Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.527
    Допаѓања:
    174.116
    Со расолница? :?:

На LadyC, LejlaD, НаталиЛили и 8 други им се допаѓа ова.
  2. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.714
    Допаѓања:
    58.110
    Добар празничен ден на сите..уште еден празник месецов па ќе чекаме 8ми март..

Па некако како се ближат годините со 4-ка и мене ме фаќа некоја паника дека не сум бре стара , иако не сум веќе ни млада..ама порано кога ќе си замислев некоја во нејзините четириессетти ми делуваше ауууу старка..
    Ама па секоја доба од животот е убава..сега се чуствувам посамоуверено од било кога, знам што сакам и како да го добијам.. е сега малку ме фаќа страв за луѓето околу мене, некако се проретчија , дали јас станав антисоцијална и лимитот на толеранција ми е намален , незнам.

Еве прашање за размислување: Дали со годините остануваат само вистинските пријателства или само сакаме да сме сами (со фамилијата) ??? Или па времето на работа-дома не прави позатворени???

Порано немаше викенд да не одиме или некој да ни дојде..не ми замирисала куќата на ордевер и јајца варени онака за друштво во петок/сабота.. (сега празници беа не се важи периодов онака генерално зборам)..

Многу напишав...ај да поработам...
    :f::f::f:

На marama, LadyC, wendy2 и 23 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.039
    Допаѓања:
    135.938
    Новата фирма ќе ти даде к15 ако имаш минимум 6 месеци во тековната година работено кај нив. За 2019 та од стариот газда тек во 2020та од новиот.

На marama, LadyC, wendy2 и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.575
    Допаѓања:
    97.498
    Знаев дека се дезинформации, од него само и тоа излегува:D. Битно се изглупирав, ве прашав:bug:.

На M&M, Milobebence, Yowannty и 10 други им се допаѓа ова.
  5. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.155
    СоС Бучен Козјак :D
    @Emy867 Јас ти кажав место ама не ме рецна:doh:

На LejlaD, dunika, stetoskop и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.575
    Допаѓања:
    97.498
    Да не пукнам пуста, да, сега видов:$. Ама јас затоа пишав МАЈМУНКИ Џоне, за невестиве, не за тебе:D.

На LadyC, LejlaD, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Ај добро утро :hug:

Ги мразам тие 'мрсните' песни, и палењето огнови, и собирање само на мажи, пијанчење и пеење такви песни.
    Ништо вредно нема во таа традиција. Одвратна е. :puke:

Откако почина татко ми, сум во средовечна криза.
    Сум дааалеку посамоуверена од порано, попаметна, попрониклива, повоздржана, поинформирана.. се' по-..
    Со тоа дојде и нетрепението кон рестото од светот, оддалечување од луѓето кои ми беа 'блиски', немањето желба да се расправам со туѓи проблеми, погледите кон светот... се'...

Знам дека не знам ништо, иако знам многу повеќе отколку пред 10-20-30 години... и тоа е една од мотивациите кои ме влечат напред... Да учам уште... неформално, се разбира.
    Имам една желба која е скроз метафизичка..амаа:
    Ако има нешто после смртта, би сакала да е состојба во која ќе знаеш се' и ќе го разбираш цел универзум.
    Сакам да сум омнипрезент... омнипотент не ми треба.. не страдам за моќ, 'страдам' за знаење... длабоко страдам..

На boomsleng, marama, bittersweet и 29 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.693
    Допаѓања:
    253.375
    @Emy867 за 2019 год ако имаш полни 6 месеци веќе треба да имаш исплатено К - 15. За 2020 год ќе ти даде новиот газда. Нека те одјават со денешна дата, овие да те пријават со утрешна и нема прекин во стаж. Јас вака правам на вработените.
    Дечки, најдобронамерно, симнете си го Закон за работни односи и прочитајте си ги основните права и обврски, оти има секакви газди. Јас ова ви го кажувам оти сте ми блиски. Да знаете се' какви малверзации можат да се прават во рамките на Законот. Ова сум го работела и во приватниот и сега во државен сектор. Затоа читајте се'! И договорите и анексите за работа!

На boomsleng, marama, mal.ecka и 25 други им се допаѓа ова.
  9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.575
    Допаѓања:
    97.498
    Имам исплатено Јуле. Ми кажа ќе ме одјави денес со утрешен датум:?:, а утре овие ќе ме пријават.

Кога веќе дискутираме, за одмор...јас овде немам користено одмор, а веќе работам девет месеци. Ќе ми пропаднат ли деновите одмор што ми следува? Колку сум смотана за вакви работи, да се чуди човек:|.

На mal.ecka, LadyC, M&M и 10 други им се допаѓа ова.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.527
    Допаѓања:
    174.116
    Добар избор :D :emo: :handshake:

На boomsleng, LejlaD и John Snow им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.678
    Допаѓања:
    202.267
    @bittersweet искрено, ме фаќа страв од бројката, иако е само тоа, бројка. Ама не се осеќам како да ќе полнам 40, во паметот сум застаната на 22. Така и се осеќам сега, не ко за 40. Не дека нема да ги полнам, ама ќе бидам од тие 18годишни со 22 години искуство :angel: сепак, ги осеќам годините кога ќе ме боли нешто. Ко што вежбам периодов, нема ковче и мускулче што не ме боли. Ќе да претерав малце... ама ќе влезам во шема.

@Emy867 за К15 ти кажале, а за одмор, јас имам користено, немав ич прекин во стаж, ама од старата фирма имав потврда дека немам користено годишен одмор. Па си користев регуларно, дека веќе уплатено ми беше, а и газдите фер луѓе се, се договоривме без проблем. На крај испаѓа како ќе се договориш во фирмата, така.

На WildMk, boomsleng, marama и 30 други им се допаѓа ова.
  12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.575
    Допаѓања:
    97.498
    @Annath , значи јас да си земам потврда од овде, па таму како ќе ме крстат тоа е друго. Јас да си ја имам.

На marama, M&M, Dust и 11 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.980
    Допаѓања:
    273.768
    Да се пријави уште една во средовечна криза.:emo:Не е до годините да се разбереме до околностите,до луѓето до ситуациите е..барем јас така мислам.
    Да ми беше полн паричникот деца да тераа по мој замислен терк(знам дека за ова не сум во право:D) моите и неговите да не ми беа на грб ,мислам помалку ќе ме тресеше криза...:!:
    Питето (по нашки)во најмало тепсиивче оти сами сме со мм а и тој е кум на работа јас вечер колегијално ќе одам.Децата се Ск...ама ќе сториме адет.
    Да допржам месо и колбаси па ќе сукам за мрзнење за слава.

На WildMk, boomsleng, mal.ecka и 27 други им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Emy867 по правило, со потврда од сегашната фирма дека немаш искористено одмор, истиот ти се префрла во новата фирма и имаш право таму да го користиш. Така е барем кај нас, новодојдените што имаат останат одмор, без проблем си го користат.
    Сепак, од главниот зависи, нели.

Јас не се плашам од 40-тите, напротив, со душа ги чекам :angel: Сега имам 33, до тогаш децата ќе пораснат, ќе бидат посамостојни, ќе имаме повеќе време за нас со мм. Барем така си мислам и се надевам, дека ќе биде многу полесно од сега, ама најбитно е да сме живи и здрави, секако :)

Многу сум лута денес на мм, многу! Не пали ни извинување ни бутур овојпат, ги премина сите граници. Од денес друга песна - не само со него, со сите. Време е да се ставам себеси на прво место, за промена. Од денес вртам нов лист и ќе играм по мои правила ;)

На WildMk, boomsleng, marama и 34 други им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.693
    Допаѓања:
    253.375
    Со денешен нека те одјават. И овој ќе ти се брои, мора така за утре во новата да те пријават.
    За одмор веќе ти одговориле. Ама види што вели Законот:
    20200114_125611.jpg

На marama, M&M, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.116
    Допаѓања:
    269.107
    Хај

Денес на распоред лепче на работа, се надевам полабав ден ќе биде.
    Ама се надевам.

Јас кога дадов отказ после 10м, бев 2 недели на одмор пред да ме одјават :^)

П.С. Залудно сум се надевала сабајле, кога го почнав постот.
    ХПЛ со екстра моменти е.

На boomsleng, marama, mal.ecka и 23 други им се допаѓа ова.
  17. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    За саат два ќе бидам многу убава.
    Виш ми лак.

На boomsleng, marama, mal.ecka и 24 други им се допаѓа ова.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.181
    Допаѓања:
    207.984
    Мазникот се сврте,паричката нормално кај дијаспората:D,нека ни е само здрав и жив:inlove:.Без дијаспора ништо не правиме,не можеме без нив,таму ни се срцето и мислите-@bittersweet:hai:.Средовечна криза не поминав,немам време за неа,старец во душа,туку ако допрва се шлакнам ветувам први ќе дознаете:D,ама пак за да го остварам тоа цел тим на психијатри и пластични хирурзи ќе ми требаат:tmi:.Но никогаш не велам никогаш:rofl:

На WildMk, boomsleng, marama и 26 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    За разлика од вчера, денес немам сила да се жуљавам и мрсуљавам:))) Денес чак и на диета се ставив :smirk: белким ќе ја истерам пошто, последно, асално имам истерано диета пред пар години :D Шо човек станав, не знам. :bug: Има ли шанси апокалиптичново сивило да не напушти во скоро време? Не мора да биде топло али бар да се види некакво сонце и небо у бестрага. По гости треба да се акам...:doh:
    Да прочитам кој-шо рекол сега.:bug:

На WildMk, boomsleng, marama и 27 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.181
    Допаѓања:
    207.984
    (fingers)не се ни сомневам дека и сега и порано си ни убава многууу:*(hollest)

На boomsleng, marama, zhap4e и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.