Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.197
    Допаѓања:
    259.750
    Јас 29, од сега за вечни векови. Амин]:)

На bittersweet, Yowannty, Dadusicka и 24 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.110
    Допаѓања:
    225.653
    посебно делот каде вели дека ти си грешна демек зашо си затруднела па сеа со молитва детето да се прочисти. ми идеше да го акнам со нешо попот.

добро утро на сите

На ane.bella, simonka93, Tajnaotrovna и 9 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.525
    Допаѓања:
    174.057
    ,,samo" 29 (fingers)
    Ај д.утро
    Денов започна со прашалници....
    Деф.ќе треба камери да ставам по двор ,јер неам трпение веќе ... плус, нели гледаат толкава табла на капија мме?

На Dadusicka, M&M, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @simonka93 колку убаво! :inlove: Честитки девојче, со лесно нека ти е :l: Ела во труднички, многу не’ има, ќе се дружиме :)

Ај добро утро. Сите утрински ритуали завршени, па конечно време да стигнам до телефон и шкртнам нешто. Гледаме Мтв со мм, дете вози кола (мерцедес има (facepalm)) :D и така. Неделна идила :) Уште да имаше кај да шетнеме супер ќе беше, ама не излегуваме на тињава. Скапавме дома, ептен ми е жал за малава, полна е енергија, нема кај да се издува :( Се надевам на некој убав, чист ден, да можеме да прошетаме.

Ручек ќе се нарачува денес, супа и салата има (fingers) Синоќа ко да ми беше малку што цел ден во кујна бев, па уште и палачинки правев (facepalm) Не можев да спијам ноќеска од кичмата, ме искина. Затоа денес - господски :)

Ај убав ден на сите :hai:

На bittersweet, Yowannty, Dadusicka и 34 други им се допаѓа ова.
  5. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.204
    Допаѓања:
    84.259
    Добро утро !!!
    За многу години денов ,утрово до црква и традицијално како и секоја година си пуштивме гулаби...
    Сега на ред машко кафе, неделен ручек и цел ден одмор...заслужено ,а вечер кај брат да си чести за количето ..
    Сите дома и заедно за мене добитна комбинација ...
    Убав ден да имаме иако е сиво надвор!!!
    280AF16C-2EBC-4528-9462-82F8F72E50E6.jpeg

На bittersweet, Dadusicka, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  6. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    11.696
    За многу години празникот :f:
    Не можев да идам до црква, вчера добив, а на гледање на крстот па не ми е веќе интересно и така од дома си следам на тв. Од сабајле само тоа даваат, Охрид, Струга, уште Скопје остана.

Синоќа ме разбудија многу силни (чудни) болки. На чудна позиција ме болеше, високо во стомакот. Станав апче да се напијам, па презаспав.

Што убаво ми е кога за празници сум си со моите. :inlove: Топличко, вкусна храна, без обврски. Си муабетиме за општи теми, си мезиме уз муабет. И така.

На прогноза гледам до крајот на јануари па и цел февруари вакво ќе биде времето. Снегче нема да има.

На Yowannty, kuc, Dadusicka и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Во позадина слушам поповите како пеат на МРТ. :drunk:
    Прво кафе испиено. Денов пак тмурен.
    А овие повеќето сите облечени ќе влегуваат во вода, со сВе патики со сВе. :^) Еден видов само по купаќа. :muscle: Многу ме интересира католичкиот водици како се празнува. Сигурно не се фрлаат во ладна вода. :worried:

За адетите за бебиња за 40 дена не знам што да мислам. Ај што го носиш бебето во црква туку и адет имало да се носи во три куќи. (facepalm) Или она не смеело да се пие кока кола до 40 дена. Некој го почитува ова? :?:

Ај да видиме што награда ќе лапне фаќачот. ]:)

На kuc, Dadusicka, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.209
    Допаѓања:
    148.488
    Мислам дека не е фер у Ох 5 пати ист човек да фаќа. Знам ксмет е, ама мислам дека треба бар да се става као вид забрана од 2/3 години, да се даде шанса на други. Вака греотка некако ми падна за другите. Имаше едно младо детенце до победникот блиску, ете може тој ќе фатеше.

На Yowannty, kuc, Dadusicka и 21 други им се допаѓа ова.
  9. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @Mr. Right мене исто не ми е јасно како воопшто влегуваат во Вардар
    Убаво е да се почитува традицијата ,ама ништо не е како порано што било
    @kuc наздравје кафе :coffee:,
    и ние сега второ тераме ,па на ручек ќе одиме ,празнично

На Dadusicka, ane.bella, Jas! и 18 други им се допаѓа ова.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Фаќањето на крстот во Охрид ми е тапа од аспект што не тргнуваат сите во исто време да пливаат накај крстот. Секогаш некој паметен прв ќе тргне и другиве што да прават, ајде и тие. Некако тоа им е неорганизирано. Гледам во Струга сите мирно си стојат и чекаат, па потоа се фрлаат. Исто и по другиве градови.

На Yowannty, Bratot, Sesil и 20 други им се допаѓа ова.
  11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.326
    Добро утро друштво.
    За многу години празникот.
    Честитки за сите што имате причина за славење и радост :f:

Синоќа до касно со гости па сабајлево до 10 се спиеше.
    Кафе ќе се пие, па да си се поклонам и да почнам :D
    Со клучот од станот подранија, денес ни го дадоа. Убав денов денес :party:

Гледам за адети зборите. Двете ги носевме на молитва во црква, ама после тоа по куќи не ги однесовме, туку правец дома па лабаво на шетање со количка зошто се погоди за двајцата топло време. Не ми сметаат адети, ми смета наметнување и кажување ''правила''. Правиме тоа што ние сметаме дека е правилно, а не како прават и ќе кажат другите.

Исто како за станов, ама зошто наместен сме го продале, ама зошто не си земеме све.
    Не можам да им објаснам на луѓето дека животот е толку краток и дека не треба со туѓите одлуки да се замараат. И дека штом така сме одлучиле, значи дека така требало да биде. Не се врзувам за материјални работи, за мебел па ич.

Убав ден да имате :sun:

На bittersweet, Yowannty, Dadusicka и 35 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.096
    Допаѓања:
    269.050
    Среќа наместен сте го продале, која заебанција e мебел да влечеш...
    Ние за викендицата дур се однесеме, тестисиве што ги немам ми паднаа :D

На Yowannty, Dadusicka, ane.bella и 20 други им се допаѓа ова.
  13. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    23.081
    Бог се јави, нека е за многу години празникот убав! Да сме живи и здрави, сите на број :)
    И мене денов најубав ми се чини дека е во Охрид, гледав на тв пренос од сабајле од крстот.
    Синко кога направи 40 дена бевме на молитва, само ние тројцата со мм, и после отидовме на ручек кај неговите. Беше зима ладна, и не сакав да го носиме на други места. Башка и мислам дека нема потреба да се малтретира толку мало бебе уште веднаш да се меша со народ. Подобро на прошетка надвор да го изнесам :)

Се пронајдов во текстот погоре на сваќа Јованти, колку е само точно тоа за романтиките откако ќе се роди бебето :)

Мајка ми ни беше на гости викендов, само што ја испратив. Синко спие, да стане, да се спремаме па ќе одиме кај другата му баба на именден.

Утре на брат ми му е именден, баш ми е криво што понеделник се падна, ама тоа е. Нема кога да одиме, на работа сум до 17ч.

Се изнервирав денес, 3 нокти ми се скршија, а за утре имам закажано маникир. За еден ден не издржаа :(

Нафрлав еден куп работи, чекам да делува средството против бигор и да ја средам туш кабината па да се бањам. Ново ми е, прв пат го користам и сум презадоволна како чисти.

Ајде одам јас, имајте убав ден :*

На bittersweet, Yowannty, WildMk и 25 други им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.674
    Допаѓања:
    253.104
    Ние бевме на фрлање крст во базен. Видов кога го фрлија, а на слики видов кој го фати, зошто имаше многу народ и тоа млади:).
    Фб и инста ми се полни со базенот и икони, јер празник :D.

Бевме и на црква, зедовме крстена вода и син ми ме праша зошто ни е. Му реков дека кога ќе го урочат даму ги измијам очите . И ми вика епа ај нека ме урочат сега:D:D. Значи бараме човек да го уроче:D.

За многу години денов, среќни слави, имендени :).
    Јас ојдох да гледам серијата. Јака е8).

На bittersweet, Yowannty, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.525
    Допаѓања:
    174.057
    Мајка ми беше ...донесе пиФтии ... :(... ме растажи,насекира, изнервира .
    Како бе незнае да ни ја ни децата не јадеме тоа ???
    Можно ли е ,можно ли е ...:x?????????

На WildMk, Bratot, Dadusicka и 20 други им се допаѓа ова.
  16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.243
    Допаѓања:
    181.717
    Може помислила дека сте пројале во меѓувреме :|

За многу години празникот :)

Го гледав "Mother's Day" на Фокс, ама не од почеток и плус со прекини. Нема везе, и тоа е успех. Да дојде маж ми од продавница и ќе правиме ручОк и после ќе продолжиме со домашни активности.
    @Sesil обично жени инсистираат за молитва, дефинитивно ти си од ретките, а и маж ти од ретките што сакал да идете :D Ама па него нема да му пее попот дека бил грешен |(
    Инаку ние не правевме молитва, ама бевме до црква и запаливме свеќи. Знае некој дали може да се крстат деца без земена молитва? :?:

На Yowannty, WildMk, Dadusicka и 22 други им се допаѓа ова.
  17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Мислам дека може @NarCis@ .

Ние правевме молитва (по желба на мм, јас не поштувам такви “адети”), и после тоа си бевме кај мајка ми на ручек. Кога си дојдовме дома, пиевме кафе со свеки и тоа беше тоа. И крштевка правевме исто, со ручек за најблиските во Дукат, кога бебе имаше 5 месеци (лето беше) и супер поминавме.

Туку, ми треба помош. Кажете ми која торта е највкусна од Делиција, дали вршат испорака во недели и дали ги бива? Лани од Романса беше тортата за бебка, сега сакам да сменам, зошто ми треба нешто помало и не толку џиџано, а сум слушала пофалби за Делиција.
    Фала однапред :bow:

На Yowannty, WildMk, Love 83 и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Ни јас никогаш не јадев, и свекрва ми нонстоп ми ставаше пивтии овој ден.
    Виде невиде дека не јадам сланина и зема ми направи со чисто мевце, со зачини како јас што би јадела, со многу малку лукче, и специјалната пача за мене, сега со сласт ја јадам.
    Мајка ми се чуди, дека прејадив од свекрва ми:D

На Yowannty, WildMk, Love 83 и 24 други им се допаѓа ова.
  19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Киндерот мене ми е најубава, а и Сникерсот не е лоша ама поблага е. Киндерот е таман и повеќе фил има. Носат и во недела, доставата е бесплатна.
    Кој е јануарско дете? ^_^

На WildMk, Dadusicka, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  20. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Ја на молитва не сум била, нит некој ми спомна да одам. Дури ни свеки.
    Нит ќе отидев да ми речеа.
    Дете некрстено.

Маж ме натера венчавка во црква да правиме, притоа морав да се крстам. Не бев крстена. Попуштив. Тоа на нос му излезе. Затоа не смееше да се спомне ни М од молитва кога дојде ред.

Не дека со сила ме натера де, ама ајде ќеиф да му направам.
    Башка другарка ми кума ја викнав да ми биде. Фешта напраивме, ден денес се смееме за мојата крштевка.

Не се осеќам другачие овие 2 години од кога сум крстена.
    А и најтешки ми биле овие 2 години уназад, ама и најубави од друга страна. Не дека нешто се должи на крштевањево.

Ама го напраив муабетов, баш на Водици.

На Yowannty, WildMk, mareane и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.