Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    Не да се изнауживав овој ден
    Одамна не ми било вака
    Мераци...

На kristina.k, ph.orhideja, Lady Phoenix и 10 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.407
    Допаѓања:
    279.507
    Моето мислење за ова околу закачањето на Нинџа па и претходните случки е поради тоа што оваа тема е најпрекрасното катче за дружење,поддршка,опуштање на форумов И затоа постојано се појавуваат некои навидум нови Мацоли(што би рекла Дани)кои сакаат да не нервираат,да створат раздор околу членовите.Ова типично за нашиот менталитет.И секогаш атакот е кон навистина прекрасни членови кои и даваат посебно убав печат на темава и без кои темава па и форумов не би бил тоа што е.Сега на Нинџа изгледа му се намерачија.Ама гледам дека тој е навистина прекрасна личност кој навремено и лесно ќе се справи со таквите ( а и ние овде еден куп жени не дозволуваме и така малкуте мажи на темава да ги нервираат;))
    Јас деновиве и не успеав да ве следам целосно така да појма немам кој би можеле да бидат Мацолите(нели 2 рече биле) но мислам дека треба да се каже јавно кои се за да не обвиниме и повредиме несакајќи некои кои воопшто немаат врска со тоа
    А за фудбалските натпревари да ви кажам кај нас имаме традиционално Новогодишен турнир во фудбал (обележуваме годишница:$),па и годинава иако со повреди во душата сепак спортистите играат и во добро и во лошо така да и ние изигравме едно полувреме.:x
    Не ми замерувајте со постовиве вака еден :( друг:),трет :$ и сама си се чудам...

На DVAANGELA, kristina.k, MacenceEna и 21 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @ninja35 се справи со бубањот и еден куп жени, нема со две. Piece of cake :)

На kristina.k, vitamina, Bebulleee и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.462
    Допаѓања:
    143.967
    Колешки и по некој колега, нека ни е среќна новата година! Прво здравје, на +- 40 тоа се посакува :D а се останато само си доаѓа... со помалку или повеќе труд :D

Леле каква журка беше вчера, 5 фамилии бевме и среќа што детската беше на друг спрат, инаку како забегавме имаше што да видат децата :D Друштвото е стандардно и до сега секогаш кај нас сме славеле, ама потесно ни е и никогаш ваква атмосфера не се развила. А бе се утепавме од играње, никој не седна од 10 до 3 сабајле :D.

За закажани утакмици што да кажам... утакмица си е утакмица :D. Нормално дека спонатноста е најубава, ама кога имаш деца прашање е колку можеш да се крстиш во неа. Ние не си најавуваме, ама се подразбира :D. Обично дејството се случува пред спиење, затоа што додека се децата будни баш и нема услови. Малку делува рутински - секоја вечер исто време и место, со исклучок нели ако некој заспие прв па да прескокнеме, ама ретко се случува. А имало и денски утакмици, како на пример вчера, ама поретки се. Во таков случај им пуштам цртани или игрици и право во спална :devil:

На Mrs.Bass, Val-Dim, kristina.k и 23 други им се допаѓа ова.
  5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Добро е што земав маж италијан, да земев австралиец немаше да се разбирам во фудбалската терминологија, тука не е популарен фудбалот.:lol:
    Има брзи утакмици?
    Ние таква една изигравме, додека навивачите спиеја.:rofl:

Подароци јас добивам од моите, мм и децата, кај родителите на мм за Божиќ се дава само на децата, татко ми се заборава кога станува збор за децата, продавниците ми се чини ги празни, таман сум однела неколку пакета играчки во гаража, во црвен крст, пак сега се наполни.
    Родителите на мм купуваат и тие убави поколони за децата, пари до сега не им дале, мали се уште за пари.:lol:
    Пакетчињата ние си ги јадеме, децава не ми јадат многу благо, највеќе сакаат сладолед а чоколадите не им се најомилени, мадам само ги љушти опаковките и ја гмечи чоколадата, цела куќа лом ја прави а и таа гица прасица, битно не поштедува од јадење чоколади, нејзините право во канта одат.(facepalm)

Јас исто се заборавам кога треба да се даваат поколни за децата, моите, на брат ми и за внуците на мм, не ги делам ама за моите си купувам со поголем мерак, дека секојден заедно знам што сакаат и се договараме со снаа ми да нема дупли поклони.

Инаку за пиењето, вечерта кај татко ми пиев бакарди бризери, испив три кога тргнав да го земам четвртото шише кога ме погледна лошо татко ми, како некоја тинејџерка си го вратив шишето на место, што лошо човече е некогаш, ме пресече, инаку можев на тоа жешкото уште две три да испиев.:drunk::rofl:

На Mrs.Bass, Val-Dim, DVAANGELA и 25 други им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.925
    Допаѓања:
    143.022
    Многу сте јаки со фудбалов. Ќе се обидам да се објаснам за мојата утакмица од вчера. Не беше закажана, наеднаш се појави топката, држ не дај, и примив два гола. По 5 минути дадов и јас гол. Смешното во утакмицава беше што на првиот гол, на улица едно дете се издра на цел глас Срееееќна новаааааа годинааааааааа :) И знаев дека е 12 саат.

А да се присетам (како што се присеќаат фудбалскине ѕвезди) на времето, кога бев агилна и имав тренинг, за 6 дена изигравме многу утакмици, јас примив 36 гола, а дадов 7. Тоа е време што нема да се повтори, тогаш чим не земав Златна копачка, нема никогаш.

Од подароци добив пакетче. Од премор од месењето колачи и кифлички и правење вечера, немав сила за мајонезна, па денеска ја правев. Сега почнав со планирање на Бадник и Божиќ.

На Ariel, Mrs.Bass, kristina.k и 21 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    1:1 на полувреме

На kristina.k, vitamina, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    нема инциденти, Галапче има блиска средба од трет вид со нејзиниот мацол па ние како добри пријарелќи држиме среќа ако ништо повеќе барем за 2 оргазми за да тргне новава година. Него веке е 2 Јануари а денес е св Игнатие, старите верувања велат што ќе правиш на овој ден тоа ќе правиш цела година. Епа @galapce нека ти е со среќа. :)Исто така народното верување вели дека на денешен ден треба да се внимава кого пуштатe дома, за да не ве измалериса. Обично се повикува женско дете од фамилијата прво да го помине прагот за да ви биде весела и бериќетна годината.
    Него што правиме со калориите а тек следуваат празници исполнети со многу храна? Јас немам проблем со линијата ама треба да ањ мисли на време после е касно.

На vitamina, ninja35, VladeMila и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.661
    Допаѓања:
    178.502
    Фудбалот е добар за согорување на калориите :P

На DVAANGELA, vitamina, ninja35 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Toa bese pred da fati praznikot.Ke morame za praznikov pak.|(

На vitamina, ph.orhideja, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    колку гола паднаа? :)

На vitamina, monik55, ninja35 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    На vitamina, ph.orhideja, monik55 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Утакмици голчиња убавини, здравје и бериќет.
    Изиграно три утакмици од вчера до денес мислам дека сме 2-1 во утакмици. Вчерашната беше со по две продолженија од по пет минути до душа стално е така кога пијам црвено виноо дооооолго траат утакмиците хахах.
    НО пак некој нешто, за некого и мацоли и дрн дрн јариња ајде бре доста веќе дајте малку оладете (ова е за тие со вжештени глави што го тандарчат).

На DVAANGELA, kristina.k, vitamina и 8 други им се допаѓа ова.
  14. oblando

oblando Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    447
    Офсајд-Навлегување на противникот во недозволена територија.:wasntme:

Последна измена: 2 јануари 2016
    На Petar80, ph.orhideja, VladeMila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Dobro utro.
    Bidejki so maloto doma e urnebesno a i so golemoto bas nemozam da citam se detalno,tek utrovo ukapirav deka pak ima nesto nastrano.
    Eden period t.e. vo pocetokot bev otvorena za site,ama sega si go zastitiv profilot pa i za tie LP.
    Koj sto sakam da go slusam ima moj telefon i redovno se slusame pa i familijarni sredbi ne se iskluceni.

На Petar80, Ariel, DVAANGELA и 12 други им се допаѓа ова.
  16. oblando

oblando Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    447
    Одам јас да се речарџирам.
    Вас ве поздравувам и ве подсетувам дека додека вие си нанкавте јас се потрудив за тоа да кога ке станете да имате што да си прочиткате по темите.(го окупирав само цел форум):D

Еве ви и кафе уз читањето.:beer::beer::beer:(уупси грешка)...:o
    :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:

До читкање фудбалерки.:inlove:

На kristina.k, vitamina, ph.orhideja и 4 други им се допаѓа ова.
  17. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Случката со нинjа ,треба да кажи ,ако не jас ке кажам. А и некои членки да не се уплашиле ако имаат зборувано :D По тие лп се се пишува :$ Иначе Добро Утро. Нинja Треба да кажиш за да имаат во предвид и другите дека не е секоj човек од доверба,и дека пишаното со една личност може да е пренесено на друга,исто и во облик на испитув. А може и поарно не кажуваj после кизнаj уште колку муабети ке излезат од другите.

На DVAANGELA, oblando, vitamina и 8 други им се допаѓа ова.
  18. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Ај добро утро
    Денес сама со 2 деци,ќе ми биде урнебесно,овој мојов денес цел ден на работа,од сабајле до вечер,ќути што ова се случува само 1 во годината..Станата пред пола сат т.е.децава станаа иначе уште ќе бевме во кревет,и ја одма на компјутер да чкртнам,со едно:coffee: во случајов капучино,зошто со кафето се скарав..
    Значи мене според верувањата за празникот,цела година ќе ми биде седење дома,денес нема шетање,ладно некако,ја настината,а и маливе почнуваат со кивање..оф леле
    Ништо од утакмицата,ја си реков сабајле ќе ме разбуди да изиграме,ама не сум го ни осетила кога излегол за на работа..Е мора до вечер една утакмица сакал-неќел,уморен-неуморен,да ми тргне годината де:P
    Ајде еве посабајлечки да ве почастам со едно
    espresso.jpg

На Petar80, DVAANGELA, oblando и 14 други им се допаѓа ова.
  19. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    И ја не сум во тек,што се случило,каква случка со Нинџето?

На Petar80, DVAANGELA, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    добро утро на сите прекрасни дами...и по некој дам...:)

На Petar80, Ariel, Mrs.Bass и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.