Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Manuela.

Manuela. Популарен член

Добар ден драги мои:)
    Срекна нова година,да ви биде исполнета со радости и бескрајно да бидете среќни.Оваа година посакувам да има многу мешиња и да ја остетите најубавата улога-мајка.За мене само си посакувам малата да ми биде послушна и да ми биде здрава,ништо друго не е битно.Парите како доаѓаат така си одат:wasntme:
    Ние ја исеравме новата до кај 3 часот,едвај издржав.Бебињата се успаа па ние славевме во тишина:lol:
    Ич не спиена отидов синоќа на работа и си дојдов полузаспана,незнам како сум возела,не памтам|-)
    Таман легнав малата стана за млеко.Пак сум спиена само 5 саати и вечер на работа сум.Би сакала еден ден да си поспијам бар 12-13 часа,да си дојдам на место.Пукнав!
    Тешко е да си мама ама кога ке ја видам како ме гледа па заслужувам да не спијам и да се гушкаме.
    Повелете кафе download.jpg

2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Весело друштво, ви посакувам среќна нова година и весели празнични денови!!!!
    Ме немаше деновиве, триста случки ме окупираа..... сите по ред прележа бронхит дома, кога ми дојде денот за раѓање ме дрмна убаво и мене и сеџсе искомплицира... сега сум на турбо терапија, веќе во ризична 39та недела после два царски реза и се молам да кренам уши најхитно шо може и тоа пред да ме фатат болки.....
    Само кратко ве поздравувам, наредниот пат кога ќе ви пишам ќе јадете мекици!!!

3. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Здρаво дρуштво κаκо сте ?
    *Сρеќна нова 2016 година* на сите дами овде и по неκој џентлмен.Ви посаκувам на сите ρадост, сρеќа, успех, повеќе паρи и најважното здρавје.
    На мене ништо не си посаκувам, зошто од очеκувања се ρазочаρав.Што е мое, тоа ќе биде.Паκ јас од телефон набρзина отваρам стρана го исκл.нетот па сκρолам надолу и читам, затоа не сум лајκала.Штедам нет од тел. хаха, а од што дум мρзла не сум отишла да видам дали може нов да земам веќе, подобρо ми е од телефон неκогаш да седам, а од лаптоп аκо го отвоρам, се заседнува хаха.
    Велите денес κаκо κе ти ρ денот таκа, сеκој κе ти биде.Значи денес уште лежам, синоќа κасно си дојдов, не игρав фудбал, женсκи пρоблеми.Тоа значи деκа ќе имам цρвен κаρтон цела година ? ]:) :^) :rofl:

Petar80, LUCERKA, Eli23 and 20 others like this.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Dobar den.
    Od sabajle rabotna akcija niz doma.
    Pa dorucek,pa kaj i da ei rucek,i ako vaka prodolzime,izgleda i denes nema od doma da izlezime.
    Da si imame neekoj trgovski na zavoreno,moze i nie ke odme da potrosime nekoj dinar,vaka ke si stedime.

Dani,selo ne selo pak e podobro od nasive gradovi,sedi si tamu,i site sto ste nadvor na drzavickava.Ubava e,si ja sakam,ama ko vrzaniii da ti se racete vo nea vo sekoj smisol.
    Me boli umnik,uste ne izlezen,sinko go bolat zlebencata,taka da zamislete kako niii e po doma,baska nekolku dena ne izlezeni.]:)
    Kasame ko vremevo.:envy:
    Poarno da nemam utakmica vaka naapana za kassanje.:rofl:

@ozbilnazena ja odnema za ozbilno.Samo da e ziva zdrava,drugo se ke i prostime.

Od sedmi sum ne vrabotena pa
    da se rasprasam okolu lekuvanje kako ke odi.Preku tarzano ne biva,nistoooo ne sme zakonski.Preku tatko mi ke treba ili mozam preku zavod?
    Ubav den na site.
    Mene nekako ne mi e.Uste mi se vrti neveruvanjeto vo glava deka prijatelceto ne napustil.;(
    Mnogu mlad,i decinjata nogu mali.
    Ete toa e problem vo zivotot a ne onie sto sami si gi stvarameod bes,od ljubopitnost,od uzurluk sto bi rekla baba mi pokojna.

Petar80, Lady Phoenix, Eli23 and 14 others like this.
  5. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

@galapce ,преку завод ќе мораш да се лекувате,нема да можеш преку родител.

Луѓе бре,ова не е нормално толку да се јаде.Не ми здосадила руската,сеуште.Па и ручек уште правам.

Јас после се токмам накај Сити мол да фаќам,не дека нешто ми треба,да се излажам по попустиве.

6. friendy

friendy Форумски идол

Добар ви ден на сите, убав ден!:sun:
    Денес некако се ставив во ред, па седнав малце да ве читкам.
    Гледам некои работи се немаат сменето.:shake: Сега Нинџата ли е на тапет?:o
    @galapce за кое пријателче зборуваш, не ми е јасно?

7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Ништо по план не оди....
    Се качивме на Пелистер сонце милина ,подишавме ,наполнивме плуќа....ама на враќање малото повраќаше во кола...вторпат оваа недела..ич не трпи патување ...како ќе се врви со него не знам?!
    Едвај чекавме да пркне да шеткаме а сега ова?!
    Што преземате вие кога им се лоши во кола?
    Не сум имала ваков проблем со големата...сум и давала драмина за на подолги релации ама била поголема ...овој на прав пат и на кратки релации повраќа...татко му се изнервира лом му направи во колата...од едно на друго сега не зборуваме...ако денов е показател многу убава ќе ни биде годината

8. ninja35

ninja35 Форумски идол

едвај чекам да дојде утре, за да си фатам накај работа и да се одморам...:lol:
    да ми кажеше некој порано дека работата ќе ја доживувам како одмор, ќе се згазев од смеење...:rofl:
    и така..се издадов дека сум дома и ми се најавија гости за вечер...и тоа две фамилии...:^)

9. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

@galapce мораш преку завод. Преку родител може до 27 години (мислам).
    Што не се регистрирате? Хартија не значи многу, ама за вакви работи се наоѓа.

10. vitamina

vitamina Форумски идол

Добар ден дружино.
    Сабајлево се отспав машала, па гости, кафиња мафиња испиени, и денов немам желба за излегување па уз некој филм ќе се релаксирам најверојатно, планирам да спаднам да докупам нешто за некое благце па се мислам кое што и како, најверојатно ќе барам некој рецепт низ интернет и така.

Убаво ми е во новава, мирно, тивко и релаксирано, уште малку би требало да почнам едно по едно и докупувам и да се спремам конечно да заминувам од овде.

Останете ми поздравени и во добро расположение па се читкаме.

11. promeneta

promeneta Популарен член

Ајде и од мене првото Здраво во новата 2016 година. Нека ни биде среќна, весела и бериќетна, исполнета со многу здравје, среќа, пари и љубов (се што си посакувам на мене и моите најмили, исто ви посакувам и на вас :)).
    Секоја година што изминува, а ние сме здрави и на куп, е за мене среќна година. 2015 беше среќна, 2016 се надевам уште посреќна, со Господ напред.
    На Нова година и мм слави роденден, па да ве почастам торта и бомбици (од тоа што останало де :D)

bombici.jpg strumka torta.jpg

П.С. Не сум во тек со муабетот, само приметив дека кк е сменета со фудбал.
    Може ли јас уште да си користам кк, оти ни јас ни мм појма немаме од фудбал, не па да играме, а кк знаеме да пиеме колку толку :D. Фала однапред за разбирањето :lol: :hai:

12. kukla21

Со малку пракса ќе научите :) основните работи сигурно ги знаете :P

Petar80, Lady Phoenix, Peco and 4 others like this.
  13. Winter Lady

@promeneta Нека му е среќен роденденот на мт, нека биде жив и здрав, и уште многу години да си славите, со деца и со внуци.Убава тортата, пауново око :rofl: чекам рецепт :D
    @ninja35 Овај па колку е скржав, нит гости сака, нит луѓе, ццц |( Се плаши една к.кола да купи :rofl: одврзи тоа кесе, не си се стиснал.
    Мене како ме фатило период не ми се шета воопшто, освен за онаа што имам потреба. :mm: Винтер лејди сум бе па што :rofl: (facepalm)

Petar80, galapce, Peco and 8 others like this.
  14. promeneta

promeneta Популарен член

Па знаеме дека учествуваат луѓе и топка, доволно ли е :D Аа, да, и се постигаат голови, се даваат пенали, а мислам дека има и автогол или се лажам :?::rofl:. И најважното , СУДИЈА (во нашиот случај судијка :inlove:)

Фала Винтер лејди (или Самер лејди а :lol:), се најубаво и на тебе. А тортата се викаше Струмка торта, ама отсега ќе ја викаме Пауново око ((y)(y)(y)(y), многу попрефинето звучи :D)

15. kukla21

Доволно знаеш :)

Petar80, Lady Phoenix, Peco and 5 others like this.
  16. Winter Lady

Не, не, не, никако Самер лејди.Јас си обожавам зима, повеќе сакам да сум си на топло, летото многу жешко ми е.Таман ми е зимава.Да бев Самер Лејди, ќе се потпишав така, не Винтер Лејди :D
    Кога одам во шопинг и што треба, и што не треба земам.
    Фала ти мила, да, пауново око се вика, и поштосно е така нели ? :rofl: http://moirecepti.mk/post/пауново-око
    еве уште еден рецепт за тебе.
    Јас за фудбалот само не ми е јасно онаа 1:0 или 2:1 како да го сметам кој е победник ? :rofl: како ние женските да бидеме 1:0 ? Мислите кога ние сме главни над нив или ? :rofl: :?: :tmi:

Petar80, bittersweet, kukla21 and 7 others like this.
  17. VladeMila

VladeMila Популарен член

Ете отидоа и 100гр чоколадо кај мене во уста,ако вака продолжам и тие кг што ги симнав пред НГ ќе ги вратам,ама синко е крив,само ги отвара пакетчињата,вади од внатре чоколадите и нив ги отвара и така ги остава не ги јаде,и сега чоколадото да се суши:lol::lol: не иде..
    Туку денес празников дали чини или не,ја пуштив машина со темни алишта,зачистив,господ нека ми прости,ако сум згрешила..досадно бре,а надвор ѕивра не е за шетање,па и синко неќе да си играме..
    Туку сакам на нет некој фил да изгледам,ама па појма немам кај да барам,никогаш не сум гледала филмови на интернет..
    Ај да ве почастам од чоколатцево
    Stark-najlepse-zelje-cokolada-visnja-100g_sasocial_facebook_push.jpg

18. oblando

oblando Активен член

Фудбалската федерација на Фемина МК донесе круцијален заклучок дека по теренот е лизгаво кога е влажно.

А денот започна со кафе...
    Време е да се обноват потрошените намирници за нова година.
    Се надевам дека менаџериве по продавнициве се отрезниле и не заборавиле да отворат.:D

19. Annath

Annath Форумски идол

И јaс нa рускaвa и се нaфрлив кo дa немa утре :$ декa еднaш гoдишнo јa јaдaм, a бoгaми и дa пoкaчaм хoлестерoл и триглицериди oти ми беa ниски нa пoследнaтa кс, oсoбенo триглицеридите... ептен сум се испoстилa :drunk:
    @WORRIED.BT вo Зегин имa лижaвчињa прoтив пoврaќaње... спaс се при кинетoзи ;) пoбaрaј ги.

20. referentka

referentka Moderator Staff Member

Tie lizavcinja dali imaat dejstvo i na vozrasni?

Thread Status:
Not open for further replies.