Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Јас се скрив в спална ама кој знае кога ќе заспијам.Зглобовите на рацете ме болат денес ужасно а и плус се раскашлав.
    Кажете нешто да мине ноќва.

2. malerozna

malerozna Форумски идол

Јас би ставила 2 наместо 1 клима.
    Скопје не фаќа -30, па зимото може и со обична клима да се помине. Обичен инвертер де, не мора да е 1000 евра даикин
    Е сега не знам како е со маглата, колку дефрост прави.

Хелоу.
    Заглавив јако на работа.
    Ама ептен јако.
    Дури да стигнам да легнам, 3ка ќе фати напред. Ама ако ми е, офца сум си. Сама си бирав, да не ме жалите.

Тема нешто ќе давате или оџачарчето ќе го збориме?

3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

@ivi1987 гледавте во сити мол на штандот на даикин? И гри се супер. Инаку за греење ако ви е, обавезно инвертер, обична не постигнува.

4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

За оџачарчето, @CameliaMiller , имаше ставано 1 видео со Тони Михајловски 8-|

Ми промрчеа децата да денес ко италијанци сме биле,шпагети за ручек,пица за вечера ... толку можев да постигнам ,ама ај си премолчев.|(

5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Не, утре ни е план и до таму да отидеме. Искрено не знаев дека има, добро е што ми кажа.
    Сите ни рекоа инвертер обавезно. За греење ни треба, за ладење скоро ич ни обичнава не ја користевме. Во стариов стан имаме обична, ама кога е во минус температурата не смееме да ја пуштаме.

6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Јас би одела со две инвертерки.
    Можеш полесно да прилагодуваш темп. по соби.

Ние го гледавме Ханиленд.
    И то.

Tajnaotrovna, NarCis@, JuLleE and 7 others like this.
  7. Peco

Peco Форумски идол

Не знам решение за овој проблем. :|

Хелоу еврибади и добра ноќ. :)

8. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

@ivi1987 и јас Gree би ти ја препорачала, супер се и ептен пристапна цена имаат.

Те сфаќам .. истата параноја ме фаќа, не секогаш ама ако ме фати знам и да се подизглупирам малце :tmi: Последно мм на терен со 2ца колеги, уз пат на враќање требаше да оди до кај свеки па да ми се јави дали да одам и јас. Е ама кај шо беше заврна снег, патот клизав, му ѕвонам недостапен, ѕвонам кај свеки недостапна. Леле коа почнаа црни сценарија да ми се вртат :x Ми текна се јавив кај жената на еден од колегите као демек дојте ни на гости коа ќе се приберат маживе дрн дрн колку да извлечам некое инфо ако знае до кај се, ај па добив инфо дека дека веќе се во градот и мм само што го оставил маж и дома ама преморен бил за по гости (facepalm)

Леонардо ди Каприо и мене ми е симпатија уште од млади години. Љубов на прв поглед ми беше во ,,Кошаркарски дневник'' многу млад и убав беше тогаш, не е веќе млад ама сеуште е убаФ. :emo:
    .

9. Annath

Annath Форумски идол

Само Gree или Daikin, единствени што вредат за парите. Не знам Вивакс дали се ок, ама со некоја од двеве спомнати погоре нема да згрешите. Да, голема инвестиција е, скапи се, ама вреди секој денар.

Добро утро!
    Денес ептен рано на нозе, не дека не ми се спие, ама не можам да презаспијам. Секако е време за станување...

Peco, Mr. Right, Alishan30 and 18 others like this.
  10. malerozna

malerozna Форумски идол

YOE1K18.jpg
    Е оваа слика ми иде секој ден да си ја закачам на нет

Screenshot_20200116-214237_Instagram.jpg
    Наместо кафе, заплакнете очи 8)
    Screenshot_20200103-061231_Instagram.jpg

Peco, Skorpija25, Alishan30 and 21 others like this.
  11. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Добро утро на сите
    Денес не сум на работа,станав најнормално, се спремав и ми стигна порака да не доаѓам,немало работа..
    Е сега,кога веќе сум будна не можам да легнам пак оти главата тапан ќе ми стане..
    Ќе работам по дома,завеси ќе перам и прозори ќе бришам..Закачувањето на завесите ќе биде интересно, плафонот висок а јас не многу, си го барам со боринче, (facepalm).Ама,прво кафе па после се друго..
    Убав ден на сите :sun:

Val-Dim, Peco, Skorpija25 and 24 others like this.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

@malerozna дечкото убав,секси, мада шишан да е. Ич не сум за долга коса кај машко. :emo:
    @Esmeralda-MD ја да сум ќе одмарам , серии ќе гледам, куќа крај нема. Башка убаво ќе ти дојде :)
    Добро утро. Со едно око будна, мора да станам.
    Ич не сум деновиве со сите и не ни пишувам мн.
    Ме интересира @Dust како е? Не знам ни дали пишала, ништо.

Ви посакувам поубав ден од мојов секако. :)

13. WildMk

WildMk Форумски идол

Ај добро утро на сите :hug:

Ми се спие уште, а релативно рано си легнав :yawn:

14. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Не се однесува на мене ама да си кажам. Го гледав и не знам зошто ама не ми беше смешен.А и е во категоријата комедија. Или нешто до мене е, ( а и до мм), или сме немале фина концентрација кога го гледавме, (читај ремет од децата сме имале ).

И мене и Лео и Бред Пит ми убави. А Лео особено го ценам за тоа каков добар глумец е. И жално што требаше да се направи во улога на дивјак да му дадат оскар. И мене ми е симпа уште од Кошаркарски дневни и Што го мачи Гилберт. Фантастично одиграно.
    А дали само мене Бред Пит ми личи како да му е син на Роберт Редфорд...особено како што старее Бред?

Од мене препораки за Грее, Вивакс, Панасоник инвертери и ако некаде воопшто се уште се продават Фунаи.

За кондензација исто потвдрувам, ПВЦ на прозори, поликолор на ѕид (особено со глетовано), и ламинат /плочки на под....= кондензација. Нема од кај да дише просторот. Кип и често промаја проветрување, но и избегнување на таков вакуум пакет.

Ај сега добар ден.
    Сонце со заби ама убаво е.
    Од мене едно кафенце за убав ден
    Coffee.jpg

teaiva, Biljarkata, Peco and 23 others like this.
  15. Love 83

Love 83 Форумски идол

Добро утро
    Едно утринско кафе за цела 40 ка :coffee:
    3f8d36e2c6711dabcbd5fe3d1e1c35f7.jpg

Ладно ептен утрово а на меморис ми излегуваат слики од лани со снег ,па со санка со малиов,огромниот снешко што го правевме сите заедно во двор ...а бе се стопив .
    Колку фали снег значи годинава ,посебно за децава. Штета права што не им заврна додека се на распуст .

Денес петок ,децава веќе им станува ептен досадно ,многу долг некако им се виде распустов. Моево едвај чека да појде во школо ,а и јас ...искрено :).

Убав ден .

teaiva, Val-Dim, bittersweet and 27 others like this.
  16. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Добро утро и убав ден
    Магливо и денес а богами и ладно
    Дали знаете каде има убав и оргинален рум?
    Значи до толку е мраз ладно што морам опција топлење плус да се снајдам.
    Валда не е мит дека румот топли стварно се надевам дека е вистина.
    Ми се оди на планина ми треба чист воздух ама од друга страна на вакво време ич не ми се мрда никаде кога немаш автомобил па да појдеш кога сакаш и да се вратиш кога сакаш ништо не бива на вакво време уште превоз бус/комбе да чекам не ми паѓа на памет.
    И така тмурно времево тмурна и депре јас ај ене го кај е април уште малку 2ипол месеци :angel: а кој пак знае каков ќе биде април али ете гладна кокошка просо си сонува :D.
    И така ќе се послужам со кафињата на малерозна и еспадрила ми требаат две а богами и три по цел ноќ кошмари око не склопувам како треба.
    До месечината, сонцето, ѕвездите, хороскопот или друга причина не знам што е но не сум рат од кошмариве .
    Убав ден и убав викенд :*:

teaiva, Val-Dim, bittersweet and 22 others like this.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Богами, личи. Ама искрено, Редфорд ми е поголем фраер од Бред. Дури и на стари години. А кога го гледам во неговите филмови од 70тите... дефинитивно фраер :D

Цело утро разгледувам прочистувачи за воздух, дојде јајцето на газот, Виникс одбрав, има некој од вас таков? Се мислам меѓу Виникс у300 (или У450) и БлуЕр коцкастиот во две бои... и не знам кој... ама Виникс ми е засега во предност...

@Milobebence секаков алкохол топли... особено жестоко, ти ја забрзува циркулацијата и ја шири топлината низ телото. Е сеа, дали за мачкање или за пиење е прашање :D

teaiva, Val-Dim, bittersweet and 23 others like this.
  18. Milobebence

Milobebence Форумски идол

За пиење за мачкање ќе се укочам бетер :D

19. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Ај добро утро и од мене.

Во Ѓорче чисто сабајлево, доаѓам во Ценар тон магла имаше и еве уште не може да се крене. Не ми се излегува надвор од што ме тера на кашлање цело време :|

На пауза ќе тркнеме до Gree, да видиме што ќе ни препорачаат. И луѓе што ги знам се презадоволни, сите ми го препорачаа истото.

Ми се јаде, ми се пие кафе, ми се спие. Тоа третото тек вечер ќе го имам :D

Убав ден да имате :f:

20. kuc

kuc Форумски идол

Добро утро и од мене!!!
    Кафе пијам и ќе одам на работа,а не ми се оди на маглава:x
    Треба да се фенирам ,а затната сум во носов уште пресно миена да излезам и ќе го одлежам после...
    И најавија некој ветар и со душа го чекам само да не е вака тмурно и магливо ...
    Убав ден!!!
    @ivi1987 ние Toshiba имаме дома и сме топ задоволни (y)

Thread Status:
Not open for further replies.