив до нас демек доста е спиење да се погушкаме и да станеме. Ние збориме оно не глеа со очињата и кој прв заспа не знам следно будење на сите пред 12 ни беше. :tmi::tmi:

На WildMk, kuc, mareane и 21 други им се допаѓа ова.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Јас постара сестра имам и памтам дека јадев ќотече од неа. Кога бев ептен мала сакав со нејзино друштво да седам, ама дека мала па досадна им бев и ме бркаа. Па дома со плачки одев и се жалев :D
    Ние две сме разлика колку што се моиве деца. На почетокот мислев дека машко и женско па тешко ќе им оди дружба ама се излажав, неразделни се и многу се дружат.
    Е, кога ќе дојде пубертет ќе видам какви ќе станат :D

Елка оваа година раскитивме најрано, одма после Божиќ. Инаку секогаш на 15ти ја раскитуваме, ама годинава оправдано порано се тргна.

Ај добар ден да кажам сега.
    Се успавме со малото, ама конечно после три ноќи мачење и неспиење сме се изнаспале.
    Денес лабав ден по дома, ко што сме сите на антибиотик нигде не ми се мрда по ладново.
    Убав ден да имате, се читкаме покасно :f:

На WildMk, zuto, mareane и 23 други им се допаѓа ова.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.694
    Со сестра ми здраво се млатевме :D 4 и пол год разлика сме. Јас провоцирав секогаш, дека постара, ама си добивав ќотек поштено. Најчесто за коса се фаќавме па и глава во зид се маваше (facepalm) Инаку блиски бевме и сеуште сме,ама тие моменти биле нормално кај сите ваљда 8-|
    Маж ми па со сестра му исто се тепаа многу. Она со ноктите го правеше лом дури уште има лузни од неа по рацете :worried:

Елката сакав сега да ја раскитам , ама најверојатно следен викенд. убава ми е атмосферата вака, ама што е доста,доста е.
    Ќе пијам второ кафе,бујрум.
    Решив се да исперам и исушам денес, иако е скапа струја. Се надевам нема да потрошам многу струја. Недела кога перам после ме мрзи да ги складирам алиштата :(
    Утре да сме заедно и раат.

На WildMk, kuc, mareane и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Добар ден, саботен. Дете фаќа дремка, маж по продавници. Јас со книга в раце и оладено какао. Никаде не ми се оди по воздухов гнасен. И ми е жал за неа што ќе преседи дома денес.

Вчера сфатив набљудувајќи деца на роденден во игротека, колку ќе треба и мора да ја научам ќерка ми да биде самостојна, воспитана и емпатична. Ме фати језа од агресивноста на куп деца и искрено се вознемирив. Барем три (и тоа постари од неа) насилно ѝ земаа играчка, едно ја клоцна, едно проба да ја турне, на што јас само гласно реков не, не така!
    Кој ги одгледува тие деца? Што им кажуваат кога клоцаат, замавнуваат, кога удираат намерно? Не зборувам за нервоза или незадоволство, туку ете така низ игра?

Дали е ова родителско преиспитување и можен пораз дека живееме во драстично поужасен свет од оној во кој растевме ние пред 30 години?
    Немам одговор. Знам дека нема да можам да ја заштитам од грубоста на животот, ниту да си земам за право да превоспитувам туѓо дете. Знам само дека се изнервирав и прстот го вперувам во мрзливите и игнорантни родители. Као дете е. Дете е, да, ама не може да мава и клоца ничим изазвано, нели.

Чекам абер во понеделник за една убава работа. Аман само нека тргне 2020та. Доста ми е од заложништво од општествени фактори. Воедно, ми се менува и толеранцијата низ односите со луѓе што ми се драги, ама не сфаќаат дека не сум само драма и мама, туку дека сум човек што еволуира. Изигнорирав пар работи, добив тишина. Не барам извинување, барам да не ми се обраќаш од севселенска висина, кога си исто лајно како и јас.
    Ај да си допијам какаото, ме чека меана со куп вештерки вечер и ќе пробам на кисела вода да пеам сѐ од Виолета Томовска.

Последна измена: 11 јануари 2020
    На andrejko82, WildMk, happygirl и 23 други им се допаѓа ова.
  13. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Ја откитив. Лакше се дише.
    Другата година ќе китам после св. Никола.

На WildMk, happygirl, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.236
    Допаѓања:
    91.849
    Станав касно па времето ми е кратко за било што.
    Ручек мусака,маж ме потсети дека долго време не сум направила а мајстор сум за мусака така вели тој :angel::D
    Да зачистам па ќе чекам да си дојде и да истераме двајцата попладневна дремка :lol:

Од сестра ми сум 4 години поголема и прави другарки бевме и уште сме,порано и се каравме и лутевме ама никогаш не се издававме една со друга. Знаев се што прави, знаеше дека поарно да ми каже отколку да дознаам од други. Ах да може да се врати времето назад па да лудуваме заедно до рано наутро :D

Ќе раскитувам после Василица а може и после Водици, зависи како ќе имам време и инспирација :D
    Следува напорен и досаден период...нека помине Јануари побрзо само|(:doh:

На WildMk, bittersweet, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  15. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

И ние се тепавме, т.е. ме тепаше. Уште го памтам урлањето на мајка ми по дома и сè на него му викаа. (lalala) Никогаш не бевме сложни ниту блиски. Тотално различни карактери сме. Различни ко небо и земја. Јас веќе дигнав раце од него.

Раскитување или утре или следна недела, зависи од расположење.
    Ова со загадениов воздух ми станува досадно. Денес сите со тоа апликациите само мерат и ставаат слики. |(
    Ај да ставам шпагети да сварам. Друга идеја немам баш.

На WildMk, kuc, mareane и 19 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.980
    На WildMk, happygirl, zuto и 29 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.707
    Допаѓања:
    213.470
    Еве ме и мене,конечно на рает да тргнам една:smoke:.Постара сум од брат ми,од контакт ме вадеше и сеуште ме вади-рака немам кренато на него.Од сегашна гледна точка требало,но......Немам раскитено,после Василица,на времето дури беа малецки до Водици,сега не можам толку,доста е.@CameliaMiller коса и нокти:inlove:.Сакам такви убави раце,ај во некој следен живот,сега машки ми се:tmi:,оваа рака не е за нокти.Кафе ми се пие,да кренам газ од столица оти само нема да се свари:lol:

На WildMk, bittersweet, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.569
    Допаѓања:
    174.953
    Не се мачи ,...да пуштам по карго ?Запечени макарони,скоро исто ...ама не е исто ...вриштат калории
    20200111_144235.jpg
    Не научив да готвам ко за 3ца ...8 луѓе комотно ќе се најадеа од спременото(facepalm)
    Лепотоо :inlove: :inlove: :inlove: :*... увек си ти средена, мила на дада :hug:

Сестрааа мииии? 7години млаЃа, плавуша,уалена,разпекмезена, сите да и угодуваат , светот околу неа се врти демек ... |( ... ама ај ,каква е -таква е ,да ја менувам-неможам ,фискалната не ја чувам:rofl: ... Многу се разликуваме, многууу... Татко ми ,Бог да го прости , со муабетот да не може на мал прст да ми се фати -што се тиче издржливост,снаодливост , пожртвуваност и сл.ја ,,спушташе "на земја ... :emo: ...знам да и тоа неговото не беше ок,ама ете... тоа е ...не сме сите исти ...

Абееееее, ветар многууу:?:

На WildMk, kuc, wendy2 и 21 други им се допаѓа ова.
  19. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169
    Ко постар батко немав тепачки со сестра ми, увек бев тој заштитникот:muscle: Океј можда првите месеци од кога сум станал батко сум бил мааалку љубоморен, навикнат целото внимание да ми биде посветено мене и од еднаш се појавува некое мало згужвано и сите околу него:worried:

На WildMk, Love 83, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Касно палиш. ]:) Ај следен пат. :mm:

На LejlaD, M&M, Dadusicka и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.