Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.527
    Допаѓања:
    174.104
    Д.утрооооо :hai:
    Сме заспале со малото у дневна ноќеска ...сега кук ми е ко вештачки да имам (facepalm), удрвен ...
    Ај за кафе кој е ,па да се опррављамо послее...
    Строг пост денес а?
    На помош нека е празников

На Peco, M&M, Dadusicka и 20 други им се допаѓа ова.
  2. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.204
    Допаѓања:
    84.260
    Не масло се јади не е строг;)
    Кафе и јас пијам и ќе излегувам ,па на работа ,ама затоа после два дена пауза ...
    За многу години денов!!!

На Peco, Dadusicka, ivi1987 и 16 други им се допаѓа ова.
  3. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    94.213
    Утро:coffee:

До 3 го гледав Ханиленд, @Cosmi фала ти,функционираше(fingers)

Синоќа спомнаа дека е строг пост денес,ама јас демек трудна не требало да постам.Искрено не ни знаев,сега на два ума сум.

Маж не пуштам сам во продавница,ептен ретко ако му нарачам на враќање од раб нешто..
    Ич немам доверба,а и контрол фрик сум,жити мозокот што го имам:^)

Викенд планови немам,ке средам најбрзо што можам и ке одмарам.Страв ми е да не ми се скрати цервикс,не ми е најидеален,ако ме стават на мирување ке биде јако,немам кој вода да ми подаде,ке си рикам по цел ден.Таман да ми дообели косава..

Убав,исполнет викенд да си имате:f:

На bittersweet, 0ли, kuc и 28 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.169
    Допаѓања:
    207.839
    За многу години денов!Изнастината за сите пари,ќе преживеам не ме мислите:D.Гравче се крчка,кафе ми се пие,да кренам газ да си сварам оти волкот сам си ја фаќа овцата,зато е дебел во вратот:tmi:

На 0ли, kuc, Yowannty и 26 други им се допаѓа ова.
  5. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро или скоро е веќе ден..
    200 пати се разбудував и презаспивав и конечно станав околу 7 саат,одма ѓезвето со кафе и на раат и тишина до сега го пие..Најубаво ми е такво кафе,кога во тишина го пијам..
    @LadyC Немој душо да си ставаш се на срце и заради некои непознати проби кои можеби никогаш нема да ги сретнеш да се нервираш. Од секогаш е имало и ќе има такви кои се најубаво знаат како треба..Гушни си го детенцето у уживај, најубаво ти си знаеш што му треба и како да го воспитуваш :hug:.
    @NarCis@ и од мене честитки за што и да е поводот :d::f:.
    Денес е ден за пазарење..Најпрвин во Икеа па се по ред..
    Овде тмурно и врнежливо и никакво..колку мразам зимо..
    Моите имаат слава на Војордан, и оваа година ќе им отидам преку Скајп;(ама тоа е,нека се живи и здрави,барем фала и на толку што можеме да се видиме..
    Одам да се спремам
    Убав ден на сите :sun:

На bittersweet, 0ли, wendy2 и 29 други им се допаѓа ова.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.209
    Допаѓања:
    148.488
    Сум направила принт скрин на твојов пост, не сум манијак, туку обожавам крими серии и оние ко Chicago Med, Grey's Anatomy, и сл, па да знам што наредно да гледам. :D
    Новата FBI е убава, амс една сезона има сега за сега. :inlove:
    И cold case ја гледав ама само до 4та сезона, не можам да ги најдам онлајн торентите да ја симнам.
    Ако имаш друг боље начин, сподели. :D

@Esmeralda-MD душо, денес сум како нова. Не можам да се нервирам веќе. Фала ти што ми пиша мила. :hug: :*

На 0ли, wendy2, Esmeralda-MD и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    ^што празник е денес?
    Знам утре е Водици и во понеделник св.Јован, а денес планирав да пуштам машина за перење:^)

На Esmeralda-MD, kuc, Dadusicka и 15 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.679
    Допаѓања:
    253.180
    И јас, уште една ми остана, и тоа гаќи, а читам и по фб тежок празник.
    И сега, без гаќи ли да се оставам? :^)

Ај добро утро :).
    Тежок е животот, ама мора да се насмееме, дотераме и да излеземе од сивилото.
    Со насмевка!
    Поубаво има, ама има многу други работи кои ни го отежнуваат изборот.
    Се' сами си правеме! Е после глава во ѕид. Па нормално.

На bittersweet, 0ли, Esmeralda-MD и 24 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.967
    Допаѓања:
    273.607
    Водопост.Ама мислам се работи,јас ќе пуштам машина и бришам прозор.Барем така мислам.Ако не е сменет законот:D Се пости ама јас пијам второ кафе со млеко.
    Не мислам и не правам лошо па другото како можам.

На 0ли, wendy2, Esmeralda-MD и 24 други им се допаѓа ова.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.527
    Допаѓања:
    174.104
    За пост пишува,ама за перење нема :?:
    На мисла сум уште една перална да земам , јер со една не се постигнува ...Сушење па ,друга прича, хорор |(

20200118_111644.jpg

На Esmeralda-MD, kuc, Dadusicka и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Нит постам, нит бутур. За детево секако мора да има богат оброк, а мене крвта ми е во минус од бременоста, така да... Ма и да не бев трудна, не сум постела никогаш зошто “така требало”, еве правам пилешка супа, а после ориз и батаци. Верувам во Бог, на мој начин, ама не сум религиозен фанатик. Машина веќе втора ми врти исто така, еве ќе заврши кај и да е. Секој нека си прави како му е арно :)

@dunika мене ми беше потскратен цервиксот, ме пратија на боледување и мирување нели, ама сега е подобар од претходно. Чувај се, штеди се иако се’ е во ред и не мисли на тоа :)

На 0ли, wendy2, Esmeralda-MD и 30 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Не постам...
    Еднаш само имам постено, во трета или четврта средно... Со другарки постевме и се причестивме.
    Ако има Господ, нека ми прости, ама многу ми беше гадно да го лапнам лажичето со причесна.

За Велигден и за Божиќ може да не работам (чистам, перам), а за други празници си терам ко секој ден.

Мајка ми пости ..пффф.. од ко знам за мене.. и пак се' неубаво што требаше да се случи, се случи...

На 0ли, wendy2, Esmeralda-MD и 22 други им се допаѓа ова.
  13. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    94.213
    Кај мене е пуштена машина,не перам јас,таа си вртуцка:D
    Тоа важи за минатиот век,кога переле на рака претходно варејќи ги во котел.Си бара време,па затоа.
    Иначе во библијата нема нигде спомнато за домаќински работи,па и на поле,од народот е тоа,и логично нели.Не можеш и да празнуваш и да работиш..

На bittersweet, Esmeralda-MD, kuc и 29 други им се допаѓа ова.
  14. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ни родената мајка ме нема видено без гел на коса. :D Два до три пати на ден ја шлакам косата со гелче. :emo:

Да не се спрема нешто? :wasntme:

Ама кој празник? :?:

Се сложувам со @dunika околу домашните обврски по дома на празник. Тоа било порано и сега не гледам причина да не се пушти машина или не ти знам што. Пред година и пол пуштив машина на 2ри август и следниот ден ме закачи еден со кола и одма муабети од типот - аа, ти кажав да не пушташ машина на празник, грев е, не поштуваш... |( И сега за Божиќ вечерта пуштив една. Па мме, сигурно мојот грев не е поголем што сум пуштил машина од оние што крадат и убиваат луѓе! :fubar:
    И не постам. Нека си постат тие што се грешни. :emo: :D

Се наспаФ.
    И ладно бе надвор мме. :nod:

На wendy2, Esmeralda-MD, Dadusicka и 21 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.198
    Допаѓања:
    259.779
    ^ ќе останеш без коса!

Не ме фаќаат чизмите :worried: тажна сум сеа :envy:

На Esmeralda-MD, kuc, CameliaMiller и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.315
    Допаѓања:
    104.136
    Добар ден
    И јас веќе некој период не постам постев кога сакав духот и телото да ги донесам на некое ниво односно постот ми помагаше да дојдам до едно ниво на смиреност како да сум медитирала.
    Верувам во Бог и јас на мој начин исто како и @Sexybaby86 мислам дека љубовта на Бог е преголема за да ни замери за пуштени машини да постои во црковното правило да не се работи но не за да се безделничи туку за да му се посветиме на Бог и да си го преиспитаме животот наш не туѓиот.
    Е а како ние како народ сакаме да ставаме мирудии у туѓ живот работењето на празници не е ништо во споредба со многу други злобни работи што ги правиме( во глобала чест на исклучици а верувам ги има).
    "Пред да му ја извадиш раската од окото на ближниот прво извади ја гредата од твоето око"
    Денес е водопост ова време сакам да сум во село најубаво ми е но испадна оваа година друг план здравје да сме живи и здрави догодина.
    Сакам адети и невести и жени облечени во носиии животна желба ми е да бидам на некој настан во народна носиа.
    Кога бев невеста сакав и во ноември ја правевме свадбата во јаноари бевме кумови за водици ама свеке ме изигнорира па ништо од мојата желба.
    Незнам како да се справам со стравов одвреме на време ми се појавува проследено со паника.
    Синојка незнам колку часот беше по полноќ еден човек го нападнаа кучиња слушнав машки глас како вика и кучиња како лаат станав но слушнав свирење на коли и се стиши фала му на Бога го спасија човекот.
    Но јас уште се тресам желудников како некој да ми го држи со рака осеќам стегање и нагон за .... имам и тахикардија незнам што да правам на бедоксин сум од почетокот на декември дали дојде време да одам на доктор за нешто појако за смирување.
    Не бев ваква што ми стана не знам телово ми откажува некако.
    И така ви се пожалив малку но морав да извадам од себе простете за негативата ви посакувам убав ден и убав викенд.

На bittersweet, zhap4e, 0ли и 30 други им се допаѓа ова.
  17. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    @Bozica1980 ги нарача оналјн? Нема опција за враќање?

На Esmeralda-MD, CameliaMiller, Dadusicka и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.434
    Допаѓања:
    172.128
    @PUPICA Пупи само за тебе:o
    20200118_124553.jpg
    Инаку кај Србиве ова мезе иде гратис , од куќата:inlove:

Избањани, освежени, сега пелинковац на мени.
    Вечер на тамбураши.
    Милина.
    Вака се живее до 101 и назад.

Мислам дека морето на лето ќе го мењаме со бањи у Србија.
    Многу ме бендиса.
    Не можам да се наситам на воздухов.

Убав викенд друштво:f:

На andrejko82, 0ли, wendy2 и 35 други им се допаѓа ова.
  19. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.695
    Добар ден
    За многу години нека е празников,убави ќе бидат овие 3 дена .Утре здравје обавезно сакам да идеме да гледаме кога ќе го фрлаат крстот иако ќе биде огромна гужва .Ме премислевте за пуштање машина ,сепак ќе си пуштам ,на страна муабетот на мајка за перење на празници :^).

@Milobebence :hug: ,да одиш на лекар што е можно поскоро зашто може бедоксинот ти е слаб ,па ке ти препишат соодветна терапија.Мене лично бедоксин воопшто не ми делува .
    Ретко имам потреба од такви лекови ,меѓутоа кога и да требало одма се фаќам за бедоксин и ептен некое минимално дејство имам .

Да варам чајче од јагода и да ја слушнам дада ,додека малиов е мирен инаку тешко дека ќе може некој добар муабет да се сврти .

Убав викенд на сите :f:

На bittersweet, 0ли, wendy2 и 25 други им се допаѓа ова.
  20. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.244
    Допаѓања:
    181.720
    Нема да намали со емпатијата, а и не треба. Само со тек на време ќе научи да проценува дали треба или не, да вложи во некое пријателство. Инаку мене уште ми е тешко кога/ако се скарам со некоја од другарките. Последно пред некоја година, цела недела имавме официјален муабет со другарка ми заради недоразбирање. Не можев да издржам и ѝ се јавив, со ладни глави решивме и увидовме дека е навистина непотребно да се лутиме. Да не зборам дека квалитетно се измрсулавивме телефонски :nod:

Денов маглив, ама мене денес некако не ми смета. Ќе имаме занимации по дома со децата. Филмови и цртани спуштени, вечер ако заспијат порано, може и два ќе изгледаме (fingers)
    Одам да правам ручек :hai:

На bittersweet, 0ли, Esmeralda-MD и 27 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.