Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    @WildMk не се само ти со чурук биоритам, а поднамалат деновите од есен натаму ме дрма сезонско афективно растројство, преку глава од есен-зима,а ладново пак ужас не можам на раат да прошетам по планина, да се преморам и туп на перница|(
    Ај уште еден месец два максимум,март или крај на април ене ги:sun:
    За гинеколог што ти спомнала @Biljarkata таа ко да се викаше ординацијата Гинеко-Билјана ама не ми текнува дали е уште таму, оддамна немам минато баш по таа улица, а порано секој ден од таму накај средно одев. Ама брак и нова локација и не одат нозе толку често натаму. Јас од есенва сум во ПЗУ Мама,
    др. Надица работи, фина е, само многу се чека на незакажано а и вака колку сум 2месеца, сега 3, гледам се претежно трудници се, еднаш само една тинејџерка начекав во чекална. Инаку би ти препорачала да изберете гинеколог жена пред се, не сакам да дискриминирам ама јас сум за жена и тоа гледај да ви е во близина на домот, може девојчево твое ќе си сака некогаш само да тркне до таму, не мора па се вие г-жи мами се да знаете. Јас бар така си избрав на моја рака и сама си одев едно време кога почнав со сексуално активен живот дека пак бре незгодно дома да кажеш иако си знаеа:lol:

На Kate Rina 93, Sexybaby86, LejlaD и 10 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.266
    ^
    Претпочитам да е блиску.
    Во Аеродром, или Лисиче ако можи да ми кажите за некоја асолна, многу ќе ви сум благодарна :inlove:

На Kate Rina 93, LejlaD, Tajnaotrovna и 7 други им се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.209
    Допаѓања:
    148.488
    На жени гинеколози не верувам многу многу. Мене једино Кацарска што ме води и ме породи, ама увек со преглед плус кај Ложанковски, оти он ми е чоек на кој му верувам 100%. Не ме болело пап кога правел, не сум го осеќала како да кажам, ни крв ми течело. :lol:
    Кај Ана обавезно ме болело. И тоа па ќе кажам она е ЈЕДИНА на која сум пуштила да тера оти мн се ангажира за пациентите.
    Инаку една кај Соборна еднаш ми кажа дека ќе имам рак коа ќе остарам, друга ми збрца спекулум до врат, трета ме убедуваше дека треба сонда да ми стави ете баш како ќерка ти Вајлд и не верувам на жена. :D
    И ја дискриминирам ама обратно. :D

Несоници пак, може возбуда дека сум на скрининг сабајлево, инаку одново болна по 100 ти пат, ова не се трпи веќе. Утре ќе си побарам антибиотик. Не се излечив и не се излечив природно. Ми се темни веќе и од нос затнат и од грло со сува кашлица. (facepalm)

На Skorpija25, Sesil, Kate Rina 93 и 16 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.089
    Допаѓања:
    269.026
    Би ти кажала, ама се' мажи до сега доктори ми биле...

На Kate Rina 93, RosettaStone, Sexybaby86 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.266
    Абе и овај мојов не е баш да паднеш на газ, ама ко се преселивме СК, тој ми го препорачаа... не памтам ни кој ми го препорача... почнав кај него и таму останав.

По овие Ремедики, Систини, нема некоја докторка шо ја бива?
    Пичка му матер, и за то пари да трускаме испаѓа.
    Неќам да се срами.
    Сто пати сум и' објаснувала дека доктор, е доктор... и ко ќе те прегледува, исто му е ко грло да гледа, ама срамлива е.
    Шо да прам, не се погоди на мене за тој дел...

Ај добро утро на сите :hug:

Ајмо кафица

На Ariel, Sesil, Kate Rina 93 и 21 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.646
    Допаѓања:
    202.137
    Добро утро!
    Јас одам кај Радица Бојчева, карши грчка амбасада е @WildMk, малку далеку ви е. За вашиот реон не знам ниедна. Проблем е што се чека за термин, ама можеби вие може да најдете, оти преку ден има повеќе слободни термини, сабајле и попладне потешко се наоѓаат (зависи која смена е). Е збори малку повеќе жената, ама арна е.
    Реков синоќа филм ќе гледам, ништо од тоа. Сум заспала со малово откако го будев за дозата антибиотик. Ај вечер здравје.

За старки, не носам, ама пофенси ми се високите, на изглед. А зошто не носам, немам појма. Може дека имам трауми од тин години...детиште, едни ги бендисав, ама не беа баш старки, туку сличен модел. Се запнав да ми ги купат, тие изгор скапи. Држ не дај, ми ги купија (лудо дете, не знам што им се запнав толку), не ми стоеја убаво, ич не ми беше мерак кога ги носев. Ама ги носев и ќутев. А друго ништо така не сум барала ко нив. Оттогаш не побарав да ми купат нешто 8-|

Ај да се спремам за работа...се читаме после.

На bittersweet, WildMk, Sesil и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.054
    Допаѓања:
    178.850
    @LejlaD Среќен Роденден !!! :party: Да ти се множат годините во љубов и спокој. Ај па годинава да ги посетиш и кенгурите. :hug:
    @WildMk честит премин во адултхуд на малата. :)

Добро утро другари :hai:
    5 месеци ја имам, а нема ден да не се запрашам дали сум и добра мајка. Дали правам доволно? Дали може повеќе? Каде грешам?
    Откако ја имам, имам и многу интензивни дежа ву моменти. Најчесто кога правам нешто за прв пат со неа, имам такво јако чувство како да некогаш некаде одамна, веќе сум го праела тоа. Не знам зошто така...прво дете ми е.. :?: Баш језиво е кога ќе ме спопадне такво чувство, а овие месеци не е воопшто ретко. :|

Високи старки повеќе ме бендисуваат. :) Ќе си земам на пролет. Ама не знам дал ќе дојдат на ред. Кога сме кај патиките, веќе некое време помислувам и заборавам да спомнам. 4 месеци сум исклучиво во нив, луѓе се препородив. Никаков притисок не чувствувам во пети или било каква неудобност на стапалата. Да купам скечерс ми е една од најдобрите одлуки што сум ги донела во животот. Иако моделот на патики не ми беше баш најсреќен избор :wasntme: нарачував онлајн и бирав од тоа што имаа моментално, тогаш не знаев дека овде имаме нивна продавница. Ама пред некое време им ги сменив дреч врвките во скроз иста сива боја како и самите патики и сега се супер. Мило ми е што ве консултирав, и што баш фина дискусија произлезе, вредна за посебна тема. :D На сите што предложивте скечерс прсти да ви се позлатат. :hug:

На Biljarkata, bittersweet, WildMk и 25 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.769
    Допаѓања:
    150.536
    Вајлдке, Оливера Арнаудова, има ординација во Аеродром, не знам точно како се викаше ќе прочепкам ќе пишам.

На WildMk, Kate Rina 93, CameliaMiller и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.190
    Допаѓања:
    259.656
    @WildMk јас би ти помогнала ама не знам жени гинеколози. Се погодило се кај мажи да одам. Пзу Мама и јас ја знам од муабет, одат мои пријателки ама и они кажуваат дека се чека. Се си мислам ќе ја убедиш дека доктор е доктор не битно од полот.

Добро утро и од мене. Студено денес. Лудоста со немањето храна во училиштата во Аеродром продолжува. И сендвичи и кифли се им збоктиса на децава. Колку ми е криво за лошата исхрана немате поим. Рекоа до денес, петок ќе е така ама ништо не навестува дека од понеделник ќе имаат јадење :envy:

Кафе на ред, наутро кога треба да се најдам јадам ко глушец (facepalm):fubar:

На bittersweet, WildMk, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.110
    Допаѓања:
    77.310
    Моја другарка цела бременост одеше во Ре Медика кај докторка, задоволна беше знам.

Добро утро.
    Уште ми е матна главата од вчера, од стравот што го окркав око не склопив ноќеска. Со мали деца секунда е доволна за лошо да се случи. Ми се џитна вчера големата во раце, а малиот доле кај нозете си играше седнат. Изгубив рамнотежа и паднав со се неа во раце. Среќа го избегнав малото, можев да го смачкам. Ги удривме двете јако главите, она од стаклена врата, ја од плакар. Среќа добри сме, ама мене живот ми се скрати од стравот што го окркав за нив двајца да не се повредат.

Сега пијам кафе и пробувам да се освестам.
    Нека биде убав денов, последен во стариот стан ни е денес. Од утре нов живот ни почнува :sun:

На bittersweet, WildMk, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  11. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    5.765
    Screenshot_20200124-084346.jpg
    Dobro utro.. Zena ginekolog vo Aerodrom sega otvorila ordinacija e dr. Snezana
    Porano rabotese kaj Korunovski. Mnogu ja preporacuvaat vo ZDM na fb. Jas ne odam kaj nea, odam kaj maski doktor:)pozz

Последна измена: 24 јануари 2020
    На WildMk, Kate Rina 93, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  12. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Јас од Ина Станкова сум презадоволна, ама не е во твој реон :( она е спроти фонтана во парк, во уличките. Радица Бојчева на мајка и е матична, ама она само за упати оди кај неа инаку за се друго е кај Ина, Ина не работи со фонд, за жал.
    Ај сега добро утро. Сончево, убаво, петочки.....ја во 57ца идам на работа.
    Петок, крај на месец, се надевам на лабав ден, мада може и да изненади :)
    Убав ден на сите

На WildMk, Sesil, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.667
    Допаѓања:
    252.927
    Мирна е мојата, друго ме мачи.

И така сабјле се успав, ништо ново нели (facepalm).
    Ај уште малку сум на работа, па немам проблеми.
    Морам да најдам друга работа оти дома не ми се седе.

Кај нас во училиште нема храна, всушност има, ама полоша е отколку да си носе дете.
    Во Скопје што и да се случи, цела Македонија мора да ве научи:D.
    Бошке не сфаќај лично, и по фб има:).

@WildMk нека е честито, ја не знам дали се честита, ама да си кажам:D.

На bittersweet, WildMk, Sesil и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.727
    Допаѓања:
    18.441
    @WildMk Пред да замине од ПЗУ Коруновски и мене ми беше матична Снежана. Супер е. Убав пристап има, објаснува се што ќе прашаш, ми делуваше океј....не сум имала мака за да знам дали е нешто престручна бидејќи пред бременост одев рандом на гинеколог еднаш годишно, а бременоста ми беше супер и ја истерав кај неа школски :)
    Останав кај Коруновски зошто ми е поблиску инаку може ќе се префрлев кај неа....

На WildMk, Sesil, Kate Rina 93 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.695
    Добро утро
    @WildMk честитки за девoјката. И јас би ти ја препорачала др.Надица од МАМА .Со години одам кај неа а и на мајка ми бременост и има водено со мене и сестра ми.
    Женава пред се ,покрај гинеколог,ти станува и пријател и психолог.Многу е пријатна и слободно можеш да разговараш за се со неа .Секогаш е расположена за разговор и совети.

На WildMk, Sesil, Kate Rina 93 и 15 други им се допаѓа ова.
  16. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.790
    Допаѓања:
    94.192
    @WildMk Снежана Органџиска,во Д.Маало,во жолтата зграда кај Кино Карпош кафичот.Екстремно е трпелива и нежна,па за ќерче мислам е таман.

Морген друштво.
    Сум приметила дека во петок сум средена тип-топ,и во школо бев ваква,и сега на работа:smirk:

Храна во училиште сум имала само кифлеста,ужасна,бело брашно во разни варијации со куп адитиви.
    Сендвичари би забранила во радиус од 500 м од школо,бар додека се мали деца во развој да стекнат некои основни навики за здрава храна,и да не се срамат да однесат кутија со ладен сендвич од дома,плус овошје и зеленчук.

Од сексуални фантазии,сонувам да спијам на стомак:D
    Претходно да пијам вино,со даска со сирења и едно тенко цигарче:)

Е така,
    Ај чао,бидете умни и весели,викенд иде:sun:

На Biljarkata, bittersweet, Skorpija25 и 28 други им се допаѓа ова.
  17. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Давчева
    Петровска, Систина

Која и да ја одбереш од двеве ндма да згрешиш.
    Кај давчева одев додека останав трудна, после се префрлив во систина

На Biljarkata, WildMk, Kate Rina 93 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Добро утро
    @WildMk во систина ја познавам само Јованова (во државна кога работеше ме прегледуваше) ми остави убав впечаток,инаку Палчевски ти го препорачувам од машко, а во Ново Лисиче карши ОУ Александар Македонски има ординација со женски доктор ама не знам како е ,викаат ок е,ама лично не сум била ,со среќа

На WildMk, Kate Rina 93, CameliaMiller и 7 други им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.769
    Допаѓања:
    150.536
    Еве на оваа мислев https://zk.mk/demetra-medikal-d-r-olivera-arnaudova?lang=en
    Инаку во Систина има женски докторки доста ама спреми се да платиш троа повечку. Давчева знам дека ја фалат многу ама колки што знам има ептен гужва кај неа. Од маалскиве по Аеродром оваа ја знам, не сум и била пациент ама од пријателки доста пофални зборови имам слушнато.

На WildMk, Sesil, CameliaMiller и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.190
    Допаѓања:
    259.656
    За научување е, тендер им паѓа ден пред почеток на ново полугодие. Море за на бесилка се.
    Што да јадат деца два оброка во училиште? Не дека е сјајна храната во училиште ама имаат манџички, чај, млеко, салата...јас не можам супа од дома да и праќам не ја ни користат трапезаријата деновиве јадат во училница.

На WildMk, Sesil, CameliaMiller и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.