Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Интерпункција нешто, точка, запирка, ово, оно... да се разбереме ко луѓе? :?: И :!: кирилица !

Ај добар ден.

До одмор стасавте? Чекајте бе чајанка да истераме за осми март, па први мај да го прославиме, тек после одмор ќе расправаме :lol:

Поклони и јас треба да купувам. Имам два имендена на деца од 4 и 1,5 години. Појма немам што. Не сакам да се само играчки ама па на нив најмногу се радуваат. Ваљда покрај поклонот ќе има и некое играче колку да се израдуваат со него, поклон би сакала нешто практично. Ако имате идеја што за деца на таа возраст кажувајте. Пиџамки да не се само :angel:

kuc, Peco, Bozica1980 and 26 others like this.
  2. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Добар ден :hai:
    Ноќва ич не спиевме со маж ми. Двете се разбудија, двете писнаа истовремено, и двајцата дежуравме. А касно легнавме, рано станавме :doh:

Одмор. Кога ќе ми текне дека порано термини биравме кога женската половина нема да има мензис на одмор. Аууу, па кога идевме женско друштво, тоа беше покољ дури се договориме. Па ајде прави компромиси бар да е трети ден :drunk: Сега добила, не добила, одиш кога ќе ти дадат одмор, кога ќе начекаш добра понуда, па и добра временска прогноза.
    Се мислам што денес за ручек, а да не морам да готвам посебно за малото. Идеи? :?:

kuc, Peco, Bozica1980 and 27 others like this.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Ми намалија терапија, едното скроз ми го тргнаа, другото упола, а за 3м. сакаат на ич да ме остават.

Јас место да се радувам, после толку години, уплав ме фати бе (facepalm)

Ај до после шокот може ќе пројде, не се надевав на ваков ден. Апарентли, умница сум била :$

senjorita-v, kuc, zhap4e and 29 others like this.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Не ми е јасно, од кога на именден се носат подароци? Без разлика кој слави, ние никогаш не сме носеле, овошје земам најчесто, некогаш и чоколадо. Или ова ново е сега?

5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Ваљда по сопствена желба. Јас на имендени/слави секогаш носам благо и вино.

6. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Здраво друштво.
    Мислев синоќа да ви пишам, но од умор одма сум се комирала.
    Вчера тргнавме за Пелистер, а завршивме во Крушево. Прекрасно си поминавме, цел ден паѓаше снег.:inlove: Права уживанција и за нас, а најмногу за синко... премногу сака снег, се изнализга, ме испомава убаво со топки, убаво пешачење и секако си легна во снегот да направи ангелче. Преполно беше Крушево како сите едвај да чекале да наврне и да се упатат у планине што би рекол синко мој.:)
    Бевме и во музејот на Тоше бидејќи минатиот пат не работеше, па вчера надокнадивме. Најмногу се сецнав и ми пројдоа морници низ телото во делот каде што се восочните фигури.:(
    Се на се убаво исполнет ден кој не сакаш да заврши. На крај бевме на ручек-вечера:D во еден ресторан во Прилеп.
    На никој од нас не му се враќаше дома, еден ден е премалку за таа убавина ама максимално искористено времето ни беше, пред да се стемни си тргнавме.
    Дефинитивно треба да се повтори ако се има луфта, макар и пак да е само на еднодневна. Синко уште по патот накај Пп почна со негодување да сме се врателе назад бидејќи како се спуштавме надоле веќе немаше снег, иако врнеше испомешано дожд со снег.

Малку ќе ве освежам со сликО за љубителите на снег. Уживајте.

E6911169-AF94-4FA9-A8BE-2D3CEED917AC.jpeg
    58F516AC-F650-41FA-8280-617C0BF4A2E5.jpeg
    0AA60C30-9D92-4C6E-AA08-AE2A45BE2745.jpeg
    4005A204-8C2A-4BBE-8596-6A4B1700C636.jpeg

Last edited: Jan 13, 2020
    kuc, Peco, zuto and 32 others like this.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Ама тоа ок, како знак на внимание, и јас носам по слави, на имендени скоро и не одиме, а подарок за личноста што слави, а нема ни роденден, само именден... тоа не го сфаќам. Ок, некогаш се поклопува и роденден, ама најчесто не.

8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

@NarCis@ болоњезе, малата сигурно јаде тоа (fingers)

Ај добар ден. Направив ручек, уште да ја наранам и легнам малата и да здивнам. Правосмукалката ми е сред дневна, се гледаме цело сабајле, ама изгледа попладне со маж ќе се гледаат :lol:

Времево ме уби, а и фактот што детево во 7 се издига. Темно беше надвор значи :worried: Ова е еден од оние денови што само чекаш побрзо да поминат :D
    Сакам снег!!!

Ај до после :hai:

bittersweet, kuc, Peco and 28 others like this.
  9. PUPICA

PUPICA Форумски идол

@Annath ко ќе видиш, се што правиме, сами си правиме.
    Зборам за имендени.
    Тргам од нас.
    Ај именден на Пупче, дојдете на кафе и благо, на крај цела свадба.
    Така и со подароците.
    Знаеш, исто како со градинките и односот кон воспитачките за празници, завршување година...

10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Јас летово бев скар, а ти од поодамна си овде и не си трол, како Меденото:D.

@Annath фала на преводот, @ninja35 мислам дека знаеше што значи, али го знаеш :D:D
    Јас нормално не знаев што значи, абе се отепав делејќи го зборот, одпред, одзад(facepalm)(facepalm).

11. LadyC

LadyC Форумски идол

@Annath и јас на именден носам вино и благо. Прв пат слушам што се прави сега од тебе. :doh:
    @PUPICA арно спомна за градинки и поткуп. Ич не ми текнало порано, оти ја не сум таков тип човек, па кога ќе видам каков однос имаат негователките со некои дечиња ми се темни, толку се блиски, тие се најумни, најдобри, се нај, а за мојов само тепал некој, се он не слуша, се он мн активен и ми ја пукаат пи***ва жила со исти муабети. Ееее епа ја не сум им другарка од основно, и не носам поклончиња, ама ги приметив како си сакаат да им подбутнеш. Моето дете не тепа прво да објаснам! :!: Само ако го закачне некој прв мојов враќа! И нека враќа. Не ко мене уште имам траума од детство од Беки што ме тепаше секој ден оти мутава скроз бев. (facepalm)

12. Milobebence

Milobebence Форумски идол

За именден купувам поклон плус благо и вино или друг пијалок.
    За слава вино благо за деца чоколадо.
    И на мм за именден му носат поклон парфем, дезодоранс,чорапи такви работи.
    Арно ме потсетивте утре му е именден не сум во тек со деновиве се ми е измешано.

13. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Кај нас на 20 именден на мм, од именден слава со 100 души ја направивме. Откако се роди Неда ( во превод откако јас се пореметив) почнав да давам само вечера за 20тина најблиски и толку.
    Луѓе што ми идеа само од св.Јован на св.Јован и живи ги немаше цела година, откачив.
    Сега едвај чекам 20ти :inlove: не ми е напор, љубов ми е

Medenomoe, bittersweet, kuc and 25 others like this.
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Нашиве од градинка за тоа се ептен принципиелни. За роденден минатата година однесов повеќе сокови, тортици и останато, сѐ што било вишок, вратија. Им реков да ги задржат, за нив, за дечињата, не сакаа ни да чујат. За поклон не се ни трудам да им однесам, зборам за Нова година или крај на година, знам дека ќе ми го вратат.

bittersweet, kuc, Peco and 23 others like this.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Ај д.утро ...:coffee:
    Зезнав денес ,јер не се појавив у 10ч. Битно ,пуштив СМС сабајле у 7ч да сум болна (facepalm) (излажав (lalala) )и завртев г..от на друга страна (facepalm) да спијам .
    ММ на сон лут -,,у пм, ич не си озбиЉна ... ќе се развлече работата ...ова требаше да се заврши до сега" ...:|
    Подсвест ли е или стварно има ,,нешто" незнам :|

Имендени ?
    На синко ко банкет да е , со софри со све...од првата година како е роден.
    На малото ,излегуваме на ручек/вечера ние тројца ...другите и незнаат дека и е именден ...или па ,знаат ...нзм...
    Не каниме ни на имендени,ни на родендени,ни на слава ,сами си доаѓаат ...а кога веќе доаѓаат па не бива со голо кафе да ги чекаме ...
    И секоја година е муабетот-догодина ќе кажеме да не славиме ,ние сами ќе си излеземе негде ...аха,како па да не ...
    Ај биитно за арно да е
    И тоа ...:yawn:
    Ај да се оправЉам у живот (facepalm)

kuc, Peco, Bozica1980 and 23 others like this.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Па така и треба мила. Кога ќе им кажам на клиентки кога откажа Константин пелени дека му ставаа у градинка "за сваки случај" ми се чудеа, оти со која и да зборев ми викаше дека сами им викале да не носат веќе пелени да ги одвикнат децата. Ние немаме никаков контакт со негователките, имаат на цела градинка еден број, ама затоа тие што и се другари/другарки на едната што е као поодговорна и имаат нејзин приватен. Мн се поделени. Работат со 5/6 деца , а потемпераментните ич не ги вртат. Страшно да ти кажам, ама има и полошо.

П.с.За имендени и слави, сакам повеќе посни, идам за сармата посна да им ја изедам, се давам у посна сарма. #исповеднаденот

kuc, Kate Rina 93, mareane and 18 others like this.
  17. Annath

Annath Форумски идол

На времето кај моите, во Охрид, на слава се носеше само вино. Благо ретко, можеби некоја бонбониера. На именден ништо не се носеше, ниту пак се канеше, сите што знаеја доаѓаа и одеа, за разлика од слава, на слава само со покана се одеше.
    Сега тука, на слави носиме вино и благо, за децата носам овошје, чоколадо ептен ретко. На имендени скоро и не одиме, не знам некој во друштвото да прави, а и ние не правиме за децава, само лепче носам во црква, а кога ќе пораснат, ако сакаат може да си слават, така решивме со мм. Ако некој дојде, фала Богу не го враќам, што имам, тоа ќе принесам. Затоа прашувам, ме чуди оти тука првпат прочитав (не денес) дека се носат подароци на именден.

bittersweet, kuc, Peco and 24 others like this.
  18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Една работа до која се придржувам засега, а се надевам и понатаму, никако склопување пријателства со родители на ученици. Кој што сака нека каже, колку и да сакаш, тешко е да си објективен, а ако си, тогаш пријателството "страда". Затоа, чиста сметка, долга љубов.

kuc, Peco, zuto and 23 others like this.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Кај нас ретко носат вино. Само чоколадо. Искрено трошок е. Сега помалку се оди по имендени оти луѓето се иселија, ама порано имавме многу и на секое вино, па родендени. Претеруваме. Е е кај моите на именден носат вино и они истите си ги носат, и така во круг:D:D .

bittersweet, kuc, Bozica1980 and 23 others like this.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

^Имендените ко родендени станаа, у превод ,поклон задолжително...ова за у селово
    А дааа, за слава вино и некое благо, обично чоколадИ за децата

Thread Status:
Not open for further replies.