Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. anel

anel Популарен член

Јас денес како прегазена од воз сум. Синоќа гости во последен момент си викнавме, добро што не се усрамивме со храната, остана и за ручек денес. Стигнав само благото да го сликам пред да дојдат гостите, после срам ми беше да вадам телефон да не речат оваа нетачна:D Мм беше највесел, ама таков уште од работа си дојде:D. Ми ги дигна акциите пред гостите, а јас му поверував, оти нели во виното е вистината:rofl:. Ама знам дека тоа ги прави за да не викам по него кога ми организира нешто во последен момент.
    Предвреме прекината утакмица од страна на судијата, кој го згреши времето, па кој чив дрес облече во гужвата не знам:rofl:. Потоа уште две продолженија до златен гол, сепак нерешено заврши. Си легнав во 5 станав во 10. Не сум јас за фудбал под рефлектори|(, денес цел ден во кревет, окапана. До толку што преѓе ме мрзеше да станам да го земам далечинското на другиот крај на масата, па силом прилике изгледав еден јапонски филм со убиства|(
    Утре ќе се мрдне некаде надвор од градов, да фатиме чист воздух.

Туку ова со оговарања по лп, никако памет не ни доаѓа изгледа|(

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Еден час пред излагање, почнав со виното. Па ајде кој е заа

Petar80, kjukli, DVAANGELA and 3 others like this.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Ајде уште еднаш среќна да ни е новата година даимаме само радости. Јас полека си доаѓам на себе, си имав прекрaсно си поминав се видов со луѓе што ги немав видено одамна. Сега сум во домашна атмосфера кај пријатели не ме оставија да бидам сама во хотел па уживам како ме дворат и пазат. Гледам на нет млако било во скопје дочекот. Овде немаше празна кафана и хотел. А снегот само ја потполни атмоаферата. @kukla21 нема да има прстен.

4. vitamina

vitamina Форумски идол

Како што е и редот.
    Среќна нова година на сите со најискрени желби и честитки до сите виртуелни пријатели.
    Ви посакувам на сите, убави и радосни моменти, многу љубов и емоции, исполнување на ваши замислени желби и сништа, нека љубовта процвета кај секого од вас, од убавини и исполнување да не куртулите и скогаш да бидете онакви какви што сте, секој на свој начин специјален и посебен. Најнормално дека и во оваа година како и наназад животот ќе не става на разно разни искушенија и предизвици, маки болки и разочарувања ама она најважното за секој човек е да успее да се труди и да ги совлада сите животни препреки и да зачекори кон вистинските вредности на животот, како што велат, не постои среќен живот туку среќни моменти, па живејте за оние моменти кој што ќе ви влеваат исполнување и емоции, среќа и радост.

Се зачленив неодамна овде а веќе сметам дека сум долгогодишен дел од форумов и од луѓето кој што го прават посебен, сите сте ми мили, драги луѓе и посебни, нека новава година ви донесе се што ќе посакате и за се што ќе се потрудите од срце.
    IMG_20160101_194137.jpg
    Овој прекрасен ден си го одвоив само за мене, уживање уз некој филм под ќебе и долги разговори со либето, се одморив и собрав сили за новава и предизвиците кој што ме очекуваат, среќа, радост, тага и болка се тоа е живот а јас со задоволство ќе го прифатам.
    Си појдов и на гости, торта, руска, кифли.. се тоа беше неизбежен дел, вчера и не беше нешто добро но денес е подобро а се надевам дека утре и најдобро.

Поздрав луѓе:f:

5. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ме разочара сега

Petar80 and oblando like this.
  6. oblando

oblando Активен член

2016...
    Поздрав на сите во новава година, се нека ни биде полесно оваа година на сите,

Мене ми се случи нешто многу убаво во првиот ден од новата година-прекин на новогодишна традиција, се пробудив сосема трезен.:D

Ова веројатно затоа што оваа година ја пречекавме со дел од семејството мое и со уште две други заедно.

:sun:

ALISA0000, Annath, anel and 1 other person like this.
  7. mareane

mareane Форумски идол

За да не ми биде досадно се потрудија комшииите.Прво дојде една баба со внучињата малку да поиграат со ќерка ми а сега другите комшии си го пратија детето и тоа да поигра а тие си излегоа.

@anel јас такви ситуациии со гости во последен момент имам цел живот и по навика сега секогаш правам дупло храна.И синојка таман поставивме масата седнавме со мм тап прво детето па мајката па таткото па уф што убава салатата па убав муабетот до 10 и кусур останаа додека им дојдоа кај нив најавените гости.

Тоа со подароците од бабите и дедовците да си кажам нити од моја нити од страана на мм не биле имашни ,со скромни пензии и нормално со скромни подароци.Ама камо среќа нека се (беа ) сите живи здрави ,целокупни да можев и јас денес да појдам и кај едните и кај другите без тага срцето да ми го кине па и и ништо да не дадеа. Верувајте откако само еден ќе го нема после не е ништо исто.:(
    Знаев дека вечерва не сум јас за сама поарно комшивката да си поседеше.

8. VladeMila

VladeMila Популарен член

Реков јас дека накај 22ч заспивам,така беше и сега,како програмирана сум последниве 4години,децава ги заспав накај 21 и нешто,претходно имавме еден инцидент-синко си играше,скокаше на кревет,ама дека не беше спан на пладне,кога се лизна од кревет,па со главата на пархет,кога пукна мислиш главата ја расцепи,па еден рог толкав излезе,кога омодре,па ај ставај лебче и вино,стискај со паричка,оно па не седи,мм го држи..и ај некако се смири,а и отокот се намали..
    После наместив масата,се накркав,се напив едно КАМЕНИЦА-пивце,и му викам на мм,малку да дремнам па ќе станам.Сум се успала,па малава стана во 1ч за млекце,и дадов,се избацив со мм и опет во кревет до 6ч сабајле..
    Отидовме после кај моите на ручек,дојде тетка ми се видовме,маливе добија пакетчиња,парички,од се по малце..
    Некако капната,уморна се осеќам,ама па сега очи не ми се затвараат,моиве сите спијат..
    Ете тоа беше,помина и НГ се враќаме со исто темпо,море ја забрзано,во понеделник почнувам на работа,заврши моето породилно....:( а што убаво ми беше дома..

9. galapce

galapce Форумски идол

Da sme zivi i zdravi,i uste mnogu pocetoci na kalendarski godini da si docekame pokraj svoite familii.
    Za mene ovie momenti se momenti za pokraj familijata.
    Ne sakam togas vo guzvite da odam da patuvam,ili pak po restoranite.
    Porano sakav,no veke ne.
    Patuvanja veke sakam ponatenane.
    Ne veruvam deka preku nok ke se stvori magija i ke imam promena vo zivotot.Se smeni samo brojka na kalendarot vo godinite.Fala mu na gorniot sto ja docekavme.
    Mali zaspa vo 22 i 30h pospa eden saat i taman za docekot stana.
    Neznam sto bese poveke,dali vozbuden ili sreken,deka doma imase muzika,gosti.
    Jas uste povozbudena za negoviot izraz na liceto.Lani bevme vo bolnicata i godinava doma.Od doma nema poubavo mesto nikade na svetot.

Denes sme cel den doma site trojca.Retko imame vakvi denovi.
    Utakmica poocnata od vcera,i sudijata ja prekina.Arno sto uste ne razbira,pa ne brzavme za dresovite kako anel.Ama zatoa denes izigrana i zavrsi 1:1.

Ninja,ubavo im kaza.
    Da ne se nerviras,sega barem apla si znaes od kogo treba da se drzis na distanca.
    Dodusa glumenjata vo zivotot opsto koga togas izleguvaat na videlina isto i ovde.Istoto vazi i za lagite i vistinata.

Tuku ova so zakazuvanjeto utakmici mi e epten zagadocno.
    Kako toa se zakazuva utakmica?:D
    Vecer ke igrame vaka,vaka,jas napad,ti odbrana?
    Ili?
    :?:

10. referentka

referentka Moderator Staff Member

Mi zakaza..i eve go hrci:rofl:.
    A zakazuvanjeto e duri so zakana "ke vidis ti vecer":$.

11. VladeMila

VladeMila Популарен член

:rofl::rofl::rofl:и ја очекував утакмица,зошто одамна не сме играле,ам еве го и мојов хрчи:rofl::rofl:

12. darcy

darcy Популарен член

Среќна Нова на сите!
    Ете ја дочекавме и 2016та... Прво денски на работа, со мала прослава, после со бебо низ плоштад (се утепа од плачење од што му беше гласно), па во кафиќ уз свирка. На мм му "легнаа" штоковите, едвај во 6 на фајронт го извлеков (мајка ми го чуваше малиот па на пола саат ми звонеше кога ќе се прибираме и да возам јас, а не зетот). Вечерта само кумовите дојдоа, баш релаксирано, со јадење и винце.
    Денес прво отворавме подароци - мм на бебуш му купил санка, не знам само како че се ди во неа на 10 месеци :D, па кај баба и стрико по подароци, вечерва вијче и тета дојдоа да донесат што кај нив оставил Дедо Мраз. Не знам колку разбира, ам авечерва превозбуден беше и едвај заспа. Сега и бебо и тато спијат, јас ќе си земам киндлот и ќе се одмарам со добра книга.
    Утакмиците се одложени :D

13. referentka

referentka Moderator Staff Member

Sea mi tekna ova so utakmicive..
    Nie moze i da gi mestime..a???
    Dzaro voda moze da ni nosi]:)

14. kukla21

Нема драж ако играш на наместено :)

15. galapce

galapce Форумски идол

Zatoa jas ne sakam zakazuvanja.
    Eve sea da mu odam vo napad,ama vie da me iskjuzmite i da drzite sreka da ne ne prekine pak sudijata.

Zaboraviv da kazam deka imam veke uplav od novi clenovi na forumov i odma ubaceni ovde.
    Ke trknam nekoj den do temata za bajacki i magii.:rofl:

Dobra nok.

Veli ili napagaj ili ke spijam.:wasntme:

16. kukla21

Annath, Petar80, Bozica1980 and 4 others like this.
  17. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Само напред @galapce . него јас не се сеќирам за тебе, нема што тебе да ти држиме среќа ти ќе се снајдеш само се плашам он да не се обрука. :)

oblando and Petar80 like this.
  18. danichap

danichap Moderator Staff Member

Галапче ние навиваме

за мацолот изгледа зборите :P

19. vitamina

vitamina Форумски идол

Kој мацол а|(
    Повторно има инциденти или:^)

20. friendy

friendy Форумски идол

Дојде ред и на мене.:nod: Конечно да ви ја честитам новата 2016 година.:party::party::d::music:
    Бевме со повозрасна група на луѓе и не дојде ред да напишам нешто. Изморена, ненаспиена и за некое време во кревет. Утре ќе ве дружам како што ми доликува.:lol:
    Пред тоа сакам да ви пожелам да ми останете во добро духовно и телесно здравје.:sun: Секогаш насмеани, весели и со позитивна енергија.:hug:

Thread Status:
Not open for further replies.