Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @teaiva што направи со поштарот?
    @Yowannty луфтирајте почесто, земи некое средство за мувла подзачисти,потоа убаво излуфтирај
    Деновиве сите за фарбање и фризури сте се фатиле , минатиот пат со гарниер се фарбав белите влакна не ми ги покри ,земав сега посветла баш да видам дали ќе ги покрие

На Yowannty, Sesil, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  2. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.244
    Допаѓања:
    181.721
    :hai: Да се пријавам во групата што качуваат килажа за време на стрес (смајли шо дига рака). Порано јадев како дупка без дно и се сушев, сега скроз обратно.
    Да можам, ќе го преспијам не денот, туку цела недела :yawn: Се отепав од зевање цел ден, и на работа, и дома. Неверојатно е колку ми се спие.
    @WildMk остај ти тоа како нѐ чувале, мувла е зезната работа. Од мувла завршив 10 дена на инфективна, наредна година во истиот период кога почна да се прави, пак ме повтори. Уствари не е само мувлата, таа се чисти, ама влагата не можеш да ја тргнеш, а не се гледа и е многу опасна. Ние на крај се исселивме. Станови нарочно во зима гледавме за да знаеме дали имаат влага, во лето се прикрива тоа. Сега-засега добри сме. Оттогаш и јас сум подобра со респираторни болести. Уште и загадениот воздух да се среди, ќе имам бели дробови ко на Алпите да живеам :D
    Луѓе, ми паѓа главата за спиење, морам да мерам притисок :|

На Yowannty, andrejko82, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.672
    Допаѓања:
    202.260
    Не да е зезната мувлата, ептен. Има јаки последици врз здравјето. Не само врз респираторниот систем, општо, дури и на психа влијае. Спорите кога ќе влезат во организмот каша попара го прават.

На Yowannty, bittersweet, Sesil и 21 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    225.656
    Мувлата е основ, подлога за милион други бактерии. Ко што е урината, ко што е крвната плазма за размаска и садење на истите тие. Затоа е толку мн штетна.
    Тоа дојдов да кажам. :*

На andrejko82, Sesil, mal.ecka и 8 други им се допаѓа ова.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.527
    Допаѓања:
    174.109
    Ааааааа, тоаааа :rofl:... е па добро утро :*
    Ме стави на мисла ма кога те прочитав....,сите ,,глупости" од септември наваму ми поминаа низ ум ... (facepalm) ...кога оноооо -шлакната сум билаа :rofl:
    А тииии, фоксуанфоксуан :rofl:

Кафе ќе се пие?:?:

На Alishan30, duffi, ivi1987 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.155
    Ако варите и за мене ставајте.
    Денов грд, се разбудив со главоболка и уште не ме попушта, џабе и кафиња и аналгини:doh:
    Моите имаа проблем со влага порано, купија од Џамбо едни апсорбери со кристали и ептен помогнаа. За мувла не знам ефикасно решение..

На Sesil, Shelea, Alishan30 и 13 други им се допаѓа ова.
  7. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.285
    Допаѓања:
    77.628
    Што да кажам јас тука, врне истура цела година, ништо не помага.
    Помага сунѓер и сјај, ќе ги измијам ѕидовите и неколку недели сум раат. После пак почнува.
    Зимно време пуштаме парно на најјако, демек од топлото ќе се намали влагата :rofl:
    Ама уствари и не помага многу.
    Некогаш кога врне со дениви, надвор осеќам како да сум под вода :rain::rain::rain:

Пак заглавив на работа.
    Кога и не заглавувам де 8-|
    Ми иде да отепам некој :devil:

На andrejko82, Sesil, Alishan30 и 14 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.169
    Допаѓања:
    207.865
    @malerozna мене,барем ќе ме куртулиш.Мојов шина нога и лигамент истегна-,,весело ,,ни е по дома:tmi:.Како тргна годинава замилина,,мајстор денес чекав двата бојлери цркнаа.Ја замолувам годинава по нежна нека биде,аман за аман:whew:.Оџакот од сабајле опет ми се запали-очекувам награда за пироман на деценијата(facepalm)

На Skorpija25, Sesil, Alishan30 и 15 други им се допаѓа ова.
  9. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    21.675
    Сега ме исплашивте за влагата.
    Дома немам но на работа еден ѕид има со влага.Огромни простории се , а таму каде што сум најчесто , е баш тој ѕид позади мене имал влага.

На Yowannty, Alishan30, duffi и 7 други им се допаѓа ова.
  10. teaiva

teaiva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    524
    Денес станав рано и пред осум отидов во пошта,да го начекам,и дојде он и вика било испорачано..ми го оставил во светларникот,зашо така му имав речено да ги остава..е сеа ова е у сабота ,коа сум дома и немало шанси да не го чујам,и плус не дојде никој кој би го земал,А до скалите ми беше врзано кучето,он коа е врзано кучето не влегува во двор ,а и било кој да влезе ке се чуеше. .Он си стои на негово дека чим го оставил ме потпишал,а јас знам дека немаше ништо пред врата,да имаше немаше да се бламирам.Тоа е,се помирив и му реков за понатака со картичка да ми доставува,сама ке одам во пошта да подигам.А Сеа на 22 коа е крајно ке притиснам диспјут па да видиме дали ке вратат .https://www.aliexpress.com/item/32796786602.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dOiqrzU ова имав нарачано .
    Инче за фарбите на гарниерот 111 не покриваат седи ,али осветлуваат ,јас едно време ставав 7 на корените а на плавото фарбано си правев прелив со фарба со ова 111,ама коа дојде да се осветли кафеното веке требаше бланш.Абе седа коса тешко се расправа ...

На Yowannty, Sesil, duffi и 7 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Не дека не е опасна мувлата, ама нема шо драми да се прат и од то.
    Фаќаш чистиш, ставаш изолација, се исселуваш.. уатевр.

Сенкир Јованти ќе дозволи да мувлоса цел ѕид и да не преземи ништо... па да и' речиме дека ќе им се сјеба здравјето скроз.

Полека само.. решливо е.

На Yowannty, andrejko82, Sesil и 9 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.679
    Допаѓања:
    253.190
    Знаете дека може над 30 часа немам спиено? :drunk:
    Ама денес се покажав во право светло пред инспекторот кој патем го учев на законски одредби:emo:.
    Е од сето ова најтрагично е што ако сум толку добра, ми се бројат деновите на работа:|.
    Јбг.

Инаку, едвај стигнавме во Мк, со магла што прст пред око не се гледа. Страшно. Србија особено, среќа што границата ја погодивме(facepalm).

При крај сум со распакувањето. Најтешкиот дел од враќањето дома. Таму ми се моите. И ми фалат веќе. Првите денови депре ме мава.

На Yowannty, WildMk, Sesil и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Конечно денес сонце после неколку тмурни дена. :sun:
    Бев денес на контрола. Сега за сега нема потреба од интервенции, а ни на другиот преглед нема ништо страшно. Барем така кажа хирургот. Е следниот месец е под знак прашалник, ама о том потом. :mm:

Роднини освен овие со кои стварно се имаме - и за добро и за лошо, други не ми требаат.
    И живо ме интересира колку го плаќате Битолското млеко од околни продавници? Денес го платив 55 денара. Или стварно е поскапено или овие се курназат кај мене. :^) Па во Рамстор е 48 денари плус 10 поена добивам на картичката. Продавничка поскапа од маркет. |(

Се најадов.
    Изедов две парчиња тиква со тон чоколаден прелив и сега што? :bug:

На Sesil, Kate Rina 93, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.213
    Допаѓања:
    89.009
    @Yowannty
    На нас ни мувлосуваше ѕид зад вградени плакари до плафон,од крај до крај на ѕидот,во куќа каде никаде немаше мувла.
    Алиштата внатре беа влажни.
    Ни препорачаа ѕидот да се отвори односно вградениот плакар да го пресечеме да не биде вграден.
    Тоа не спаси,го исековме и сега имаме нормални плакари,не до горе,и нема мувла од тогаш.
    Не дишел ѕидот ако разбрав јас добро.

На Yowannty, WildMk, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.244
    Допаѓања:
    181.721
    Го гледам Бред Пит на слики и како старее сѐ повеќе ми се свиѓа. Порано ич не беше мој тип. Туку, читам во тајна врска се со Шарлиз Терон и некако ич не ми одговараат :?:

На Sesil, Kate Rina 93, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Ставете ме и мене во оние кои се дебелеат кога се под стрес. Ма ја и у добро и у лошо се дебелеам. Јер чоколади и чипс. :D

На Sesil, Kate Rina 93, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Уствари мувлата е ептен опасна Вајлд, и треба да се прават драми.
    А кај имало мувла, ке се појави пак.

На Yowannty, Kate Rina 93, duffi и 7 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.782
    Допаѓања:
    150.754
    Да кажеш рецепт за пире од цвекло :!:, инаку на работа бев во терминот кога си бола на тв, ама ќе те вратам на твтека да те гледам :)
    @Mr. Right што е работава дете, хирурзи нешто спомнуваш? Немој да те мислиме :!:
    Штом не можете да се решите меѓу Ниш и Солун направете 2 групи, ионака во 1 кола нема да не збере :) , јас ќе одам во таа за Солун бидејќи не сум многу по шопинг, ќе ве чекам во кафиЌ поред море и на гиро нормално, може попатно нешто ситно да купам само :)
    Чекам да го преживеам денот утре па да се дише малку :whew:

На Yowannty, 0ли, Sesil и 15 други им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.782
    Допаѓања:
    150.754
    8-| исто, мислам дека пишав еднаш откако го гледав последниот филм со него, како старее се пофраер ми е :)
    Со Шарлиз Терон? И мене не ми одговараат ич, со Џенифер Анистон ни беа најпар.

На Yowannty, Kate Rina 93, duffi и 9 други им се допаѓа ова.
  20. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.244
    Допаѓања:
    181.721
    Ни беа Еминемке, ни беа :D

https://www.crnobelo.com/novosti/sh...vrskata-na-bred-pit-i-sharliz-teron?showall=1

На duffi, dunika, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.