Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.594
    Допаѓања:
    52.795
    Фати се за работа @CameliaMiller и не се грижи толку(fingers)
    Проблемите ќе си доаѓаат и ќе си заминуваат, ние ќе ги решаваме и така.
    Размислувај на позитивните работи што ќе се случат кога ќе останеш бремена, кога ќе родиш бебче ехее .. Никој спремен и со целосно знаење не почнал да прави и да гледа деца. Ќе учиме со тек на време:hug:

На happygirl, Sesil, LejlaD и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @CameliaMiller иста бев како тебе, полна стравови, затоа и свесно одлагав. Се омажив, се’ со ред пројде, а јас уште се плашев и размислував што и како. Еден ден си реков, што ти е будало, зар другите жени мајки од раѓање се? Се’ се учи. И така преку ноќ одлучив да го занемарам стравот и да создадам нешто наше со мм, само наше :l: Сега да ми е овој памет, првото дете ќе ми беше пред да наполнам 30 дефинитивно, ама тоа е. Мм ме молеше да се земеме, јас нејќев, се влечкавме 12 години во врска. Смотаници :D Битно од моментот кога ќе дознаеш дека носиш нов живот во тебе, стравовите остануваат во позадина, а на површина испливува едно ново чувство што не можам да го опишам. Мој совет, let go. Препушти се и уживај во сексот без да се оптоваруваш. Знам тешко е, ама мораш да си со тој став. Кога ќе бидне, тогаш ќе мислиш :) Цел живот ќе имаш за мислење отпосле :D

Ај здраво инаку. Не сум седната денес, перам, прередувам фиоки со долна облека, пита правев... Еден стап за мене ако може :D (не таков, перверзни едни ]:) Од оној на Малерозна, оти не знам да седам мирна). Кога ќе ми се уврти во глава нешто дека мора да завршам, не застанувам додека не го направам, макар цркнала. Ужасна особина :doh: ама има моменти кога ме фаќаат будалите за чистење и работа по дома и се форсирам непотребно |(

Да си сварам едно кафе во меѓувреме, таман машинава ќе заврши, па да пикнам после во сушара и за денес толку.

Пак ме боли грло инаку. Не знам кој пат веќе се разболувам во бременоста, што ќе беше ова? Џабе и витамини и се’, пукнав значи! :@

@LejlaD среќен роденден мила, да си жива и здрава и да не есапиш никого отсега, туку да си го тераш твојот ќеиф. Ете тоа ти посакувам, заслужуваш време за себе :hug: :*

На Skorpija25, bittersweet, happygirl и 30 други им се допаѓа ова.
  3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.404
    Допаѓања:
    126.842
    @LejlaD
    Sreken rodenden,pomalku grizi ovaa godina,poveke nasmevki,ljubov..
    Ve citam ama posto nemam mk poddrska ne mi se pisuva.

На simonka93, mareane, LejlaD и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.190
    Допаѓања:
    259.659
    Јас сум спротивност од денешното расположение на Секси, се што не мораше не напраив. Ме мавнала некоја постпразнична депресија не знам што со себе :mm:
    Дури и елкава ме глеа и прашува дал до Велигден ќе ја чувам :!:
    Нек си се спакува ако не и чини :!:

Кафе напраив, прајте друштво :party:
    @LejlaD најсреќна да си годинава

На Skorpija25, bittersweet, Sesil и 26 други им се допаѓа ова.
  5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.110
    Допаѓања:
    77.310
    @CameliaMiller Камее, ако ти дојдам таму ќе ти кажам убаво :D
    Те молам опушти се, непотребни стресови си правиш. Се ќе биде ок, ќе видиш.
    Ќе бидеш супер мама, имај си го тоа на ум секогаш :hug:
    А и зошто сме ние форумски тетки тука м, М? :l:

На mareane, LejlaD, Yowannty и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    97.455
    Кај мене бебе не е на никаков повидок, па безброј пати сум се запрашала ДАЛИ СУМ СПОСОБНА ЗА ДЕТЕ?
    Така да, не си сама...моево е уште позабегано оти праЈаЧ нема уште(facepalm):D
    Посебно ме плаши финансискиот дел, затоа и не сакам повеќе од едно (добро, не дека и време имам на претек:rofl:). А некако, знам дека ќе бидам добра мајка (не ме прашувајте како, едноставно знам:rofl:), ама колку и што ќе успеам да му обезбедам...се ежам кога мислам на тоа:|.

Скапав од досада денес на работа. Ајде уште утре и да не рипам два дена у 06:20 од кревет:bug:.

@LejlaD душо прекрасна, да си жива и здрава, и многу радосна годинава:l:.

@WildMk ти порасна девојчето. За убаво нека е:sun:.

На Skorpija25, bittersweet, Sesil и 25 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.190
    Допаѓања:
    259.659
    Знаев дека заборавив нешто, @WildMk да си частиш кафе за девојката :inlove:

@CameliaMiller нема рационално човечко суштество што не се плаши од непознатото. Нормални ти се стравовите само ти ги кажуваш гласно а многу од нас сме си ги чувале во нас. Ќе бидеш супер мајка. Плус со животинки ќе растат бебушите, нема нешто послатко :hug:

На Skorpija25, bittersweet, ivi1987 и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Е и ја утре ќе го предремам денот, веќе си испланирав. Направив кафе, ајде да пиеме :coffee:
    90BEBC70-82AC-4F44-A098-8558F5DB31DB.jpeg

На Skorpija25, bittersweet, ivi1987 и 20 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.091
    Допаѓања:
    269.029
    Мене единствена утеха ми е што мим е толку стабилен, спремен е тој одамна и грам сомнеж во него немам.
    Он ти е од оние мажи родени за семејство, татко материјал е. Типично ракче :D
    Го гледам и со други деца и бебиња. Јас умирам од страв, на пример бебенце мало некое, не можам ни да го земам. Он ги зима, ги тимари, ми ги мести мене во раце.
    Среќа што барем знам дека ако јас не знам што да правам, он е глас на разум.
    Еве не знам дали на некоја и' се случило, кога се породи другарка ми што ја сакам најмногу на свет, ај тогаш што се исплакав се исплакав, него бебето кога го земав во раце прв пат како неарна плачев. Другарка ми ми вика дека неа кога и' го дале прв пат не била толку потресена. Ама не можев да се контролирам, не знам што ми беше.

Како децана кученце за Божиќ кога ќе им дадат, така липав.

@Bozica1980 тоа ти е нов сет на стравови. Како плишковци ќе прифатат уште едно бебе. Големиот не го мислам тој не е ич љубоморен, со малиов се надевам ќе се прифатат :D

На Skorpija25, ivi1987, happygirl и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    97.455
    НовиО удвараЧ, рак е. Да го држам значи:bandit::rofl:.

На ivi1987, Sesil, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.091
    Допаѓања:
    269.029
    Држ га.
    Дур се сетиш, за бебе ќе ти збори :D

Знаеш дека и према него имам грижа на совест?
    Како да му "ускратувам" право на татковство.
    А он не ме напиња ич иако знам дека сака.

Уби боже.

Бар у пмс да бев.
    Цел ден се лигавам :x

На ivi1987, happygirl, Sesil и 19 други им се допаѓа ова.
  12. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Добар ден :hai:
    Честито родендени, слави, бебиња, разни поводи...
    Јас два дена тековно на работа, од утре пак ќе одмарам некој ден... :angel:
    Во чудно расположение сум изминативе денови... истовремено и задоволен и разочаран од некои моменти и луѓе...ама ќе се држам до онаа "секое лошо за добро е" ... затоа не ги силувам моментите, нека си оди се по природниот тек, што сака и што треба нека биде...
    Во меѓувреме... едно машко кафе...
    IMG_20200123_155141_1.jpg

На Skorpija25, ivi1987, Sesil и 19 други им се допаѓа ова.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.752
    Допаѓања:
    145.209
    Хај!:coffee:

Шмркам и јас кафе.Наздравје нека ни е.:sun:
    Цело време ми е петок, а оно тек четврток било. Со душа чекам утре да се прибере мм. Без него деновите- година.:doh:
    По кој знае кој пат ќе кажам секоја чест на мајките кои имаат ,,печалбари,, или сами растат деца од било која причина.:bow:

Мислам нема жена која не се измачува со прашањата на Каме. Тоа во крвта ни е. :D Сите некогаш си го поставуваме прашањето и се преиспитуваме. Пред да забременам , многу повеќе анализирав и се плашев. А најголем страв ми беше дали некогаш ќе имам деца.:tmi: Немаше и некоја причина за тоа, ама ете.. Женска глава , си имаше увртено .
    Сега сум далеку порелаксирана како родител. Дури сум изненадена од сама себе. Иако стравовите пак ги има, сепак некако гледам да уживам во мајчинството и убавите моменти со двајцата мои мажи. Се што сакаме , се трудиме да му овозможиме. Само нека е здрав и жив, а и ние со него, да го пораснеме и да го извадиме на прав пат.:inlove:

Од кога почнав на работа се чувствувам многу подобро во своја кожа. Последните месеци дома мислам дека сама се уништував со некои глупави мисли како не придонесувам со ништо.(facepalm)Иако баш никој ништо ми немаше преречено, посебно мм. Дури велеше нека пркне уште малку мали, па на пролет на градинка. Како нов човек сум , исполнета , уморена и продуктивна. Дури и мм го сакам повеќе:D, а и повеќе ми фали.:inlove:

@LejlaD Среќен Роденден прекрасна жено! Само убавини да ти се нижат и ништо друго!:l::hug:

Гледам понуди за летување и си фантазирам... И тоа.:d:

На Skorpija25, bittersweet, ivi1987 и 29 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.646
    Допаѓања:
    202.139
    Ако си ти риба - ич не пуштај. Најубава комбинација... Битерка може да потврди :D

На bittersweet, ivi1987, Sexybaby86 и 12 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.266
    @CameliaMiller сите ти рекоа, ама ај и јас...
    Нормално е да се плашиш од идејата да бидеш трудница и мајка... посебно првиот пат.
    Човек кој е одговорен и чувствителен, за толкава работа, нормално е да не му е сеедно. :hug:
    Ама психијатарката моја што викаше: Оние кои се преиспитуваат дали ќе згрешат, оние кои се грижат и плашат... тие се добри мајки. :hug:

Ај сега да ми препорачате жена гинеколог, ќерче неќи кај мојот, срам и' е дека маж.

На ivi1987, Tajnaotrovna, Sexybaby86 и 16 други им се допаѓа ова.
  16. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    @WildMk спреми и подароче на ќерче:^:
    Сега следи периодот на испробување на секакви фирми и видови на влошки, па и оној дел кога од немајкаде на тато му велиш купи ми влошки:$
    Праќате ли маШ по влошки и враќате ли маШ ако згреши влошки?:lol:
    Јас од фантазии фантазирав бар мојов да биде ко татко ми да не се срами да купи било какви, кога мојов се погоди ем економичен ем сам ги разбира сите врсти:o
    Картица за лојални муштерии во Стоко да му се врачи:rofl:без попуст само картичка за украС:!:
    Сепак дојдов да и посакам нај нај среќен роденден на @LejlaD се што фантазираш побргу реалност да се стори и да знаеш нумерички годините се само бројка од некоја си таму лична карта, фантазерски годините се состојба на умот, како се осеќаш толку стар ќе мисли телото дека си...
    1850172_orig.gif
    Јас од моите преостанати фантазии замислувам дека сум нешто помлада и по става и по способност за искачување планинарски врвови, ама умот од тогаш не си го сакам не и не, пренаивна, првенствено угоди на другите што остане ако остане нешто за мене, што и не е лошо ако имаш личности што знаат вистински да го вреднуваат тоа. А и фалат личности од тој некој друг период;(
    Сепак тоа што поминало не прави такви какви сме, незаменливо и неповторливо искуство.
    Ај да одам duty calls( компирите на рингла:emo:):hai:

На WildMk, Sexybaby86, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.109
    Допаѓања:
    225.643
    Се мислам шо све да измесам за на зимување. Има ресторани, да, фала богу, ама моиве јадачи сакаат и тесто а абер немам таму да се замарам. Куп вино, камин, снегче... нема шанси да готвам.
    Уште утре на раб. Делириум ми се дешава.
    П.С. тие што ве имам на инста не ми ги глејте сторињата. Ќе се зезнете(facepalm)

На WildMk, Tajnaotrovna, Sesil и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    97.455
    Таа сАм:wasntme:.
    Значи да си играме фамилија со момакот:rofl:.

На WildMk, ivi1987, Tajnaotrovna и 15 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.091
    Допаѓања:
    269.029
    Ај ма, деца врсници да прајме!

Сакаш? ^_^

На WildMk, Tinaaa, ivi1987 и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    97.455
    Ам, чекај јас да подиспитам малку теренО:D.

На WildMk, ivi1987, Sexybaby86 и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.